agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Okul Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen younger

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2012, 02:01   #1
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Sayın younger,

Kesmeyi düşündükleriniz hangileri fotoğrafta işaretleyebilir misiniz? Ben özellikle gerekmedikçe herhangi bir bitkiyi kesmeye, sökmeye karşıyım.

Bu arada ben de aslen Fatsa'lıyım.

Bence her ne kadar bakımı zor olsa da çim güzel bir tercih. Çim kadar basmaya dayanıklı başka bir bitki yok. Arazi okul arazisi olduğu için ya o bölgeler basmaya kapatılacak (ki bu çocuklar açısından hiç iyi olmaz) ya da çim ekilecek. Karadeniz ikliminde su sorunu bir nebze daha az olacaktır.

Ben size pembe çiçekli süs elması önereceğim. Baharda muhteşem çiçekleri açar. Sonbaharda da çok lezzetli minik elmalar verir.

Ortancaları bence de kesinlikle değerlendirmelisiniz. Karadenizde muhteşem oluyorlar.

Aklıma başka bir şey gelirse eklerim.

Memlekete selamlar.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 15:57   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Sayın Gilan,

Yeşil fatsa'dan selamlar.Önerileriniz için çok teşekkürler.aslında bende bitkilerin kesilmesinden yana değilim fakat ilk koyduğum fotoğraflara bakarsanız çocuklar açısından çok tehlikeli dikenli bitkiler vardı onları zararlarından dolayı kestim.Şu an fotografta işaretlediğim iki bitkiyide peyzaj amaçlı kesmyi düşünüyorum.Yeşil gördüğünüz alan tamamen dogal çim 3o cmlik kalıplar halinde okulumuz karşısındaki site yapılacak alndan sökülüp getirildi.Fakat büyük alan için bunu yapmayı düşünmüyoruz çünkü çok meşakatli oluyor.Büyük alan için basmaya dayanıklı çim tohumu ve üç gül karışımı ekmeyi düşünüyoruz.Ortanca , çok güzel olur haklısınız fakat ağustos ayında okul tatilken çiçek açtığından pek uygun olmaz diye düşünüyorum.

Önerilerinizi bekliyoruz.Selamlar

Eklenen Resimler

younger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2012, 22:03   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Değerli arkadaşlar ,

Okul bahçemizdeki çalışmalar tam hız devam ediyor.Küçük alan tamamen kesme çim ile kaplandı , şimdi buyuk alan çim ekimi için toprak hazır hale getirildi.Bugün kapak toprağınıda getirdik.İnsallah pazartesi günü ekim yapacağız.Elimde 10 kile ithal stat çimi ve 2 kilo kırmızı üçgül tohumu var.

Sizce ikisini karıştırıptamı dikmeliyiz yoksa sadece çim mi kullanalım?Önerileriniz paylaşırsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

gulcingiller beğendi.
younger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025