agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Bakımı, Üretimi (https://www.agaclar.net/forum/orkide-bakimi-uretimi/)
-   -   Orkidelerin genel bakım bilgileri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-bakimi-uretimi/1577.htm)

Doku_Kültürcü 21-05-2018 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rabianur (Mesaj 1540956)
Arkadaşlar merhaba bu benim ilk orkidem. Minyatür gördüğünüz gibi. Birkaç gün önce üzerinde pamukçuk biti vardı orkideyi seyreltilmiş etil alkolle temizledim toprağını saksısını değiştim. 2 gündür geri çıkmadı. Ama kökleri sağlıklı mı değil mi anlayamıyorum. Sizce nasıl kökleri. Havadar bir yere koydum. Çok fazla gğneş almıyor yurtta kaldığım için kuzey cephesindeyim. Köklerinde bir sorun var mı lütfen yardım edin.

Sorun, kökler sağlıklı ama çok azlar. Ayrıca, bitkiniz susuz kalmış. Havalar ısındı. Her gün, köklerine ve yapraklarına saf su veya memba suyu püskürtün.

Rabianur 21-05-2018 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü (Mesaj 1540958)
Sorun, kökler sağlıklı ama çok azlar. Ayrıca, bitkiniz susuz kalmış. Havalar ısındı. Her gün, köklerine ve yapraklarına saf su veya memba suyu püskürtün.

Çok teşekkür ederim suyu fazla mı veriyorum az mı veriyorum bir türlü anlayamıyordum. Minyatür olduğu için kökleri küçük daha

Charlaux 21-05-2018 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rabianur (Mesaj 1540960)
Çok teşekkür ederim suyu fazla mı veriyorum az mı veriyorum bir türlü anlayamıyordum. Minyatür olduğu için kökleri küçük daha

Minyatur orkide bir pazarlama harikasidir. Dolayisiyla orkidelerin ihtiyaclarinin tamami gecerlidir. Nem esastir. Ki dikkat ederseniz sn.Doku Kulturcu yapraklarina ve koklerine su puskurtun demis, yani bir iki fis spreyleceksiniz cok degil (hava sicaksa). Haftada bir de orkidenizi daldirma seklinde degil uzerinden 3 lt kadar su geciriyorsunuz. 3 lt kadar suyun icine 1 yemek kasigi, 2 tatli kasigi oksijenli su (her eczanede bulunur) katin ve cok takmayin.

Rabianur 21-05-2018 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1540963)
Minyatur orkide bir pazarlama harikasidir. Dolayisiyla orkidelerin ihtiyaclarinin tamami gecerlidir. Nem esastir. Ki dikkat ederseniz sn.Doku Kulturcu yapraklarina ve koklerine su puskurtun demis, yani bir iki fis spreyleceksiniz cok degil (hava sicaksa). Haftada bir de orkidenizi daldirma seklinde degil uzerinden 3 lt kadar su geciriyorsunuz. 3 lt kadar suyun icine 1 yemek kasigi, 2 tatli kasigi oksijenli su (her eczanede bulunur) katin ve cok takmayin.

3 litre mi ben? Orkideler hakkında o kadar yazı okudum. Ama gerçekten az suluyormuşum

Rabianur 21-05-2018 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1540963)

Bir sorum daha olacak biraz fazla oldu ama sıvı besini ne kadar sürede ne oranda vermeliyim acaba

Doku_Kültürcü 21-05-2018 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rabianur (Mesaj 1540972)
Bir sorum daha olacak biraz fazla oldu ama sıvı besini ne kadar sürede ne oranda vermeliyim acaba

Ayda bir defa sıvı gübre verin.

nisayarse 28-08-2018 16:32

Merhabalar. Yeni üyeyim hediye bir orkide ye sahibim birşeyler yolunda gitmiyor fakat ne yapacağımi bilmiyorum. Buradan okuduğum kadarıyla kuruyan bir dali kestim fakat onu kaybetmek istemiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz. Resimleri atabilirim.

Sevgi106 18-10-2018 21:59

Kökmü dalmı acaba .?

3 Eklenti(ler)
Merhaba. Orkidenin acemisiyim.Acaba iki dalmı yoksa kökmü bunnar. Aynı orkidemde halihazırda var olan tek dalından uç vermiş yavru çiçek dalı var.Eğer çiçek dalıysa bunlar orkide besini vermek dışında extra bişiy yapmalımıyım sağlıklı büyümeleri ve çiçeklenmeleri için.

