agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-12-2015, 20:55   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Güzel sarıkanat buldum, en güzel mevsim balığı bana göre.

Anne tarafı Amasya hiracığım, onlar bacaklı diyorlar.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2015, 23:50   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
İşleri kolayladım artık biraz mutfağa döneyim.
Yarın semt pazarımız var, taze güzel sebzelere bakarım. Ispanağın da tam zamanı.
Kıymalı ıspanak yapabilirim veya ıspanaklı börek de olabilir.
Kilerde bol miktarda domates suyum var, bir de domates çorbası.....

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2016, 13:03   #3
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Mercimek çorbası, yaprak sarma ve yoğurt.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2016, 16:13   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben de mercimek çorbası yaptım, bizimkilerin sıtızbiye dediklerinden yani içinde erişte, biraz kıyma ve sarımsak olan yeşil mercimek çorbası.

Semizotu + yoğurt
Un helvası (kaşık helvası)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2016, 19:55   #5
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Bugün mutfakta epey zaman geçirdim. Biraz bugüne birazı da yarına kalır ümidiyle ama, bizimkiler çok acıkmış :S

Yine erişteli mercimek çorbası
Mini sigara börekleri
Ağır ateşte arpacık soğanlı, mantarlı kuzu külbastı
Zeytinyağlı pırasa
Yabani pirinçli çilav
Havuç rendeli roka salata

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2016, 21:38   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Böyle bir mönü kaçmaz Ozlem A.Afiyetle yenir,yarına tekrar pişirilir.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2016, 15:07   #7
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Bugün ekmek yapma günü, şöyle güzeel bir yumurta kırılır, dünden kalan tek yemek olan çorbanın yanına. Bandıra bandıra yenir Sn. Sevgihoca

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2016, 16:09   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
E yani,hep de dört dörtlük olmaz.Dünkü mönüde bugünün hakkını kullandılar.Tereyağlı yumurta mis gibi olur.Afiyet olsun.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2016, 20:13   #9
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Dünden kalan mercimek çorbamız, kapuska, makarna ve yoğurtlu havuç salatamız vardı bugün

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2016, 21:40   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
bu gün
tarhana çorba
balık
roka salata
şalgam acılı

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2016, 19:03   #11
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Bugün oğlumun sevdikleri vardı.

Sebzeli mercimek çorba
Etli pazı sarma
Adaçaylı sarmısaklı makarna
Salata

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2016, 16:03   #12
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Yaprak ve beyaz lahana sarması, şehriye çorbası ve kaşarlı fırın börek.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2016, 18:43   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Sevgili Hira,kayınvalidem de Sivaslı.Lahana sarmasını bulgurlu,kıymalı yapar muska şeklinde sarardı.Sizinki de mi öyle?

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2016, 19:54   #14
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Yok hocam, bizde öyle değil.. üçgen sarma yiyemiyorum ben Muska yiyormuşum gibi geliyor.. çok korkarım büyüden bulgur eklerim azıcık, kıyma her zaman koymam.. Etli sarma-dolma sevmiyor eşim.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2016, 20:12   #15
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
İşin kolayındayım, m a n t ı ......

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 07:32   #16
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Yüzük çorbası (Kendim döktüm )
Bol yeşillik
Ayran-şalgam

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 16:55   #17
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Yüzük çorbası (Kendim döktüm )...
''Kendim döktüm'' ne demek?

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 17:20   #18
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
''Kendim döktüm'' ne demek?
Sevgili A_NOMAD "döktüm" el emeği ile yaptım demek (Sevgili Milla görmemiş daha ben cevap vereyim). Bir tabir.
Yani hazır almamış, kendisi yapmış sevgili Milla.. Ellerine sağlık..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 19:48   #19
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
...Yani hazır almamış, kendisi yapmış sevgili Milla...
Cevap için teşekkürler

Ama çorbayı zaten hazır almamıştır, genelde kendimiz yapıyoruz. Bu ''dökme'' tanımı kullanıldığına göre daha farklı bir kasıt vardır diye düşündüm/düşünüyorum.

''Akşama mercimek çorbası yaptım'' diyen biri ''kendim döktüm'' diye belirtme ihtiyacı duymaz bence, elbette kendi yapmıştır. Aksine, eğer kendisi yapmadıysa (annem yaptı, arkadaşım pişirip getirdi, hazır aldım, vs.) özel olarak belirtilir...

