agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-10-2015, 14:55   #1
Ağaç Dostu
 
Vicia Ervilia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
Bugün eski diyetime başladım. İnşallah yine işe yarar akşama zeytinyağlı kereviz yaptım Kereviz sevmeyen herkes benimkini sever haydi afiyet olsun!

Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2015, 16:36   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Domates çorbası, tas kebabı, patates püresi, zeytinyağlı barbunya.
Ayva tatlısı

(Akşama misafir var)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2015, 18:04   #3
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Dünden kalan patates yemeği ve makarnanın yanına kaşarlı fırın köfte ekledim bugün

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2015, 19:34   #4
Ağaç Dostu
 
eneskrky's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 734
Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım )
-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2015, 21:51   #5
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky Mesajı Göster
...-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .

Fotoğraflı tarifini şurada paylaşabilirsiniz, gayet de hoş olur

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2015, 23:46   #6
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky Mesajı Göster
Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım )
-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .
Elinize sağlık.. Resim yüklemek sakıncalı değil, bilakis zahmet olmazsa diyerek istediğimiz bir şey, ki okuyanlar tarifi uygulamak isterlerse görsellerden yararlansınlar.

Sevgili A_NOMAD, bilgi verdiğin için çok teşekkürler

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2015, 22:54   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
merhaba
bu gün zeytinyağlı biber dolması yoğurt salata..

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2015, 00:16   #8
Ağaç Dostu
 
eneskrky's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 734
Tamam bir dahaki tariflerimde uygulamaya başlarım tekrardan bilgilendirme için teşekkürler Ozlem A ve aynı zamanda A_NOMAD )

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2015, 08:07   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Günaydın, havayı güneşli görünce hamaratlaştım sanki, erkenden etli kuru fasulyeyi pişirdim bile, pirinci ıslattım, pilav yapacağım.

Salatalık turşusu var ama turşu tansiyon çıkartıyor o yüzden yanlarına komposto yapsam daha iyi olacak gibi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2015, 14:52   #10
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sizi bilmem ama Güler Abla kuru fasulye pilava kalın kalın doğrsnmış kırmızı soğanı da pek yakıştırırım, hem kışın bağışıklığı arttırıcı ) yedikten sonra kimseyi öpmüyoruz tabii

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2015, 17:14   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Mutlaka çok güzel olur sevgili Ozlem A, bu gün denerim.
Kırmızı soğanı biz de çok tüketiriz bilhassa balık yanında.
Soğanı soyduktan sonra dörde böl ve parçalara ayır, kayık kayık olan her parçanın iç zarını çıkartıp çukurca bir kaseye koy ve üzerlerine bol limon suyu ilave et. Limon sulu sulu her parça leblebi gibi yeniyor ve balık yanına da çok yakışıyor.

İnanmayacaksın bak şu an öyle istedi ki canım, ağzımın suyu aktı. Hiç üşenmeden bir iki dakikada hazırlayacağım, dedim ya leblebi gibi yeniyor, hem yazar hem de yerim.
Bir kaç dakika sonra fotoğrafı da gelir..... dermişim.

Name:  IMG_7420 (600 x 450).jpg
Views: 359
Size:  46.8 KB

(birdenbire masadan kalkıp da mutfağa girip soğan soyduğumu gören eşim, başladı gülmeye " valla sen normal değilsin" diyor.
Hehh heee yeni mi anlamış.)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2015, 23:13   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
afiyet olsun herkese
bu gün bizim yöreye ait kömbe yanına başka bir şey istemez çayla yedik.

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2015, 05:03   #13
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Ay kömbeye bayılırım. Çocuklar küçükken onlara bakan bir teyzemiz vardı, o yapardı. Siz yaptıysanız, tarifini biliyorsanız rica etsem? Sn. elve nerelisiniz? (Hamur işleri, Tatlılar, Çerezler bölümünde paylaşsanız çok sevinirim.) Afiyet olsun size.

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2015, 06:46   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Dün Bandırma'ya inmiştik güzel hamsi bulunca aldık. Yanına 4 lüfer, iki kilo da kıraça ilave ettik. Bu demektir iki 3 gün balık yiyeceğiz.

Hiç denemedim ama Oğuz bir yerde yemiş hamsileri fırın torbasında buğulama yap diye tutturdu, deneyeceğim. Bileniniz var mı?

Yarın akşama lüfer yaparız, 4 tane bize fazla gelir, sanırım komşu davet ederiz.

Hamsi buğulama
limonlu kırmızı soğan
karışık salata
Hasan Çavuş tahin helvası

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2015, 12:24   #15
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Fırın torbasında hafif mısır unu serptikten sonra kelebek şeklinde açılmış balıkları hafif kızarıncaya kadar pişiriyorum. Hiç yağ koymuyorum, kendi yağı yetiyor. Buğulama hiç denemedim. (Sevmediğimden..)

