agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Bakımı, Üretimi (https://www.agaclar.net/forum/orkide-bakimi-uretimi/)
-   -   Ağaç Üzerinde Orkide (https://www.agaclar.net/forum/orkide-bakimi-uretimi/8815.htm)

SAGEN 21-01-2013 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saydemir (Mesaj 1088854)
Meşe kabuğu üzerine monte edilmiş tillandsia ve orkide. Kökleri sphagnum yosununa sarılı. Günlük fısfıslama ve 2-3 günde bir suda bekleterek suluyorum. Kapalı balkonda tutuyorum. 1 aydır bu şekilde. Tillandsia ionanthanın üzerinde 2 yavru var, bulbosa yeni yapraklar çıkarıyor. Orkide de yeni bir yaprak geliştiriyor.

Sayın SAYDEMİR;

Güzel bir aranjman olmuş. Sizmi yaptınız, yoksa bu şekilde hazır mı aldınız? Tillandsia ionantha ve bulbosa'yı nereden temin ettiğinizi öğrenebilirmiyim. Benimdee almayı düşündüğüm türler içerisindeler. Özellikle bulbosa... Birde fiyatları nedir acaba.

SAYGILARIMLA.

tarumok 21-01-2013 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saydemir (Mesaj 1088854)
Meşe kabuğu üzerine monte edilmiş tillandsia ve orkide. Kökleri sphagnum yosununa sarılı. Günlük fısfıslama ve 2-3 günde bir suda bekleterek suluyorum. Kapalı balkonda tutuyorum. 1 aydır bu şekilde. Tillandsia ionanthanın üzerinde 2 yavru var, bulbosa yeni yapraklar çıkarıyor. Orkide de yeni bir yaprak geliştiriyor.

Benim gönderdiğim kabuk değil mi bu?ortak siparişteki.Çok güzel olmuş.Bir de çiçek görürseniz çok daha hoş olur:)

praecox 21-01-2013 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarumok (Mesaj 1089082)
Benim gönderdiğim kabuk değil mi bu?ortak siparişteki.Çok güzel olmuş.Bir de çiçek görürseniz çok daha hoş olur:)

Anlaşılan Quercus suber ticaretine de girmişsiniz.

tarumok 21-01-2013 23:12

:)Hocam,ilk ortak siparişte vardı sayın saydemir.O zaman bunu sanırım ben göndermiştim.Yanılıyor da olabilirim.Merak etmeyin ticatere girme gibi bir niyetim yok.Olamaz da.

saydemir 22-01-2013 16:16

Evet tarumok ilk orkide siparişinde almıştım, sizin gönderdiğiniz kabuk. Uzun zamandır kullanmayı düşünüyordum ama yeni fırsatım oldu. Bildiğiniz şişe mantarının hammaddesi. Çok hafif bir kabuk. Çürüyecek gibi görünmüyor çünkü suyu emmiyor. Fakat Türkiye de bulabilmek çok zor bende siparişle almıştım o yüzden. Kullanmak şartmıdır hep resimlerde gördüğüm bir malzeme merak edip aldım ama ****** şart değil.
İonantha 1-2 senedir bende bulbosa 3-4 ay oldu alalı. İonantha bir çiçek açtı ve şimdi yavru verdi 2 tane. Tillandsiaları etoburları aldığım yurtdışı sitelerinden alıyorum. Sagen özelden gönderebilirim aldığım site adresini isterseniz. Fiyatları çok fahiş değil ama kargo masrafı tabi biraz tuzlu olabiliyor.

Phin 23-01-2013 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saydemir (Mesaj 1089396)
Evet tarumok ilk orkide siparişinde almıştım, sizin gönderdiğiniz kabuk. Uzun zamandır kullanmayı düşünüyordum ama yeni fırsatım oldu. Bildiğiniz şişe mantarının hammaddesi. Çok hafif bir kabuk. Çürüyecek gibi görünmüyor çünkü suyu emmiyor. Fakat Türkiye de bulabilmek çok zor bende siparişle almıştım o yüzden. Kullanmak şartmıdır hep resimlerde gördüğüm bir malzeme merak edip aldım ama ****** şart değil.
İonantha 1-2 senedir bende bulbosa 3-4 ay oldu alalı. İonantha bir çiçek açtı ve şimdi yavru verdi 2 tane. Tillandsiaları etoburları aldığım yurtdışı sitelerinden alıyorum. Sagen özelden gönderebilirim aldığım site adresini isterseniz. Fiyatları çok fahiş değil ama kargo masrafı tabi biraz tuzlu olabiliyor.

adresi ben de alabilir miyim lütfen. daha önce ebayden almayı denedim ama ülkemize canlı bitki göndermek için özel sertifika gibi bir şey çıkarma maliyeti de eklediler, vazgeçtim.