Doku_Kültürcü 19-10-2018 05:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi106 (Mesaj 1550177)
Merhaba. Orkidenin acemisiyim.Acaba iki dalmı yoksa kökmü bunnar. Aynı orkidemde halihazırda var olan tek dalından uç vermiş yavru çiçek dalı var.Eğer çiçek dalıysa bunlar orkide besini vermek dışında extra bişiy yapmalımıyım sağlıklı büyümeleri ve çiçeklenmeleri için.

İki tane çiçek dalınız var. Nasıl gübreleme ve sulama yapıyorsanız hiç bozmadan devam edin.

Sevgi106 19-10-2018 13:16

Teşekkür ederim

Doku_Kültürcü;1550180]İki tane çiçek dalınız var. Nasıl gübreleme ve sulama yapıyorsanız hiç bozmadan devam edin.

Sevgi106 19-10-2018 16:08

Haftada , **** en geç 10 günde bir bitki besini eşliğinde suluyorum.Ortamı ne çok sıcak nede soğuk .Sabah güneşini direkt alsada yakıcı öğlen güneşine maruz kalmamakla beraber ortamı aydınlık oluyor.yaprakları ilk aldığıma göre kocaman oldu.Diğer orkidelerimden de aynı performansı bekliyorum ****** ��.6-7 aydır bakıyorum orkidelere.İlk dallarım ve sürgünlerim bunnar . Çok mutluyum tabi ��

Nodrac 20-10-2018 12:02

5 Eklenti(ler)
Merhaba evimde 5 adet orkide var
Biri gövdeden keiki verdi, keikinin yaprakları ve kökleri oluştu yaklaşık 3-4cm lik 4-5 kökü var. Youtubedaki ayırma videoları hep daldan ayırma gövdeden ayırma nasıl yapabilirim.
2. Sorum başka bir orkidem çicek dalı verdi yaklaşık 1,5 - 2 ay önce fakat bu daldan yeşil yapraklar çıktı çicek vermedi. Beklemeye devam mı ediyim yoksa bunu kesiyimmi?
3.sorum başka bir orkidem sanırım enfekte oldu. Toprağında beyaz beyaz minik küfler ve yosun oluşumu var. Ama çiçek çok sağlıklı birkaç gün önce çicek dalı çıkıntısı gelişmeye başladı. Enfeksiyonu nasıl geçirebilirim?

'' DOĞA'' 31-10-2018 22:21

Arkadaşlar benim de orkidem var evim aydınlık salon güneş alıyor ama mutfak güneş almıyor orası da aydınlık 9 aydır salonda olan ve çiçek dalı çıkarmak gibi bir çabası olmayan orkidemi çiçekçinin tavsiyesi ile Mutfağa aldım hem nem hem güneşi birlikte sağlayamıyorum biriyle yetinmesi lazım evimde sorum şu çiçek açması için hangisi daha önemli lütfen yardımcı olun

'' DOĞA'' 31-10-2018 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nodrac (Mesaj 1550291)
Merhaba evimde 5 adet orkide var
Biri gövdeden keiki verdi, keikinin yaprakları ve kökleri oluştu yaklaşık 3-4cm lik 4-5 kökü var. Youtubedaki ayırma videoları hep daldan ayırma gövdeden ayırma nasıl yapabilirim.
2. Sorum başka bir orkidem çicek dalı verdi yaklaşık 1,5 - 2 ay önce fakat bu daldan yeşil yapraklar çıktı çicek vermedi. Beklemeye devam mı ediyim yoksa bunu kesiyimmi?
3.sorum başka bir orkidem sanırım enfekte oldu. Toprağında beyaz beyaz minik küfler ve yosun oluşumu var. Ama çiçek çok sağlıklı birkaç gün önce çicek dalı çıkıntısı gelişmeye başladı. Enfeksiyonu nasıl geçirebilirim?

Dalda oluşan yaprak da keiki bence

Doku_Kültürcü 01-11-2018 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi '' DOĞA'' (Mesaj 1551231)
Arkadaşlar benim de orkidem var evim aydınlık salon güneş alıyor ama mutfak güneş almıyor orası da aydınlık 9 aydır salonda olan ve çiçek dalı çıkarmak gibi bir çabası olmayan orkidemi çiçekçinin tavsiyesi ile Mutfağa aldım hem nem hem güneşi birlikte sağlayamıyorum biriyle yetinmesi lazım evimde sorum şu çiçek açması için hangisi daha önemli lütfen yardımcı olun

Phalaenopsis orkidesinin çiçeklenmesi için 16-18°C de 1-1,5 ay tutmanız gerekiyor.

