agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2017, 14:48   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bak çorba güzel olur, iyi ki aklıma getirdin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2017, 14:57   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bahçesi olanlar bu mevsimde bol bol taze soğan ve sarımsak yerler eminim.
Ben de bahçeye çıktım bir baktım ki soğanlar " gel beni kopar" diyor. Dayanamadım bol bol soğan ve taze sarımsak topladım, sonra da eve gelince ben bu kadar çoğunu ne yaparım diye düşündüm.
Akşam yemeği için bol karışık bir yeşil salata (taze sarmısak, soğan ve kaşık marulu)
Izgara tavuk budu
Pilav da dünden vardı
Bir de zeytinyağlı taze bakla.

Soğanlarım boldu, hemen komşu bahçesine girdim. Komşuda pişer bize de düşer misali taze taze baklalardan topladım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2017, 15:49   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bakla pişti.....

Name:  IMG_0352 (600 x 450).jpg
Views: 941
Size:  49.6 KB

Taze soğan ve dereotu bahçemden, baklalar hemen komşu bahçesinden, zeytinyağı da yine komşu köy Salur'da oturan bir arkadaşın zeytinlerinden....
diye düşünürken başladım gülmeye.

İstanbul'da sevdiğimiz bir aile ile bazı hafta sonlarında okey oynarız. Onlar kazandığında " sizin Manyas'da masrafınız olmuyor, İstanbul'da her şey ateş pahası " der de sataşır bize.
Hakikaten pazarda bile bir kök kıvırcık salata 5-6 tl. Burada bahçede yetiştirdiklerini düşün. Bizde limon ağacı yok, o da olsa salata da bedavaya gelecek.
Hatta baklayı dışardaki maşıngada pişirseydim aygaz da bedava olacaktı... heh heee

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2017, 16:24   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Çok heveslendim, az önce annemin terasına marul, kıvırcık, fesleğen ve oğlumun pamuk arasında çimlendirdiği 6-7 kök taze fasulyeyi ektim. Annem yazın İstanbul'da olmadığından başka bir şey ekmek istemedi.

Bu arada akşam menüsü annemden,

Yayla çorbası
Çocuklara köfte
Zeytinyağlı bakla
Bol salata

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2017, 22:25   #5
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Artik bugun mu yarin mi bir yil sonra mi pisirirsiniz bilmem ama ben hikayesini yazayim karari size birakayim.

Arkadasimi Fransa'ya ziyarete gittigimde dedik ki birlikte yemek yapali animiz olsun.Selin Kutucular'in yazisina gore harfi harfine tarifi uygulamaya calistik; bazi seyleri bulamadik bazen kucuk degisiklikler yaptik ama sonunda inanir misiniz hayatimizda boyle guzel yemegi ikimizde tatmamistik. Ayni restoran yemegi gibiydi. Hatta pek cok restoranida sollar gecerdi.

Dedemin Sofraları 28 | Selin KutucularSelin Kutucular

Aklima geldi canim cekti simdi iyi mi ! Valla hem malzeme hem vakit olsa pisirecegim. Pisirenler bildirsin ayni etkiyi sizde de birakti mi diye.

Ben buradan sn. Ozlem A'ya meydan okuyorum; o kadar agacli mantarli dogum gunu pastasi yapmis bunu mu yapamayacak

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2017, 12:45   #6
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Ellerinize sağlık, her erkek bu kadar meşakkatli yemeklerle uğraşmaz, bravo saygı duydum

Not aldım menüyü, fikir için sağolun

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2017, 09:54   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2017
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 1
Biber dolması yapıyoruz

xml bayiliği

ch3lox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2017, 09:58   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-12-2017
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1
fırında tavuk

Engineer. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2017, 10:14   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 691
Galeri: 5
Pırasa yemeği var akşama.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2017, 13:53   #10
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Hanımla kavgalıyız, 2 gündür yemek yok

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2017, 16:47   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bizde, bezelya + pirinç pilavı + cacık
ayvalı zeytinyağlı kereviz (portakal suyu ile pişti)

tel kadayıflı muhallebi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2017, 14:06   #12
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sabahtan beri Foruma giremeyince can sıkıntısından mutfağa daldım.
Geçenlerde pişirdiğin ayvalı kerevizi Oğuz çok beğenmişti, nasılsa tam da kerevizin zamanı diyerek yeniden pişirdim.
Portakal suyu da çok yakışıyor kerevize.

Name:  IMG_2309 (600 x 450).jpg
Views: 612
Size:  35.5 KB

Name:  IMG_2310 (600 x 450).jpg
Views: 668
Size:  36.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2018, 09:26   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-11-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 29
Peynirli makarna

Yeşilhayat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2018, 00:09   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Yaz kış çorbayı severim, havalar da hafiften soğumaya başladı, akşam yemeğine çorba güzel bir seçenek.

Hazır taze tarhana da çıkardık,.....

Tarhana çorbası
Kıymalı taze fasulye
Pilav
cacık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2018, 09:15   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 691
Galeri: 5
Güler abla, şu yukarıdaki ayvalı kerevizin tarifini istesem, portakallısını yapıyorum da ayvalısını merak ettim. Şimdiden teşekkür ederim...

