agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2017, 09:59   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-08-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Sn.Doku Kulturcu'nun yorumuna ek olarak. Cam bardakta oldugunu tahmin ettigim orkide de sulama ekstra ozenli yapilmalidir cunku su altta birikir ve curumeye neden olabilir. Tavsiyem drenaji bol olan plastik bir saksiya gecis yapilmasidir.
Cam değil ama sert bi plastik bi de altta delikleri Yok kendim süzüyorum fazla suyu bu yıl içerisinde 2 kez saksı değişimi yaptım bi zararı olur mu ? Bir de çürüyen kötü olan kökleri kesmiştim ama bi tarafın kökleri hep kısa kaldı ve o tarafa doğru devrilmek istiyor bu kök kesme işini yapmak doğru mu ? Son olarak bi yerde okumuştum geceler serin yerde tutmak gerekir diyordu benim bulunduğum oda serin geceleri odama getirip gündüzleri mutfakta tutmaya devam edeyim mi mutfak sıcak ve güneş alıyor yani bakanlar böyle yer değişimi yapıyor mu yA da sürekli yer değiştirmekte doğru olur mu ? İlk orkidem ve İnanın başlıktaki gibi hem hevesli hem acemiyim bir sene olacak gözümden sakınıyorum ☺️

Kubrasaglam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2017, 04:54   #2
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kubrasaglam Mesajı Göster
Cam değil ama sert bi plastik bi de altta delikleri Yok kendim süzüyorum fazla suyu bu yıl içerisinde 2 kez saksı değişimi yaptım bi zararı olur mu ? Bir de çürüyen kötü olan kökleri kesmiştim ama bi tarafın kökleri hep kısa kaldı ve o tarafa doğru devrilmek istiyor bu kök kesme işini yapmak doğru mu ? Son olarak bi yerde okumuştum geceler serin yerde tutmak gerekir diyordu benim bulunduğum oda serin geceleri odama getirip gündüzleri mutfakta tutmaya devam edeyim mi mutfak sıcak ve güneş alıyor yani bakanlar böyle yer değişimi yapıyor mu yA da sürekli yer değiştirmekte doğru olur mu ? İlk orkidem ve İnanın başlıktaki gibi hem hevesli hem acemiyim bir sene olacak gözümden sakınıyorum ☺
Soyle soyleyeyim kisisel bir tercih olarak degistirirdim. Tabii bu fikrimi benimsemeden once sn.Doku Kulturcu'nunde yorumunu beklemekte fayda var. Kokler ip gibi oldugu zaman ya da soyle diyeyim tamamen simsiyah oldugu zaman evet kesilmeliler cunku obur turlu curumeye yol acar. Ancak azicik kahverengilik var ya da zebra deseni gibiyse bu koklerin calisma ihtimalinden dolayi kesilmesi tercih edilmez. Orkidenize uygun bir yer belirlemeniz elbette orkidenin sagligi icin daha iyi olacaktir. Bol camli aydinlik bir alan tercih edilebilir ancak direk gunes isigini almamali.

Sn.Rosalia, Fotograf yuklemediginiz surece boyle bir durum icin yorum yapamayiz.Cunku bolgesel kahverengilesmeler gunes lekesi de olabilir. Kisacasi secenek oldukca bol. Duzgun bir sekilde birkac sekilde fotografini cekerseniz elbette insanlar sizinle ilgilenir. Ancak orkide bakimi uzerine anlasilmayacak pek birsey kalmadi cunku sitemizde zaten sayfa basi anlatildi bu konu. Okuyup uygulayacaksiniz.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2017, 21:16   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Soyle soyleyeyim kisisel bir tercih olarak degistirirdim. Tabii bu fikrimi benimsemeden once sn.Doku Kulturcu'nunde yorumunu beklemekte fayda var. Kokler ip gibi oldugu zaman ya da soyle diyeyim tamamen simsiyah oldugu zaman evet kesilmeliler cunku obur turlu curumeye yol acar. Ancak azicik kahverengilik var ya da zebra deseni gibiyse bu koklerin calisma ihtimalinden dolayi kesilmesi tercih edilmez. Orkidenize uygun bir yer belirlemeniz elbette orkidenin sagligi icin daha iyi olacaktir. Bol camli aydinlik bir alan tercih edilebilir ancak direk gunes isigini almamali.

