agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2013, 20:43   #1
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Görebildiğim kadarı ile orkideniz çiçekde. ancak yapraklar büzüşmeye başlamış ( resimlerden yanlış görmedi isem) Çiçeksiz olan ve/veya orkideyi kurtarmak adına saksı değişimine girişmek çiçeği kesip atmak ve orkidenin sağlığına kavuşturmak adına herzaman saksı harcı değişimi yapmak sorun olmaz, sonuçta bu bitkiler evde ve evde ısı yüksek bir yerde bakımına devam edebilir istediğimiz gibi nemli sıcak veya serin kuru sağlığına kavuşturacak (tabii uygun saksı harcı karışımı terkipleri ile) mümkündür ve olması gerekendir.

cümle yapımı bende beğenmedim bir paragraf olmuş.
umarım anlaşılırdır

sizden ricam övgü yazılarından maada sadece soruya geçmeniz
Kafam karışıyor yoksa :P

Merhaba sn.preacox,
O zaman ben yeni resimleri ve sorularimi kisa kisa sorayim.

- Hazir orkide topragi kullanmamiz gerektigi siklikla belirtilmis,ancak burada da hazirdan baska care yok.Yine de toprak degistirilmeli mi ? Bana burada belirtilen havanin 1-2 derece oldugundan (oda da yurt odasi oldugu icin cok sicak degil) bahar aylarina kadar beklenilmesi oldu,ben de kararsiz kaldim.

- Yapraklarinin altinda kahverengi bir leke yapisi geldigi gunden beri vardi.http://www.agaclar.net/forum/1214032-post1510.htm Linkteki fotograflar 18 gun oncesine ait,simdi koyduklarimsa biraz oncenin fotograflari.

Elimde olan iki secenek var,ya saksisini Haziran ayinda Turkiye'ye getirirken orkideyi adamakillica degistirmek,ya da gidip hazir orkide topragi alip onu kullanacagim.Aslinda sorumun en basitlestirilmis hali basligi okuduysam da orkidemin dilinden anlayamiyorum

Sevgiler

Eklenen Resimler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2013, 09:34   #2
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba sn.preacox,
O zaman ben yeni resimleri ve sorularimi kisa kisa sorayim.

- Hazir orkide topragi kullanmamiz gerektigi siklikla belirtilmis,ancak burada da hazirdan baska care yok.Yine de toprak degistirilmeli mi ? Bana burada belirtilen havanin 1-2 derece oldugundan (oda da yurt odasi oldugu icin cok sicak degil) bahar aylarina kadar beklenilmesi oldu,ben de kararsiz kaldim.
Alıntı:
1-2 derece sıcaklık demek sanırım bir yerde hata var? Şimdiki saksı harcınızın ne olduğu pek anlaşılmıyor yosunsa sorun yok böyle kalsın madem.
- Yapraklarinin altinda kahverengi bir leke yapisi geldigi gunden beri vardi.http://www.agaclar.net/forum/1214032-post1510.htm Linkteki fotograflar 18 gun oncesine ait,simdi koyduklarimsa biraz oncenin fotograflari.

Elimde olan iki secenek var,ya saksisini Haziran ayinda Turkiye'ye getirirken orkideyi adamakillica degistirmek,ya da gidip hazir orkide topragi alip onu kullanacagim.Aslinda sorumun en basitlestirilmis hali basligi okuduysam da orkidemin dilinden anlayamiyorum

Sevgiler
Emin olun ben bile bazen dillerinden anlıyamıyorum bu nebatların.Oluyor bazen canları istiyor kararıyor çoğu kez bazı latince isimlerle mantar viral hastalık etmenlerini yakıştırıp yapıştırsak da altı neden kahverengi üstünde neden siyah noktalar var soruları yanıtsız kalıyor. Kaldı ki bazen sebebini tam olarak bilmek de sonucu değiştirmiyor. Madem odanı serin - soğuk az sulıyarak kışı atlatmanız ilkbaharda bakarız yine orkidenize.

Post Scriptum.: Bundan sonra sizden ve diğer arkadaşlardan ricam eklediğiniz resimleri doğru yöne çevirilmiş olarak eklemenizdir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2013, 00:55   #3
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Emin olun ben bile bazen dillerinden anlıyamıyorum bu nebatların.Oluyor bazen canları istiyor kararıyor çoğu kez bazı latince isimlerle mantar viral hastalık etmenlerini yakıştırıp yapıştırsak da altı neden kahverengi üstünde neden siyah noktalar var soruları yanıtsız kalıyor. Kaldı ki bazen sebebini tam olarak bilmek de sonucu değiştirmiyor. Madem odanı serin - soğuk az sulıyarak kışı atlatmanız ilkbaharda bakarız yine orkidenize.

