![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2015
|
Merhaba, 1 yıldır orkidem benimle ancak ilk defa bir şeylerin ters gittiğinin farkındayım. Daha önce iki dalında çiçekler vardı. Döküldükten sonra 3. boğumun üstünden kestim ve tatile gittim. 1 ay sonra döndüğümde o kesilen 2 dal kurumuştu ancak bu süre boyunca hiç sulanmamasına rağmen başka bir dalda yeni çiçekler açmıştı. Fotoğrafları aşağıda olan orkidenin saksısını değiştirdikten sonra (bir önceki saksı da camdı fakat küçük olduğu için daha büyük bir saksıya geçirdim) çiçekler solmaya başladı ve döküldüler. Dal da ucundan sararmaya başlamıştı. Bu dala da budama işlemini gerçekleştirdim ama göründüğü gibi hala köküne doğru sararmaya devam ediyor. Az önce orkideyi söktüm ve saksının içinde minicik beyaz böcekler olduğunu gördüm (sanırım toprak piresi- buna benzer bir bilgi okumuştum forumda) Hatamın çok sulamak olduğunu düşünüyorum. Sizce doğru mudur? Kullandığım toprağı ve orkidemin fotoğraflarını gönderiyorum. Toprağı değiştirmeyi planlıyorum şu an (köklere tarçın dökerek). Saksıdaki halinde kökler biraz yukarıda mı kalmış sizce? Çok teşekkür ederim. Düzenleyen scuba123 : 28-10-2015 saat 12:08 Neden: Fotoğraf eklemesi |
![]() |
![]() ![]() |
|
|