Sn.Rosalia, Fotograf yuklemediginiz surece boyle bir durum icin yorum yapamayiz.Cunku bolgesel kahverengilesmeler gunes lekesi de olabilir. Kisacasi secenek oldukca bol. Duzgun bir sekilde birkac sekilde fotografini cekerseniz elbette insanlar sizinle ilgilenir. Ancak orkide bakimi uzerine anlasilmayacak pek birsey kalmadi cunku sitemizde zaten sayfa basi anlatildi bu konu. Okuyup uygulayacaksiniz.
Phalaenopsis saksıları mutlaka delikli olmalı. Bu, saksı harcının havadar olmasına neden olur ve Phalaenopsis orkideleri diğer ağaç üzerinde yetişen (epifit) orkideler gibi köklerinde klorofil taşırlar ve karbondioksit ve ışık sayesinde fotosentez yaparlar. Delikler bu karbondioksidi sağlar. Köklerin kahverengileşmesi, güneş yanıklığından daha çok, gübre birikimi nedeniyle harçta oluşan ozmotik basınç neticesinde köklerin ölmesi durumudur. Bitkilerinizi saf su ile sulayın. Bunu uygulamak ters osmos su arıtma sisteminiz yoksa, pratik olmayabilir. Bu durumda, florür içeriği sıfır olan memba suyu kullanılabilir. her gübreleme öncesinde saksı harcından 2-3litre memba suyu geçirerek harçta birikmiş olan gübre kalıntılarını uzaklaştırmak iyi bir uygulama olur. Bunun sonrasında hazırladığınız sıvı gübre karışımını saksıya vermelisiniz.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2017, 09:31   #4
Yeni Üye

yumnu's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2017
Merhaba, benim 4 farklı cambriam var. Torfa sarmışlardı, topraklarını temziledim elimde olan orkide toprağına koydum, yakında yeni karışım hazırlayacağım çocuklara. 3 tanesi iyi durumda yeni yapraklar vermeye başladılar, vermeyenden de ümitliyim ama beni endişelendiren bir durum oldu. Bu yaprak vermeyen arkadaştan bir tane kök ayrılmıştı ben de ayrı kaba koymuştum. Kaba delikler açtım heryerinden hava alıyor. Bugün doğal ortamı biraz abarttığını gördüm, mantar çıkmış. Ne yapmalıyım?

Eklenen Resimler

yumnu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2017, 12:39   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-09-2017
Merhabalar orkide konusunda acemiyim. İlk orkidem bir kaç haftadır bende. Bakımıyla ilgili araştırmalar yaptım. Fakat orkidemin durumu iyiye gitmiyor. Dalları kurumaya başlamıştı budadım. Daha sonra iki yaprağı sararıp döküldü. Şimdi ise bir yaprağı daha sarardı. Diğer yaprakları da gövdeden kırılır gibi oldu. Nerdeyse onlarda kopacak. Son hali bu şekilde. Ne yapmalıyım. Teşekkürler.

