agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-11-2013, 14:53   #1
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shenile Mesajı Göster
merhaba arkadaslar orkideme birseyler oluyor anlam veremiyorum.
orkidemin resimde görüldügü gibi yapraklari sarariyor gövde kisminda hafif sararma var neden olabilir acaba?
orkidemin iki dalinda yeni yandan cicek sapi sürgünü verdi 3. üncü sap da cikiyor.
hocalarimizdan yardim bekliyorum insallah bir cevap ala bilirim sizlerden simdiden cok tsk ederim.
sevgilerimle
Saksı içi kök yapısıgayet sağlıklı sararıp kurıyan yapraklar miadını doldurmuş gibi ancak bir ara fazla sıcak havalarda kuru veya susuz kalmış gibiler. kışa girerken dikkatli sulama yapın sansı harcınız görebildiğim kadarı ile sadece ağaç kabuğu içermekte bu da daha sık sulanması anlamına gelebilir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2013, 22:15   #2
Ağaç Dostu

tranquila's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2013
Bu durumdaki bir bitkiyi çöpe atmaktan başka yapılabilecek birşey var mı?

Eklenen Resimler

tranquila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2013, 22:18   #3
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tranquila Mesajı Göster
Bu durumdaki bir bitkiyi çöpe atmaktan başka yapılabilecek birşey var mı?
Merhaba sn.tranquila,
Su an canli kok var mi kestiremedim ama govdede ya da bir yerde yesil olduguna dair iz varsa suya koyup sansinizi deneyebilirsiniz;bu sayede koklendiren arkadaslar olmus.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2013, 18:12   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2013
Çiçeğim bu durumumda sadece uçları kötü yaprak ve sap kısımları sağlıklı gibi geldi bana hayatımda ilk defa çiçek yetiştiriyorum çok acemiyim şuan ne yapmam gerekli? Çiçeğim 2 aydır çiçekli durumdaydı gayet sağlıklı yeni tomurcuklar veriyordu 2 günde bu hale geldi
Name:  image.jpg
Views: 1949
Size:  27.9 KB

Orkideeylül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2013, 18:14   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2013
Bu da yakından
Name:  image.jpg
Views: 1812
Size:  34.4 KB

Orkideeylül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2013, 18:52   #6
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkideeylül Mesajı Göster
Bu da yakından
Eklenti 462434
Merhaba sn.Orkideeylul,
Dallarin kuruyan kisimlarini kesip tarcinlayin.Bana cicekler zamanlarini doldurmuslar gibi geldi ama asil onemli olan yapraklarin ve koklerin ne kadar saglikli oldugu,dolayisiyla onlarin resimlerini de yukleyebilirseniz daha net anlayabiliriz problemi.
Sevgiler

Eski 10-01-2014, 13:58   #7
Yeni Üye

Gonci's Avatar

Giriş Tarihi: 30-12-2013
Resimde çok belli olmuyo sadece bir yaprağı gözüküyo ama bunun hemen arkasında bir tane daha orkidem var onuda geçen ay işyerinde birinden aldım çok hırpalanmış yaprakları ölüyodu 2 dalı var ikisinde de keiki vardı keikileri ayırdım başka saksılara büyüyolar bu çiçeğinde toprağını değiştirdim ve şimdi dallarında yeni çiçek sapları çıkmaya başladı

Gonci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 21:33   #8
Yeni Üye

aysural's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2014
2 adet kök çıktı.

Eklenen Resimler

aysural Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2014, 10:03   #9
Yeni Üye

Senior_Duke's Avatar

Giriş Tarihi: 18-12-2007
Bizde son durum bu şekilde. Sap verme belirtisi yok henüz.

Eklenen Resimler

Senior_Duke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2014, 14:15   #10
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Hepinize tekrardan merhaba,
Bahsettiğim hastalıklı phalaenopsis'te siyah çember çok olmasada biraz genişledi ancak yeni bir yaprak daha çıkardı ve yaprakları daha sağlıklı.Maalesef siyah olan noktayla yeşil yeni kök aynı yerden çıktığından ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yok.Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sn.Senior_Duke,Benim bildiğim phalaenopsislerin daha soğuk zamanlarda çiçeklenmesi dolayısıyla bu mevsim için çiçeklenmemesi normal olabilir.
Sevgiler

Eski 13-08-2014, 23:44   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-08-2014
Yardım

Merhabalar, ekte resimlerini gönderdiğim orkidelerim sanıyorum ölmek üzereler. Forumda okuduğuma göre köklerini çıkartarak fotoğraflarını çektim ve ekliyorum. Ancak saksıya geri koymakta da yardımlarınıza ihtiyacım var. Çünkü bana göre saksının üzerinde kaldılar tam yerleşmediler. Benim orkidem iki kök. Bir kökte olan yapraklardan biri sarardı. aynı kökteki başka bir yaprağın üzerinde ise iki adet delik oluştu. Diğer kökteki yapraklar daha sağlıklı ama yine de köklerinden emin değilim. Ben haftada bir içme suyu ile sulamaya özen gösteriyorum ancak ölmelerinden korkuyorum. İki adet dal sapsarı oldu bile Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum.

