![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2020
|
Organik Tarım ve Ata Tohumu
Merhaba Arkadaşlar, Yıllardır Turizm sektöründe çalışmaktan ve onca koşuşturmanın ardından çok uzun zamandır aklımda olan hayalimi gerçekleştirmek üzere ilk adımı atmaya karar verdim.2 dönüm bahçesi olan bir ev kiraladım.Şehire 5 dakika mesafede ve köy hayatını doyasıya yaşayabileceğiniz bir yer.Yaklaşık 10 yıldır uzak yakın demeden gittiğim ve çok güvendiğim ve daha evvel de alışveriş yaptığım bir tanıdığımdan satın aldığım Ata Tohumlarımı ekmek ve doğal olmayan hiç bir kimyasal ilacı kullanmadan bunlardan elde ettiğim ürünleri gönül rahatlığıyla aileme yedirmek niyetindeyim.Bir diğer hedefim de tohumlarımı çoğaltıp hiçbir ücret talep etmeden sizlerle paylaşmak.Zira bunun çok büyük bir önemi olduğuna inanıyorum.Ata Tohumlarını yaymak,paylaşmak bana göre Milli bir görevdir.Elimde bulunan Tohumları aşağıda listeleyeceğim.Bu başlık altında ara sıra sizlere cevabını forumda bulamadığım sorularım olabilir ? Yardımınızı esirgemezseniz çok memnun olurum. Pembe Çorum Domatesi Konserve ve salçalık Armut Domates Siyah Çeri Salkım Domates Kırmızı Badem Çeri Domates Boncuk Çeri Domates Acı Sarı Çiçek Biber Tatlı Kıl Biber Acı Kıl Biber Üç Burun Köy biberi Tatlı Üç Burun Köy biberi Acı Dolma biber Kandil Cinsi İnce Kabuklu Acur Uzun Az Çekirdekli Salatalık Topan Patlıcan Gönen Patlıcanı Bostan patlıcanı Aydın Karası Siyah Patlıcan Uzun Tatlı Köy Kabağı Yemek-Dolma kabağı Sakız kabak Yerli Mısır (Darı) Kokulu Köy Mısırı iri taneli Yerli Mısır Süt Mısır Dilimli Altınbaş Kavunu Kırkağaç Kavunu Şeker Karpuz Boncuk Ayşe Taze yeşil fasulye Kılçıksız Ayşekadın Fasulyesi Barbunya fasulye İri taneli Beyaz Nohut İri Koçbaşı Yedi Kule Marul Kıvırcık Marul Maydanoz Geniş yapraklı Roka Geniş Yapraklı Kuzu Kulağı Dere Otu Kişniş Kışlık Baş Soğan ve Yeşil Soğan Kırmız - Mor tatlı Soğan Yeşil Reyhan Tere Süt börülce İri Taneli Bezelye Yaprak Bezelye Deşti Bamya Tombul Bamya Kuzu Ispanak Pazı Tohumu Karadeniz Kara Lahanası Pırasa Karnabahar Brokoli Kereviz Şeker Havuç Kırmızı Altın Çilek Çerezlik Yer Fıstığı Lif Tohumu Yaban Mersini Kudret Narı Çörek otu Osmanlı Çileği Yerli kokulu çilek Trabzon Hurması- Çikolatalı Hurma Kayısı Ağacı Tohumu(Şam Kayısı) Kayısı Şekerpare Can Erik Şeftali Keçi (Harnup) Boynuzu Mürdüm Erik Hünnap Ağacı Nektar- Sarı kokulu Muşmula Ağacı Defne Ağacı Hayıt Tohumu Turunç Tohumu Ayva Eşme Ayvası Pazı Bodur Kadife çiçeği Sarı – Kırmızı Alacalı Mor Yapraklı İtalyan fesleğeni Petunya Minyatür Su Kabağı- iki Renkli Karanfil Hercai Menekşe Lavanta Kırmızı İri turp Topan Balıkesir Köy Kavunu Susam Sakız Cinsi Enginar Ak sarımsak Jumbo- Siper iri diş Köy Karpuzu İri Alaca Sarımsak Balıkesir Ak sarımsak Aycan Teyze Köy Domatesi Zinna Kirli Hanım çiçeği Ayaş Domatesi Siyah Petika İri Likopen çeri Buğday Yerli- Akbaşak Eksiklerim ise İncir,Avokado ve Yediveren Limon fideleri.5 yaşında fideler arıyorum.Yakın zamanda bunlardan da bir miktar temin edip ekeceğim inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu kadar çeşidin hepsini ekebilecek misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Elimdeki tohum çeşidi çok ancak miktar olarak az.2 dönüm yer var.500 m2 alan yetecektir bunlara.Tohumları çoğalttıkça da olmayanlara ücretsiz olarak yollayıp paylaşacağım.Daha büyük alana ekecek olsam bana çok fazla gelir.Çürür giderler.O yüzden kendime yetecek kadar olanı ayırıp eker,diğerlerini de paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Tohum Paylaşım Etkinliği - agaclar.net Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Kapananlar) - agaclar.net |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Merhaba Sayın malina, Gerçekten çok teşekkür ederim.Bu konuyu bilmemem kafamı müthiş meşgul ediyordu.Şimdi forum'a girip bunu konularda aratmak niyetindeydim.Mesajınızın tam da bununla alakalı olması ve linkini de vermeniz beni çok mutlu etti.Belirttiğim gibi bu konu hakkında hiçbir fikrim yoktu maalesef.Daha evvel Tarım,bahçe işleri,sebze falan hiç uğraşmadım.Kayınpeder Çiftçi.Dolayısıyla Eşim de bu işlerden anlar.Ancak onların yaptığı Tarım tamamen eski düzen tarım.Mesela yükseltilmiş sebze yatakları fikri Kayınpeder için tamamen saçmalık ve "Köycülük oynayan Şehirli çocuklar'ın icadı" hükmünde.Yine kimyasal ilaç kullanmadan yapılan Tarım onun için "İmkansız.Verim alınamaz" durumunda.Bence eskilerin yaptığı Tarımı günümüz bilgisi ile birleştirip tamamen kimyasallardan uzak kalarak doğal yollardan ürün yetiştirmek çok önemli.Gelecek nesillere bırakacağımız en temel miras bu ve Ata Tohumlarımız dır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Memnuniyetle katılım sağlarım.Elimde olanları paylaşır,olmayanları da rica ederim.Birbirimize destek olur ve çeşitliliği arttırırız inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|