![]() |
Ohh işi kolayladım; bu gün de YeniGine'den kopya çekeyim.
Dünden kalan pilav var yanına ben de kıymalı taze patates yapayım. |
Ben de :). Uzun zamandır patates yemeği yapmamıştım. Tavuklu patates, pilav, salata.
|
Tavuk paça çorbası, etli lahana ve yaprak sarma, kaşarlı börek, salata ve yoğurt. Yazarken bile yoruldum da yemesi yarım saat sürmedi :D. Ben hala masadayım çay demlemek için güç topluyorum :p.
|
Bizde fırında hamsi vardı bugün..yanında da bol kuru soğan..
Karadeniz hamsi diye aldık ama pek lezzet yok hamsilerde.. |
Kuru patlıcan ve biber dolması, erişte makarna, üzerine peynir.
|
Annemdeyim yine.. Muhteşem ikili vardı kuru- pilav
Bense ellerimle biber dolma ekledim menüye.. El alışkanlığı, acısı fazla kaçmış :o üfleye püfleye yedi gariplerim :) |
sizlere afiyet olsun .
bizdede tarhana zeytinyağlı yaprak fajita kömbe cacık çeşitli soslar ve tatlılar oğlumun doğum günüydü 11 kişiydik. |
Dün biz de istavrit (kıraça) yaptık. Yanında güzel karışık bir salata ve tahin helvası vardı.
|
Bu gün, dün pazardan aldığım iki iri dolmalık lâhanayı etli saracağım. Bir tenceresi bize diğeri çocuklara. (Çalışan insanların bu sarma işlerine pek vakitleri olmuyor, ben de ne zaman lâhana veya yaprak sarması yapsam iki tencere yapmaya gayret ederim ki biri çocuklara gitsin)
Zeytinyağlı patlıcan (malina'dan öğrendim hem kolay hem leziz) Oğuz sevinecek. Ayva tatlısı |
Balkabağından mücver, patates kızartması. Çorba dünden, dolma da var ama okullar açıldı bu gün değişiklik olsun.
|
Tavuksuyu çorba + taze fasulye var. Ama biz fırından hamur alıp üzerine bütün malzemeleri koyup pizza yapmayı düşünüyoruz. Bu daha cazip geldi :)
|
Bizde bu gün hasta yemekleri var.
torunum var yanımızda bademcik ve geniz eti amaliyatı oldu. 5 ci günü bu gün sıvı püre tarzı menüler var. et suyuna hamur topaklı çorba yöremizde omaç çorbası denir. yine etli patates yemeği. suyula birlikte ezilip verilecek. sütlaç ve karışık meyve kompostosu az şekerli olarak. |
Ben bu gün pazı saracağım. Yanına da yoğurt nefissssss............
|
Bu gün Ankara kar kış eve erken dönüp ıspanak sebzeli patates püreli bir şeyler yapasım var
|
Merhabalar, tatilde oğlumla 7/24 beraberken epey bir süre mutfağa uğrayamadım, başlığın aktif olmasından çok mutlu oldum. Hoşgeldiniz sayın ferhumde çetint, bu kadar aradan sonra mutfağa gelmenize çok sevindim, paylaşımlarınızı bekliyoruz..
Akşamki menüye karar veremedim henüz, dünkü menü şöyleydi: Önceki günden pazı sarma (bu bana) Kendi yapımım mantı (ehem! Herbiri ayrı şekil ve büyüklükte ama baba oğul memnun:) Karagöz börülce pilakisi ve ev yapımı kornişon turşu Zeytinyağlı pırasa |
Kapama. Anne tarafından uyarlanmış haliyle pişirilecek, sebzesi pilavı eti hepsi tek seferde ama uğraştırıyor. Yanına salata meyve suyu.
|
tarhana çorbası
karnıyarık patlıcan pilav salata ayran |
Tavuklu, yıldız şehriyeli çorba.
Nohutlu pilav, yoğurtlu havuç salata (yıldız şehriyeye bayılırım, gokyüzü tabağımda sanki :) eşimse hiç sevmez ama benim için katlansın arada :) ) |
Ezogelin çorba (ilk kez yaptım; beğenilmiş) kıymalı karnıbahar, pilav ve turşu.
|
Özel istek üzerine kıymalı yeşil mercimek nam-ı diğer kara şimşek:). Salçalı, sarımsaklı, ekşili et yemeği. Yanına turşu, yoğurt, soğan, turp dolapta ne varsa boşalttık :)
|
Üç günden beri kapuska yiyoruz..Bugün Gülsever bıktı herhalde..Çok güzel yağsız dana eti aldım yarım kilo kadar fakir işi..
