![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2012
|
sn -serap-.. ilgilendiğiniz için teşekkürler. bn henüz araştırma yapmaktayım.geçen hafta fakültemizde çilekle ilgili seminere katıldım.topraksız kültürde (kokopit ortamı) eniyi verim camarosa da alınmış.dönümden 12 ton kadar ürün almışlar ve oldukça iyi fiyatlar da satışlar yapmışlar. ben toprakla kokopit arasında çok fark olurmu onu araştırıyorum malum topraksız ortam da yetiştirmek biraz emek ve bilgi istiyor.siz hangi çeşidi önerirsiniz ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
12 Ton
12 Ton a acilen cevap vermem gerek topraksız tarımda olsa 12 ton arazi ebadı ne dakadar merak ettim 1 dönümden imkansız gibi çünkü camorosa kısa gün çeşidi olup 5 senelik gözlemlerimizde en fazla 1 ay gibi bir zaman ürün vermektedir. Oysaki biz zengin olmamız gerekirdi. Bir çok çeşidinide camorosanın ektik.Çilek yapacaksanız nötr gün çeşitlerini denemenizi tevsiye ederim.Topraklı veya topraksız tarımda aşağıdaki linkimizden fide talep edebilirsiniz. ****** size ve ekim yapacaklara öncelikle gözlem yapmalarını tavsiye ederim. http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/28552.htm |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nötr gün çeşitleri sizin elinizde var mı, hangi tür? |
|