agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Organik Tarım
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen MeyveliTepe
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-02-2020, 00:06   #1
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Bokashi hava almayan kaplarda yapılır. En basit şekliyle bir liracıdan iki tane kapaklı kova alırsınız. Birinin altına delikler açarsınız. Delikli olan içte olacak şekilde iç içe koyarsınız. mufak atıklarınızı buraya atarsınız. Lactobacillus emdirilmiş kağıtları araya karıştırırsınız. Atıkların üzerine de yuvarlak bir mukavva kesip iyice sıkıştırır, atıkların içinde hava boşluğu bırakmazsınız. Ayrıca kovanın kapağını da kapalı tutarsınız. 2 günde bir alttaki kovada biriken suyu alıp sulandırarak bitkilerinize verebilirsiniz. Bu süreç aynı zamanda solucan maması hazırlama düzeneği olarak sürdürülür. Kova dolmaya yakın olduğunda normal bir mutfakta 5-6 gün geçmiş demektir. Öylece solucanlara verirsiniz. Atıkların arasına karıştırdığınız lactobacillus emdirilmiş kağıtlar aynı zamanda atıkların karbon miktarını solucanlara uygun hale getirir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025