Name:  20140813_225524.jpg
Views: 6539
Size:  63.5 KB

Name:  20140813_225532.jpg
Views: 5838
Size:  63.6 KB

Name:  20140813_225637.jpg
Views: 5790
Size:  50.2 KB

Name:  20140813_2256051.jpg
Views: 5919
Size:  67.4 KB

Name:  20140813_2256201.jpg
Views: 5908
Size:  52.9 KB

Kimkio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2014, 09:58   #12
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Dallarının kuruması normal. Kuruyan dalları dipten kesin. Herşey yolunda giderse yenisi çıkar.

Köklerde bir miktar çürüme olsa da bitkiler oldukça sağlıklı. Belki daha az su tutan bir saksı harcı kullanabilirsiniz. İyi bir bakımla tekrar çiçek açar ve köklenirler. Anladığım kadarıyla bir saksıda iki orkideniz var. Mümkünse ayırmanızı tavsiye ederim, bakımı daha sürdürülebilir olur.

Birçok durumda kökleri görmek sorun teşhisini sağlıyor, ancak sorun olduğundan eminseniz çıkarıp bakın. Bitkiniz saksısına istediği gibi yerleşmek için bir çaba sarfediyor -güzel çiçekler saksısıyla barışık bitkilerden çıkar- ve saksı değişimi bu yerleşme işlemine tekrardan başlaması demek. Bitki sulama suyunu renklendiriyorsa, saksıda bir koku varsa kökleri görmekte fayda var.

Çıktığı saksıya tekrar giremeyen orkide hepimizin sorunu kökler ıslakken yerleştirmeyi deneyin, daha az kırılgan oluyorlar. Saksı harcını geri doldurmayı düşünüyorsanız bir elinizle bitkiyi tutup diğer elinizle saksıyı sallayarak (titreştirerek) parçaların oturmasını sağlayabilirsiniz.

Yapraktaki sıkıntılar gördüğüm kadarıyla parazit kaynaklı değil sanırım. En uçtakini tam bilemedim ama tam orta eksenden yarılma normal birşey.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kimkio Mesajı Göster
Merhabalar, ekte resimlerini gönderdiğim orkidelerim sanıyorum ölmek üzereler. Forumda okuduğuma göre köklerini çıkartarak fotoğraflarını çektim ve ekliyorum. Ancak saksıya geri koymakta da yardımlarınıza ihtiyacım var. Çünkü bana göre saksının üzerinde kaldılar tam yerleşmediler. Benim orkidem iki kök. Bir kökte olan yapraklardan biri sarardı. aynı kökteki başka bir yaprağın üzerinde ise iki adet delik oluştu. Diğer kökteki yapraklar daha sağlıklı ama yine de köklerinden emin değilim. Ben haftada bir içme suyu ile sulamaya özen gösteriyorum ancak ölmelerinden korkuyorum. İki adet dal sapsarı oldu bile Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2016, 22:06   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2016
İyi akşamlar. Orkidem 6aya yakındır bende. Bulunduğu ortam nedeniyle yapraklar çürüdü sapları ku tut du. Kestim saplarını yaprakları kendi düştü. Ve ışık alan ortamda şuan iki yaprağı var ama sapları yok. Yardımcı olurmusunuz?

Eklenen Resimler

Pınar çolak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2016, 08:40   #14
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Pınar çolak Mesajı Göster
İyi akşamlar. Orkidem 6aya yakındır bende. Bulunduğu ortam nedeniyle yapraklar çürüdü sapları ku tut du. Kestim saplarını yaprakları kendi düştü. Ve ışık alan ortamda şuan iki yaprağı var ama sapları yok. Yardımcı olurmusunuz?
Merhaba,
Orkide harcınız aşırı nemli görünüyor bu kadar aşırı nemde mantari hastalıklar çoğalır ve orkideniz çürümeye başlar.Saksı harcını aşırı sulamayın kurudukça su püskürterek ya da altına çakıl taşları koyarak nemli bir ortam sağlayın...

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2016, 23:12   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2016
İki ilaç almıştım kök ve çiçek için sulandırıp 2 litre suda beklettim şuan o yüzden sulu duruyor. Ben anlamadığım için gidişatını merak ettim. Ölüp tekrar kendine gelmeye çalıştığı için ne yapacağımı da bilmiyorum

Pınar çolak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2019, 19:05   #16
Ağaçsever

Ametistt's Avatar

Giriş Tarihi: 26-06-2019
Name:  20190717_184333.jpg
Views: 656
Size:  24.9 KB Merhaba bende yeni orkide tutkunlarindanim.acemi oldugum icin orkidemden bu cikan seyin ne oldugunu bilmiyorum keiki mi yoksa dalmi? kok degil eminim bilen arkadaslar ne oldugunu soyleyebilirmi?

Düzenleyen Ametistt : 17-07-2019 saat 21:41
Ametistt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2019, 19:18   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ametistt Mesajı Göster
Eklenti 696791 Merhaba bende yeni orkide tutkunlarindanim.acemi oldugum icin orkidemden bu cikan seyin ne oldugunu bilmiyorum keiki mi yoksa dalmi? kok degil eminim bilen arkadaslar ne oldugunu soyleyebilirmi?
Kök.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025