![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Orkideme cam vazo olurmu
Merhaba, biliyorum orkideler genelde satıldıkları şeffaf plastik saksılarda bakılıyor ama ben biraz daha şık bir vazoda bakmak istiyorum. Kare cam bir vazo içine iri taşlar yerleştirip (yaklaşık 3-4 parmak kalınlığında) üzerine ağaç kabukları ve en sonra orkidemi kendi toprağı (ağaç kabukları ile birlikte) yerleştirsem, gün aşırı az su ile baksam doğru yapmış olurmuyum... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
cam saksiya gecirme fikrini uzun zamandir bende düsünüyorum internetteki arastirmalarimda hatta dahada iyi oldugu söyleniyor sürekli nemini korudugu icin internetten örnek bir fotografta ekliyorum sizin icin asagiya. Birde 4 yildir canli örnek kayinvalidemin bir orkidesi var Kücük bir porselen saksi icersinde ve hala hic toprak degistirmis degil fisfisla aklina estikce sular inanilmaz cicekler acar ve suan disari cikan hava köklerinin yogunlugundan saksi görünmüyor cok saglikli |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Fısfısla sulama iyi bir fikirmiş hem kökler nemlenir hemde aşırı su kullanılmayacağı için dipte su birikmez diye düşünüyorum. Tabi sadece fısfıs yeterli olmaz sanırım. Uygun bir vazo bulur bulmaz deneyip sizlerle paylaşacağım sonuçları... Bir şekilde camın altına delik açtırabilirsem harika olacak ama nasıl açılır, kim açar hiç bir fikrim yok... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Cam vazonuzun altında delik(su gideryeri) varsa mükemmel netice verir. Ancak,tabii bir sera oluşturmanızdan dolayı su ihtiyacına dikkat gerekir. Özellikle yaz a giriyoruz.Direk ışık yerine ,tül arkasını tavsiye ederim.Alttaki delik çok önemli,vazonun deliği yoksa denemeyin,çürütürsünüz. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Cam vazo uygulamam