Eklenen Resimler

turuncu8 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2017, 22:49   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turuncu8 Mesajı Göster
Merhabalar orkide konusunda acemiyim. İlk orkidem bir kaç haftadır bende. Bakımıyla ilgili araştırmalar yaptım. Fakat orkidemin durumu iyiye gitmiyor. Dalları kurumaya başlamıştı budadım. Daha sonra iki yaprağı sararıp döküldü. Şimdi ise bir yaprağı daha sarardı. Diğer yaprakları da gövdeden kırılır gibi oldu. Nerdeyse onlarda kopacak. Son hali bu şekilde. Ne yapmalıyım. Teşekkürler.
Saksı harcını değiştirin. Aldığınız yeni harcı, bir tencereye koyup haşlayın, soğuduktan sonra kullanın. Ayda bir defa gübreleyin. Gübre vermeden önce, saksıda bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırmak için 2-3 litre memba suyu geçirin. Hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübre karışımını saksıya verin. Yazın 2-3 günde bir, kışın haftada bir memba suyu ile sulayın. Suyun analiz raporuna bakın. Raporda florür varsa kullanmayın.

Eski 29-09-2017, 08:10   #7
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Saksı harcını değiştirin. Aldığınız yeni harcı, bir tencereye koyup haşlayın, soğuduktan sonra kullanın. Ayda bir defa gübreleyin. Gübre vermeden önce, saksıda bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırmak için 2-3 litre memba suyu geçirin. Hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübre karışımını saksıya verin. Yazın 2-3 günde bir, kışın haftada bir memba suyu ile sulayın. Suyun analiz raporuna bakın. Raporda florür varsa kullanmayın.
Bahsettiğim gibi diğer yaprakları da kırılıp gövdeden koptu. Hiç yaprak kalmadı kökleri yeşil renkte acaba kurtarabilir miyim?

turuncu8 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 17:13   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turuncu8 Mesajı Göster
Bahsettiğim gibi diğer yaprakları da kırılıp gövdeden koptu. Hiç yaprak kalmadı kökleri yeşil renkte acaba kurtarabilir miyim?
Yaprak kalmadıysa çok zor hatta imkansız.

Eski 28-09-2017, 14:18   #9
Yeni Üye

Merhaba herkese. 4 ay once bana orkide hediye edildi, ancak uzun sure sehir disinda oldugum icin bakimiyla ilgilenemedim, is arkadaslarim ilgilendiler. Ben dondugumde orkidenin yapraginin toprakla birlestigi yerlere dogru orumcek aglari vardi temizledim. Orkidenin saksisinda cok su birikmis anladigim kadariyla cok yanlis sulanmis, zaten ben de pek dogru ilgilenememistim. Fotolarda gorebileceginiz gibi govdeyle yapraklarin birlesim yerlerinde beyazliklar var ve yapraklar da ayrilmaya ve lekelenmeye baslamis. Dallarindaki tum cicekler de dokulmus. Daha once hic orkide bakmadim, aslinda daha once hic cicek bakmadim. Orkide bakimiyla ilgili birkac video izledim ama eger bir hastaligi varsa yanlis bir sey yapmak istemiyorum. Orkidemi nasil kurtaracagim ve yasatacagim hakkinda bana yol gosterebilirseniz gercekten cok sevinirim. Tesekkur ederim.

Eklenen Resimler

gonencgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2017, 23:00   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gonencgonenc Mesajı Göster
Merhaba herkese. 4 ay once bana orkide hediye edildi, ancak uzun sure sehir disinda oldugum icin bakimiyla ilgilenemedim, is arkadaslarim ilgilendiler. Ben dondugumde orkidenin yapraginin toprakla birlestigi yerlere dogru orumcek aglari vardi temizledim. Orkidenin saksisinda cok su birikmis anladigim kadariyla cok yanlis sulanmis, zaten ben de pek dogru ilgilenememistim. Fotolarda gorebileceginiz gibi govdeyle yapraklarin birlesim yerlerinde beyazliklar var ve yapraklar da ayrilmaya ve lekelenmeye baslamis. Dallarindaki tum cicekler de dokulmus. Daha once hic orkide bakmadim, aslinda daha once hic cicek bakmadim. Orkide bakimiyla ilgili birkac video izledim ama eger bir hastaligi varsa yanlis bir sey yapmak istemiyorum. Orkidemi nasil kurtaracagim ve yasatacagim hakkinda bana yol gosterebilirseniz gercekten cok sevinirim. Tesekkur ederim.
Bitki sağlıklı görünüyor. Yapraktaki lekelenmeler, fizik açıdan hasarlandığının belirtisi (saksıyı düşürmüşsünüz, yaprağı çizilmiş vs. vs.). Çiçeklerin belirli bir ömrü var. 2-4 ay arası çiçekli kalırlar. Bu süre hangi Phalaenopsis türlerinin melezi olduğu ile ilgili bir durumdur. Bunun sonrasında çiçek dalı kuruyabilir, keiki (yavru bitki) oluşturabilir veya bir sonraki sezonda çiçeklenmek üzere dinlenme durumunda kalabilir. Formda daha önce bilgiler verilmişti, tekrar etmek istemiyorum Formda yazılanları iyice okuyun.