Oyqu 21-07-2017 15:05

2 Eklenti(ler)
İyi günler arkadaşlar, uzun süredir bu siteyi takip ederek bitkilerime bakıyorum ama yeni üye oldum. Sizlere sorum, orkidelerimi dekoratif olması için sepetlere yerleştirdim. Sizce bir zararı olur mu? Onları çok seviyorum

Aysekaratas 11-10-2017 00:04

2008 yapmaya calışılan çalışmalardan acaba sonuc alinabildi mi merak ettim dogrusu 😊

majoufitzgeraz 17-11-2019 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Phin (Mesaj 235610)
merhaba,

Şanşsız orkidelerimi bir gün sağlıklı bir şekilde yetiştirmeyi başarırsam onları bir ağaç kütüğünde olacakları bir düzenleme yapmak istiyorum.

Bunun için internette bir düzenleme ararken genelde ağaç gövdesinde yaşayan orkidelerin resimlerini buldum.
Sizlerle de paylaşmak istedim...:)

bir alana sphagnum crossword solver sip calculator epfo yosunu sarmak gerekir canlı veya kurutulmuş olabilir ancak torf uygulamalarından şimdil,ik kaçının.sonra yine bir miktar sphagnum ile bitkinin dibinden tekrar misinaya sarmak gerekir. Bu uygulama yazın her sabah kışın gün aşırı fısfılsmak gerektirebilir.
Kökler diğer resimlerde görülebileceği gibi ağaca sarılırcasına kısmen yapışarak gelişip harcın dışına çıkacaklarıdr. Bu orkidelerin en doğal halleridir.

nanemolla 27-01-2020 17:38

1 Eklenti(ler)
Eklenti 702747
Evet sn üyeler.konuyu biraz hareketlendireyim istedim.Yine merakıma ve hevesime yenilip doğrumu yanlışmı yaptığımdan emin olamadığım bir deneye giriştim.
Şekilde görüldüğü gibi pehal. orkidelerimden gözden çıkarabildiğim iki büyük iki minyatür orkidemi yapay yosunlarla sıkı sıkıya sarılmış plastik boruya konumlandırdım.
Fileli bir malzemeyle içine biraz yosun ve çam kabuğu,ponza yerleştirdim.Bazı kökleri boruya sararak hafifçe bağladım.bol aydınlık yere yerleştirdim arada fısfıslıyorum biriktirdiğim yağmur suyuyla.Bu arada yapay yosunları sık sık fısfısla ıslatıyorum belki ortam nemine faydası olur diye.çok çabuk kuruyor .Bakalım gidişatı bende merakla bekliyorum.
Saksının dip kısmına toprak yerleştirip sukulentler diktim.Çok heyecanlıyım doğrusu çok merak ediyorum bakalım orkidelerim nasıl tepki verecekler.
Bu arada balkonda değil tül arkasında yaşıyorlar.resim daha net olsun diye iki dakika balkona çıkarıp sonra içeriye aldım.

nanemolla 10-02-2020 22:24

Gelişmeleri burdan yazayım dedim.yukarda resimdeki düzenekte bulunan orkidelerim sık suladığımı düşünmeme rağmen taze yapraklarda hafif bi yumuşama oldu.Spagnum yosununa ihtiyacım olduğunu düşündüm.Ben yosunu temin edene kadar köklerdende sanırım ortama alışamayıp(ya da az neme)kurumalar oldu.Ama bir haftanın sonunda kök kurumalarına rağmen yapraktaki yumuşamalar düzelmeye başladı.Ve yeni kök gelişimleri başladı bazılarında.dünde yosunu temin edip ara ara yerleştirdim sadece.Enteresan kısmı aradaki minyatür orkidelerin daha dayanıklı çıkması oldu.Şimdi farklı ya da daha dekoratif duracak bir düzenek temin etmeye çalışıyorum.Bu defa kütük **** kalın ağaç dalı deneyeceğim inşallah.Önerilere açığım.Daha iyi bilenler yapmışsam yanlışlarımı söyleyebilirler bende düzeltmeye çalışırım.Şimdilik durum bu.Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim inşallah.

WindWild 11-02-2020 07:14

1 Eklenti(ler)
Eklenti 703045
Maldivlerde çoğu ağaçta vardı. Oralarda nem çok olduğundan yaşayabiliyorlar sanırım.

nanemolla 11-02-2020 20:30

2 Eklenti(ler)
Eklenti 703052

Eklenti 703053
Bunları bugün odun pazarından 10 tl ye aldım.Becerebilirsem yanlarını falan biraz yontmayı düşünüyorum.Birazda kurumalarını bekleyeceğim.Aslında en çok kafamı kurcalayan orkideleri konumlandırdıktan ve başka bitkilerlede süsledikten sonra bu aranjmanı evin neresinde yer bulacağım:(

nanemolla 20-02-2020 21:24

1 Eklenti(ler)
Eklenti 703268
Kütük parçasının bir tanesini böyle aranjman yaptım.iki minyatür orkide bir sukulent.yağmur suyuyla gün içinde sprey şişesiyle suluyorum .Bakalım nasıl tepki verecekler.Orkideleri alıralmaz kökler güçlensin diye çiçek dallarını kesmiştim .

