agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2013, 12:56   #1
Yeni Üye

Sevalem's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2013
Nazik cevabınız için teşekkür ederim. Gerekiyorsa çiçekli dalı keserim yeter ki orkidem kurtulsun. Lakin neresinden kesmeliyim çiçekli dalı?

Eklenen Resimler

Sevalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 14:15   #2
Ağaç Dostu

fesleğen's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevalem Mesajı Göster
Nazik cevabınız için teşekkür ederim. Gerekiyorsa çiçekli dalı keserim yeter ki orkidem kurtulsun. Lakin neresinden kesmeliyim çiçekli dalı?
Rica ederim ne demek,inşallah faydalı olabilirim. Orkideler 3. boğumun biraz üstünden(2-3 cm) kesilir ama sizin 2 tane daha sapınız var sanırım.O saplarda daha önce çiçekli idi de siz mi kestiniz yoksa yeni mi çıktı?
Size önerim köklerinin durumunu gösterir bir fotoğraf yükleyin,bir de yaprakları yakından çekip yükleyin.

fesleğen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 15:34   #3
Ağaç Dostu

çiğdem11's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2007
Galeri: 4
Merhabalar orkidemin yaprakları ortadaki çizgiden ikiye ayrıldı ne yapabilirim?

çiğdem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 20:43   #4
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Birleştirmek için yapabilecek pek birşey yok

Bir yandan da korkulacak birşey yok, eğer başka bir derdi yoksa büyümesine devam ediyordur.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 13:09   #5
Ağaç Dostu

çiğdem11's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2007
Galeri: 4
Aslında başka bir sorunu yok fakat ayrılan yerler kuruyor

çiğdem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2013, 15:58   #6
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Ayrılma sonucunda yeni oluşan kenarda kuruma olacaktır fakat bunu ince bir çerçeve gibi. bunu bir yara oluşması ve yaranın kabuk tutması gibi düşünün. Ayrılan bölgenin tamamen kuruması varsa başka bir problemi olabilir.

Eski 28-06-2013, 23:34   #7
Yeni Üye

Sevalem's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2013
Sevgili mik merhaba, uzmanlar elbette doğrusunu bilir lakin benim tahminim bu beyaz şeylerin bir tür mantar olduğu.

Düzenleyen Sevalem : 28-06-2013 saat 23:45 Neden: Ekleme
Sevalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 15:55   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-07-2013
Merhaba;

Ev arkadasim bir kenara attigi orkideye ben sahip cikmak istedim. Resimde de goreceginiz gibi cicegi yok. Bir dali kokten kurumus. Diger dalini da ben mecburen 2. kisimdan budadim. Yapraklarin bazilari yumusak ve bazilari catlamis ortadan veya kenarlardan catlamis durumda. Koklerde curume vardi curuklerin hepsini steril bir sekilde kestim. Topragini hazir stilan karisimlardan alarak yeniledim. Sulamasini ve esinti almasini tavsiye edilen sekilde yapmaya calisiyorum. Herhangi bir boceklenme ve mantar yok. Merak ettigim sorular;

Orkideler yeni dal cikarirlar mi? Cikarirlarsa bunun icin yapmam gereken ekstra seyler var mi?

Guzel gorunmeyen catlamis ama yesil olan yapraklari kopartmam dogru olur mu?

Tesekkurler.

Eklenen Resimler

dedeoglb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 16:03   #9
Ağaç Dostu

fesleğen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dedeoglb Mesajı Göster
Merhaba;

Ev arkadasim bir kenara attigi orkideye ben sahip cikmak istedim. Resimde de goreceginiz gibi cicegi yok. Bir dali kokten kurumus. Diger dalini da ben mecburen 2. kisimdan budadim. Yapraklarin bazilari yumusak ve bazilari catlamis ortadan veya kenarlardan catlamis durumda. Koklerde curume vardi curuklerin hepsini steril bir sekilde kestim. Topragini hazir stilan karisimlardan alarak yeniledim. Sulamasini ve esinti almasini tavsiye edilen sekilde yapmaya calisiyorum. Herhangi bir boceklenme ve mantar yok. Merak ettigim sorular;

Orkideler yeni dal cikarirlar mi? Cikarirlarsa bunun icin yapmam gereken ekstra seyler var mi?

Guzel gorunmeyen catlamis ama yesil olan yapraklari kopartmam dogru olur mu?