Eski 01-10-2017, 20:21   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2017
Harcdan kastiniz orkide topragimi

Yasemin42. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2017, 20:53   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yasemin42. Mesajı Göster
Harcdan kastiniz orkide topragimi
Evet.

Eski 02-10-2017, 10:49   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-10-2017
Merhaba.

burda yeniyim yazdıklarınızı baya okudum.benim orkidem iş yerindeydi eve götürdükten sonra çiçekleri soldu ve döküldü sonra 2 dalıda kuruyordu birini ortasından kesip kurtardım sanırım.ama ikinicisi tamamen kurudu.o ne olacak başka bi yerinden tekrar dal çıkarmı.?( yaprakları sağlam)

diğer orkidemde sorun yok ama dal gibi bişey dışarı fışkırmış onu ne yapmalıyım ucu mor kökü yeşil ortası sararmış bir şey

sraaksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2017, 14:52   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sraaksoy Mesajı Göster
burda yeniyim yazdıklarınızı baya okudum.benim orkidem iş yerindeydi eve götürdükten sonra çiçekleri soldu ve döküldü sonra 2 dalıda kuruyordu birini ortasından kesip kurtardım sanırım.ama ikinicisi tamamen kurudu.o ne olacak başka bi yerinden tekrar dal çıkarmı.?( yaprakları sağlam)

diğer orkidemde sorun yok ama dal gibi bişey dışarı fışkırmış onu ne yapmalıyım ucu mor kökü yeşil ortası sararmış bir şey
Daha önce de yazdım, tekrar edeyim; Satın aldığımız orkidelerin pek çoğu türler arası melez çeşitler. Bu nedenle, bazı orkideler çiçek saplarını kurutur, bazıları kurutmaz ve bu çiçek saplarından sıcaklık durumuna göre çiçek ya da yavru orkide oluştururlar. Endişelenecek bir durum yok. Kışın, 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tuttuğunuzda bitki tekrar çiçeklenir.
Dal gibi gelişen şey hava kökü. Zaman zaman üzerine saf su (veya florür içermeyen memba suyu) püskürtün.

Eski 02-10-2017, 15:23   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-10-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Daha önce de yazdım, tekrar edeyim; Satın aldığımız orkidelerin pek çoğu türler arası melez çeşitler. Bu nedenle, bazı orkideler çiçek saplarını kurutur, bazıları kurutmaz ve bu çiçek saplarından sıcaklık durumuna göre çiçek ya da yavru orkide oluştururlar. Endişelenecek bir durum yok. Kışın, 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tuttuğunuzda bitki tekrar çiçeklenir.
Dal gibi gelişen şey hava kökü. Zaman zaman üzerine saf su (veya florür içermeyen memba suyu) püskürtün.

Çok teşekkür ederim eve gidince resimlide yüklerim.çünkü ölsün istemiyorum

sraaksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2017, 23:39   #16
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Orkide toprağı yerine harç kelimesi kullanımı hem daha doğru hem de yerindedir çünkü orkide toprağı onun toprakta yetiştiği manasına da gelebilir ki orkideler asalak yani dala vs yapışarak hayatını sürdürürler. Kullanılan harçta ağaç kabuğu strafor gibi çeşitli karışımlardır.

