agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bir araya gelmemesi gereken tatlar (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/10681.htm)

berduray 24-10-2008 15:12

Ben de buna rakı+soda, rakı+ayran ilave edebilirim..Tabi böyle seven de vardır ama...

habibe 24-10-2008 16:17

Bana göre, Soda ile yapılan ayran da sevimsiz bir tat.

Kharel 24-10-2008 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 304863)
Ben de buna rakı+soda, rakı+ayran ilave edebilirim..Tabi böyle seven de vardır ama...

sanırım rakının en iyi dostu su sayın berduray

tolgahann 24-10-2008 18:55

Bende bir yerde ayrana soda katılırsa çok daha köpüklü ve lezzetli olucağını okumuştum, herhalde biraz fazla katmış olucam ki iğrenç bir tat oluşmuştu.

berduray 24-10-2008 21:58

Kesinlikle hem fikirim Sayın Kharel ;-)

balbay 05-04-2010 19:47

Limon ve sirkenin aynı anda kullanılmasının kötü olduğuna katılmıyorum. Belki miktar abartılı olmuştur.

Ama taze baharlı otların çoğu bir arada kullanılınca berbat olabiliyor. Mesela reyhan, fesleğen ile soğan. Sarımsak peynire ne kadar yakışıyorsa soğan o kadar kötü oluyor. Yine nane ile kuru soğan da öyle.

Bir çoğunun ilaç, şifa olarak kullandığı nane limon da kişisel olarak bana iğrenç gelen bir tattır.

DarkYES 05-04-2010 20:00

Okuduklarım garip geldi. Yani baktım da hani gözme kötğ gelenler var ama tecrğbe edersem ne olur bilmiyorum. Genellikle benim sevdiim karışımları çevremdekiler sevmez.

Siz denemeyin diye yazıyorum ama ben çok seviyorum.

Bitter çikolatayı mayoneze banıp yemek çok lezzetli gelir.

Vanilyalı dondurmayı biraz eritip sonra elma dilim fırınlanmış patates banıp yemek çok güzel oluyor.

Tahin helvası -ama kakaolu olmayacak- yanında kornişon turşu ile doyulmaz bir lezzet.

Şehriyesiz pirinç pilavı üzerine çıtır kıtır bol şerbetli kadayıf ve tabak kenarında katı yoğurtla birlikte yenir de yenir.
Bunun yanında yoğurt yerine sütlaç tercih edenlerde var.


Bunları yemek zor oluyor. Zira çevrenizdekiler kaçışıyor. Genellikle tek başıma yiyorum :(

balbay 05-04-2010 20:22

İnanması güç gerçekten, bunlar klasik iğrençççççç denmesi için eskiden yaptığımız şakalar dı. Sadece neden şehriyesiz pirinç pilavı onu çözemedim))))

egetropical 05-04-2010 20:37

çok nefis bir tat mutlaka deneyin. taze physalis (yer kirazı) meyvesi + çikolata kaplaması

Adalet Yağcı 05-04-2010 20:41

Bu kadar radikal olmayın canım, sayın DarkYES biraz çeşni katmak istemiş olabilir damak zevkine.

Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir.

Çocukluğumda tarhana çorbasının yanında mutlaka pekmez yenirdi, ben hâlâ çok severim, tabi o dövme ile süzme yoğurt karışımı tarhanayı ve mis kokulu kara üzüm pekmezini bir arada bulabilirsem.

Bayramlarda annem mutlaka zerdeli pilav yapardı, mmm...mükemmel bir lezzetti.

DarkYES 09-04-2010 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi balbay (Mesaj 611001)
İnanması güç gerçekten, bunlar klasik iğrençççççç denmesi için eskiden yaptığımız şakalar dı. Sadece neden şehriyesiz pirinç pilavı onu çözemedim))))

Şehriye karışımın lezzetini bozuyor :)
En azından benim için :D
Bir de bu yazdıklarımı sadece ben yemiyorum. Yiyen başka insanlar da var ama biz gizli bir tarikat ya da uzaylı değiliz ;)

DarkYES 09-04-2010 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 611019)
Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir.

