![]() |
Alıntı:
|
Anladım bende bi ara doku kültürü yaptım agarım vardı ancak sonradan hiç bulamadım ne kadar arasamda . Sitelerdekinede güvenememiştim ama bi denerim yine saolun
|
Tohumu forumda bulmuşsunuz e hadi hayırlı olsun :D okuduklarıma göre baya da dikkatli çalışıyorsunuz :) bu sefer olacak galiba ?
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Elimdeki orkidelerden tohum alabilmek için tozlaşma denemesi yapmıştım ancak başarılı olamamıştım. Israrla denemelere devam ettim. üç orkidenin bütün çiçeklerini kullandım. Sanırım enaz 6 tanesi tuttu. Çiçeklerin sEklenti 571683
Eklenti 571684 Eklenti 571685 Eklenti 571686aplarındaki şişmelerden belli Beyazda 4 pembede 2 olmak üzere 6 tohum kesesi olacak. Tabi ki bitki besliyebilirse. |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
bir hafta aradan sonra orkide keselerinin durumunu fotoğrafladım keseler biraz daha büyüdüler sanırm 3 orkidede 9 tohum kesesi olacak Eklenti 572096
Eklenti 572097 |
Gerçek orkide tohumlari elime ulaştíğín da besi yerine ekim yapacağim. Besi yerleri bir ay geçmesine rağmen henüz mantar olmadi arkadaşimin verdiği lale tohumlarindan 2 tane ektim. Orkide kökünden de
2 parça ekim yaptim ve tatildeyim. Tatil dönüşü çalişmalara devam |
Alıntı:
Besi ortaminin hazirlanmasi icin gerekli malzemeleri temin etmek oldukca zor. Sizin bu malzemeleri temin ettiginiz belli bir yer varmi acaba. Bu besi ortamini hazir alabilecegimiz bir yer mevcutmu. Bu konuda bir bilginiz varmi. Simdiden yardiminiz icin tesekkur ederim. |
Alıntı:
caturanga nın evde doku kültürü çalışmalarına göz atarsanız bulabilirsiniz. Ayrıa bu toz karışımını PHYTAMAX firmasından Almanya dan direk sipariş vererek alabilirsiniz. |
Orkide tohum keselerinin yaklaşık 50 gün sonraki büyüklükleri görülüyor. Pembe orkidenin kese sayısı 2 tane olduğu için daha iyi geliştiler.
|
2 Eklenti(ler)
|
Bunlarda beyaz orkidenin tohum keseleri sayıları biraz fazla olduğu için daha yavaş gelişiyorlar. Bitki hepsini beslemekte güçlük çekiyor. Sürekli besin takviyesi yapıyorum
|
2 Eklenti(ler)
|
Sayın Tilki Mete nereye kayboldun artık gözükmüyorsun nerelerdesin?
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bir hafta önce ekmiş olduğum lale tohumlarıEklenti 578322
|
1 Eklenti(ler)
Bu da komşu dedenin verdiği fındıklar Eklenti 578323
|
1 Eklenti(ler)
Bu da (en sağda ki küçük kavanoz) netten aldığım mavi orkide tohumlarından. Doğal ışık kaynağına bıraktım
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da orkide kökleri sararmaya başladılarEklenti 578325
|
Alıntı:
Sürekli yapmak yerine düzenli , belirli aralıklarla , belirli ölcüde yapmak daha yarar sağlayacaktır . en azından 7 -10 günde bir - bir ölcü gibi .. suyun mutlaka kloru ucurulmuş olsun . Birde gereksiz dal parçalarını kesip , az miktarda tarcın (çok dikkatli ) dökerek bitkinin daha az alanı beslemesini sağlaya bilirsiniz .. kolay gelsin |
Alıntı:
|
Tarcın kestiğiniz yere sürüceksiniz , ama tarcını kurutucu özelliği var . Bunun için dikkatli kullanmak lazım , gereksiz yerlere deymemeli ...
|
3 Eklenti(ler)
Orkide kesleri 3 aya yaklaştılar tam olgunlaşmaları için 6 aya yaklaşmaları gerekiyor. Orkidelerin gelişimi iyi umarım kış ayını zararsız atlatabilirsek tohumlar ilkbahara ekime hazır hale geleceklerEklenti 582277
Eklenti 582278 Eklenti 582279 |
1 Eklenti(ler)
|
yaklaşık birbuçuk ay önce antibiyotikli besi yerlerine ektiğim lale tohumu fındık tohumu ve orkide tohumunda bir gelişme olmadı orkide sapları ise sarardı. Havaların serin olması da etkiledi ancak besi yerlerinin aylardır bozulmaması güzel.
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
sayın swarts orkideler bu yıl almıştım bitki besini olarak COMPO markayı tercih ettim. Haftada bir suluyorum yazın 5-6 günde bir toprağın kurumasına bakarak suluyorum. her sulamada bitki besini veriyorum Minik bir kovaya su doldurup orkideleri 5 dakika kovada bekletiyorum. Önemli olan ışık. Direk güneş zararlı. Ama ışığı çok seviyorlar
|
4 Eklenti(ler)
Tohum almistim internetten orkide topraginin icine attim ve 2. Haftalari
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025