![]() |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bir keiki oluşumu mudur? Bitki bende 4 aydır bulunuyor. Aldığımda çiçekli ve bu yapı bulunuyordu. Bitki hala çiçekli, saptaki yaprak benzeri yapıda ise değişim yok. Ne yapmalıyım acaba?:confused:
|
1 Eklenti(ler)
Bir sorum daha olacak. Çiçek sapı bitkinin ortasından çıkmış durumda. Çiçekler geçtikten sonra ana bitki yaşar mı?:confused:
|
Alıntı:
Ana bitki yeni bir göz oluşturmalı ve ordan sürmeye devam edecektir. Genelde yeni bir yan filiz veriyorlar, ancak bu da bitkinin bir kaç sene yeniden çiçek açması için gecikmesi demektir. saygılarımla |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim minik keikim :) Aynı bitkide iki ayrı oluşum mevcut...
İlk keiki şu an köklenmeye başladı, ikincisi ise henüz beklemede... |
Merhaba
Benim 3 tane orkidem var. Bir tanesi keiki verdi ama keiki buyurken ustteki kurumus sapi (1 cm kadar) kestim bi kac ay once. Keikimin iki yapragi var ama sanki artik buyumuyor. Ve keikinin olustugu sapta kuruma var gibi. Keiki bukadar kucukken onu koklendirebilirmiyim? Ve bir tane daha orkidemin yapraklari hafif burusuk ve asagiya dogru buyuyor ona ne yapmaliyim? Yardimci olabilirmisiniz? |
2 Eklenti(ler)
keikilerde kök oluşumunu hızlandırmak için forumun çeşitli yerlerinde keikinin dibini sphagnum yosununa sararak burayı nemli tutmak öneriliyor. bir deneyin derim. bu arada keikilerden bahsetmişken geçen gün yabancı forumlardan birinde bir bitkinin keikili fotoğraflarını gördüm, paylaşmadan edemeyeceğim: bu arkadaş keiki boost vb gibi bir hormon sayesinde bir daldan tam 6 tane keiki elde etmiş. üstelik ana bitki de gayet sağlıklı görünüyor. bir denemek lazım bu tarz bir ürünü de...
|
Vay canına....bu da ne böyle??saki çiçek yerine keiki açmış bu orkide :O
|
Alıntı:
|
Ilk keiki'm
Phalaenopsis türü yaklaşık 3 yıldır baktığım beyaz çiçekli orkidem ilk bebeğini verdi :p. Hızla sağlıklı olarak yapraklarını açıyor. Ve önceki akşam itibari ile köklenme belirtileri başladı.:eek:
|
Orkidenizi karanlığa koyarsanız yavru almakta biraz daha başarılı olabilirsiniz
Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
keiki
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bir arkadaşımdan aldığım bakımsızlıktan ölmek üzere olan anne orkidenin... bebekleri için şu an mücaadele ediyorum. 7 ay içinde anneyi kurtardım. Şu an çiçeklerini açmak için her geçen gün daha da güzelleşiyor. Tomurcuklarını verdi bile :))) Ama bebek orkidesinin hemen kökünde 2 keiki oluştu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Şu an suda köklerini veriyor ve kardeşiyle büyümeye çalışıyor. Bana yardımcı olur musunuz? Formu yanlış yere yazdıysam da özür dilerim...Acemeliğime verin :) Şimdiden teşekkür ederim. |
Keiki nasıl ayrılır
Arkadaşlar birinci videoda keiki'nin anne bitkiden nasıl ayrılması gerektiğini güzel bir biçimde anlatmış.
Removing a Keiki - YouTube İkinci videoda ise ayrılan keikinin nasıl dikilmesi gerektiği anlatılmış. Umarım bilmeyen arkadaşlara ve biryerlerde yanlışlık yapanlara yardımcı olur. http://www.youtube.com/watch?v=VkX2iOYV-zo |
Keiki oluşumu
Arkadaşlar keikinin nasıl bir şey olduğu ve oluştuğunda bu keiki'midir sorunuza çözüm olabilecek bir video.
Orchid Baby Miracle Birth - YouTube |
Alıntı:
|
merhaba,
orkidemdeki keiki oluşu 2 ayda 2 yaprakçık haline geldi ama henüz kök çıkartmadı. anne orkidenin ise yaprakları yumuşamış ve sanırım artık iyileşme şansı kalmamış. keiki için ne yapmamı önerirsiniz? her akşam keikinin dalına su sıkıyordum ama sanırım yosun bağlamak gerekiyormuş hızlı büyümesi için. |
Sphagnum yosunu nemi tuttuğundan dolayı ( ayrıca besleyici özelliğide var ) köklenmeyi sağlıyor. Bir keiki ne kadar sürede ayrılmak için yeterli büyüklüğe geliyor ?
|
Alıntı:
lütfen bize cevap yazın ne yapmamız gerekiyor... |
Orkideniz ölmeye başlamışsa köklerde sorun var demektir, kendisi beslenemediği için keikisinide besleyemez keikinin kurumaması için bir an önce köklenmesini sağlamanız lazım. Sphagnum yosunu bulamıyorsunuz belliki yoksa zaten sarardınız kökü. Bu yosunu bulamayanlar için bilinen alternatifler varsa lütfen bunlarıda paylaşalım.