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2015, 14:19   #16
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Teşekkür ederim Jakin, ben de fırın torbasında ilk defa deneyeceğim, ne olur olmaz diye hamsiyi ikiye böldüm yarısı ile kendi bildiğimiz usulden tepside yapacağım yarısını da fırın torbasında.

Fırın torbasında olan için şöyle deniyorum.

Hamsilerin orta kılçıkları da çıkartıldı. Çukur bir kase içine konup üzerine pul biber, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ilave edilerek biraz karıştırıldıktan sonra hazırlanan fırın torbasına yerleştirildi. Kasede kalan malzemeden de üzerine ilave edilerek bir iki top karabiber konulduktan sonra torba sıkıca bağlandı.
180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişecek.
(Bu bilgiyi selenn'den aldım o Almanya'da denemiş ama tadı nasıl olmuştu hatırlamıyormuş)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2015, 14:24   #17
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Güler hanım, torbayı bir makasla küçük küçük kesikler yaparak hava delikleri açıp hava almasını sağlayınız. Patlamasın. Bir de hamsi için kaç derecede pişirmek gerektiğini bilmiyorum ama ben hep 230-250 derece arasında pişirdim şimdiye kadar.
Pişince görüntüyü paylaşır mısınız?
Afiyet olsun şimdiden..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2015, 06:49   #18
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Dün içli köfte yaptım. Bir gecedir dolapta bekletiyorum. Bu gün akşama ziyafet var Yanına da bol yeşillik , domates, salatalık söğüş, ayran, şalgam.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2015, 16:43   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
bu gün menü
mercimek çorba
lahmacun
turşu
ayran

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2015, 19:32   #20
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Ben haftada en az bir gün balık yapmaya gayret ediyorum. Bugün de balık günü oldu.

Tarhana çorba
Limon suyu ve zeytinyağında marine levrek
Fırında sarımsak, soğan ve biberiyeli patates
Bol yeşillik ve kırmızı soğan

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2015, 09:09   #21
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Evde deniz ürünleri benden sorulur. Bu sabah biraz erken kalkınca uyku da tutmadı bende akşam yemeğini sabahtan yapayım dedim
Dün pazardan çam mantarı almıştım yarım kilo, yarım kiloda temizlenmiş karides. Geçenlerde mantarsız yaptım oğlum sevmişti (her şeyi yemez siylim) bu kez mantarlı denedim.
Dört beş orta boy bahçemizin biberini tereyağ+zeytinyağda hafif kavurdum, içerisine karidesleri attım, biraz birlikte çevirdikten sonra mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ettim. Şimdi aklıma geldi, tam o aşamada bir tutam kereviz yaprağı veya maydanoz eklesem iyiydi çok güzel tat ve koku veriyor. Son aşamada iki orta boy domatesi kabuklarını soyup doğrayarak ekledim ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte beklettim. Ocaktan almadan önce kaya tuzu, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik attım. O sırada oğlan kalktı, kahvaltı niyeti küçük bir tabak yedi. Sakın dedim sabah sabah ne yediğini söyleme, kimin yaptığı ise hiç söyleme

Eşim malzemeyi küçük güveç kaplarda buzdolabına kaldırdı, akşama nasip olursa, üzerine kaşar döküp fırında eriterek ufaklıklarla yeriz, hanım yemez...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2015, 15:44   #22
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Bugün işim kolay, takviye aldım )

Kereviz çorbası
Yaprak sarma (anneanne)
Zeytinyağlı pırasa
Salata

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2015, 18:31   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
bu gün ki mönüm
tarhana
barbunya z yağlı
köfte

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2015, 21:32   #24
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Oğlumun sevdiklerini yaptım bugün.

Erişteli yeşil mercimek çorba
Köfte - fırın patates
Bol yeşillikle salata

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2015, 22:40   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
mercimek çorba
etli dolma
ayran

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 19:40   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
bu gün
çorba
barbunya
balık
salata

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2015, 13:28   #27
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Bol kıymalı karnıbahar (kıymanın hatrına eşim burun kıvırmadan yer umarım)
nohutlu pilav,
salata.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2015, 19:13   #28
Ağaçsever
 
ceydoruk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2013
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 89
Ne güzel bir başlıkmış yeni keşfettim artık hergün bakarım fikir almak için harikasınız. B

ceydoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 20:26   #29
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Zerdeçallı mercimek çorbası
Pazı sarma
Buharda hafif haşlanmış limon sarmısak zeytinyağı soslu brokoli
Sarmısak ve limonla ezilmiş avokado püresi

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 21:36   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Özlemcim bu,bugünkü menü mü?Sanki hepsi sebze olmamış mı?Brokoli,avokado,pazı...

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025