![]() |
3 tane birden Keiki
1 Eklenti(ler)
Çiçekci'den aldığım orkidem 3 ayrı yavru verdi yaklaşık 3 aydır büyüyorlar ancak kök gelişimi yok daha bekleyeyim mi yoksa köklenmesi için birşeyler yapılabilir mi?
|
Alıntı:
|
Ben Sphagnum yosunu sardım keikilerin etrafına, Orkideleri suladığımda yosunu da ıslatıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok cici görünüyorlar Jezebel'cim, köklenmeden mi diktin?
Ben de ayırayım diyorum artık ama hiç kök yapmadı, bu şekilde yaşatabilir miyim bilmiyorum. |
Alıntı:
Önce shagnum düşündüm sonra vazgeçtim. http://www.agaclar.net/forum/1482375-post144.htm Bakalım nasıl olacak bu sefer. |
Kelebek orkide
1 Eklenti(ler)
Gezerken gördüm müsaadenizle
Muhakkak uygun plastik saksı kullanınız Saksının yarısı uygun orkide harçı ,yavru konduktan sonra spagnum ile doldurulması Yavru konduktan sonra parmak kalınlığında bir çubuk vasıtasıyle güzel bastırılması yavruyu elinizle tutup havaya kaldırdığınızda saksıdan kurtulmayacak 20den aşağı bir ortama konmayıp aydınlık bir yer tercih edilecek Aklıma gelenler bunlar kolay gelsin |
köklenmeler yeterli mi arkadaşlar?
2 Eklenti(ler)
Herbirinde 2 şer tane kök var büyüyor.Aynı zamanda çiçek sapı var.Saksıya almam uygunmudur?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Kışın hediye gelen orkidemin çiçek dalında keiki oluştu. Sorum fotografta görüldüğü gibi yapraklar arasında adlandıramayacağım tomurcuğu andıran bişeyler var. Merak ettim acaba bilgilendirebilirmisinz |
2 adet keiki için tavsiyeler
2 Eklenti(ler)
Orkidem 2adet yavru verdi biri çiçekli bilgisi olan yardımcı olabilirmi.
|
Alıntı:
|
Üstünde çiçek olması sorun degil yani bilgi için teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar Keiki nin köku yok ama orkidenin dali da kuruyor . Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ??
|
Alıntı:
|
Yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.Köklendirme hormonunu nerden bulabilirim ;)
|
Alıntı:
Cansa Racine Bitki Gelişim Düzenleyici 250ml Fiyatı Çözelti yoğundur (1 litresinde 25gram naftalen asetik asit içerir). Bunu seyretip kullanmanız gerekiyor, (aksi durumda bitki zehirlenip ölür). Eczaneden 1ml'lik insülin enjektörü alın. 1ml hormon çözeltisinden enjektöre çekin ve 100ml (yaklasık yarım su bardağı su) su içerisine boşaltın, iyice karıştırın. Bitkiyi bu hazırladığınız çözeltiye 5 saniye kadar batırın, sonra perlit içerisine dikin. Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Orkidemin hangisi sapmhamgisi kök anlayamadım .grilik olanlarından diyendüşünüyordum taki ikinci yaprağın altında çıkan yeşilden sonra fikrim değişti .sap zannettiklerim kök sanırım.yelil olanda sap
|
Kök keikilerimi nasıl ayırabilirim?
3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Sahip olduğum iki orkidemde de kök keikileri oluştu ve epeyce de büyüdüler. Onları anneden ayırıp yeni saksıya ekmek istiyorum. Keikilerin herbirinin sağlıklı en az 4-5 yaprağı ve en az 3-4 sağlıklı kökü var. Daha önce hiç bu işlemi yapmadım. Yavruları annenin gövdesinden keserek mi ayırmalıyım? Yanlış birşey yapıp zarar vermek istemiyorum, o yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler... Mesajı göndereli 1 hafta oldu ancak hiç yanıt alamadım. Sorum hala günceldir. Yardımcı olursanız çok sevinirim 19.12.2017 Salı 15:00 |
kök keikilerimi nasıl ayırmalıyım?
Merhabalar,
Bir üstte yer alan mesajım hala günceldir. Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla... |
Tek bildiğim gövdeden keiki verince ayrılması uygun değilmiş,ya yavru ya anaç orkideyi kaybedebilirsiniz diyorlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bunu nasıl başardınız?
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 682375 bu iki minik de benim minyatür orkidemin keikileri.anaç olan ölmek üzereyken almıştım çiçekçiden ücretsiz olarak tam benim yanımda düzeliyorken eşim kazara saksıların bulunduğu standı devirdi.o günden sonra ne yaptıysam kötüye gitti ama iki küçük yavru verdi.. İlk defa keikilerim oldu.
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Resimde gözüken orkidemin keikisini ayırmak istiyorum (birde çiçek dalı var ve çiçeği açtı ve soldu).Ne gibi adımlar izlemeliyim.. Bu zamana kadar ayırmak için herhangi bir neden göremedim ama şimdi ana orkidenin yaprakları diriliğini yitirmeye başladı :( |
Alıntı:
|
Keiki midir ?
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Bugün edindiğim Phalim ailemin yeni ferdi :) Kendisine ilk görüşte aşık oldum, dayanamadım aldım. (1) Çiçek dallarından birinin üstünde bir yaprağı mevcut ve bu çiçek dalı bitkinin tam ortasından çıkıyor.Ama ben daha önce hiç bir araştırmamda böyle bir görüntüye rastlamadığım için keiki midir değil midir emin olamadığım için sizlerden fikir-bilgi almak istedim. Eklenti 692910 (2)Diğer keiki olduğundan şüphelendiğim göz ise hayli şişkin ve yeni bir oluşum meydana getirecek gibi. Eklenti 692911 İlginiz için şimdiden çok teşekkürler. Bu arada bir "hoşgeldin" iniz varsa alırım :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025