İşe yarar mı bilmiyorum ama bir tanıdığımız nemli sünger sarıyordu köklere. Bildiğimiz sarı bulaşık süngerini ıslatıp suyunu iyice sıktıktan sonra sarıyordu köke. Umarım keikinizi kurtaracak bir yol bulursunuz. |
Diatomit'i deneyen de duymuştum..
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
yapraklar solmuş ancak şu son resimde görüldüğü gibi yeni yaprak oluşumuda var. Köklerinizi kontrol edin çürüme varsa çürüyen yerleri kesmenizi tavsiye ederim toprağını değiştirin ve sık sulamayın. Sardığınız yosuna arada su fısfıslayın böylece nemini kaybetmez, kolay gelsin :)
|
4 Eklenti(ler)
Benekli orkidemin keikisi ikinci kez kök yanından ...Forumda okuduklarıma göre sanırım ben bu konuda şanslı kişilerdenim...İlk keikisi kök yapınca onu ayırıp diktim... Çiçek bile açtı... şimdi ikinci keikinin köklenmesini bekliyorum...Resimlerini yüklüyorum... Darısı sizin başınıza...
|
1 Eklenti(ler)
Bahar havasıyla birlikte orkidelerimdeki çiçek sayısı hızla artıyor. Umarım havalar birden ısınmaz ve bu güzellikler solmaz. Orkideler kesinlikle kuzey - doğu pencere önlerini çok seviyor.
|
Bazı orkidelerimdeki keiki oluşumları büyümüyor fındık büyüklüğüne gelip durdular. Uzun süredir o boydalar. aynı yerdeki bazı orkidelerimin keikileri ise büyümeye devam ediyor. Büyümesi duran keikiler sonradan büyür mü yoksa kurur mu ? bilen var mı ?
Büyümeyeceklerse orkidemin dalını 3. boğumdan keseceğim. |
Orkideler hakkında çok fazla bilgim yok fakat bundan bir ay önce aldığım phalin şu anda çiçekli dallarında küçük yaprakçıklar çıkmaya başladı acaba keiki midir ve bundan sonra neler yapmam gerekir
|
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafları da bunlar
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Orkidemde keiki olusumu basladiktan sonra biraz arastirma yaptim bitki bakimsiz kaldiginda keiki uretigini ogrendim. Koklerini kontrol ettigimde tamamina yakininin curudugunu gordum. Bende onlari kestim 2 adet kok kaldi ama onlarda cok saglikli degildi. Spangum yosunu bulamadim. Orkide icin yeni torf aldim icine yerlestirdim fakat keiki bir sure sonra buyumemeye basladi. Dipteki iki yaprakta ölüyor sanirim. Bu asamada bitkinin kollenmesi icin keiki bulunan dali uzaklastirmalimiyim? Dali nerden kesmeliyim? Orkidemi kurtarabilirmiyim? |
sn metushaley benim bildigim kadariyla okudugum kadariyla Sphagnum yosunu sararsaniz keikinize daha cabuk köklenme olusuyor mus.
forumu okuyun muakak sizin isinize yarayacak birsey bulacaksiniz dir ama bu Sphagnum yosununu deneyin isterseniz aratirdiktan sonra . sevgilerimle |
Alıntı:
İlginiz için teşekkürler. Sphagnum yosunu bulamadım maalesef. Hem keiki için hemde anaç bitkiyi kurtarmak için bu yosuna ihtiyacım olduğunu biliyorum fakat temin edemiyorum.Anaç olanı kurtarmak adına yavruyu gözden çıkarmam gerekir mi bu konuda tam emin değilim. |
akvaryumculara baktiniz mi. vallah okadarini bilemiyecem onu hocalarimiza sormaniz lazim.