'' DOĞA'' 01-11-2018 18:03

Sayın doku kültürcü sanırım ilk iş bir termometre almak olacak şuan mutfakta orkidem kombi açmadık henüz kaç derece acaba

Charlaux 01-11-2018 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi '' DOĞA'' (Mesaj 1551308)
Sayın doku kültürcü sanırım ilk iş bir termometre almak olacak şuan mutfakta orkidem kombi açmadık henüz kaç derece acaba

Orkideleriniz icin gece cami acip havalandirirsaniz (cok soguk olmadigi gunlerde ya da gun icinde) buyuk olasilikla orkidenizin ciceklenmesini tetikleyecektir.Ayni zamanda kok curemesine karsi da buyuk olasilikla korur.

'' DOĞA'' 02-11-2018 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1551313)
Orkideleriniz icin gece cami acip havalandirirsaniz (cok soguk olmadigi gunlerde ya da gun icinde) buyuk olasilikla orkidenizin ciceklenmesini tetikleyecektir.Ayni zamanda kok curemesine karsi da buyuk olasilikla korur.

Teşekkür ederim cevabınız için eşim tanışma yıldönümümüz için almıştı umarım o zamana kadar bize bir sürpriz yapar (22 ocak)

Adem4004 05-11-2018 14:38

Orkide toprağı

1 Eklenti(ler)
Ponza cocopeat perlit kil taneciklerinin karışımı ile hazırladığım toprağın sulamasını nasıl yapmam gerek yaptığım uyhunmudur

nanemolla 22-11-2018 17:09

2 Eklenti(ler)
Eklenti 684130
Çok mutluyum.yanlardan iki çiçek dalı ve eski dalındanda çiçek dalı mı yoksa keikimi bilemediğim ama her iki ihtimaldende mutlu olacağım bir oluşum var.
Eklenti 684131

nanemolla 22-11-2018 17:49

Ayrıca geçen sene edindiğim ve ölümden dönen minyatür orkidelerim çiçek dalı vermeye başladı. Ama merak ettiğim minyatür orkilerin çiçekli kaldığı zaman dilimi üç aşagı beş yukarı ne kadardır acaba?

nanemolla 26-11-2018 14:55

1 Eklenti(ler)
Eklenti 684330

İşte bir çift çiçek dalı çıkaran orkide daha. Açıkçası bu orkidemden zaten bekliyordum böyle birşey çünkü en gelişmiş olanı buydu. İnşallah çiçeklerinide görürüm kısmetse.

nevgül 26-11-2018 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla (Mesaj 1552642)
Ayrıca geçen sene edindiğim ve ölümden dönen minyatür orkidelerim çiçek dalı vermeye başladı. Ama merak ettiğim minyatür orkilerin çiçekli kaldığı zaman dilimi üç aşagı beş yukarı ne kadardır acaba?

Normal orkidelerle hemen hemen aynı. Uzun süre çiçekli kalıyorlar. Gözünüz aydın. Orkideleriniz sağlıklı görünüyor.

nanemolla 26-11-2018 15:45

Çok sevindim sn nevgül.bir iki haftalık olsaydı üzülürdüm.teşekkür ederim darısı tüm bekleyenlere. Tabi benim diğer çiçek sapı çıkarmamış olanlara :))

nevgül 27-11-2018 10:38

4 Eklenti(ler)
Bunlar da benim işyerimdeki orkidelerim. Bir tanesi yeni dal çıkarırken, diğer üç tanesi geçen yılki dallardan yeni sürgün vermeyi tercih etti...

poiii 02-12-2018 10:57

dal mı kök mü?

4 Eklenti(ler)
merhaba fotografta ekledigim orkidemin yaprakları cicek acacak yeni bebel dallar mı yoksa kok mu bilgisi olan paylasabilir mi ? tesekkurlee

nevgül 02-12-2018 12:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi poiii (Mesaj 1553237)
merhaba fotografta ekledigim orkidemin yaprakları cicek acacak yeni bebel dallar mı yoksa kok mu bilgisi olan paylasabilir mi ? tesekkurlee

Gözünüz aydın... Yeni dallar çıkarıyor. Çiçeklendiğinde resimlerini bekleriz.

poiii 02-12-2018 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1553240)
Gözünüz aydın... Yeni dallar çıkarıyor. Çiçeklendiğinde resimlerini bekleriz.

ne mutluuu oldum teşekkürler

nevgül 05-01-2019 08:21

1 Eklenti(ler)
Orkidelerimde son durum;)

nevgül 10-01-2019 13:52

1 Eklenti(ler)
Yılın ilk orkide çiçeği;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025