![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2012
|
lütfen bana cevap yazın ; orkidem sıcaktan mı sararıp soluyor ben ne yapabirim onu yaşatmak için havadar yerde, çok sulamıyorum, saksısı şeffaf.bir yaprağı sasarıp düştü bütün çiçekleri zaten düştü dallarının bir taneside kurudu ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Yapraklar da mı? yoksa sadece çiçek sapı mı kurudu? İzmirde hava nasıl bilmiyorum da İstanbulda çok sıcak dolayısı ile de çiçeklerin kuruyup dökülmesi hatta kışın 3-6 ay arası olan çiçekli kalma süreleri 2-3 haftaya düşebiliyor. Bu sıcaklarda orkide çiçekli olmaz çiçeklenme de göstermez kaldı ki 30°C ve üzeri sıcaklıklarda gelişimini de durdururlar. Serin aydınlık ve havadar kuzey cephesi bir yeriniz varsa bitkiyi oraya alın |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2012
|
yapraklarıda sararıyor şimdiden iki yaprağı düştü. birde kuruyan dallarını 3. boğumun üstünden kestim doğru mu yaptım acaba. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2012
|
merhabalar,ben yeni üye oldum.orkide bakımında çook acemiyim=( orkidemin fotolarını koydum.NEZAMAN ve NASIL budamalıyım. her yerde 3.boğumun 4 cm yukarsından yazıyo ama şuan budama vakti mi yoksa çiçeklerin tamamen kurumasını beklemeli miyim? sararma gün geçtikçe aşağıya doğru inip beni tedirgin ediyor=(( yardımlarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidenizin çiçek dalını en dipten kesin ve kestiğiniz yere toz tarçın veya kömür tozu sürerek hastalanmasını engelleyiniz... Saygılarımla. |
|
|
|
|
![]() |
|
|