![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Sayın B.Unver, Şurası aşikar ki benden çok biliyorsunuz orkide konusunda, öyleyse hani dediğiniz gibi bir okulda öğretmen olmaktan ziyade burada bu forumda benim Hocam sayılırsınız ben sizi öyle görürüm.. Dediğiniz gibi 1-2 büyük hocalarımız başka, onlar üstad![]() Diatomite konusunu böyle detaylı araştırmadım, yalan yok... belki kısa dönemde sorun olmamış gibi görünse de uzun süreli uygulamalarda sorun olacak gibi.. Bu kadar hazırladım geri döndürmek de koyuyor ya dediğiniz gibi belki bazı oranlarda koyulabilir. ama ben yine de denesem bir iki tanesinde olur mu deneyim olsun istiyorum sonçları paylaşırım bilgileriniz için çok çok teşekkür ederim Bora Bey... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik...
|
Saf perlit silikat kumu ve asıl vermikulite i de tartışmalıyız burda. perlit ve kieselgur un kumlaşarak çamurlaşması ezilerek toz haline geçip çamur oluşturması asıl sorun bu tartışmada. uzun vadede kökleri boğmarak öldürmeniz işten bile değil. vermikulite de de sanırssam aynı emilim sorunu var ise de sakı harcı RO sularla daha rahat yıkanabilir. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
kiselgur un da değişik davranacağını tahmin etmiyorum ancak kieselgur ne halt olursa emer bir yapısı var (bkz.trinitroglycerin) aktif kömür gibi değil değişik absorpsyon ve/veya adsorpsyon alanları ve kriterleri var. bu ab/adsorpsyonların hangi ion molekül ve maddelere rakip tepkiler sonucu serbest verdiği emdiği çok mualakta bir konu. vermiculite daha uygun görünüyor ise de en uygunu kalın köklülerde kök kalınlığına da uygun fırınlanmış kil bilyeleri. kaya yünü de aslında en uygun en ekonomik çözüm... hepsini unutun kaya yününden başlayın... sanırım amerikayı yeniden keşfetmenin bir gerekliliği yok ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben sanırım amerikayı daha yeni keşfetmeye çalışıyorum :P |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Praecox, bu kısmı biraz açarmısınız?. Kaya yünü ditomit gibi mi kullanılacak. Yani sadece kaya yünü ve hidroculture metodu ile mi sulanacak? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|