agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2013, 21:44   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-02-2013
Yavru orkidem için yardıma ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar orkidem 6 ay önce Dalından yavru verdi çok güzel büyüyordu kök bile yapmıştı. Taki çok bilmiş bir misafir evime gelene kadar hiç bana sormadan çat diye kopardı çok üzgünüm. Kökünüde kopardı suya koy 1 2 hafta sonra diker sin dedi.şaşkınlıktan neyapacaüımı bilemedim. Çiçekçilere sordum keşke koparmasaydınız dediler . Ölür atın dediler ama kıyamadım tam 5 aydır suda hiç bir gelişme yok. Sizlerden yardım bekliyorum

Eklenen Resimler

senayyazici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2013, 22:59   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-12-2011
Red face

sakın suda bekletmeyin. yosun bulup (tercihen sphagnum) , bu yosunu nemlendirip bir saksıya koyun. orkidenizide bu saksıya yerleştirin. kök boğazını yosuna sarın ama kök boğazının hava almasına dikkat edin. bi de yapraklarına da sabahları su fıslayın. gerisi beklemek. şanlıysanız kök verecektir.
(bi de bence bunları yapmadan bi mantar ilacı tatbik edin)

esra_al Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2013, 10:50   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esra_al Mesajı Göster
sakın suda bekletmeyin. yosun bulup (tercihen sphagnum) , bu yosunu nemlendirip bir saksıya koyun. orkidenizide bu saksıya yerleştirin. kök boğazını yosuna sarın ama kök boğazının hava almasına dikkat edin. bi de yapraklarına da sabahları su fıslayın. gerisi beklemek. şanlıysanız kök verecektir.
(bi de bence bunları yapmadan bi mantar ilacı tatbik edin)
Cevabınız için çok teşekkürler bu yosunu Türkiye'de bulabilirmiyim. Arkadaşların yazılarından anladığım kadarıyla yurt dışından alıyorlar

Eski 17-03-2013, 09:52   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2013
Orkidemin cicekleri soluyor ve kotu bir koku var

Arkadaslar merhana orkidemin yanina yaklasinca sanirim kotu bir koku var gibi ancak cok emin olamadim, bir yaprak sararmis ve dusmustu ancak digerleri yemyesil ve saglam, simdi de toplam 4 cicek soldu ayni dalda ama yeni acanlar da var. bu ne demek?
daha onceden fotograflari yollamistim yeni uyeyim bakarsaniz cok sevinirim.

dbalkanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2013, 11:35   #5
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi senayyazici Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar orkidem 6 ay önce dalından yavru verdi çok güzel büyüyordu kök bile yapmıştı. Taki çok bilmiş bir misafir evime gelene kadar hiç bana sormadan çat diye kopardı çok üzgünüm. Kökünüde kopardı suya koy 1 2 hafta sonra diker sin dedi.şaşkınlıktan neyapacaüımı bilemedim. çiçekçilere sordum keşke koparmasaydınız dediler . ölür atın dediler ama kıyamadım tam 5 aydır suda hiç bir gelişme yok. Sizlerden yardım bekliyorum
neden karışılır bilip bilmeden dimi hadi kopardın neden köklerinide koparıyosun bir de suya koy demiş. Aslında çoktan çürürdü şanslısınız. Yosun bulamazsanız en azından bir orkide toprağına ekim yapın fıs fıslayın arada inşallah köklenir .sevgiler

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2013, 21:58   #6
Yeni Üye

Serkan bey tavsiyeniz üzerine birde toprakta deneyeceğim

Eski 08-03-2013, 14:13   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2008
Alıntı:
Serkan bey tavsiyeniz üzerine birde toprakta deneyeceğim
Sayın yazıcı,
Birde toprakta deneyeceğim diyorsunuz.Serkan bey in kastettiği ,yazısında da yazdığı gibi ,orkide topragını (ORKİDE HARCI) yanlış anlayıp normal toprakta denemeyin.Hepsini öldürürsünüz.
Saygılarımla

Ziya Soner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 13:36   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ziya Soner Mesajı Göster
Sayın yazıcı,
Birde toprakta deneyeceğim diyorsunuz.Serkan bey in kastettiği ,yazısında da yazdığı gibi ,orkide topragını (ORKİDE HARCI) yanlış anlayıp normal toprakta denemeyin.Hepsini öldürürsünüz.
Saygılarımla
Sayın Ziya bey mesajınızı yeni fark etttim. Serkan bey in tavsiyesi üzerine yavru orkideyi mevcut olan orkidelerin kenarına yerleştirmiştim. Ama maalesef 6 aydır suda , nemli sargı bezinde en sonda orkide harcında yaşama tutunmaya çalışan köksüz keikim hayata veda ediyor çok üzgünüm. Başka yapabileceğim bir şey varmı bilmiyorum Fotoğrafını ekledim yetişkin orkidenin yanında

Eklenen Resimler

Eski 12-03-2013, 22:17   #9
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
neden karışılır bilip bilmeden dimi hadi kopardın neden köklerinide koparıyosun bir de suya koy demiş. Aslında çoktan çürürdü şanslısınız. Yosun bulamazsanız en azından bir orkide toprağına ekim yapın fıs fıslayın arada inşallah köklenir .sevgiler
Bakın aynen bunu yazmışım. Orkide toprağı diye satılıyor ama gerçekte ağaç kabukları falan oluyor içinde normal çiçek toprağı deil. Koç taştan aldım ben. arkadaşımız alacakaranlık ondada var. ORKİDE HARCI BEN ALDIM EMNUNUM SEVGİYLE KALIN

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 00:15   #10
Yeni Üye

06içimdekitürkü's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar orkidem 6 ay önce Dalından yavru verdi çok güzel büyüyordu kök bile yapmıştı. Taki çok bilmiş bir misafir evime gelene kadar hiç bana sormadan çat diye kopardı çok üzgünüm. Kökünüde kopardı suya koy 1 2 hafta sonra diker sin dedi.şaşkınlıktan neyapacaüımı bilemedim. Çiçekçilere sordum keşke koparmasaydınız dediler . Ölür atın dediler ama kıyamadım tam 5 aydır suda hiç bir gelişme yok. Sizlerden yardım bekliyorum
sanki menekşe çoğaltıyolar hayret bişey

06içimdekitürkü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025