![]() |
Okulumuzda bir uzmanın ayak izini gördüm, sanıyorum tekrar uğrayacak.
Bizler bitki aşkına, sonunu değerlendiremeden herşeyi dikmek istiyoruz, sonuç bağzen bizi üzebiliyor. Sayın Peyzaj Mimarı, tavsiye ve önerilerinizi heyecanla bekliyoruz. |
Syn Peyzaj Mimarı,
Öncelikle çağrımıza cevap verdiğiniz için hepimiz çok teşekkür ederiz. Fikirlerinizi ve önerilerinizi okuduk. Siz öncelikle mesleki yönden ilk yapmamız gereken işleri çok net bir biçimde aktardınız. Sağolun. Var olun. Burası köy denilebilecek bir büyüklükte belde okulu. 150 ye yakın öğrenci var. Taşımalı eğitim yapılıyor. İnanın bu işleri yapabilmek bir yana, okulumuzun kaloriferci ücreti dahi velilerden toplanan gönüllü paralarla temin ediliyor. 20 nci mesajda uydudan çekilmiş bir fotoğraf mevcud. Acaba o yeterli olurmu. ya da sizin istediğiniz netlikte ve konumda bir fotoğrafı orada yazılı enlem ve boylam değerleri üzerinden siz alabilir misiniz? Elazığ'a selam, sevgi ve saygılar. |
Osman Bey,
Sayın müdürüm ve değerli öğretmen arkadaşlarım. Sayın Peyzaj mimarı arkadaşımızın isdediği uydu fotoğrafı ile yönleri ve hakim rüzgarın ne yönden estiği ni içeren bilgileri girebilir misiniz? Teşekkürler. |
syn eğitimci arkadaşlar, elimden geldiğince işlerimden arta kalan zamanda bu alan için neler yapılabileceği ve izlenmesi gereken yol hakkında size fikirlerimi sunup eğer mümkün olursa bazı çalışmalar yapacağım, eğer ufacıkta olsa bir katkı sağlayabilirsem ne mutlu bana,
alan hakkında bazı sorularım olacak öncelikle, eğer daha önceki mesajlarda bu soruların cevabı verilmişse beni mazur görün bütün mesajları okumaya zamanım olmadı ne yazıkki Alanın bir beldeye ait olduğunu söylediniz, bu belde hangi ilin hangi ilçesine bağlı? (bu bilgi alanın iklim durumu ve toprak özellikleri hakkında bir yorum yapabilmemi mümkün kılacak) Alanda mevcut bulunan bitki türlerinden bazılarını yazar mısınız? (alanda yetişen bitki türleri bize alan hakkında bazı bilgiler verecektir) Alana yeni yapılması planlanan bir kullanım var mı? (örneğin spor sahası, pergole, gazebo, çocuk oyun alanı.. vs) Alana düzenli olarak bakım yapılabilecek mi? (yeşil alanın sulanması ve gübrelenmesi, hastalık ve zararlılarla mücadele vs konularda bilgili kimseler tarafından) bu alanda yapılması gereken çalışmalar için belirli bir bütçe var mı? (kullanılacak olan bitki, döşeme malzemesi ve yapı elemanları bütçeye uygun seçilmeli aksi takdirde maliyetli olur) sorularım şimdilik bu kadar, biraz fazla oldu sanırım ancak gelip alanı inceleyemeyeceğim için beni mazur görün :) syn. cumhur bey bahsettiğiniz google earth görüntüsüne baktım ancak bu görüntü tam tepeden değil, eğer alanın tam üstünden bir görüntü alabilirseniz ben bu görüntüyü Autocad de üzerinden geçip projeye çevirebilirim, 20. mesajdaki görüntü plan çizimine uygun değil malesef.. eğer görüntüyü alıp paintte açıp basitçe bir okla kuzey yönünü de gösterirseniz gerisini ben hallederim, rüzgar yönünü söylemek yerine alanın coğrafi konumunu yani beldenin bağlı olduğu ili ve ilçeyi yazarsanız ben gerekli bilgileri kaynaklarımdan edinebilirim sanırım.. teşekkür ederim, saygılar.. |
Konum olarak hert halde almışsınızdır. Yer Edirne ili, Uzunköprü ilçesi, Balaban köy. Size daha ayrıntılı bilgiler vereceğim. Selam ve saygılar.
|
Sayın Cumhur Tonba,
ellerinize ve emeklerinize sağlık, saygılar. |
Biz de size saygı ve selamlarımızı sunuyoruz sayın ozbey. Teşekkürler.
|
Kurtbey İlköğretim Okulunun Sevgili Öğrencileri,
Bu bahçede günlerini geçirecek olanlar sizlersiniz. Kmbilir aklınızdan neler geçiyor. Bahçemiz şöyle olsydı, bahçemizde şunlar bulunsaydı. Bizlerin aklına dahi gelmeyecek fikirler sizlerin hayalinizde eminim ki vardır. Bahçeniz için düşündüklerinizi, olmasını istediğiniz deyişiklikleri, hayal ettiklerinizi lütfen bize anlatırmı sınız? Eminim ki Bilgisayar öğretmeniniz bu konuda size yardımcı olacaktır. Sevgiyle kalın. Hepinize selamlar. |
Ne yazık ki okul yöneticilerimizden bir ses gelmiyor. Acaba nerede bir yanlış yaptık.