Eski 11-10-2017, 00:39   #17
Yeni Üye

Srpp's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2017
Yardım

Merhaba arkadaşlar forumu yeni keşfettim yaklaşık bir ay önce çiçek sepetinden bu orkide geldi hangi çiçekçiye götürdüysem kurur korkusu ile yardımcı olmak istemedi henüz saksısını bile değiştirmedim neler yapabilirim kurumaması için çok mu geç kaldım [IMG][/IMG]

Srpp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2017, 04:11   #18
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Srpp Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar forumu yeni keşfettim yaklaşık bir ay önce çiçek sepetinden bu orkide geldi hangi çiçekçiye götürdüysem kurur korkusu ile yardımcı olmak istemedi henüz saksısını bile değiştirmedim neler yapabilirim kurumaması için çok mu geç kaldım [IMG][/IMG]
Olu kokleri yani ip gibi olmus kokleri kesip seffaf bir saksiya orkide harciyla hizlica dikiniz. 1,5-2 litre suya 1 yemek kasigi oksijenli su koyup duzgunce suyunu verin, aydinlik ama direk gunes almayan bir yere koyun. Ayrica kurumamasini istiyorsaniz cicek saplarini steril bir makasla kesmenizi tavsiye ederim (cunku cicek orkidede stres yaratir)

Eski 11-10-2017, 06:56   #19
Yeni Üye

Srpp's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2017
Alıntı:
Olu kokleri yani ip gibi olmus kokleri kesip seffaf bir saksiya orkide harciyla hizlica dikiniz. 1,5-2 litre suya 1 yemek kasigi oksijenli su koyup duzgunce suyunu verin, aydinlik ama direk gunes almayan bir yere koyun. Ayrica kurumamasini istiyorsaniz cicek saplarini steril bir makasla kesmenizi tavsiye ederim (cunku cicek orkidede stres yaratir)
Çok teşekkür ederim peki çiçek dalları kestikten sonra bişey kullanmam gerekiyor mu birkaç yerde tarçın sürülmesi gerektiğini okudum

Srpp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2017, 09:42   #20
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Srpp Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim peki çiçek dalları kestikten sonra bişey kullanmam gerekiyor mu birkaç yerde tarçın sürülmesi gerektiğini okudum
Sadece o bölgeye tarçın sürebilirsiniz yalnız oldukça az ve sadece o bölgeye olmalı. Yok keskin atış yapamam diyorsanız sterilize bir makasla keserseniz sıkıntı olmayacaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra güzelce sulayın ve bir haftalığına unutmaya çalışın. bir hafta sonra fotoğrafı üzerinden daha detaylı yorum yaparız.

Eski 12-11-2017, 16:58   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-11-2017
Orkidenin çiçekleri kurudu

Sayın Praecox; Forumda yeniyim,
Orkidemin çiçekleri ve dalı kurudu, Yapraklarının birinde hastalık görüldü ortası et gibi kabarmış leke var. Ayrıca diplerinden çıkan Uçlar var yaprak mı? çiçek dalı mı? anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

ysm0655 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2017, 20:39   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ysm0655 Mesajı Göster
Sayın Praecox; Forumda yeniyim,
Orkidemin çiçekleri ve dalı kurudu, Yapraklarının birinde hastalık görüldü ortası et gibi kabarmış leke var. Ayrıca diplerinden çıkan Uçlar var yaprak mı? çiçek dalı mı? anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Ne yazık ki Parecox'ı 2014 yılında kaybettik.