nanemolla 11-03-2020 15:06

2 Eklenti(ler)
Eklenti 703930

Eklenti 703931
Plastik üzerine yaptığım orkide düzeneğini bozup orijinal kalın ağaç dalı bulup ona aktardım resimde görüldüğü üzere.sabit durabilmesi için alt tarafına beton döktüm becerebildiğim kadar.Zaten yeni kökler çıkarmaya başlamışlardı.Ağaca kökleri sarıldığı zaman bağcıklarıda kesip çıkaracağım.Yapraklar hala tam olarak kendine gelmedi kökler az olduğu için.Bakalım görelim beklemedeyim.:D

nanemolla 28-03-2020 19:29

Bu iş gözümde zorlaşmaya başladı.yapraklar birininki dışında gayet sağlıklı ve hepsi kaç yerinden kök çıkarmaya başladı maşallah yukarıdaki resimdekiler.Yalnız gelip gidip spreyle sulama işini günde ikiye düşürdüm.Artık yorucu olmaya başladı.Aslında en çok yorucu olan kısmı spreyle her sulamada parkeye damlayan suları silmek ve damlama bitene kadar başında beklemek.Ve nasıldır bilmem sürekli yosun ve ağaç dalından küçücük parçaların dökülmesi .minik minik sürekli etrafı pis gibi.Ve ayrıca hepsi parke ve ahşap masa üzerinde durduğundan sürekli dikkat ve elde bir bezle geziyorum.Yani şöyle özgürce köklerinin dallara sarıldığını ve sağlıkla ışıldayıp çiçeklendiklerini görmenin bu kadar zahmetli olacağını bilsem yaparmıydım.. Evet yapardım(✷‿✷) inşallah biran önce görürüm.

nanemolla 31-03-2020 21:37

Yine başka bir soru işaretiyle karşı karşıya kaldım.ben bu orkideleri kütük ve ağaç dalına yerleştirdim,hadi sulama ve nem ihtiyacınıda karşıladım diyelim besini nasıl vereceğim?
Şimdilik 300 ml lik suladığım sprey şişesine iki damla damlatıp onunla köklere verdim.ayda bir yapayım diyorum.Kalıntıları kalmasın diye diğer sulamalarda aşağı çok damlayacak şekilde suluyorum ama bu sorunumu çözermi yoksa yetersizmi kalır.Biraz araştırdım ama pek bişey bulamadım.İyisimi daha detaylı araştırayım.Yapraktan besleme işinide bir araştırayım.Bakalım gelişmeleri nasıl etkilenecek orkidelerimin bu ağaç ya da kütüklerin üzerinde.şimdilik gayet iyiyiz.Zaten kötüye gitme durumunda bu sevdadan vazgeçip saksıya döneriz canları sağ ve sağlıklı olsun yeterki.

nanemolla 01-05-2020 11:41

2 Eklenti(ler)
Eklenti 707060

Eklenti 707061

Ağaç kütüğündeki orkidelerimin son durumlarını paylaşayım dedim.Hepsi ya yeni yaprak ya çiçek dalı oluşturdu.inşallah memnuniyetleri böyle devam eder.Bu arada eklemeler çıkartmalar yaptım dekoratiflik açısından.Bir tane büyük uyum sağlayamayan olmuştu onu çıkartıp saksıya aldım ve oda yeni yaprak veriyor şu an kurtardım inşallah.

nanemolla 01-05-2020 11:46

4 Eklenti(ler)
Devamı..Eklenti 707062

Eklenti 707063

Eklenti 707064

Eklenti 707065

nanemolla 01-05-2020 11:54

1 Eklenti(ler)
Eklenti 707068

Tam sığdıramadım ama bu da genel görüntümüz.Aslında bu resimdekinden çok daha şık ve dekoratif duruyor.misina iplikler de normalde görünmüyor çok yakına gelince farkediliyor.

nanemolla 21-06-2020 09:00

2 Eklenti(ler)
Eklenti 710645

Eklenti 710646

Ağaç kütüğünde çiçek açan ilk orkidem:cool: darısı diğerlerine.gerçi onlarda boş durmuyor çok şükür bolca kök veriyorlar ve yaprak çalışmasındalar;)

nanemolla 03-07-2020 11:09

1 Eklenti(ler)
Eklenti 711117
Buda son halimiz.bütün tomurcukları açtı.

tropikalist 04-05-2022 16:57

sayın nanemolla ağaç üzerinde orkideleriniz hala duruyor mu yoksa başarısız olmuş mu sayılır bizi bilgilendirebilir misiniz lütfen :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025