Tesekkurler.
Merhabalar, orkidenizin köklerindeki çürüme saksdan kaynaklanmış olmalı gördüğüm kadarıyla şeffaf saksının haricinde bir saksıya daha koymuşsunuz onu lütfen ordan çıkartın.Sulama ve esinti almasını zaten tavsiye edilen şekilde yaptığınızı söylemişsiniz.Böcek vs olmaması güzel. Orkideler yeni dal çıkarırlar evet ama buna kendi keyfi karar veriyor . Yapraklarına da dokunmayın bence, atacaksa onu kendi atsın. Orkide besini alın sulama suyuna besin koyun.

Eski 01-07-2013, 17:02   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-07-2013
Merhaba;

Orkidemin diger resimleri, durumu hakkinda bilgi verebilirseniz memnun olurum.

Eklenen Resimler

dedeoglb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 12:04   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-07-2013
Merhaba ben forumunuzda yeniyim.bana yakalaşık 2 ay kadar önce hediye orkide geldi.ancak 2 hafta önce çiçekleri solmaya başladı ve arkasından solan çiçeklerin dalları kurumaya başladı. ilk geldiğinde 2 tane dalı vardı ve her dalında 3 çiçek dalı vardı. şimdi 2 kaldılar.bununla birlikte yüzeydeki köklerde gövdeye yakın yerlerde kararmalar başladı ve üstünde geçen dün küçük şeffaf böcekler gördüm.orkide bakımından hep öldürürüm diye korkmuştum.bunu kaybetmek istemiyorum.bana yardımcı olabilirmisiniz. birde sulama ile ilgili birçok şey sölüyorlar ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin.teşekkürler.

Djnonstop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 09:28   #12
Ağaç Dostu

fesleğen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Djnonstop Mesajı Göster
Merhaba ben forumunuzda yeniyim.bana yakalaşık 2 ay kadar önce hediye orkide geldi.ancak 2 hafta önce çiçekleri solmaya başladı ve arkasından solan çiçeklerin dalları kurumaya başladı. ilk geldiğinde 2 tane dalı vardı ve her dalında 3 çiçek dalı vardı. şimdi 2 kaldılar.bununla birlikte yüzeydeki köklerde gövdeye yakın yerlerde kararmalar başladı ve üstünde geçen dün küçük şeffaf böcekler gördüm.orkide bakımından hep öldürürüm diye korkmuştum.bunu kaybetmek istemiyorum.bana yardımcı olabilirmisiniz. birde sulama ile ilgili birçok şey sölüyorlar ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin.teşekkürler.
Merhaba sayın Djnonstop, Öncelikle size tavsiyem bitkinizin her yerini fotoğraflayıp bizimle paylaşın. Eğer böcekler varsa orkidenizin toprağını değiştirin, toprak dediğim orkide toprağı torf falan değil. Şeffaf saksınızı çamaşır suyu ile dezenfekte edin.Bitkiyi İlaçlama konusunda yanlış yönlendirmek istemem o yüzden önceki sayfaları bi inceleyin. Saksınızı dezenfekte ettikten sonra orkidenizi yeni toprağına alın eğer tabi köklerde bir sorun yoksa... Sulama konusuna gelince ben daldırma yönteminden gayet memnunum orkidem de memnun Orkidenizin saksısını rahatça içine alıp sulayabileceğiniz kova bulun, içme suyuna orkide besini koyun ve orkidenizi kovadaki suya daldırın,10-15 bekletin sonra suyunu süzebileceği bir yere alın,suyu iyice süzsün.Sonrapeçeteyle tabanında kalan suyu ve yapraklara denk gelen suyu alın kurulayın iyice sonra yerine alın.Ben böyle yapıyorum.Bitkinizi de mutlaka fotoğraflayıp paylaşın,kolay gelsin

Eski 25-07-2013, 16:31   #13
Yeni Üye

Orkidemin Resimleri

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen Mesajı Göster
Merhaba sayın Djnonstop, Öncelikle size tavsiyem bitkinizin her yerini fotoğraflayıp bizimle paylaşın. Eğer böcekler varsa orkidenizin toprağını değiştirin, toprak dediğim orkide toprağı torf falan değil. Şeffaf saksınızı çamaşır suyu ile dezenfekte edin.Bitkiyi İlaçlama konusunda yanlış yönlendirmek istemem o yüzden önceki sayfaları bi inceleyin. Saksınızı dezenfekte ettikten sonra orkidenizi yeni toprağına alın eğer tabi köklerde bir sorun yoksa... Sulama konusuna gelince ben daldırma yönteminden gayet memnunum orkidem de memnun Orkidenizin saksısını rahatça içine alıp sulayabileceğiniz kova bulun, içme suyuna orkide besini koyun ve orkidenizi kovadaki suya daldırın,10-15 bekletin sonra suyunu süzebileceği bir yere alın,suyu iyice süzsün.Sonrapeçeteyle tabanında kalan suyu ve yapraklara denk gelen suyu alın kurulayın iyice sonra yerine alın.Ben böyle yapıyorum.Bitkinizi de mutlaka fotoğraflayıp paylaşın,kolay gelsin