ama büyük ihtimalle akvaryumcularda var o yosun eminim bula bilirsiniz size kolay gelsin. insallah orkidenizi kurtara bilirsiniz |
4 Eklenti(ler)
Mehaba ben Orkide konusunda pek bilgili değilim ama yaklaşık 1 senedir orkidem var. Ona çok değer veriyorum, ama bu kadar teferruatlı bir bakımı olacağını tahmin etmiyordum dalları kuruyana kadar :(
Orkidem ilk geldiğinde iki dalı da çiçeklerle doluydu. Daha sopnra normal olduğunu okuduğum şekilde çiçekler döküldü ve 4 ay falan sonra yeniden tomurcuk vermeye başlamıştı. Bu arada ben onu 2 ay birine emanet etmek zorunda kaldım. O esnada bakımı yetersiz olduğüundan mı yoksa ortam koşullarından mı bilemiyorum hem çiçekler tamamen döküldü, hem de dallardan biri tamamen kurudu. Ama yaprakları hep artıyor ve yemyeşil. Orkidem 1 aydır bende. Şeffaf saksısı büyük başka bir saksının içindeydi, bugün onu ordan çıkardım ve şefaf saksıyla beraber perdenin önüne aldım. Toprak ve orkide sıvı gübresi de aaldım şuan kargoda. Ancak saksıdan çıkarırken farkettim ki hep su altta kalıyormuş. Okuduklarıma göre bu baya yanlış bir uygulama. Oysa ben yarım çay bardağı su veriyordum ona hep ama son zamanlarda kuruyunca 1 hafta falan 2 günde bir verdim. Ama öyle görünce saksıyı çok üzüldüm. Bir de sanırım köklerde de kuruma var. ve bir de anladığım o ki anneanne oluyorum :D Orkidemin genel durumu budur. Hem durumu hakkında yorumlarınız hem de önerileriniz isteyebilir miyim? dip not: sadece sulamasıyla ilgili ve ışığı alma şekliyle ilgili bilgim vardı, 1 senedir hiç gübre ve ekstra besin kullanmadım. Hepsini yeni öğreniyorum :( |
Üst tarafı kendi başına hayatına devam edebilecek gibi görünüyor. Kesin ve yeni bir saksıya dikin. 1.5 litrelik pet su şişesini kesip çeşitli yerlerine delikler açarak bir saksı yapabilirsiniz.
Daha sonra, alt tarafı saksıdan çıkartın, köklerini dikkatlice inceleyin. Çürümüş olanları kesin. Oradaki çürümeler için birşeyler kullanmak gerekecek sanırım, forumda daha üstlerde bununla ilgili birşeyler bulabilirsiniz. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Annenin de topragini degistirdim. Curumus oldugunu dusundugum kokleri de temiz bir makasla kestim. Aydinlik ve esen bir yere koydum anneyi, yavruyu da biraz daha karanlik ama yine esen bir yere koydum. Dogru mu uygulamalar ama bilmiyorum okuduklarimla bu kadar yaptim :/ |
Kendi deneyimim olarak, daha yüksek nem sağlamak için poşet içine şimdiye kadar bir defa orkide koydum, onda da küflenme yaşadım. :P Yavrunun su gereksinimi annesi gibi olacaktır ancak küçük bir saksı olduğu için daha hızlı kuruyabilir. Daha az miktarda daha sık sulama gerekecektir, ancak her gün sulamanıza gerek olmamalı.
Yeni saksınızın altına delikleri açtınız, di mi?Anne bitkininki gibi içinde su tutmayan, çok delikli bir saksı olması gerekiyor. Alıntı:
|
Alıntı:
O zaman suan icin ikisi icin de durum iyi cok sevindim. Peki yavrunun ciceklenmesi, buyumesi ne kadar zaman alir tahminen? Bir de isler kotuye giderse bunu en erken anlamanin yolu var midir? Cok tesekkurler bu arada tekrar ilginiz icin. |
Ekte göndermiş olduğum resimde orkidem var üzerinde 2 tane keiki var iki farklı sap'ta.. sizce ayırma vakti gelmiş mi ayrı saksıya?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...-09-26-399.jpg |
1 Eklenti(ler)
Oncelikle herkese merhaba
Benim iki tane orkidem var. Birinde keiki olusumu var ve ana orkidemin koklerinin cogu kurumustu. Bu keiki olusumuyla birlikte ana orkidemin de yeni kokleri cikmaya basladi. Ancak ben suan ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Keikiyi olustugu daldan ayirmali miyim ya da ne zaman ayirmaliyim? Ayrica ana orkidemdeki kurumus kokleri zarar vermeden nasil temizleyebilirim? Birinci sorunum bu. Ikincisi ise ikinci fotograftaki orkidem. Orkidemi aldiktan bir sure sonra ciceklerini doktuler. Suan bir dalinda hic cicek yokken ( sanirim bu dal kuruma yolunda ) diger dalinda sadece 3 cicegi kaldi ve kokleri de kurumaya basladi. Yardimci olursaniz cok sevinirim :( Tesekkurler. |
1 Eklenti(ler)
Iki fotograf yukleyemedim. Bu yuzden ayri ayri gondermek durumunda kaldim. Bu da diger orkidem.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025