Kesinlikle :)
Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen :)

Tuzlu Kiraz Tuzlusu Kavurması

Malzemeler:
4 kase tuzlu kiraz
3 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 fincan tereyağı
tuz.

Hazırlanışı:
Kiraz Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.
Kavurması: Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.
Kynk:http://lezzetler.com/kiraz-tuzlusu-k...n-vt22967.html

Mesela yine Samsun'lu bir arkadaşım yurtta kaldığı dönemde oda arkadaşının getiridiği Bumbar(bumbar dolması)'ı anlata anlata bitirememişti. Elbette lezzetini değil kokusunu çünkü ağzına koymaya cesaret edememişti. :D
Oysaki Bumbar ait yapıldığı bölgede gayet de lezzetli bulunan ve beğenilen bir yemektir tahminen :)

Yusuf AYCAN 09-04-2010 14:22

bende bumbar dolmasıyla karşılaştığımda nasıl yieceğimi düşündüm. aldığım ilk lokmayı zor zar çiğnedim. azıcıkta olsa o lokma bana yetti bir daha yemeyi düşünmüyorum. yiyebilenlere afiyet olsun..!

Yusuf AYCAN 09-04-2010 14:30

birde karadeniz tarafında yenilen TURBO adında bir karışım var. karışım diyorum çünkü çok ilginç geldi bana. pirinç pilavı üzerine baklava veya tulumba tatlısı onlarında üzerine bir avuç fındık. karadenizin vazgeçilmezi. karışıma bakılırsa bunu yiyen turboda kalmaz doubleturbo olur gibime geliyor.

oppss! 09-04-2010 14:51

Ben tatlı ile tuzluyu nedense bir arada seviyorum, aşırı tatlı şerbetli hiçbir şey yiyemem ama bol tuzlu severim...
Bence de soda ile yapılan ayran çokta hoş olmayan bir tat...

agozce 09-04-2010 14:53

Konu başlığının tersi ama, böyle bir mail geldi. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Bilim adamları ’İkisi bir arada’ tüketicilince etkileri katlanan gıdaları belirledi

ELMA + ÇİKOLATA: KALBİ KORUR ALERJİYİ ÖNLER Elma, yüksek enfeksiyon giderici etkisi olan kuersetin bakımından zengin bir meyvedir. King’s Collage London’ın beslenme profesörlerinden Tom Sanders, kuersetinin Alzheimer, Parkinson ve kanser gibi rahatsızlıkları önleyici etkisi olduğunu belirtti. Çikolata ise, damar sertliği ve kanser riskini azaltıcı etkiye sahip. National University of Singapore’un beslenme uzmanları, birlikte tüketildiğinde etkilerinin arttığını belirtti.

YABANMERSİNİ + ÜZÜM: KANSER RİSKİNİ VE KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR
St.George’s Hospital London’un dietisyenlerinden Cath Collins, C vitamini bakımından zengin olan bu iki meyve birlikte tüketildiğinde kanser riski ve kolestrol oranı düşüyor.

DOMATES + AVOKADO: DNA’YI ONARIR, KALBİ KORUR
Domates, likopen açısından zengin bir sebzedir. Dietisyen Lyndel Costain sağlıklı yağ oranı yüksek avokado likopenin daha iyi emilimini sağlarken, vücudu daha dayanıklı kıldığını açıkladı.

YULAF + PORTAKAL SUYU: ATARDAMARLARI TEMİZLER US Department of Agriculture araştırması, ikilinin atardamarları temizlemede ciddi etkisinin olmasının yanında kalp krizini önlemede de oldukça etkili olduğunu ortaya çıkardı.

LİMON + LAHANA: KASLARI GÜÇLENDİRİR
Tom Sanders C vitamini de sebzelerde bulunan demirin vücut tarafından daha iyi emilimini sağladığını açıkladı. Ayrıca sebzelerden alınan demir, limonla desteklendiğinde balık ve kırmızı etten alınan demirle eşit bir forma bürünüyor.