Eski 13-11-2017, 15:41   #23
ozo
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-10-2016
Merhaba arkadaşlar,
Bişey sormak istiyorum, resimde gördüğünüz orkidemin kökleri saksıdan taşmış durumda, bunları daha büyük bir saksı alıp içine mi hapsetmeliyim, ne yapmalıyım. Kıvırdığımda çıt diye hemen kırılıyorda çok hassaslar.
Yardımcı olursanız sevinirim
Çok teşekkür ederim

ozo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2017, 08:44   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2017
Arkadaşlar merhaba, daha önce unlu bit gördüğüm ve hemen alkolle temizlediğim orkidemin üzerinde şimdi de değişik bir böceğe rastladım. Ne olduğunu çıkaramadım. Çok küçük bir böcek. Bilen var mı?

Eklenen Resimler

Esra7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2017, 20:01   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-12-2017
Sayın Doku_Kültürcü cevabınız için teşekkürler. Peki resimlerde görüldüğü kadarıyla yorumlarsanız herhangi bir anormal durum görünüyor mu köklerinde ?

agac02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2017, 21:02   #26
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agac02 Mesajı Göster
Sayın Doku_Kültürcü cevabınız için teşekkürler. Peki resimlerde görüldüğü kadarıyla yorumlarsanız herhangi bir anormal durum görünüyor mu köklerinde ?
Kökler fena gözükmüyor, ancak saksı harcının üstünde kalan kısımlarda, gübre çözeltisi verirken oluşmuş yanık bölümler var (beyaz lekeli kökler). Bunun oluşmasını önlemek için, gübre vermeden önce saksıya 1-2 litre memba suyu verip saksıda bir önceki gübrelemeden kalan gübre artıklarını uzaklaştırmanız gerekiyor. Su doldurduğunuz derin bir kap içerisine saksıyı 3-4 kez batırıp çıkartmanız en iyi uygulama olacaktır. Bundan sonra hazırladığınız gübre çözeltisini saksıya verin.

Eski 25-12-2017, 16:01   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-12-2017
Sayın Doku_Kültürcü cevabınız için teşekkürler.

agac02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2018, 12:20   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-01-2018
Merhaba,
Gecen hafta gelen orkidemin tomurcuklarindan uc tanesi dokuldu. Uzerinde 5 adet daha tomurcuk var. Ve zaten acmis durumda gelen kisimlar var. Bu tomurcuklarin neden dokuldugunu anlayamadim.
Orkide ofisimde duruyor. Ofis 7.30 17.00 arasi sicak,isinmis oluyor. Ancak ofis saatlerimiz disinda ve haftasonlari oldukca serin ve soguk oluyor. Gunes dogrudan almiyor ancak oda her zaman aydinlik oluyor,gun isigi aliyor. Bunlar disinda seramik kabi disinda icinde seffaf delikli bir kapta duruyor. Geldiginde bu seramin kabin dibinde su vardi. Cuma gunu o suyu doktum. Parmagimi ustten soktugumda hala topragi islak olmasada nemli gibi yani parmagimi hafif bir islaklik geliyor.
1.sorum tomurcuklar beden dusuyor olabilir?
2.ofisteki bu sicaklik-sogukluk durumu orkidem icin zararli mi? Eve gotursem daha mi iyi olur?
3.osifte en kolay ne sekilde bir sulama yapilabilir? Ustten su dokup suzulen suyu doksem olur mu?
Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur eder, iyi seneler dilerim

Eklenen Resimler

beyzant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2018, 12:36   #29
Ağaç Dostu

Beşiktaş's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2017
Sn. Beyzant;

Bence ofisinizde durabilir ama kanımca sıcaklık farkı biraz etkilemiş olabilir.
Evde müsait yeriniz varsa ve ışık alıyorsa götürmenizde bir sakınca yok bence.
Ayrıca sulamayı o beyaz kap içerisinde yaklaşık 30dk civarı suda bekletin ve sonra süzün.
Kökler yeşilliğini kaybetmeye başlayınca tekrar aynı şekilde sulayabilirsiniz.

Beşiktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2018, 17:27   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-01-2018
Çiçek sapı

Arkadaşlar sizce ümitlenmeli miyim 1 yıldır çiçek vermiyor

Eklenen Resimler

cerenaytmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026