![]() |
|
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Sn nevsune; Bence birkez de çileklerinizi torf yerine kumlu bir toprağa ekmeyi deneseniz. susuzluğa bile çok toleransı olan bir bitki çilek. sadece meyve verirken meyve verimi için sulama çok önemli. Bir de tutana kadar gölege bir yerde alıştırsanız tutmaması için bir sebep yok. Kekik için ise galiba bendekiler mercanköşk. mor renkli çiçekler açıyorlar. Birkaç kişiye sorduğumda izmir kekiği demişlerdi o yüzden izmir kekiği diyorum ben de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
|
Sn kopshtar ilginize teşekkür ediyorum. Ben zaten torfu asla tek başına hiç bir bitkide kullanmıyorum. Mutlaka bahçe toprağı ile karıştırıyorum. Alıntı:
![]() Kekik için de "Kekik başlığına" sizinkilerin fotoğrafını yüklemeniz mümkün mü acaba? O konuya oradan devam edelim. Bu arada, herkesi çilek ve kekik derdimle oyaladığım için özür dilerim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Yavru için güneşte olup olamaması birşeyi değiştirmez zaten bir süre ana gövdeden beslenecek. Kendi kökleri oluşup toprağa tutunduğu andan itibaren ana birkiyle irtibatını kesebilirsiniz. Aslında çilek için en uygun dikim ve ayırma ayları erken ilkbahar ve geç sonbahardır. Bu dönem dışında 2-3 hafta çok iyi sulanması gerekir ki toprağa tutunsunlar. Kekik konusu ile ilgili fotoğraf çekip koymaya çalışırım. Böylece senelerdir izmir kekiği diye bildiğim bitkinin ne olduğunu öğrenmiş oluruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah bir sürpriz vardı. Sanırım Nisan ayıydı, Coyote Giresun'dan çilek fideleri göndermişti. Can çekiştiler durdular ve sonunda kurudular. Sökmeye elim varmayıp, aynı saksıya sardunya çelikleri dikmiştim. Veee hiç ummadığım bir anda kafasını çıkarmış bana bakan minicik bir yaprakla karşılaştım. Ben bu işi kıvırdım mı ne ![]() ![]() Yersizlikten, saksı bir süredir çok az güneş alan bir yerdeydi. Demek gölge iyi gelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaç Dostu
|
Evet tabii ya. Şimdiye dek bana gelen çilekler hep sökmeydi. Ben de bunları hiç gölgede bekletmeden güneşe alıyordum. Ne kadar sulasam da güneş yapraklarını yakıyor ve sonunda da ya ben söküyordum ya da köklerinden kuruyorlardı. Bir yandan sizin uyarınız, bir yandan da rastlantı sonucu doğruyu bulmuş oldum. Ölen öldü, bari bundan sonrakilerde akıllı yetiştiricilik yaparım ![]() Geçen gün bir blogda şöyle bir ifade okudum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
ilahi nevsune; sabah sabah güldürdünüz beni süper olmuş, tam yazlık havasına bürünmüş çilekler beach keyfi yapıyorlar ![]() Ben de 2 yaşını geçmiş çileklerimi ilkbaharda genç olanlarla değiştirmeyi tercih ediyorum. Çünkü 2. yıldan sonra çilek verimi düşüyor veya hiç çilek vermiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2008
|
Herkese merhabalar... Konya'da ikamet etmekte olup çilek yetiştirmeyi düşünüyorum.tercübesiz olduğum için biraz terettüt içindeyim.sizin önerilerinizden yararlanmak isterim. ilk etapta 1 dekarlık bir araziye uygulama yapıp ondan sonraki dönemde 5 dekarlık bir araziye daha yapamayı arzu ediyorum.cevaplama nezaketinde bulunursanız memnun olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
merhabalar benim çileklerimin başı kargalarla dertte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
çilek serası
Arkadaşlar konuya çok uzak olmama rağmen, serada çilek yetiştirme niyetindeyim. Bunu hobi değil para kazanmak için yapacağım. Araştırırken şöyle bir habere rastladım ciddi ciddi uygulamayı düşünüyorum. Ne dersiniz??? http://www.doguakdenizden.com/haberd...=2843&kat_id=6 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
cok güzel acıklamıssın arkadasım. Şu an almak istesem bulabilir miyim ? Bulup ekersem yetişir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Guest
|
