agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Bakımı, Üretimi
(https)

Beğeni Düzeni122Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2013, 19:47   #1
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Diatomit'i deneyen de duymuştum..

zerrinsrt beğendi.
fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2013, 12:21   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-09-2013
Mehaba ben Orkide konusunda pek bilgili değilim ama yaklaşık 1 senedir orkidem var. Ona çok değer veriyorum, ama bu kadar teferruatlı bir bakımı olacağını tahmin etmiyordum dalları kuruyana kadar

Orkidem ilk geldiğinde iki dalı da çiçeklerle doluydu. Daha sopnra normal olduğunu okuduğum şekilde çiçekler döküldü ve 4 ay falan sonra yeniden tomurcuk vermeye başlamıştı. Bu arada ben onu 2 ay birine emanet etmek zorunda kaldım. O esnada bakımı yetersiz olduğüundan mı yoksa ortam koşullarından mı bilemiyorum hem çiçekler tamamen döküldü, hem de dallardan biri tamamen kurudu. Ama yaprakları hep artıyor ve yemyeşil.

Orkidem 1 aydır bende. Şeffaf saksısı büyük başka bir saksının içindeydi, bugün onu ordan çıkardım ve şefaf saksıyla beraber perdenin önüne aldım. Toprak ve orkide sıvı gübresi de aaldım şuan kargoda.

Ancak saksıdan çıkarırken farkettim ki hep su altta kalıyormuş. Okuduklarıma göre bu baya yanlış bir uygulama. Oysa ben yarım çay bardağı su veriyordum ona hep ama son zamanlarda kuruyunca 1 hafta falan 2 günde bir verdim. Ama öyle görünce saksıyı çok üzüldüm. Bir de sanırım köklerde de kuruma var. ve bir de anladığım o ki anneanne oluyorum

Orkidemin genel durumu budur. Hem durumu hakkında yorumlarınız hem de önerileriniz isteyebilir miyim?

dip not: sadece sulamasıyla ilgili ve ışığı alma şekliyle ilgili bilgim vardı, 1 senedir hiç gübre ve ekstra besin kullanmadım. Hepsini yeni öğreniyorum

Eklenen Resimler

ickufurbaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2013, 12:57   #3
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Üst tarafı kendi başına hayatına devam edebilecek gibi görünüyor. Kesin ve yeni bir saksıya dikin. 1.5 litrelik pet su şişesini kesip çeşitli yerlerine delikler açarak bir saksı yapabilirsiniz.

Daha sonra, alt tarafı saksıdan çıkartın, köklerini dikkatlice inceleyin. Çürümüş olanları kesin. Oradaki çürümeler için birşeyler kullanmak gerekecek sanırım, forumda daha üstlerde bununla ilgili birşeyler bulabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ickufurbaz Mesajı Göster
Orkidem 1 aydır bende. Şeffaf saksısı büyük başka bir saksının içindeydi, bugün onu ordan çıkardım ve şefaf saksıyla beraber perdenin önüne aldım. Toprak ve orkide sıvı gübresi de aaldım şuan kargoda.

Ancak saksıdan çıkarırken farkettim ki hep su altta kalıyormuş. Okuduklarıma göre bu baya yanlış bir uygulama. Oysa ben yarım çay bardağı su veriyordum ona hep ama son zamanlarda kuruyunca 1 hafta falan 2 günde bir verdim. Ama öyle görünce saksıyı çok üzüldüm. Bir de sanırım köklerde de kuruma var. ve bir de anladığım o ki anneanne oluyorum

Orkidemin genel durumu budur. Hem durumu hakkında yorumlarınız hem de önerileriniz isteyebilir miyim?

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2013, 17:01   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Üst tarafı kendi başına hayatına devam edebilecek gibi görünüyor. Kesin ve yeni bir saksıya dikin. 1.5 litrelik pet su şişesini kesip çeşitli yerlerine delikler açarak bir saksı yapabilirsiniz.

Daha sonra, alt tarafı saksıdan çıkartın, köklerini dikkatlice inceleyin. Çürümüş olanları kesin. Oradaki çürümeler için birşeyler kullanmak gerekecek sanırım, forumda daha üstlerde bununla ilgili birşeyler bulabilirsiniz.
Cevabiniz icin oncelikle tesekkur ediyorum. Bugun bir cesaret ayirdim minik kismi annesinden. Saksisini da evdeki seker kutusuna yaptim fotografini da eklerim. Simdi nasil devam edicez peki? Sanirim yavruyu zaman zaman posetlemem gerekiyormus ama onu hic tam olarak anlayamadim. Yani onu ve anneyi nasil devam ettiricem artik bilmiyorum..

Annenin de topragini degistirdim. Curumus oldugunu dusundugum kokleri de temiz bir makasla kestim.

Aydinlik ve esen bir yere koydum anneyi, yavruyu da biraz daha karanlik ama yine esen bir yere koydum.

Dogru mu uygulamalar ama bilmiyorum okuduklarimla bu kadar yaptim :/

Eklenen Resimler

Eski 08-09-2013, 12:55   #5
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Kendi deneyimim olarak, daha yüksek nem sağlamak için poşet içine şimdiye kadar bir defa orkide koydum, onda da küflenme yaşadım. :P Yavrunun su gereksinimi annesi gibi olacaktır ancak küçük bir saksı olduğu için daha hızlı kuruyabilir. Daha az miktarda daha sık sulama gerekecektir, ancak her gün sulamanıza gerek olmamalı.

Yeni saksınızın altına delikleri açtınız, di mi?Anne bitkininki gibi içinde su tutmayan, çok delikli bir saksı olması gerekiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ickufurbaz Mesajı Göster
Cevabiniz icin oncelikle tesekkur ediyorum. Bugun bir cesaret ayirdim minik kismi annesinden. Saksisini da evdeki seker kutusuna yaptim fotografini da eklerim. Simdi nasil devam edicez peki? Sanirim yavruyu zaman zaman posetlemem gerekiyormus ama onu hic tam olarak anlayamadim. Yani onu ve anneyi nasil devam ettiricem artik bilmiyorum..

Annenin de topragini degistirdim. Curumus oldugunu dusundugum kokleri de temiz bir makasla kestim.

Aydinlik ve esen bir yere koydum anneyi, yavruyu da biraz daha karanlik ama yine esen bir yere koydum.

Dogru mu uygulamalar ama bilmiyorum okuduklarimla bu kadar yaptim :/

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2013, 20:07   #6
Yeni Üye

Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Kendi deneyimim olarak, daha yüksek nem sağlamak için poşet içine şimdiye kadar bir defa orkide koydum, onda da küflenme yaşadım. :P Yavrunun su gereksinimi annesi gibi olacaktır ancak küçük bir saksı olduğu için daha hızlı kuruyabilir. Daha az miktarda daha sık sulama gerekecektir, ancak her gün sulamanıza gerek olmamalı.

Yeni saksınızın altına delikleri açtınız, di mi?Anne bitkininki gibi içinde su tutmayan, çok delikli bir saksı olması gerekiyor.
Evet evet bol bol delik actim su doldurup denedim hatta toprak koymadan bosalma hizini. Ondan yana sorun olmaz sanirim..

O zaman suan icin ikisi icin de durum iyi cok sevindim. Peki yavrunun ciceklenmesi, buyumesi ne kadar zaman alir tahminen? Bir de isler kotuye giderse bunu en erken anlamanin yolu var midir?

Cok tesekkurler bu arada tekrar ilginiz icin.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025