İçine bol bayat ekmek katıp köfte yapıldı.. Tepside önce patatesler fırınlandı hafiften..Sonra kırmızı biber dilimleri ilave edilip üstüne köfteler dizildi..850 gram iri kıyım domates püresi, biber salçası ilave edildi.. Fırına verildi.. Mis gibi bir yemek oldu.. Eti köfte yapıp kızartmaktan daha iyi sağlıklı oluyor.. Gülsever yaparken bende seyrettiğim için, yazayım dedim.. Yeni yemeği aşırı tüketip yokederim diye önden yarım tabak kapuska koydu önüme eşim..Birkaç gün dayansın istiyor çünkü :)) Üstüne de yeni yemeğimizle cila yaptım.. Haaa..bugünlerde kafası estikçe, bol maydanoz ve yeşil soğanlı mercimek köfte yapıyor..evde eksik olmuyor..Kız da çok seviyor, belki onun için yapıyordur..Çünkü, kız da bu mercimek köftesinin hatırına daha sık uğruyor bize..Geldiği zaman da hepsini alıp götürüyor evine..Bana bişey kalmıyor :) Ben gündüzleri 3-4 tane atıştırıyorum..Üstünede bir bardak kendi imalatım kefiri içiyorum..öğün savuşturuyorum.. |
Bizde bu gün tereyağlı burgu makarna, üstüne tam yağlı beyaz peynir, maydonoz vardı. İkimiz de reflü olunca yemekler tek çeşit :(
|
Basit güzeldir :)
Evde azar azar kalmış pırasa, havuç ve pazı saplarıyla mücver. Arpalı yayla çorbası Peynirli mini sarma börekler Ve de salata (onsuz olmaz :)) |
Yeşil mercimeğe devam. Temizlik nedeniyle kolaya kaçıp kuru köfte makarna, turşu ve kereviz salatası.
|
Pazartesi akşamından beri çorbaya talim ediyorum, çiğneyerek bir şey yemek mümkün değildi. Yarından sonra inşallah açılış yapacağım, KFC hot wins burnumda tütüyor, koca bir kova almayı düşünüyorum.
Yarın evde yemek yok, ancak alış veriş yaparız. Yine güzel bir kopya yaptım; kuzu kapamayi Oğuz çok sever. Kuzu kapama Pilav Ayva komposto |
Turşu
Barbunya Pilav takıldık bugün. En meşhurr tatlımı da yaptım.. Kakaolu puding :o :D |
Alıntı:
|
Bütün gün dışarıda olunca mecburiyetten mantı.
|
üşüttük o yüzden tavuk suyu çorba bol limonlu
kuru fasülye bulgur pilavı turşu ayran |
Tel şehriye çorba, kıymalı patates oturtma, şehriyeli bulgur pilavı, turşu.
|
Dün bizde;
patlıcanlı, etli börek şalgam, ayran vardı. |
İki gündür yemek yapmamanın acısını çıkardım..
Mercimek çorbası Rulo sebzeli köfte Fırında taze patates Roka marul salata |
Tavuklu bulgur pilavı, yoğurt, turşu. Küçüğe bulgur yedirebilmek için tek çeşit. Neyse ki bu sefer sorunsuz yedi:)
|
Sulu köfte
Makarna Turşu. |
Matarlı krema soslu makarna
Ayva kompostosu cızbız köfte |
Ben dünden artanlara ek olarak
zeytinyağlı kereviz ve Domates sarmısak kekik soslu spagetti yaptım. Cızbız köfte lafına bayılırım, ilk fırsatta yapıp öyle yazıyim ben de. İlham için sağolun Güler Abla. |
Bendede buakşam Güler ablam gibi mantar soslu makarna vardı. Yanına kapya biber yoğurtlu. Birde köfte
|
Yarın akşamın yemeğinide şimdiden yaptım
kıymalı bezelye pilav çorbaya henüz karar vermedim |
Yüksük çorbası, közlenmiş patlıcandan tavuklu karnıyarık, makarna. Kıymalı bezelye iyi fikir yarına ben de yapayım ;))
|
Wok tavada sebzelerle Çin usulü baharatlı soslu tavuk sote ve eriste
Dünden kereviz ve de salata. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025