![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
doğasever
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
Kök keikilerimi nasıl ayırabilirim?
Merhabalar, Sahip olduğum iki orkidemde de kök keikileri oluştu ve epeyce de büyüdüler. Onları anneden ayırıp yeni saksıya ekmek istiyorum. Keikilerin herbirinin sağlıklı en az 4-5 yaprağı ve en az 3-4 sağlıklı kökü var. Daha önce hiç bu işlemi yapmadım. Yavruları annenin gövdesinden keserek mi ayırmalıyım? Yanlış birşey yapıp zarar vermek istemiyorum, o yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler... Mesajı göndereli 1 hafta oldu ancak hiç yanıt alamadım. Sorum hala günceldir. Yardımcı olursanız çok sevinirim 19.12.2017 Salı 15:00 Düzenleyen vildan : 19-12-2017 saat 12:59 Neden: Güncelleme |
|
|
|
|
|
#2 |
|
doğasever
|
kök keikilerimi nasıl ayırmalıyım?
Merhabalar, Bir üstte yer alan mesajım hala günceldir. Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Saksıyı düz ve temiz bir yere boşaltın. Ağaç kabuklarını silkeleyin ve bitkinin kök dağılımına bakın. Her bir bitkiye birkaç adet kök düşecek şekilde bitkileri ayırın. Bitkilerin taç kısmı (yaprakların çıktığı tam orta kısım) zarar görmemeli, aksi durumda bitki yaşamaz. Buna dikkat ederek bitkileri maket bıçağıyla keserek ayırın. Yeni saksılara dikin. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
doğasever
|
Alıntı:
|