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. herhangi bir müdahale yapmadan çiçeğim böceklerden kurtuldu.ancak dalları kurumaya devam ediyor.son halinin resimlerini koyuyorum.bir dalını daha önceki yazılarda okuduğum gibi 3. boğum üzerinden kestim. diğer dalında ise 2 çiçek ve 1 filiz var.ancak filizin olduğu taraf kurumaya devam ediyor.kökleri sağlıklı gözüküyor.toprağını değiştirmeye açıkcası korkuyorum.birde besin demişsiniz. nekadar aralıklarla bu besini vermem gerekiyor. yardımlrınız için teşekkürler.

Eklenen Resimler

Eski 06-09-2013, 08:22   #14
Yeni Üye

orkidemin yaprakları renk değiştirmeye başladı.en alt yaprak sarardı. bi üst yapraktada kuruma başladı.köklerin üstünde kararmalar var.

Eski 04-07-2013, 08:01   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-07-2013
merhaba aranıza yeni katıldım orkideler tutkum oldu diyebilirim 4 tane orkidem var ve onlara bakmak bana huzur veriyor tabi dışardan bakmışım hep dün akşam bunu anladım dün ben mutfaktayken kızım yürüteçle gidip orkidemin bir tanesini yaprağından tutup çekmiş içerisindeki tüm torf dökülmüş bir baktım orkidemde sadece 1 tane sağlam kök kalmış diğerleri çürümüş (muhtemelen fazla sulamadan ben orkideyi kendi bulunduğu saksıda tutup dışına farklı bir saksı koyup o dıştaki saksıda sürekli su bulundurarak suluyorum afrika menekşesi gibi) köklerini dipten kestim sadece sağlam 1 tane kök kaldı o da ufacık kestiğim yerleri tarçına buladım yeniden torfa diktim orkidem 3 dallı ve çiçekleri üzerinde minik birde dah veriyordu ama kök çürüklüğü olmuş işte ne yapabilirim yapmam gereken nedir ne olur yardımcı olun bana

mervegkc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 09:16   #16
Ağaç Dostu

fesleğen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mervegkc Mesajı Göster
merhaba aranıza yeni katıldım orkideler tutkum oldu diyebilirim 4 tane orkidem var ve onlara bakmak bana huzur veriyor tabi dışardan bakmışım hep dün akşam bunu anladım dün ben mutfaktayken kızım yürüteçle gidip orkidemin bir tanesini yaprağından tutup çekmiş içerisindeki tüm torf dökülmüş bir baktım orkidemde sadece 1 tane sağlam kök kalmış diğerleri çürümüş (muhtemelen fazla sulamadan ben orkideyi kendi bulunduğu saksıda tutup dışına farklı bir saksı koyup o dıştaki saksıda sürekli su bulundurarak suluyorum afrika menekşesi gibi) köklerini dipten kestim sadece sağlam 1 tane kök kaldı o da ufacık kestiğim yerleri tarçına buladım yeniden torfa diktim orkidem 3 dallı ve çiçekleri üzerinde minik birde dah veriyordu ama kök çürüklüğü olmuş işte ne yapabilirim yapmam gereken nedir ne olur yardımcı olun bana
Merhaba sayın mervegkc, 4 orkideniz olduğunu söylemişsiniz 4üde torfta mı diğerleri de çürüdü büyük ihtimalle. Önce onları o torftan kurtarıp orkide toprağına alın şeffaf saksı olmalı saksınızda. Köklerindeki çürümeyi steril bir kesiciyle temizleyin tarçınlayın. Hemen şimdi kalkın bi bakın köklerine bence acillll, sonrası için bilgi verin mümkünse durumlarını fotoğraflayın.

