![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 46
|
sayın kenan kırca bey çürümüş çürütülmüs dalları bahcenizde kullanabilirsiniz dikkat edilmesi gereken budanmıs dallar ve meyve agaclarına atılan ziraai kimyasallar.kimyasalı cok atıklar topragınızın dengesini bozup zehirleyebilir.çürüme gerçekleşene kadar bahce dısında tutup çürüme olduktan sonra organık gubre için kullanabilirsiniz.dal ogutme makinası ile işlemden geçirirseniz çürümeyi hızlandırırsınız .Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 46
|
sayın kuzucu dikkat ederseniz çürümüş ve çürütülmüşleri kullanabilirsiniz dedim ayrıca dal ögütme makinasının yaptığı işlem parcaları ufaltıp çürümeyi hızlandırmak kaldı ki hastalıklı oldugu bariz bir küflü bakterili kurtlu dalları kompost olarak kullanmak akıllıca degil ama illede şart ise basitce kaynatarak organik kürlerle kekik sarımsak solüsyonu gibi ya da sulandırılmıs potasyum tableti ile sterilizasyon saglanabilir problem varsa çözumude vardır.Sayılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,023
|
Alıntı:
Hastalıklı olduğunu kesin bildiğimiz dalları yakmalıyız. Hastalıklı olmadığını düşündüğümüz dalları ise türlü metodlarla kompostlayabiliriz fakat öğütülmüş dal sıcak kompostta dekompoze olmuyor. Öğütülmüş dalları en iyi değerlendirme usulu olarak çuvallara doldurup, ağzını bağlayıp gölge bir yerde bir sene kadar unutabiliriz. Bir kışı dışarıda geçiren çuvallar bir sene sonunda mükemmel topraklaşıyor. Bu toprağı saksılarda, sebzelerde kullanmada bir sorun yok, fakat budamaların alındığı ağaçlarda kullanmamak gerek çünkü bazı patojen fungus sporları bu toprakta hala bulunabilir ve bu yüzden tamamen başka aileden bitkilerde kullanmak gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|