Kısacası bu açıklama beni ikna etmedi

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2016, 09:20   #20
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Sevgili A_NOMAD "döktüm" el emeği ile yaptım demek (Sevgili Milla görmemiş daha ben cevap vereyim). Bir tabir.
Yani hazır almamış, kendisi yapmış sevgili Milla.. Ellerine sağlık..
Sevgili Jakin çok güzel açıklamış bence

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 21:08   #21
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
''Kendim döktüm'' ne demek?
İki ihtimal var Sn. A_NOMAD.

Birincisi bu çorbanın hazırı da var sanırım. Hazırını değil de, Sn. Milla ''Ben kendim yaptım.'' demiş olabilir.

İkincisi ise bu çorbayı hazır mantıdan da yapıyor olabilirler. Hazır mantıdan değil de, malzemesini bile ben döktürdüm demiş olabilir.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 21:26   #22
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
...İkincisi ise bu çorbayı hazır mantıdan da yapıyor olabilirler. Hazır mantıdan değil de, malzemesini bile ben döktürdüm demiş olabilir.
Anladım... Bahsi geçen çorbanın 'içinde mantı olduğunu bilmediğim için' olayı kavramam bu kadar zor oldu sanırım

Teşekkür ederim

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2016, 09:19   #23
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
''Kendim döktüm'' ne demek?
Sevgili A_NOMAD,
Kendim döktüm demek bizde sıfırdan hamurunu ve içini hazırlayıp elle tek tek yaptım demek. Mesela; mantı dökmek, yüzük çorbası dökmek vb. olarak kullanırız.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 07:41   #24
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bu başlığa girip de kopya çekmek hoşuma gidiyor.

İnceliyorum, bakıyorum kim ne pişirmiş hoop birinizden çorba, diğerinizden ... yemek derken günün menüsü ortaya çıkıveriyor.

tavuk suyu arpa şehriyeli çorba
kuşbaşı etli bulgur pilavı
cızbız köfte.
cacık

(ohh haşlanan tavuk da yarına kaldı.... )

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2016, 23:05   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
domates çorba kaşarlı
orman kebabı
pilav
ayran

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2016, 17:28   #26
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Biraz boğazım kaşınıyordu hemen haşlama çorba yaptım. Taze çekilmiş karabiber ve bol limon suyu ile iyi geldi. Ben bunu çok seviyorum, içinde parça eti, patatesi, kereviz ve havucu ile güzel bir çorba gibi.

Kıymalı ıspanak + yoğurt
Tulumba tatlısı (hazır)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2016, 14:52   #27
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Bizde de balık var ama ben tutamadım maalesef, becerebilsem sürekli çıkarım herhalde, çok zevkli bir şey

Sarıkanat ızgara
Patates salatası
Yeşil salata bol kırmızı soğan ve turpla
Buharda haşlanmış zeytinyağı sarmısaklı limonlu brokoli

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2016, 11:06   #28
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Dün Ozlem A'nın yaptıklarının aynısını bu gün kopya ediyorum, son Buharda haşlanmış zeytinyağı sarımsaklı limonlu brokoli hariç.

Onun yerine zeytinyağlı pırasa var (dünden kalan)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2016, 17:57   #29
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Her gün pırasa yesem bıkmam herhalde )

Bugün bizimkiler dışarıdan söyleyelim diye tutturdular ama ben yine de dayanamadım. Çorbayla zeytinyağlı olsun dedim.

Ezogelin çorbası
Nohutlu ekşili kereviz

Rahat battı bir de ekşimayalı tohumlu ekmek yaptım

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2016, 00:03   #30
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Her gün pırasa yesem bıkmam herhalde...
Kesinlikle aynı fikirdeyim ben de...



Bu başlığı genelde okumakla ve anlamadığım şeyler olursa (ki bildiğiniz üzere, oluyor ) sormakla yetiniyor(d)um.

Ancak bu akşam öyle lezzetli bir şey yaptım ki buraya yazarak akıllara düşürmek istiyorum, belki böylece bu lezzetli ve sağlıklı alternatifi hatırlatmış olurum

Bu akşam soframızı şenlendirenler:

-Erişteli yeşil mercimek yemeği/çorbası (Malum, bu arkadaşın statüsü göreceli )
-Lahana turşusu

-Bol sarımsaklı ''karışık kurutulmuş sebze (domates, biber, patlıcan ve kabak) kavurması''


(Benim 'öyle her şeyi/ tanımadığı şeyleri' yemeyen eşim bile bayıla bayıla yedi, lezzetli olduğu konusunda referansım sağlam yani... )

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025