Bizde organik çilek yetiştiricisiyiz hiçbir kimyevi gübre ve organik gübre (hayvan gübreleri hariç) kullanmadan 1 dönümden 4 ton çilek alabilirsiniz. Ayrıca çileklerin üzerindeki benekleri sayesinde hangi cins olduklarını eğer ihtiyaç sahipleri öğrenmek isterlerse resimlerin net olması halinde söyleyebilirim. |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Guest
|
Fatih Bey size yardımcı olmak isterim. |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Guest
|
Adnan Menderes Üinversitesi Yrd.Doç.Dr. Şebnem Nalan AKAROĞLU (A-0394) Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Hocamızın hazırladığı en çok ürün veren çilek ile ilgili yayın mevcut internettende bulabilirsiniz. |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Guest
|
Yardım
Erkan hocam tele gerek yok kuş kovarlar var tarımcılarda mevcuttur. |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Guest
|
Yardım
Alıntı:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Guest
|
Kesmek
Alıntı:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2009
|
Merhaba Çilek tohum olarak mı? Fide olarakmı dikiliyo ve ekim zamanı ne zamandır.Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Anamur ve çevresinde organik üretim ile ilgili bazı çalışmalar sevindirici.Özellikle katlı çilek ekimi yaygınlaşmaya başladı.Bitkinin yaşama alanı perlit,pomza taşı,torf veya özel organik kabuk ve materyallerden biri kullanılmak suretiyle geçirgen ve gerekli besin maddelerini tutabilen bir ortam sağlanıyor.Ürünler organik pazarlarda ve dış piyasada rağbet görmektedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba saab 61, çilek eylül ayının başından kasım ayına kadar olan sürede dikimi yapılabilir.fide olarak dikilir.Bu söylediklerim Akdeniz bölgesi için geçerlidir.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Anamurda yapılan çilek(katlı 6'lı sıra)ekiminde dönüme18000(onsekizbin)fide ekilebilmektedir.Bunun anlamı şudur;sağlıklı bir bakım sonucunda,fide başına en az 1 kg.ürün alırsınız.Fiyatıda ortalama 1,5 tl civarındadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2010
|
Arkadaşlar bilgi paylaşımlarınız çok güzel. Ben Malatya'da ikamet ediyorum. 2009 Ağustos ayında Zonguldak Ereğli den Osmanlı çileği getirtmek için o tarafa giden bir arkadaşımdan rica ettim ama elde edemedim. Bu mevsimde bulunmaz demişler. Bana Osmanlı çileğinin ne zaman ekildiğini, nasıl bulabileceğim konusunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Elinde olupta gönderebilecek arkadaşlar için adresimi belirtiyorum. İsa DİNÇER Turgut Özal Mah. Fahri Kayahan Bul. Ilıcak Apt. 24/8 MALATYA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaçsever
|
Sayın gurbik67 bir mesajınızda bakım ve hiçbir sulama yapılmamış olmasına rağmen çilekler çok güzel. Kurak suzuz arazide yetişme imkanı olabilir mi? Sulanması gerekiyor diye biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Şu anda gerçekten de fide için geç kaldınız.Ekim , Kasım aylarında ancak bulabilirsiniz.Yardımcı olmak isterdim ama vakit çok geç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaçsever
|
Sayın akcan67 ilginize teşekkürler. Ticari amaçlı değil 5-10 kök edinebilsem yeterliydi ama ne yapalım kısmet. Düzenleyen İSAK : 18-03-2010 saat 18:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaçsever
|
Sayın akcan67; kısmet ise ekim kasım aylarında sizlerden 5-10 kök Osmanlı çileği fidesi bekliyorum. İlginize teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
güzel çalışma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Ben internet'ten yaptığım alış-veriş ile, saksıda yetiştirmek üzere osmanlı ve dağ çileği tohumları aldım. Tohumları 1.5 ay kadar önce ekmiştim, çimlendiler ve büyümeye başladılar. Bu sabah iri olan bazı fidecikleri söküp, asıl saksılarına paylaştırdım. Büyük tenekelere ve yere ektiğim yediveren türü fideler ile, 3 çeşit çileğim olacak bahçede. İlk fotoğraf yediveren çileği, 2. fotoğrafta'ki 3 saksıda, osmanlı ve dağ çilekleri var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|