![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2018
|
![]() Çiçeklerini döktükten sonra budama yaptım. Fakat sap sağlıklı iken birden sararma meydana geldi. Neden olabilir? Hafif ıslak görünen kısım çürüme değil, keiki yavrusunun başını açıp vitaminli krem sürmüştüm. Onun yansımasıdır ![]() Düzenleyen cleryaa : 15-04-2018 saat 14:02 Neden: Resim çok yer kaplıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
2. Yeşil bırakır. Bundan daha sonra sıcaklığa bağlı olarak keiki ya da çiçek dalı gelişebilir. Keiki geliştirmek istiyorsanız, keiki macununu bütün çiçekler dökülmeden önce uyur göz üzerine uygulamanız ve bitkiyi 20°C'nin üzerinde bir mekanda tutmanız gerekiyor. Gelecek yılı bekleyin, tekrar çiçeklendiğinde yaparsınız. Bitkinin tekrar çiçeklenmesi için 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulması gerekiyor. Bunun için kış mevsimini beklemeniz gerekli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() Ya şaka gibi resmen, orkideme bunu kendi ellerimle yaptığım için çok üzgünüm. İlginiz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2020
|
Herkese merhaba. Ocak ayında aldığım orkidem çiçekleri i döktükten sonra keiki verdi. Bir hafta evde yoktum, gitmeden sulamistim. Döndüğümde keiki veren Dalin ucundan kurumaya başladığını farkettim. Bu ne demek oluyor? Ne yapmam lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bir önlem olarak, kurumaya başlayan kısmı kesip uzaklaştırın. Keiki köklenmeden dal kurursa keiki ölür. Eğer keikide kök varsa keikiyi ayırın ve bir saksıya dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|