Eski 06-07-2013, 21:15   #17
Yeni Üye

daha önce bahsettiğim kök çürüklüğü olan orkidem şu an sadece 1 kökü var o da resimdeki yosunlayıp diktiğim için yeniden çıkartmak istemedim birde minik dalı var (3 dallı pembe olan orkide

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2013, 21:19   #18
Yeni Üye

bunlarda diğer orkidelerim pembe benekli olan ve sarı olanı bugün aldım çiçeklenmesi bittikten sonra asıl saksılarına dikeceğim altlarındaki saksılara şimdilik bu şekilde koydum saksıların giderleri olduğu için çok beğendim

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2013, 21:22   #19
Yeni Üye

bunlarda devamı

Eklenen Resimler

Eski 08-07-2013, 12:24   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2012
orkidem hastalıklımı

merhaba
Elimde yaklasık 3 ay önce gelen bir beyaz orkide var, geldiginde üzerinde bulunan tüm cicekleini 2 haftada döktü ,odaya alışacağını düsünerek bekledim fakat çicek beklerken benekli bir yaprak çıkardı, acaba hastamı?
Name:  1.jpg
Views: 3557
Size:  42.7 KB

Geldigi günden beri yaprakların ucu çok koyu mor ve biride ortadan ikiye ayrımıştı.
Name:  6.jpg
Views: 2634
Size:  61.7 KB
yeni çıkan benekli yaprak
Name:  8.jpg
Views: 2697
Size:  57.3 KB
saksı altındaki çürük gibi görünen kökler
Name:  5.jpg
Views: 2379
Size:  31.9 KB
Name:  3.jpg
Views: 2580
Size:  51.3 KB
bazı yapraklarının üzerinde bir kemirgen tarafından yenilmiş izlenimi veren izler var. yardımcı olabileceklerin görüş ve önerilierini bekliyorum.
teşekkürler.

frezeee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2013, 13:35   #21
Ağaç Dostu

fesleğen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi frezeee Mesajı Göster
merhaba
Elimde yaklasık 3 ay önce gelen bir beyaz orkide var, geldiginde üzerinde bulunan tüm cicekleini 2 haftada döktü ,odaya alışacağını düsünerek bekledim fakat çicek beklerken benekli bir yaprak çıkardı, acaba hastamı?
Eklenti 424283

Geldigi günden beri yaprakların ucu çok koyu mor ve biride ortadan ikiye ayrımıştı.
Eklenti 424284
yeni çıkan benekli yaprak
Eklenti 424291
saksı altındaki çürük gibi görünen kökler
Eklenti 424293
Eklenti 424292
bazı yapraklarının üzerinde bir kemirgen tarafından yenilmiş izlenimi veren izler var. yardımcı olabileceklerin görüş ve önerilierini bekliyorum.
teşekkürler.
Sayın frezee şu linkleri inceleyin bence,saygılar...
Orkide Bakımı: Orkide Hastaliklari
http://www.agaclar.net/forum/orkide/10338-36.htm
http://www.agaclar.net/forum/orkide/...tm#post1048331
http://www.agaclar.net/forum/orkide/3537.htm

Eski 19-07-2013, 12:35   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2012
tekrar merhaba
Edindiğim bilgiler doğrultusunda orkidemi ilaçladım, çürük köklerini kesip tarcınladım, ama elimde sadece kesip kesmemeye karar veremedigim yaprağın üstünden çıkmış çokta sağlıklı görünmeyen 2 kök e sahip bir bitki kaldı.

Name:  20130719_123446-resized-640.jpg
Views: 7325
Size:  32.8 KB
bu kökleride kesmelimiyim ?
Name:  20130719_123651-resized-640.jpg
Views: 7450
Size:  64.6 KB
Name:  20130719_123747-resized-640.jpg
Views: 7401
Size:  64.2 KB

Diğer bir kararsızlığımsa toprak karısımı, bu durumdaki bir bitki için sadece agaç kabuğu ve kömür mü kullanmalıyım yoksa torf da eklemelimiyim.

frezeee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2013, 12:21   #23
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Çiçekleri eğer sarımsı renkli ise kılıfların ve tomurcukların sarımsı -ve şişkin, etli- olması normal. Ancak tomurcuklar kuru ve sarımsıysa, o tomurcuklar açmayacak demektir.

Çiçek kayıpları, su azlığından olabildiği gibi bu durumu bitkinin ortam değişikliğine tepkisi olarak da yorumlayabilirsiniz. Düzenli sulanan ve beslenen bir bitki çiçeklerini uzun zaman koruyabiliyor.

Yedi gündür sulamadıysanız, bugün ya da hafta başı sulayabilirsiniz. Sulama için daha önce yazılmış notlara bir bakın isterseniz, değişik yöntemler var fakat spreyleme konusunda negatif görüşün yoğun olduğunu söyleyeyim.

