![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2013
|
Yavru orkidem için yardıma ihtiyacım var
Merhaba arkadaşlar orkidem 6 ay önce Dalından yavru verdi çok güzel büyüyordu kök bile yapmıştı. Taki çok bilmiş bir misafir evime gelene kadar hiç bana sormadan çat diye kopardı çok üzgünüm. Kökünüde kopardı suya koy 1 2 hafta sonra diker sin dedi.şaşkınlıktan neyapacaüımı bilemedim. Çiçekçilere sordum keşke koparmasaydınız dediler . Ölür atın dediler ama kıyamadım tam 5 aydır suda hiç bir gelişme yok. Sizlerden yardım bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
![]() sakın suda bekletmeyin. yosun bulup (tercihen sphagnum) , bu yosunu nemlendirip bir saksıya koyun. orkidenizide bu saksıya yerleştirin. kök boğazını yosuna sarın ama kök boğazının hava almasına dikkat edin. bi de yapraklarına da sabahları su fıslayın. gerisi beklemek. şanlıysanız kök verecektir. (bi de bence bunları yapmadan bi mantar ilacı tatbik edin) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2013
|
Orkidemin cicekleri soluyor ve kotu bir koku var
Arkadaslar merhana orkidemin yanina yaklasinca sanirim kotu bir koku var gibi ancak cok emin olamadim, bir yaprak sararmis ve dusmustu ancak digerleri yemyesil ve saglam, simdi de toplam 4 cicek soldu ayni dalda ama yeni acanlar da var. bu ne demek? daha onceden fotograflari yollamistim yeni uyeyim bakarsaniz cok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Serkan bey tavsiyeniz üzerine birde toprakta deneyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Sayın yazıcı, Birde toprakta deneyeceğim diyorsunuz.Serkan bey in kastettiği ,yazısında da yazdığı gibi ,orkide topragını (ORKİDE HARCI) yanlış anlayıp normal toprakta denemeyin.Hepsini öldürürsünüz. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Bakın aynen bunu yazmışım. Orkide toprağı diye satılıyor ama gerçekte ağaç kabukları falan oluyor içinde normal çiçek toprağı deil. Koç taştan aldım ben. arkadaşımız alacakaranlık ondada var. ORKİDE HARCI BEN ALDIM EMNUNUM SEVGİYLE KALIN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |