agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Bakımı, Üretimi (https://www.agaclar.net/forum/orkide-bakimi-uretimi/)
-   -   Phalaenopsis'de keiki oluşumu (https://www.agaclar.net/forum/orkide-bakimi-uretimi/7634.htm)

keopstr 23-11-2016 20:53

3 tane birden Keiki

1 Eklenti(ler)
Çiçekci'den aldığım orkidem 3 ayrı yavru verdi yaklaşık 3 aydır büyüyorlar ancak kök gelişimi yok daha bekleyeyim mi yoksa köklenmesi için birşeyler yapılabilir mi?

Doku_Kültürcü 24-11-2016 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keopstr (Mesaj 1487272)
Çiçekci'den aldığım orkidem 3 ayrı yavru verdi yaklaşık 3 aydır büyüyorlar ancak kök gelişimi yok daha bekleyeyim mi yoksa köklenmesi için birşeyler yapılabilir mi?

Maceraya gerek yok. Bekleyin, köklenirler.

Adalet Yağcı 24-11-2016 19:35

Ben Sphagnum yosunu sardım keikilerin etrafına, Orkideleri suladığımda yosunu da ıslatıyorum.

Jezebel 23-12-2016 19:36

1 Eklenti(ler)
Çürütme korkusuyla, keiki'lerimi Hydrotona diktiğim.

Eklenti 636059

biri yaprak çıkardı.

Adalet Yağcı 24-12-2016 19:03

Çok cici görünüyorlar Jezebel'cim, köklenmeden mi diktin?
Ben de ayırayım diyorum artık ama hiç kök yapmadı, bu şekilde yaşatabilir miyim bilmiyorum.

Jezebel 26-12-2016 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1490628)
Çok cici görünüyorlar Jezebel'cim, köklenmeden mi diktin?
Ben de ayırayım diyorum artık ama hiç kök yapmadı, bu şekilde yaşatabilir miyim bilmiyorum.

İkisinin de ikişer kökü vardı.
Önce shagnum düşündüm sonra vazgeçtim.

http://www.agaclar.net/forum/1482375-post144.htm

Bakalım nasıl olacak bu sefer.

ahmeter 30-12-2016 13:45

Kelebek orkide

1 Eklenti(ler)
Gezerken gördüm müsaadenizle
Muhakkak uygun plastik saksı kullanınız
Saksının yarısı uygun orkide harçı ,yavru konduktan sonra spagnum ile doldurulması
Yavru konduktan sonra parmak kalınlığında bir çubuk vasıtasıyle güzel bastırılması yavruyu elinizle tutup havaya kaldırdığınızda saksıdan kurtulmayacak
20den aşağı bir ortama konmayıp aydınlık bir yer tercih edilecek
Aklıma gelenler bunlar kolay gelsin

keopstr 11-02-2017 12:13

köklenmeler yeterli mi arkadaşlar?

2 Eklenti(ler)
Herbirinde 2 şer tane kök var büyüyor.Aynı zamanda çiçek sapı var.Saksıya almam uygunmudur?

Doku_Kültürcü 11-02-2017 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keopstr (Mesaj 1495050)
Herbirinde 2 şer tane kök var büyüyor.Aynı zamanda çiçek sapı var.Saksıya almam uygunmudur?

Saksıya dikebilirsiniz.

Wuhu 06-09-2017 18:46

1 Eklenti(ler)
Merhaba
Kışın hediye gelen orkidemin çiçek dalında keiki oluştu. Sorum fotografta görüldüğü gibi yapraklar arasında adlandıramayacağım tomurcuğu andıran bişeyler var. Merak ettim acaba bilgilendirebilirmisinz

Hakan2424 10-10-2017 21:02

2 adet keiki için tavsiyeler

2 Eklenti(ler)
Orkidem 2adet yavru verdi biri çiçekli bilgisi olan yardımcı olabilirmi.

Doku_Kültürcü 10-10-2017 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakan2424 (Mesaj 1520148)
Orkidem 2adet yavru verdi biri çiçekli bilgisi olan yardımcı olabilirmi.

Kökleninceye kadar sabırla bekleyeceksiniz. Kökler gelişince, keikiyi kesip, kendi saksısına dikin.

Hakan2424 10-10-2017 23:30

Üstünde çiçek olması sorun degil yani bilgi için teşekkür ederim.

Busranur 04-11-2017 15:05

2 Eklenti(ler)
Merhabalar Keiki nin köku yok ama orkidenin dali da kuruyor . Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ??

Doku_Kültürcü 05-11-2017 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Busranur (Mesaj 1522093)
Merhabalar Keiki nin köku yok ama orkidenin dali da kuruyor . Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ??

Keikiyi bulunduğu noktadan kesip ayırın. Köklendirme hormonuna batırın. Islak perlit içerisine dikin. Üzerine bir kaç adet delik delinmiş bir plastik torba geçirin (delikler kurşun kalem genişliğinde olsun). Gece olunca, bu deliklerden nefesinizi verin. Phalaenopsis orkideleri crassulucean asit metabolizması fotosentezi yapar. Nefesinizle verdiğiniz karbondioksidi geceleyin malik asit formunda depolar, gündüz saatlerinde ışık yardımıyla bu malik asitten şeker sentezler. Kök oluşturuncaya kadar bu şekilde devam edin. Kolay gelsin.

Busranur 06-11-2017 10:44

Yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.Köklendirme hormonunu nerden bulabilirim ;)

Doku_Kültürcü 06-11-2017 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Busranur (Mesaj 1522200)
Yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.Köklendirme hormonunu nerden bulabilirim ;)

Buradan:
Cansa Racine Bitki Gelişim Düzenleyici 250ml Fiyatı

Çözelti yoğundur (1 litresinde 25gram naftalen asetik asit içerir). Bunu seyretip kullanmanız gerekiyor, (aksi durumda bitki zehirlenip ölür). Eczaneden 1ml'lik insülin enjektörü alın. 1ml hormon çözeltisinden enjektöre çekin ve 100ml (yaklasık yarım su bardağı su) su içerisine boşaltın, iyice karıştırın. Bitkiyi bu hazırladığınız çözeltiye 5 saniye kadar batırın, sonra perlit içerisine dikin.
Kolay gelsin.

Orkideö 16-11-2017 18:14

1 Eklenti(ler)
Orkidemin hangisi sapmhamgisi kök anlayamadım .grilik olanlarından diyendüşünüyordum taki ikinci yaprağın altında çıkan yeşilden sonra fikrim değişti .sap zannettiklerim kök sanırım.yelil olanda sap

vildan 11-12-2017 10:11

Kök keikilerimi nasıl ayırabilirim?

3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Sahip olduğum iki orkidemde de kök keikileri oluştu ve epeyce de büyüdüler. Onları anneden ayırıp yeni saksıya ekmek istiyorum. Keikilerin herbirinin sağlıklı en az 4-5 yaprağı ve en az 3-4 sağlıklı kökü var. Daha önce hiç bu işlemi yapmadım. Yavruları annenin gövdesinden keserek mi ayırmalıyım? Yanlış birşey yapıp zarar vermek istemiyorum, o yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler...

Mesajı göndereli 1 hafta oldu ancak hiç yanıt alamadım. Sorum hala günceldir. Yardımcı olursanız çok sevinirim ����
19.12.2017 Salı 15:00

vildan 24-12-2017 20:12

kök keikilerimi nasıl ayırmalıyım?

Merhabalar,
Bir üstte yer alan mesajım hala günceldir. Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

umutyolcusu 24-12-2017 20:19

Tek bildiğim gövdeden keiki verince ayrılması uygun değilmiş,ya yavru ya anaç orkideyi kaybedebilirsiniz diyorlar.

Doku_Kültürcü 24-12-2017 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan (Mesaj 1526232)
Merhabalar,
Bir üstte yer alan mesajım hala günceldir. Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

Saksıyı düz ve temiz bir yere boşaltın. Ağaç kabuklarını silkeleyin ve bitkinin kök dağılımına bakın. Her bir bitkiye birkaç adet kök düşecek şekilde bitkileri ayırın. Bitkilerin taç kısmı (yaprakların çıktığı tam orta kısım) zarar görmemeli, aksi durumda bitki yaşamaz. Buna dikkat ederek bitkileri maket bıçağıyla keserek ayırın. Yeni saksılara dikin.

vildan 25-12-2017 07:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 1526233)
Tek bildiğim gövdeden keiki verince ayrılması uygun değilmiş,ya yavru ya anaç orkideyi kaybedebilirsiniz diyorlar.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim de korkum buydu, çiçeklerimi kaybetmek... Umarım doğru çözümü bulabilirim. Tekrar teşekkürler!

vildan 25-12-2017 07:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü (Mesaj 1526240)
Saksıyı düz ve temiz bir yere boşaltın. Ağaç kabuklarını silkeleyin ve bitkinin kök dağılımına bakın. Her bir bitkiye birkaç adet kök düşecek şekilde bitkileri ayırın. Bitkilerin taç kısmı (yaprakların çıktığı tam orta kısım) zarar görmemeli, aksi durumda bitki yaşamaz. Buna dikkat ederek bitkileri maket bıçağıyla keserek ayırın. Yeni saksılara dikin.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bulundukları yere sığmakta güçlük çekiyorlar artık. Önerdiğiniz yolu izleyerek orkidelerim için ferahlık sağlamaya çalışacağım. Dilerim sonuç hepsi için güzel olur. Tekrar teşekkürler...

Elif çiçek 12-04-2018 21:41

Bunu nasıl başardınız?

nanemolla 21-10-2018 17:48

1 Eklenti(ler)
Eklenti 682375 bu iki minik de benim minyatür orkidemin keikileri.anaç olan ölmek üzereyken almıştım çiçekçiden ücretsiz olarak tam benim yanımda düzeliyorken eşim kazara saksıların bulunduğu standı devirdi.o günden sonra ne yaptıysam kötüye gitti ama iki küçük yavru verdi.. İlk defa keikilerim oldu.

abg 21-03-2019 07:20

2 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Resimde gözüken orkidemin keikisini ayırmak istiyorum (birde çiçek dalı var ve çiçeği açtı ve soldu).Ne gibi adımlar izlemeliyim..
Bu zamana kadar ayırmak için herhangi bir neden göremedim ama şimdi ana orkidenin yaprakları diriliğini yitirmeye başladı :(

Doku_Kültürcü 21-03-2019 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abg (Mesaj 1563373)
Merhabalar,

Resimde gözüken orkidemin keikisini ayırmak istiyorum (birde çiçek dalı var ve çiçeği açtı ve soldu).Ne gibi adımlar izlemeliyim..
Bu zamana kadar ayırmak için herhangi bir neden göremedim ama şimdi ana orkidenin yaprakları diriliğini yitirmeye başladı :(

http://www.agaclar.net/forum/1563323-post3228.htm

Ayşegül Tülü 09-05-2019 20:17

Keiki midir ?

2 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Bugün edindiğim Phalim ailemin yeni ferdi :) Kendisine ilk görüşte aşık oldum, dayanamadım aldım.
(1) Çiçek dallarından birinin üstünde bir yaprağı mevcut ve bu çiçek dalı bitkinin tam ortasından çıkıyor.Ama ben daha önce hiç bir araştırmamda böyle bir görüntüye rastlamadığım için keiki midir değil midir emin olamadığım için sizlerden fikir-bilgi almak istedim.
Eklenti 692910

(2)Diğer keiki olduğundan şüphelendiğim göz ise hayli şişkin ve yeni bir oluşum meydana getirecek gibi.

Eklenti 692911

İlginiz için şimdiden çok teşekkürler. Bu arada bir "hoşgeldin" iniz varsa alırım :)

Doku_Kültürcü 10-05-2019 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşegül Tülü (Mesaj 1567862)
Merhabalar,

Bugün edindiğim Phalim ailemin yeni ferdi :) Kendisine ilk görüşte aşık oldum, dayanamadım aldım.
(1) Çiçek dallarından birinin üstünde bir yaprağı mevcut ve bu çiçek dalı bitkinin tam ortasından çıkıyor.Ama ben daha önce hiç bir araştırmamda böyle bir görüntüye rastlamadığım için keiki midir değil midir emin olamadığım için sizlerden fikir-bilgi almak istedim.
Eklenti 692910

(2)Diğer keiki olduğundan şüphelendiğim göz ise hayli şişkin ve yeni bir oluşum meydana getirecek gibi.

Eklenti 692911

İlginiz için şimdiden çok teşekkürler. Bu arada bir "hoşgeldin" iniz varsa alırım :)

Çiçek dalı da olabilir keiki de. Biraz büyüsün. Uzarsa çiçek dalı, yaprak oluşturursa keikidir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025