KAVUN + YUMURTA: HAZIMSIZLIK VE DİYABETİ ÖNLER
En önemli protein depomuz yumurtanın kavunla beraber tüketildiğinde ekstra bir faydası daha var. Dietisyen Lyndel Costain, bu ikilinin insulin ve kan şekerini düşürdüğünü ve karbonhidratların daha yavaş emilimini sağladığını açıkladı.

BROKOLİ + DOMATES: PROSTAT KANSERİ RİSKİNİ AZALTIR...
Araştırmacılar brokoli ile domatesin prostat kanseri riskini azalttığını ve bunun erkekler için önemli olduğunu açıkladı.

oppss! 09-04-2010 14:55

Teşekkürler sn agozce, limon lahana işime yarıyacak anlaşılan;)
Günde 3 yumurta beyazı yemekten gına geliyor insana:)
Tavsiye etmiyorum :)

akcan67 09-04-2010 22:30

Tereyağla yapılan pilavın yanında ne zaman ayran içsem ağzımda buruk bir acılık hissederim.

dafni 09-04-2010 23:04

Bazı durumlarda tatlı ve tuzlu çok yakışır.Mesela baklava ve benzeri tatlıların yanında tuzlu ayran.Birde ıspanak ve bakla zehir içeren gıdalar uzmanlar daha iyi açıklar yanında yediğimiz sarımsaklı yoğutta panzehirdir diye biliyorum.

zuhre 15-04-2010 09:41

Tatlı ve tuzlu... Örneğin paskalya... Taze fasulye ve baklaya da biraz şekerin tat vereceğini annem ısrarla söylese de bu fikirden nedense hoşlanmıyorum. Ya tatlı olmalı ya da tuzlu ... :) Gerçi kardeşime göre mideye inince nasıl olsa karışıyor olsa da bir de lezzet denilen bir şey var ama değil mi??? :)

habibe 15-04-2010 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akcan67 (Mesaj 614294)
Tereyağla yapılan pilavın yanında ne zaman ayran içsem ağzımda buruk bir acılık hissederim.

Ben de :)

COYOTE 15-04-2010 10:38

[QUOTE=DarkYES;613742]Kesinlikle :)
Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen :)

Tam da aklımdan kiraz kavurmasını yazayım diyordum.
Hayatımda duyduğum en saçma yiyecek.....;)Tadının da güzel olduğunu söyleyemem. Keza taflan kavurması da öyle...BENCE tabi:D

Özden 15-04-2010 12:17

Beyaz peynirle vişne reçeli kombinasyonuna bayılırım ben.
Normalde hamurişi tatlıları hiç yiyemem, bayram ziyaretleri gibi mecburen yemek zorunda olduğum durumlarda da yanında yoğurt tercih ederim.
Çocukken eğer yoğurt ekşi gelirse annem üzerine biraz pekmez dökerek verirdi bize, hala arada tatlı niyetine yerim.
Ama tuzlu aşure ve tuzlu sütlaç benim için de korkunç bir deneyim olmuştu :)). Bence tabii..

Özden 15-04-2010 12:22

Damak zevki farklı bir konu tabii. Büyük kısmının içgüdüsel olduğunu düşünüyorum. Öğrenilen bir tarafı da vardır belki ama ben kızımın çikolatalı ekmeğin arasına bir de sucuk yerleştirmesini engelleyemiyorum :))

ayselug 23-04-2010 20:37

Tereyağının üstünde peynir... Bana çok garip geliyor.

hatayuk 23-04-2010 23:28

yumurta lokmanizin arkasindan bir tane siyah zeytin yerseniz, daha sonra hangi gida lokmaniz olursa olsun olumlu olacaktir. ozellikle yumurta lokmanizin arkasindan domates ve salatalik iyecekseniz mutlaka yumurtanin arkasindan siyah zeytin yiyin ondan ondan sonra domates ve salataliga devam edin..

gelin mumu 14-07-2011 16:23

arkadaşlar sakın ola greyfurt yemeden önce ve yedikten sonra ilaç almayın çok riskli ölüm tehlikesi olabiliyormuş


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025