![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Okula Kurduğum meyve bahçesi (Afyon)
Okulunuzun Adı: Akçadere İlköğretim Okulu, köy okulu Sorumlu: Mehmet KARADOĞAN Sınıf: 4-5 A Bulunduğunuz Şehir: Afyon Çalışmaya katılan öğrenci sayısı:24 Yapacağınız çalışma türü (iç mekan /dış mekan): Dış Mekan Elinizdeki tohumlar, bitkiler:100 civarı yarı bodur elma, 50 civarı da armut, erik, kayısı, ayva, kiraz, badem olmak üzere toplam 150 ağaç Bakım için planınız: Bahar ayları gelmeden önce gerekli organik gübrelemeyi yaparak ağaçların daha hızlı gelişimini sağlamak Varsa eksikleriniz: Bakım için gübre ve ilaç, çiçek tohumları, __________________________________________________ ____________________ Değerli arkadaşlarım, Okulumuzun bahçesine izci öğrencilerim ve öğretmen arkadaşlarımın desteğiyle meyve bahçesi kurduk. 100 civarı yarı bodur elma, 50 civarı da armut, erik, kayısı, ayva, kiraz, badem olmak üzere toplam 150 ağaç diktik. Bir kaç gün sonra damlama sulama döşemeye çalışacağız. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan fikirler bekliyorum. Meyvelerimizin iyi gelişmesi için neler yapabiliriz? Daha resimler ekleyeceğim. Düzenleyen meh12 : 27-03-2012 saat 11:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Uğraşınızdan dolayı sizi kutlarm. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
Kolay gelsin meh12; ağaçlar sık dikilmiş gibi geldi, yinede başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
Harika düşünmüşsünüz, ellerinize sağlık. Başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Akçadere İlköğretim Okulu 4-5/A
Öğrencilerimizle sınıfımız da bazı bitkiler yetiştiriyoruz sizinle paylaşmak istedim. ![]() Sarmaşık ve akşam sefası ![]() Mor fesleğen ![]() ![]() Çöl gülü-lithops-kaktüs- minikarpuz-guava-papaya-ejder meyvesi tohumları ektik ![]() Top fesleğen Düzenleyen meh12 : 14-04-2011 saat 13:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Sayın meh12, Yeşilliklerin türleri neler? Domates belli, yaprak kokusu buraya geliyor. "Ağaç yaşken eğilir" kuru ken kırılır mı? Çelikte mi diksek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Şahane görünüyorlar bence. Domates fideleri ne kadar büyümüşler. Buradan seçebildiğim kadar, Roka, Kabak, Domates, Biber ve sanırım bir saksıda da maydanoz ekili. Nisan sonuna doğru bahçeye geçireceksiniz değil mi? En son fotoğraftaki uzun bitkiyi tanıyamadım. Öğrencilerinizin ellerine sağlık. Sizin gibi bir öğretmenleri olduğu için çok şanslılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar türlerini yazmayı unutmuşum.Şidi resim sırasına göreyazıyorum. 1-Sarmaşık ve Akşam sefası 2-Mor fesleğen 3-4- Çöl gülü-lithops-kaktüs- minikarpuz-guava-papaya-ejder meyvesi tohumları ektik 5-Top fesleğen 6-7--Uzun salkım çeri 8-Red robins 9-Karagöz çiceği 11-Yellow pear 112-Saksı marulu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Lütfen fotoğrafların olduğu mesajınızı düzenleyin. Fotoğrafları yazı içine yerleştirmek Konu başlığına okul ve sınıf adı yazmak daha hoş olabilir, iletirseniz değiştiririm... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
meh12 / Okulumuzun bahçesi
İlk paylaşım yapma şerefi bana ait olsun. Geçen yıl 30 meyve ağacı diktik, baktık ki çok iyi gelişme gösterdiler. Bizde bu yıl işi büyüttük.Toplam 120 yarı bodur elma,10 ayva ,10 armut,10 kiraz olmak üzere toplam 150meyve bahçesi kurduk. Sayın kaymakamımız da destek oldu. Fidanları almamıza yardımcı oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Sayın Meh12; Ellerinize sağlık, sizin ve öğrencilerinizin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sn meh12, Sizi ve öğrencilerinizi tebrik ediyorum sayın öğretmenim, bu konu ile ilgili heyecanınızı ve çabalarınızı takdir ediyorum. Ben de emekli bir köy öğretmeni olarak, yaşadığınız aşamaları canı yürekten hissettim. Sağ olun var olun, ellerinize sağlık. Siz ve öğrencileriniz daha çok güzel işler başaracaksınız, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bu sınıfta öğrenci olasım geldi şimdi... ![]() Çocuklar çok şanslı sayenizde... Sebzeler güzel, ürünlerini ne yapmayı düşünüyorsunuz? Hep beraber sağlıkla yemek nasip olur inşallah.. ![]() Bu arada okul bahçesini de çiçeklendirmek lazım. Dilerseniz bahçe için zahmetsiz bir kaç çiçeğin tohumunu yollayabilirim okulunuza. Mesela akşam sefası, aynısefa, horoz ibiği, aster vs... Adresinizi buraya yazarsanız göndermek isteyen başka üyeler de çıkar belki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adresimiz: Mehmet KARADOĞAN Akçadere İlköğretim Okulu HOCALAR/AFYON |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2011
|
Tebrik ederim Hocam... Geleceğimizin teminatı küçük çocuklarla birlikte yapılan bu çalışma emin olun onların ruhuna da işleyecektir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Siz çabalarınızı ve ortaya çıkan güzellikleri sergiliyorsunuz, sıkılmak mümkün mü? Hele sizin gibi değerli nice hocalarımızın yetiştireceği öğrencileri, o güzel çiçekler gibi yurduma katacağı değerleri düşününce ''hadi, hadi, kıpırdanın'' diyesim geliyor. Öğrencilerinize ve sizlere sağlıklı, başarılı yarınlar diler, teşekkürlerimi sunarım efendim. Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Öğretmenim sıkılmadım çabanıza hayran kaldım. sevgiler ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|