![]() |
Arkadaşlar benim keiki köke yakın olan ana gövdeden çıktı ilginç şekilde
|
Kökten keiki ayırma...
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Peki bu kökten gelen keikiyi nasıl ayırabiliriz? Resmini paylaştığım anne orkidemin 3 yaprağında problem var. Büyük ihtimalle kesilecek. O zaman yavru için uygun bir yer açılacak.Ben bu yavruyu ayırmasam büyüme şekli problem yaratır mı ve orkidelere bir zararı olur mu? Aslında çok ilginç bir görüntüsü olacağını düşünüyorum ama orkideleri kaybetme olasılığı varsa ayırma konusunda bilgisi olan bir arkadaşın desteğine ihtiyacım var... Eklenti 504384 |
Merhabalar,yaklasik 2 hafta once yurt disindan siparis ettigim orkide keiki paste diye bir hormonu cicek dalindaki gozlere uyguladim.Gozlerde uyanma var ve her gun buyuduklerini gorebiliyorum.Bu sekilde orkide cogaltan var mi acaba??
|
keiki nasıl ayırabilirim
2 Eklenti(ler)
Merhaba, Bu keikiyi nasıl ayırabilirim?
Teşekkürler, Özgül |
Alıntı:
Kök oluşması için tedarik edebilirseniz sphagnum yosununu yaprak diplerine sarın nemli tutacak ve daha iyi köklenme olacaktır. |
Alıntı:
Öncelilkle aramıza hoş geldiniz. Hormon uygulanmış haliyle gözlerdeki hareketliliği görmek açısından resim ekler misiniz? Bir başka husus hormonun size toplam maliyeti ne oldu? Son olarak hangi siteden sipariş verdiğinizi link olarak eklemeniz mümkün müdür. SAYGILARIMLA. |
orkide v keiki
2 Eklenti(ler)
I merhabalar acaba bu yavrular ne yapmaya çalışıyor. keiki mi? değilse de Keiki vermesini istiyorum acaba gazlı bezle sarsam olur mu..? **** ne yapmalıyım? Aynı zamanda ilk resimdeki orkidenin yapraklarında yumuşama var. yaprakları yumuşayan orkidelere nasıl bir tedavi uygulayabilirim? sphangum yosunu ve orkide için torfu nerden bulabilirim? orkide için satılanlar var ama izlediğim videolardan ve gördüğüm resimlerden alakası yok bunun. daha çok türüf. ayrıca kökleri hiç kalmayan sadece yaprakları kalan orkideden umut doğar mı? Teşekkür ederim. ..
|
Alıntı:
Orkide torfu nedir açıkçası görmedim bilmiyorum :) Orkidelere torflu harç konulmaz torf yapısı itibariyle çok nem tutar bu da orkide köklerinizi çürütür.Ben şöyle bir harç hazırlıyorum isterseniz siz de hazırlayabilirsiniz. 3 ölçü Çam kabukları+1 ölçü odun kömürü+ 1 ölçü pomza taşı Pomza taşı bulamazsanız koymayabilirsiniz bunun içerisine yarım kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılmış strafor parçaları da koyabilirsiniz. ben Çam kabuklarını hazır almıyorum doğadan topluyorum siz hazır alacaksanız direkt kullanın ancak doğadan toplayacaksanız dezenfekte etmeniz gerek onu da bir ara anlatırım :) Sanırım kökleri problemli orkideniz var resimlerini eklememişsiniz problemli bölgeleri keserek uzaklaştırın, kesilen bölgeye tarçın sürüp dezenfekte edin. Temiz Harca ve küçük şeffaf bir saksıya orkidenizi dikin.Orkidenizin üzerini şeffaf bir naylon poşet ile sera ortamı gibi kapatın.Geceleri üzerini açın birkaç saat hafif esinti alsın sonra yine poşeti kapatın.Boş camsil kabını iyice temizleyin ve içerisine su ile orkide besini koyun ara ara püskürtün.Bu işlem birkaç ay sürebilir ancak emeğinizin karşılığını mutlaka görürsünüz. Kolay gelsin... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Öncelikle yapraklari yumuşayan kökleri çürümüş orkidenizin çiçek sapını 1.boğumdan kesin kestiginiz kisima odun kömürünü toz haline getirip sürün şeffaf bir saksiya koyup üzerine şeffaf naylon poşet geçirin geceleri hafif esinti almasinı sağlayın 1-2 saat sonra poşeti kapatin harç kurudukça sulayın belli araliklarla yapraklara orkide besini uygulayin.geceleri hafif esinti almasını saglayabilirseniz yapraklarina su da püskürtün ortam sicakliginin 15-21 arası olmasını saglayın.eger hafif esinti sağlayamaz iseniz örtüsünü birkaç saat açıp havalandırın. Kolay gelsin... |
Dalı kesin demişsiniz ama o dalda tekrar oluşmak için bekleyen bi yavrucuk var ona nasıl kıyarım? Pamukla sarıldığını okumuştum bende öyle yaptım.
|
Keiki lerle bir alakası yok ama bu başka bir sorunum. :( yapraklarını kısalttım. Aynı kabına koydum üzerinde poşet geçirdim. Gece gündüz poşette kalıp geceleri mi 2 saat havalandırayım? Keşke benim de bir yosunum olaydı:rolleyes: nerden nasıl temin edebilirim?
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Daha fazla yardımcı olmak isterdim ancak çok fazla yapacak bişey malesef yok... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Fotodaki orkide bir akrabama ait. Çiçekleri dökülünce dalını budamış. Anladığım kadarıyla oradan bir yavru vermiş. Daha sonra maalesef saksısını büyütmek istemiş ve toprağa gömmüş zavallıyı. Yapraklarına elledim biraz sertleşmiş gibiler. ilk iş olarak topraktan kurtarıp orkide saksısına alacağım ama siz neler tavsiye edersiniz?