Eski 12-07-2013, 12:47   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-11-2012
bence çiçeklerini kaybetmesinin nedeni hava akımında kaldı ben hava akımından etkileneceğini bilmiyodum 3 gün öyle kaldı ondan da olabilir. Bir de evde 2 tane orkidem var bir tanesinin keikisi var 1 senedir öyle duruyor çiçek de açmıyor ama kökler oluşmadı 4-5 yaprak var keikide ama kök yok ben onu annesinden nasıl ayırıcam ve direk torfa diksem olur mu sizce? lütfen bu konuda da bilgi verirmisiniz. net anlayamadım ben bunu :S

valerya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2013, 17:50   #25
Yeni Üye

galiba kurtulamayacak kurtarmak için ne yapabilirim yardım edin lütfen

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2013, 14:34   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mervegkc Mesajı Göster
galiba kurtulamayacak kurtarmak için ne yapabilirim yardım edin lütfen
Sayın mervegkc,.
Orkidenizin durumu oldukça zor,bu kadar üzülüp kendinizi kaptırıp bana dönmeyin.Çok istiyor,rahatlamak istiyorsanız adres ve iletişim bilgilerinizi bildirin,ORKİDEHARÇ ı ve besini gönderelim.Şansımızı deneyelim.Ancak ciddi bir sabır ister.Baştan belirteyim.
Saygılarımla

Ziya Soner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2013, 15:37   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-07-2013
geçtiğimiz hafta hediye gelen orkidemin ctesi günü büyük yapraklarının kırılmasına sebep oldum ve ne yazık ki çiçek dalı da sararmaya başladı.
orkideyi şeffaf saksısında açıkta tutuyorum, geceleri balkona çıkarıp hava almasını sağlıyorum, gündüz güneşi doğrudan almayan aydınlık yerde bekletiyorum.. besi maddesi alıp doğrudan kırılan yaprağın oraya da ekledim ama sanırım yeniden yaprak olmayacak..
yabancı bir forum sitesinde tarçın konulmasından bahsediyordu.. bunu deneyen ya da başka bir önerisi olan var mı?

brju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 12:06   #28
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Tahminen orkideniz bir phalaenopsis. Kırılan yaprağın bulunduğu noktadan yeni bir yaprak çıkmaz ya da yaprak kendisini yenilemez. Yapraklar en tepe noktadan çıkar. Benim deneyimim yılda 2-3 yaprak yapması şeklinde. Ancak büyüyen ucu kırdıysanız daha uzman bir cevaba ihtiyacınız olacak

Tarçının mantarlara karşı etkisi olduğunu ben de okudum çeşitli yerlerde (burada da bu yönte şeyler var), buna ek olarak yara bölgesinin daha hızlı kurumasını (ve bitkinin kendini koruyabilmesini?) sağlıyor. Bu bağlamda "kırılan yaprağın oraya" (tahminim sıvı) besin maddesi sürmek çok iyi bir fikir gibi gelmiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brju Mesajı Göster
geçtiğimiz hafta hediye gelen orkidemin ctesi günü büyük yapraklarının kırılmasına sebep oldum ve ne yazık ki çiçek dalı da sararmaya başladı.
orkideyi şeffaf saksısında açıkta tutuyorum, geceleri balkona çıkarıp hava almasını sağlıyorum, gündüz güneşi doğrudan almayan aydınlık yerde bekletiyorum.. besi maddesi alıp doğrudan kırılan yaprağın oraya da ekledim ama sanırım yeniden yaprak olmayacak..
yabancı bir forum sitesinde tarçın konulmasından bahsediyordu.. bunu deneyen ya da başka bir önerisi olan var mı?

Eski 23-07-2013, 08:51   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2012
Galeri: 2
Merhaba arkadaşlar geçen hafta ben de bir orkide aldım. Sonradan farkettim ki saksı toprağında ufak siyah böcekler geziniyor. Bunları nasıl yok edebilirim bilen var mı?

gingy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 09:34   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-03-2013
Orkidem bana kış ayında geldi. İki tane sapı ve çiçekleri vardı. Erzurum soğuğunda yolda üşüdüğü için çiçekleri geldiğinin ertesi günü büzüştü ve döküldü. Yerini sevdirebilmek için elimden geleni yaptım. Aylar sonra beni mutlu etmeye çalışıyor sanırım verdiğim emekten sonra. Forumda çok işe yaradı. Sizlerle de paylaşmak istedim. Birde resimde işaretlediğim yerler sap mı yoksa kök mü? Her tarafında çıkmaya başladı. Bu kadarı sadece sapları olamaz diye düşünüyorum Yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar çiçekleneceği zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

ddogan06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026