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2018, 10:50   #16
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili elifaydin yukarıdaki mesajını ancak gördüm, geç cevap verdiğim için çok özür dilerim.
Ayvalı yaptığın zaman ayvayı da aynen kereviz dilimleri gibi yapıyorsun, ancak ayva daha çabuk piştiği için ayva dilimlerini daha sonra ilave et.
Portakal suyu ile kerevizi önce pişir, kerevizler hafifçe yumuşamaya başlayınca aralarına ayva dilimlerini ilave et.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2018, 10:54   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bu gün de kereviz pişirdim ama portakal sulu ve ayva dilimli değil. Normal sade zeytinyağlı kereviz.

Evde kestiğimiz eriştelerden de bol soslu, fesleğenli bir erişte yaptım.

Akşam yanına ezogelin çorbası ilave edeceğim.

Name:  IMG_3796 (600 x 450).jpg
Views: 400
Size:  40.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2018, 14:31   #18
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,893
Kerevizin kendi yaprakları maydanoz-fesleğen-nane gibi bilinen aroma veren bitkilerden daha güzel tat-koku veriyor. Tabi bana göre @ Güler, akşamki çorbanın içerisine eğer yaprakları atmadıysanız deneyin..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2018, 15:19   #19
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Yaprakları da çoğu kez kullanırım ama bu sefer çok pişmişler görüntüleri güzel değildi o yüzden kullanmadım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2018, 18:13   #20
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
İyi ki domates suyu konservesi yapmışım, öyle işimi kolaytlaştırıyor ki.
Hemen bir kavanoz açtım, şipşak domates çorbası hazır.

Domates çorbası
Terbiyeli ekşili köfte
Bulgur pilavı
Kabak tatlısı.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2020, 09:55   #21
Yeni Üye
 
Fistiyen_Bahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2020
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Korona günlerinde buzluğa dadanmak zorunda kaldım. Annemin elinden 2 içli köftem kaldı. Buna da şükür.

Fistiyen_Bahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2020, 16:40   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili Fistiyen_Bahçe, ben de aynı sizin durumdayım; derin dondurucunun içinde fink atıyorum. Dün bir poşet bezelye çıkarıp pişirdim. Bu gün makarnanın yanına derin dondurucudan çıkardığım köfteler ve dondurulmuş vişneden yaptığım komposto eşlik etti.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 17:14   #23
Ağaç Dostu
 
derin35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
Herkese merhabalar, yemek derdine düşünce sık sık bu sayfaya bakıyorum. Ev halkının yemek seçmesi, anne için çok ama çok zor bir durum.

Ben sebzenin her türüne bayılırım. Ama pişirince, 2-3 gün üst üste benden başka yiyen olmayınca, insanın pişiresi de gelmiyor. Kuru bakliyatla da araları yok.

Yemek yapmaktan çok ''ne yapsam'' düşüncesi yoruyor. İmreniyorum her istediğini pişirenlere. Evinde yemek seçilmeyenlere.

Yıllar sonra bugün etli biber dolması pişirdim. Yoğurtla misss. Bakalım kaç gün yiyeceğim?

Herkeslere afiyetler olsun.

derin35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 17:46   #24
Ağaç Dostu
 
tropikalist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2019
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 478
ben de bu gün türlü gibi kabak yaptım pek de güzel oldu etle acı biberle kavurdum ekmekle mükemmel oldu pilava gerek yok diye düşündük tavsiy ederim

tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 19:19   #25
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili derin 35, çok haklısın. Ben de ne pişireceğime karar verdiğimde sanki işin yarısı bitti gözüyle bakıyorum.
Fazla pişirdiğim yemek olduğunda günlerce yememek için kapaklı bir kutuya aktararak derin dondurucuya atıyorum.
Bahçede çalışıp da çok yorulduğumda hemen derin dondurucudan çıkarıp, yanına ufak bir ilave eşliğinde o öğünü atlatıyoruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 19:22   #26
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Kabak çok oluyor bahçede, hemen hemen her çeşidini denedim. Çorbasını hiç yapmamıştım, bir deneyin çok kolay ve harika oluyor. (Tatlı kabak değil, dolmalık sakız kabağından)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2020, 11:26   #27
Ağaç Dostu
 
derin35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Kabak çok oluyor bahçede, hemen hemen her çeşidini denedim. Çorbasını hiç yapmamıştım, bir deneyin çok kolay ve harika oluyor. (Tatlı kabak değil, dolmalık sakız kabağından)
Tarifini rica etsem?

derin35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2020, 16:27   #28
Ağaç Dostu
 
derin35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derin35 Mesajı Göster
Tarifini rica etsem?
Bende istemiştim.

derin35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2020, 09:45   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 691
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Kabak çok oluyor bahçede, hemen hemen her çeşidini denedim. Çorbasını hiç yapmamıştım, bir deneyin çok kolay ve harika oluyor. (Tatlı kabak değil, dolmalık sakız kabağından)
Hiç denemedim tarifini verebilir misiniz Güler abla.

Kabakları küp kavurup yumurtalısını denedim geçenlerde o da çok güzel oldu.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2020, 11:23   #30
Ağaç Dostu
 
derin35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
Terbiyeli sulu köfte
Domatesli, tereyağlı makarna.,
Yoğurt, salata.

Afiyet olsun.

derin35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025