Post Scriptum.: Bundan sonra sizden ve diğer arkadaşlardan ricam eklediğiniz resimleri doğru yöne çevirilmiş olarak eklemenizdir.
Bu arada sorunun cevabi zaten eklenmis te ben de bilgilendirmek istedim 1-2 derecenin meselesini.St.Andrews/Iskocya'da oldugum icin disarida hava kis aylari icin -10 ile 6 arasinda,sabaha -3 -2 oglene 5 aksama da 3 derece civarinda oluyor,oda da yurt odasi oldugundan tek buyuk cam 19 C'ye ayarli bir oda,ama ne gunes isigi alir hava 4'te kararir;ben de bilgisiz saksi degistirmeyi bilmeyen bir kulun tekiyim;orkidemin saksisini da annem degistirmisti buraya geldiginde.Dolayisiyla saksi degisimini Haziran'a getirenceyi birakmak benim daha isime gelir bitkinin hayati tehlikede olmayacaksa

Eski 15-11-2013, 16:07   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2008
Sayın Charlaux.,
Özelden attığınız mesaja geç cevap verdiğim için özürlerimin kabulünü rica ediyorum.
Sizin sorularınıza,sn Preacox en doğru yanıtları verdiği için,istediğiniz müdahaleyi hem gereksiz hemde haddim olarak görmediğim için yapmadım.
İsrarla fikrimi sorduğunuz için yanıtlıyorum:
Çiçeklerinizin sağlığı renk olarak güzel,saksı içerisini çözemedim.Eğer karışımda TORF var ise ,Torf (zenginlendirilmiş bahçe toprağı) ları tamamen silkeleyerek,Torf dan kurtarın.
Bulabilirseniz,orkide harcı ile tamamlayın.
Bulamaz iseniz,İstanbula gelen bir yakınınıza teslim edelim ,gönderelim.

Ancak; bulunduğunuz yurt şartlarında (ısı gece için çok,ışık dengesiz ve yetersiz) bu çiçeklerin durumu iyi,bundan daha fazlasına zorlamak kolay değil.

Haziranda gelirseniz ve o zamana kadarda çözüm bulamazsanız,değiştirir gerekeni yaparız.

Bu çiçeğede bu kadar kendinizi kaptırıp bana veya bize dönmeyin.

Saygılarımla

Ziya Soner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2013, 17:39   #5
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ziya Soner Mesajı Göster
Sayın Charlaux.,
Özelden attığınız mesaja geç cevap verdiğim için özürlerimin kabulünü rica ediyorum.
Sizin sorularınıza,sn Preacox en doğru yanıtları verdiği için,istediğiniz müdahaleyi hem gereksiz hemde haddim olarak görmediğim için yapmadım.
İsrarla fikrimi sorduğunuz için yanıtlıyorum:
Çiçeklerinizin sağlığı renk olarak güzel,saksı içerisini çözemedim.Eğer karışımda TORF var ise ,Torf (zenginlendirilmiş bahçe toprağı) ları tamamen silkeleyerek,Torf dan kurtarın.
Bulabilirseniz,orkide harcı ile tamamlayın.
Bulamaz iseniz,İstanbula gelen bir yakınınıza teslim edelim ,gönderelim.

Ancak; bulunduğunuz yurt şartlarında (ısı gece için çok,ışık dengesiz ve yetersiz) bu çiçeklerin durumu iyi,bundan daha fazlasına zorlamak kolay değil.

Haziranda gelirseniz ve o zamana kadarda çözüm bulamazsanız,değiştirir gerekeni yaparız.

Bu çiçeğede bu kadar kendinizi kaptırıp bana veya bize dönmeyin.

Saygılarımla
Merhaba sn.Ziya Soner,
Galiba sordugum donemin zamanlamasiyla alakaliydi o sirada sorumun yanitini bulamamistim.Orkidenin topragi burada bahcivanlarin kendi hazirladiklari normal toprak,galiba icinde agac kabugu da olacak ki kocaman kocaman kahverengi kalin parcalar da cikmisti;bahsettigim gibi bir baska yerde hazir orkide topragi buldum ancak saglikli bulduklarini degistirmenin manasiz olacagini soylediler.Artik orkideyle tanistiktan sonra ne olursa olsun ugrasacagim galiba onlarla;hatalar yapicagim,ogrenecegim ve ogrenecegim Hersey icin bir kez daha tesekkurler.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025