![]() |
|
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Merak ettiklerim: 1-Eczanelerde satılan yabancı kaynaklı balık yağlarının çiftlik balığı kaynaklı olup olmadıklarını merak ediyorum.Örneğin norveç uskumrusu-somonu vs (dışardan gelen taze somonların aslında çiflik kaynaklı olduğu belirtiliyor) 2-Büyük balıklarda aşırı miktarda metal birikimi olduğu söyleniyor, satılan balık yağlarının kaynağı büyük balık mı küçük balık mı? 3-Bu yağlar işlemden geçiyor mu geçmiyor mu, geçiyorsa nasıl bir işlemden geçiyor ? 4-Bazı balık yağları jelatin bir kapsül içinde, bu kapsülün içeriği nedir?...Bu jelatin sağlığa zararlı mı? 5-Şurup olarak satılan yağlar içine koku baskılaması için aromalar, renk verici maddeler ,katkı maddeleri, koruyucular katılıyor. Tüm bu katkı maddeleri için sağlığa zararsız diyebilir miyiz? 6-Balık yağından alınacak omega yağları; aslında sebze-meyve-kuruyemişlerden rahatlıkla alınabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
|
|