Biraz mola verelim bakalım. |
Ben de edirne/Uzunköprü'denim Kurtbey'e çok yakın Edirne'den üyelerin olması beni çok mutlu etti çalışmlara biraz göz attım çok güzel projeler ama gerçekleştirmesi zor olacağa benziyor yöneticiler böyle davrandıkça...
|
Teşekkürler
Yazılanları duygulanarak okudum.
Ben öneride bulunmayacağım, çünkü verilen öneriler yerinde, aynı tekrarları yapmak yanlış. Konuya başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Bu düşünceyi yaşama geçirirseniz öylesine yararlı ve çocuklarımızın ruhsal gelişimine uygun bir çalışma olacak ki. Düşünen, konu açan, düşünce-lerini ileten herkese sonsuz teşekkürler. Dün gece okumakta olduğum yazar Hidayet Karakuş'un,"Sılam Isparta" adlı anı kitabında Hidayet Bey öğretmenlik yaptığı okulda, kuru bakımsız okul bahçesinden duyduğu üzüntüyü öğrencilerine anlatıp, öğrenciliğinin geçtiği,Gönen Öğretmen Okulunu tanıtıyor. Sebze bahçelerini ağaçlarını, yeşillik alanlarını, oturma ve spor bölümlerini betimliyor. Öğrenciler önce inanmıyorlar, şaşkınlıkla dinliyorlar. Sonra bir öğrenci söz alıp "Öğretmenim, bunun için bütün öğretmenlerimiz bize "Oturun" diyor,yalnız siz "buyurun" diyorsunuz" diyor. Bu yaştaki bir öğrencinin insan davranışındaki, incelik ve saygıyı doğası güzel, yeşil ve bakımlı bir ortamda öğrenim görmekle ilişkilendirmesi ne kadar anlamlı değil mi? Siz sevgili arkadaşlarım bunu yapıyorsunuz. Minnet ve saygılarımla. |
Sayın yaylaboztaş,
Avatarınızdaki kedi resmini görünce zaten nasıl bir insan olduğunuz aç çok belli oluyor. Öncelikle bunun için sizi kutluyorum. Mesajınız için çok teşekkür ederim. Elimizden geleni yapacağız. Dilerim güzel olur. |
Cumhur bey, okulun bahçesi ne durumda. Benim maçizane bir önerim olacak, benim öğrencilik zamanımda eğitsel kol çalışmaları vardı ve bu kollardan biri bahçecilik koluydu. Ben orta öğrenimimde hep bahçecilik kolu başkanıydım. Okul bahçesine ağaçlar diktik, çiçekler ektik. Sizde böyle birşey yapsanız çocuklar emek verse, eski okulumun önünden her geçtiğimde diktiğim ağaçları görmek gözlerimi sulandırıyor...
|
Maallesef.
Bir adım atsalar ben on adım atardım. |
Aslında her öğrenciye bir ağaç veya çiçek getirmesi ve ekmesi vede bakımını üstlenmesi istense, örneğin dönem ödevi gibi....Hem maliyet düşer, hem çocuklar bitkileri yetiştirmeyi ve bakmayı öğrenir, hem de korumayı...
Ben o duvarlara, sonbaharda bol miktarda Amerikan sarmaşığı ve acem borusu gönderebilirim. İkiside fazla bakım istemez ve kolay büyür.. Ben müdürün yerinde olsam, her yıl yeni kayıt yapılan öğrenci için, ailesine bir fidan-veyaçok yıllık bir çiçek diktirirdim. Bakımını da o öğrenciye verirdim, zimmetlerdim..:))) Orayı bir kaç yılda orman yapardım be. Müdürde iş yok bence..:)))) |
Veya bir öneri:
Agaçlar.net üyeleri her yıl bir okulu böyle donatsak. Önceden planlayarak, bir pazar günü bir fidan alıp, gidip diksek......hiç te olmayacak işler değil. |
peyzaj mimarlarımız uyuyormu???
|
Aradan 10 sene geçmiş, son halini merak ettim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025