Yavruyu oradan alıp kurtarabilir miyim ve bunu nasıl yapabilirim? |
Alıntı:
|
Yavru koklenmisti kopardığımda bir yıl değil ama 4,5 ay sürüyor. Yavruyu ayırdım şimdilik keyfi yerinde yeni yaprak veriyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
çam kabuklarını önce su içerisinde kaynatıyorum böylelikle sakızları ayrılıyor. Daha sonra fırınlıyorum. |
Orkidem çıldırdı
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim orkide çıldırdı, çiçek sapı bitkinin ortasından çıktı. Bana normal görünmüyor bu durum, çünkü büyümeyi nasıl sağlayacak. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Hoşçakalın.
|
Alıntı:
Orkideniz ya ortadan çıkarttığı dal üzerinde ya da nadiren de olsa gövdeden yeni yaprak daha doğrusu yavru bitki (keiki) oluşturacaktır |
Alıntı:
|
Alıntı:
Orkidenin ortadan dal çıkarmasına 'Son Dal' daha doğrusu İngilizce bilinen adıyla Terminal Spike deniliyor. Bu deformitenin sebebini bilemiyoruz ancak meseleyi kısaca anlatacak olursak ( ki aslında siz zaten büyük bir kısmını çözmüşsünüz) Orkideler yeni yapraklarını ortadan çıkartılar dolayısıyla orkidenin büyümesi ve gelişmesi orta kısım yani taç (crown) kısmına bağlıdır.Orkidelerde eski yapraklar ölür yenisini yeni çıkan yapraklar alır.Ancak Son Dal olan durumlarda yeni yaprak çıkamaz dolayısıyla orkidenizin yapraklarının süresi dolduğu zaman orkideniz maalesef ölecek. Tabii bu durum hemen olmuyor çünkü orkide yapraklarıda normalde sitemizdeki gibi pıt pıt hemen düşmüyor ;) Düzgün baktığınız sürece o yapraklar uzun bir süre kalacak. Genelde ortadan dal çıkan bu tür durumlarda o dal yeni bir keiki verir yani kendi klonunu çıkartır.Ana orkidenin ölmesine yakın bu keikide büyüme hızlanır ve kısa bir sürede orkidenizle aynı boyuts gelir. En nihayetinde orkideniz yeni yaprak üreterek değil kendi klononu üreterek üremesine devam eder. Yani ana orkidenin ölecek olması çokta endişelendirici birşey değil çünkü bu bir hastalık değil deformite. Umarım orkidenizin durumunu anlatabilmişimdir :)) Sevgiler |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Ana orkidem ölürken 2 tane yavru bıraktı ancak kökleri yapışık olduğundan Nasıl ayıracağımı bilemedim.Bu arada kusura bakmayın fotoğrafı çok zor yükleyebildim yamuk oldu düzeltemediğini foruma epey yabancıyım. Birde yavruları ayırdığımda Nasıl bir karışıma ekmem gerekiyor acaba ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
Sn.yasminmeric,
Orkideniz basal keiki yani alttan keiki vermiş. Bu durumda kökler gelişene kadar beklemeniz gerekiyor.Yabancı sitedeki arkadaşlar phalaenopsis i çıtlatınca ikiye ayrılacağından bahsetmiş ,almayin bırakın kalsın diyenlerde var. ancak çeviri benden tercih sizden ... |
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar forumda yıniyim orkide bakımındada. Gecen sene bu zamanlar hedıye geldi. Şimdi tekrar tomurcuklandı ve kök gıbı seyler cıkardı bana yardımcı olurmusunuz bunlarla ne yamalıyım
|
merhaba arkadaşlar bende sitede yeniyim sorum şu ki orkidelerimden 1 kaç tanesinde az çiçeklenme gözlemliyorum 4-5 gibi sanırım fosfor eksikliğinden olsa gerek besin veriyorum daha fazla ne yapabilirim?
teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Orkideniz ancak yavru (keiki) verirse çoğaltılabilir. Çiçek dalından çoğaltılmıyor. |
Merhaba arkadaşlar bi şey soracaktım. Keikiler çiçek açtıktan sonra mı anne gövdeden arıılacak yoksa daha çiçek açmadan mı?
|
Alıntı:
Çiçekle bağlantılı değil. Keiki başlangıçta ana bitkiden besleniyor. Kendi başına ayrı bir saksıda yaşayabilmesi için kök çıkarması, gelişmesi gerekiyor. Çıkardığı köklerin 10 cm.yi geçmesinden sonra ana bitkiden ayrılabileceğini belirtmişlerdi konunun uzmanları. |
1 Eklenti(ler)
Tüm agaclar.net ailesine iyi seneler dilerim:)
3.boğumdan budadığım orkidemde yeni çıkan dalın üzerinde hem yaprak, hem çiçek hem de kök var. Bu durum normal mi, herhangi bir işlem yapmam gerekir mi? |
keikilerim niye büyümüyor
1 Eklenti(ler)
Selam... 2 senedir keikilerim bir iki yaprak vermekten başka hiç bir aksiyon yapamadı... Ne yapmalıyım?
|
Merhabalar spagnum yosunu ve hindistan cevizi liflerine sarip koklenmeyi tesvik edebilirsiniz cok zayif gorunuyorlar
|
Keiki nasıl ayrılır?
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, orkidemin çiçek sapının en ucunda bir keiki doğdu :) hem yaprak hem kök oluşumu var, ne zaman ve nasıl ayırmam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilir misiniz rica etsem? Hata yapıp orkideme zarar vermek istemiyorum.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025