![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2014
|
Herkese merhaba ben yenimüye oldüm sırf orkidem icin.orkidrm birkac ay once bana hefiye geldi geldiginde cicekleri vardi daha sonra soldu ve dokuldu sonra bir cicekciye sordum oda dallari budamam gerektigini soylefi ve bende kestim.haftada bir kere orkide vitaminiyle sulama yapiyorum.sıkıntım size sormak istediğim orkidemin birkac gun once yapraklari sararmaya başladı dünde baktigimda kökleri ve dallarida saratmaya baslamıs cok endise ediyorum sizce neden olmuş olabilir yardimci olursaniz cok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
sıvı gübreyi ne kadar koyuyorsunuz? miktarı fazla olabilir. kökleri yanmış gibi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2014
|
orkidemin gelişimi ve beyazlıklar
İyi akşamlar arkadaşlar daha önce minik bir çiçek sapı varken burada paylaşmıştım şimdi o gelişiyor. İki minik uç vardı onlar kök mü hala anlamadım yeni bir tane daha çıkıyor ve eski dalda hafif bir uç daha çıkmaya başlıyor gibi sizce bunlar nedir? Ayrıca niye beyazlıyor, kireçli su vermiyorum hazır su kullanıyorum haftada bir ve dallara değdirmemeye çalışıyorum ama niye beyazladı o sürgünler anlamadım? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gördüğüm kadarıyla bunlar kök. Beyazlama çok normal, kökün etrafında ölü hücrelerden oluşmuş bir kabuk o, insan derisinde olduğu gibi. Yeterince suyla temas ettiğinde suyu emerek şeffaflaştığını göreceksiniz. Yanılmıyorsam bu yapı kökün su ve besin alımında önem taşıyor. Kireç tortusu kendini başka şekilde gösterir. Daha ayrıntılı bilgi: Velamen - Wikipedia, the free encyclopedia |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2014
|
Şişnin arkasında bir litreye bir kapak yazıyor ben haftada bir kere bir su bardaği kadar bu gübreyle suluyorum yani haxirlafigim suyu birkac seferde bitiriyorum. Birde benim evim küçük bebegim olduğundan dolayı cok sıcak orkidemde malesef peteklere cok yakın bu nedenle olmuş olabilirmi acaba |
|
|
|
![]() |
|
|