06-02-2009, 18:50 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Ceviz içi
Arkadaşlar son günlerde nette ceviz içi ile ilgili yazılar var. Ceviz içlerinin kırılmadan kelebek şeklinde çıkması için bir çeşit kimyasal madde ile işlem yapılıyormuş, bu suda bekleyen cevizler çok kolay çıkıyormuş vs. Ayrıca kara ceviz içlerinin beyaz olması için ayrı bir kimyasal madde daha varmış vs. Bunların doğruluk payı nedir bilmiyorum, ama ceviz içlerinin hiç kırılmadan kelebek gibi çok düzgün olması son zamanlarda ilgimi çekti, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? |
06-02-2009, 19:11 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Kimyasal madde kullanılıp kullanılmadığına dair bir bilgim yok, ancak cevizi dik tutup, mesafeyi ve gücü ayarlayıp çekiçle üzerine vurduğunuzda içi hiç bozulmadan çıkıyor. Mesafeyi ve gücü ayarlayan makineler üretilmiştir diye düşünüyorum. |
06-02-2009, 19:56 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Ben cevizin kelebek gibi çıkmasının cinsinle ilgili olduğunu düşünüyordum. Bazı cevizlerin kabukları ince ve iç kısmında da fazla sert girinti yok, bazılarında da çok kalın kabuk var, beş yerinden kırsam da kalın sert kısımlar arasında ceviz parçaları kalıyor. Böyle düşünüyordum ama yanılmış olabilirim, her işin hilesini bulmada kise bizimle yarışaşamaz çünkü. Rengiyle ilgi şüphelerim var, bir kaç sene önce çamaşır suyunda bile bekletildiği yazılmıştı. Kabuklu ceviz alıyorum ve cevizin kabuğu tertemiz olanını hiç almıyorum. Zaten kendimiz kuruttuğumuzda simsiyah olmuyor mu? |
06-02-2009, 22:53 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar,benimde bu konuda şüphelerim var o nedenle ceviz,fındık ve fıstık aldığımda kabuklu hali ile almayı tercih ediyorum.Kabuklarıda çöpe atmıyorum,biriktirip bahçemde uygun olan yerlere gömüyorum.Çok güzel gübre oluyor. Herkese tavsiye ederim. |
02-08-2011, 02:07 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 28
|
biraz geç oldu sanırım ama bütün halde çıkmasını istiyorsanız cevizin yaşken krılması gerekiyor daha sonra krutuluyor bu şekilde bütün olarak çıkartılır.. |
09-09-2011, 12:31 | #6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2011
Şehir: bremen
Mesajlar: 1
|
!!!!!!!eylül ayindayiz ve bahcemdeki cevizler olgunlastimi bilmiyorum...bir tanesini actip baktim...ic tahta kismi tamam. ic zari kararmis, asil meyvesi beyaz, disi yesil. simdi mi toplamaliyim???...cevaplayan olursa sorumu, memnun olurum...tesekkür ederim!!!!!! |
09-09-2011, 15:10 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
|
meyve etini saran zari cikarip beyaz kisminida yiyebilirsiniz, cok guzel olur, meyveleri saklamak istiyorsaniz, meyve etinin sararmasini bekleyin, kabuk disindaki yesil etli kisimda catlama varsa buda olgunlasdiginin gostergesidir. hasat icin erken, agozce`nin dedigi gibi eylul sonunu bekleyin, topladikdan sonra yesil etli kismi temizleyin yoksa ceviz kararir. |
18-12-2011, 10:46 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2009
Şehir: Kanada
Mesajlar: 3
|
@denizakvaryumu: EVET KiMYSAL KULLANILIYOR!!
>> denizakvaryumu; Bence cok ehemiyetli bir konuya degindiz. Ve evet maalsef kabuklari acik renk ve temiz gorunumlu cevizler camasir suyu, ve benzer kimysal maddeler kullanilarak piyasaya suruluyor. Ben deniz yirmi bes yildir burda Kanada'da yasiyorum. ABD ve Kanada'nin hemen her bolgesinde bir cok Farmers Market (yani Ciftci Panayiri)'larini gezdim.... ve bizzat ilk elden sozknousu kimysallarin kullanildigini ogrendim. Ancak; buralarda sozkonusu renk(siz)lestirme islemi daha cok kozmetik, yani musterinin gozune hos gorunsun diye uygulaniyor. Ayni sekilde pecan cevizide goze hos gorunsun diye kirmizi bir maddeyle boyaniyor burda; Kuzey Amerika'da. Yoksa normalde pecan cevizinin dogal rengi bej, ve solgun kahve tonundadir. Pecan cevizine galiba Turkiyede "pekan ceviz" diyorlar. Yillar once Arizona'da yasarken evimin bahcesinde iki tane pecan agacindan kendi elimle bu cevizleri toplardim. Laf acilmisken; duyduyogum kadariyla Turkiyede maalesef bazi ureticiler portakal, mandalina ve kirmizi mercimekte kesinlikle kirmizi-orange bir kimyasal renk maddesi ile boyuyorlarmis musterinin gozune hos gorunsun diye. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|