![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkide torfu nedir açıkçası görmedim bilmiyorum Orkidelere torflu harç konulmaz torf yapısı itibariyle çok nem tutar bu da orkide köklerinizi çürütür.Ben şöyle bir harç hazırlıyorum isterseniz siz de hazırlayabilirsiniz. 3 ölçü Çam kabukları+1 ölçü odun kömürü+ 1 ölçü pomza taşıPomza taşı bulamazsanız koymayabilirsiniz bunun içerisine yarım kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılmış strafor parçaları da koyabilirsiniz. ben Çam kabuklarını hazır almıyorum doğadan topluyorum siz hazır alacaksanız direkt kullanın ancak doğadan toplayacaksanız dezenfekte etmeniz gerek onu da bir ara anlatırım ![]() Sanırım kökleri problemli orkideniz var resimlerini eklememişsiniz problemli bölgeleri keserek uzaklaştırın, kesilen bölgeye tarçın sürüp dezenfekte edin. Temiz Harca ve küçük şeffaf bir saksıya orkidenizi dikin.Orkidenizin üzerini şeffaf bir naylon poşet ile sera ortamı gibi kapatın.Geceleri üzerini açın birkaç saat hafif esinti alsın sonra yine poşeti kapatın.Boş camsil kabını iyice temizleyin ve içerisine su ile orkide besini koyun ara ara püskürtün.Bu işlem birkaç ay sürebilir ancak emeğinizin karşılığını mutlaka görürsünüz. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle yapraklari yumuşayan kökleri çürümüş orkidenizin çiçek sapını 1.boğumdan kesin kestiginiz kisima odun kömürünü toz haline getirip sürün şeffaf bir saksiya koyup üzerine şeffaf naylon poşet geçirin geceleri hafif esinti almasinı sağlayın 1-2 saat sonra poşeti kapatin harç kurudukça sulayın belli araliklarla yapraklara orkide besini uygulayin.geceleri hafif esinti almasını saglayabilirseniz yapraklarina su da püskürtün ortam sicakliginin 15-21 arası olmasını saglayın.eger hafif esinti sağlayamaz iseniz örtüsünü birkaç saat açıp havalandırın. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2015
|
Dalı kesin demişsiniz ama o dalda tekrar oluşmak için bekleyen bi yavrucuk var ona nasıl kıyarım? Pamukla sarıldığını okumuştum bende öyle yaptım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2016
|
keikilerim niye büyümüyor
Selam... 2 senedir keikilerim bir iki yaprak vermekten başka hiç bir aksiyon yapamadı... Ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Anlatırsanız sevinirim. Klor ile mi dezenfekte ediyorsunuz fırınlama ile mi? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çam kabuklarını önce su içerisinde kaynatıyorum böylelikle sakızları ayrılıyor. Daha sonra fırınlıyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|