![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Moderatör
|
Bahçesi olanlar bu mevsimde bol bol taze soğan ve sarımsak yerler eminim. Ben de bahçeye çıktım bir baktım ki soğanlar " gel beni kopar" diyor. Dayanamadım bol bol soğan ve taze sarımsak topladım, sonra da eve gelince ben bu kadar çoğunu ne yaparım diye düşündüm. Akşam yemeği için bol karışık bir yeşil salata (taze sarmısak, soğan ve kaşık marulu) Izgara tavuk budu Pilav da dünden vardı Bir de zeytinyağlı taze bakla. Soğanlarım boldu, hemen komşu bahçesine girdim. Komşuda pişer bize de düşer misali taze taze baklalardan topladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderatör
|
Bakla pişti..... ![]() Taze soğan ve dereotu bahçemden, baklalar hemen komşu bahçesinden, zeytinyağı da yine komşu köy Salur'da oturan bir arkadaşın zeytinlerinden.... diye düşünürken başladım gülmeye. İstanbul'da sevdiğimiz bir aile ile bazı hafta sonlarında okey oynarız. Onlar kazandığında " sizin Manyas'da masrafınız olmuyor, İstanbul'da her şey ateş pahası " der de sataşır bize. Hakikaten pazarda bile bir kök kıvırcık salata 5-6 tl. Burada bahçede yetiştirdiklerini düşün. Bizde limon ağacı yok, o da olsa salata da bedavaya gelecek. Hatta baklayı dışardaki maşıngada pişirseydim aygaz da bedava olacaktı... heh heee ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Çok heveslendim, az önce annemin terasına marul, kıvırcık, fesleğen ve oğlumun pamuk arasında çimlendirdiği 6-7 kök taze fasulyeyi ektim. Annem yazın İstanbul'da olmadığından başka bir şey ekmek istemedi. Bu arada akşam menüsü annemden, Yayla çorbası Çocuklara köfte Zeytinyağlı bakla ![]() Bol salata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
|
Artik bugun mu yarin mi bir yil sonra mi pisirirsiniz bilmem ama ben hikayesini yazayim karari size birakayim. Arkadasimi Fransa'ya ziyarete gittigimde dedik ki birlikte yemek yapali animiz olsun.Selin Kutucular'in yazisina gore harfi harfine tarifi uygulamaya calistik; bazi seyleri bulamadik bazen kucuk degisiklikler yaptik ama sonunda inanir misiniz hayatimizda boyle guzel yemegi ikimizde tatmamistik. Ayni restoran yemegi gibiydi. Hatta pek cok restoranida sollar gecerdi. Dedemin Sofraları 28 | Selin KutucularSelin Kutucular Aklima geldi canim cekti simdi iyi mi ! Valla hem malzeme hem vakit olsa pisirecegim. Pisirenler bildirsin ayni etkiyi sizde de birakti mi diye. Ben buradan sn. Ozlem A'ya meydan okuyorum; o kadar agacli mantarli dogum gunu pastasi yapmis bunu mu yapamayacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Ellerinize sağlık, her erkek bu kadar meşakkatli yemeklerle uğraşmaz, bravo saygı duydum ![]() Not aldım menüyü, fikir için sağolun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2017
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 1
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2017
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1
|
fırında tavuk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
|
Hanımla kavgalıyız, 2 gündür yemek yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Moderatör
|
Sabahtan beri Foruma giremeyince can sıkıntısından mutfağa daldım. Geçenlerde pişirdiğin ayvalı kerevizi Oğuz çok beğenmişti, nasılsa tam da kerevizin zamanı diyerek yeniden pişirdim. Portakal suyu da çok yakışıyor kerevize. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 29
|
Peynirli makarna ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Moderatör
|
Sevgili elifaydin yukarıdaki mesajını ancak gördüm, geç cevap verdiğim için çok özür dilerim. Ayvalı yaptığın zaman ayvayı da aynen kereviz dilimleri gibi yapıyorsun, ancak ayva daha çabuk piştiği için ayva dilimlerini daha sonra ilave et. Portakal suyu ile kerevizi önce pişir, kerevizler hafifçe yumuşamaya başlayınca aralarına ayva dilimlerini ilave et. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Moderatör
|
Bu gün de kereviz pişirdim ama portakal sulu ve ayva dilimli değil. Normal sade zeytinyağlı kereviz. Evde kestiğimiz eriştelerden de bol soslu, fesleğenli bir erişte yaptım. Akşam yanına ezogelin çorbası ilave edeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,893
|
Kerevizin kendi yaprakları maydanoz-fesleğen-nane gibi bilinen aroma veren bitkilerden daha güzel tat-koku veriyor. Tabi bana göre ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2020
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
|
Korona günlerinde buzluğa dadanmak zorunda kaldım. Annemin elinden 2 içli köftem kaldı. Buna da şükür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Moderatör
|
Sevgili Fistiyen_Bahçe, ben de aynı sizin durumdayım; derin dondurucunun içinde fink atıyorum. Dün bir poşet bezelye çıkarıp pişirdim. Bu gün makarnanın yanına derin dondurucudan çıkardığım köfteler ve dondurulmuş vişneden yaptığım komposto eşlik etti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
|
Herkese merhabalar, yemek derdine düşünce sık sık bu sayfaya bakıyorum. Ev halkının yemek seçmesi, anne için çok ama çok zor bir durum. Ben sebzenin her türüne bayılırım. Ama pişirince, 2-3 gün üst üste benden başka yiyen olmayınca, insanın pişiresi de gelmiyor. Kuru bakliyatla da araları yok. Yemek yapmaktan çok ''ne yapsam'' düşüncesi yoruyor. İmreniyorum her istediğini pişirenlere. Evinde yemek seçilmeyenlere. Yıllar sonra bugün etli biber dolması pişirdim. Yoğurtla misss. Bakalım kaç gün yiyeceğim? Herkeslere afiyetler olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 478
|
ben de bu gün türlü gibi kabak yaptım pek de güzel oldu etle acı biberle kavurdum ekmekle mükemmel oldu pilava gerek yok diye düşündük tavsiy ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Moderatör
|
Sevgili derin 35, çok haklısın. Ben de ne pişireceğime karar verdiğimde sanki işin yarısı bitti gözüyle bakıyorum. Fazla pişirdiğim yemek olduğunda günlerce yememek için kapaklı bir kutuya aktararak derin dondurucuya atıyorum. Bahçede çalışıp da çok yorulduğumda hemen derin dondurucudan çıkarıp, yanına ufak bir ilave eşliğinde o öğünü atlatıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
|
Tarifini rica etsem? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kabakları küp kavurup yumurtalısını denedim geçenlerde o da çok güzel oldu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
|
Terbiyeli sulu köfte Domatesli, tereyağlı makarna., Yoğurt, salata. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|