![]() |
4 Eklenti(ler)
Arkadaslar aranizda bu kerrii alacali türünden varsa biraz bakimi hakkinda yardiminiza ihtiyacim var. Normal yesil yaprakli kerrii sabahlari 3-4 saat günes alan bir canim önünde bir sekilde artik sorunsuz güzel gelsiyor.
Bu alacali türü ebaydan birkac ay önce almistim. Geldiginden bu yana iki büyük yaprak cikardi ama alt kisminda lekeler var. Acaba bu camdan temas eden günesden mi olduki ? |
İyi günler daha önceki mesajlarda belki görmüşsünüzdür.Kalp şeklinde tek bir yapraktan köklendirdiğim hoya kerriim var alalı nerdeyse 1,5 yıl oluyor .Ne bir yaprak verdi ne de bir sürgün .Arada sırada yeşil bitkiler için olan sıvı gübreden veriyorum nafile.Sürgün vermesi gerek sonuçta değil mi bu yüzden çiçek açtıran sıvı gübre kullanamam.Acaba acı biber mi döksem toprağına.Hani yaramaz çocukların ağzına acı biber sürerler ya...İkiye böldüğün çelikler bile sürgün vermeye başladılar.Bunda hiç bir gelişme yok.Acaba bir kardeş mi alsam aynı cinsten kıskanır da büyür belki....:D
|
ne yapmalıyım?
Merhabalar :)
Öncelikle bu güzel site için gerçekten çok teşekkür ederim, buradaki yorumları okudukça hoya kerrimi daha çok sevdim ve büyümesi için birşeyler yapmak için sabırsızlanıyorum. Bu konuda çok acemi olduğum için affınıza sığınarak bir sorum olacaktı. Ekteki hoya kerrim odunsu minik bir gövdenin içinde, köklerini göremiyorum (bir zarar veririm endişesi ile çıkaramıyorum) ve uzun zamandır benimle fakat hiç büyümedi, ne yapmalıyım? Ayrı bir yere mi ekmeliyim? |
Forumumuza hoşgeldiniz yelease. Fotoğraf eklenmediği için tahmini yorum yapabiliyorum. Büyük olasılıkla özellikle Sevgililer Gününde yapı marketlerde satışa sunulan tek yapraklı kerriiniz var. Yapraktan yetiştirmek,sürgün vermesi çok uzun bir zaman alabiliyor ya da hiç sürgün vermiyor. 1-1.5 yılda sürgün gören arakadaşlarımız var. Saksısını hiç değiştirmeyin ayda bir yeşil yapraklı bitkiler için üretilen gübreden vermeniz sürece yardımcı olacaktır.
|
Sevgili keriim benim,
1 Eklenti(ler)
Eklenti 433893
Kerii mde aramıza buğün katıldı. Onun için yaptığım sadece paketini çok dikkatli açmaktı. Çünkü iki küçük kalp taşıyordu benim için. Uzun yıllardır her sevgililer gününde görüp te tek yaprak bitkimi olur diye almadığım ama sürekli aklımda olan bir çiçekti. Bu site sayesinde özellikleri hakkında bilgi sahibi oldum. Geldiği kabı taşıdığı yeni kalplerden dolayı hiç ellemedim. Salon penceremin en köşesine akşam güneşi alacak şekilde yerleştirdim. Hayata tutunmuşluğu sayesinde kendisinden çok umutluyum. Beni bugün çok heyecanlandırdı. |
4 Eklenti(ler)
Benim H. Kerrii nin 9 ay icindeki gelisimi :p
Eklenti 439692 Eklenti 439694 Eklenti 439691 ve mutlu son :) Eklenti 439693 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çiçek çapı 3.5 cm, koku algılayamadım! |
Kalp şeklinde bir yaprağı olduğu için sadece sevgililer günü geldiğinde çiçekçilerin raflarında yer bulabilen Hoya kerii yi geçtiğimiz 14 şubat döneminde almadığıma çok pişman oldum.
İthal ve minicik bir saksı içinde tek yaprak olarak satışa çıkan ve belki de çoğu insan için yaşatmaya ve bakıma değen bir bitki olarak değil de sanki kalp formuyla o güne ait bir sembol olarak bir süreliğine masaların üzerinde yer alacağı dekoratif görüntü adına satın almaya değer bulduğu Hoya kerii, benimse elde edebilmek için sene içinde sadece bir dönem gördüğüm ve 14 şubatı beklemek zorunda kaldığım bitki oluyor. |
Sevgili inci nasıl başardınız bu inatçı kerrii yi eğerek şekle sokmayı.Size brovo diyorum.Umarım birgün bende çiçeklerini görürüm kerriilerimin
|
Sevgili incii ve gül-bahar kutluyorum sizi :) Güzel yaprak formunun yanına çiçeği de eklenince kerrii hoya severlerin vazgeçemediği bir türler arasında yer alıyor .
Kerrii'nin kokusunu ben de sadece ilk gün hissedebilmiştim, hafif eski taş pudraların kokusunu andırıyordu ancak kısa sürede salgıladığı nektarın sıcak havalarda kısa sürede bozulmasıyla ekşimsi bir koku kaldı sonrasında :) |
Sevgili kelebek çalısı,
Sevgililer Gününde satışa sunulan tek yapraklı kerrilerin sürgün vermesi genellikle mümkün olmayabiliyor. En az bir boğum yeri olan kerriilerden çelikle üretmek daha kolay ve garantili bir yöntem. |
Alıntı:
Aslinda bende kirilacak diye cok korktum ama suan bir sorun yok sanirim, ucunu bir sekilde bagladim ama bakalim uzadikca bu sekilde kala bilecekmi bilemiyorum :) |
Alıntı:
Tesekkür ederim sevgili maki01, inanin suan kokusunu hic biseyle kiyaslayamiyorum cünkü bu benim hoyalarimdan canli canli gördügüm ilk cicekleri :). |
Alıntı:
İncii Hanım, ne hoş olmuş bitkiniz, kerriiyi ben de çok seviyorum. Benim bitkimde bir metreyi geçti. Boyu ile ilgili ne yapacağımı kara kara düşünüyordum. Çünkü pencere içinde duruyor, daha fazla uzarsa sorun çıkaracaktı. Kerriinin gövde kalınlığı diğer hoyalardan fazla olduğu için bükmeyi hiç denememiştim bile. Fotoğrafınızı görünce yapabilirim dedim bir cesaret göstererek. ;) Sanırım kademe kademe eğerek sizinki gibi yapabileceğim. Fikir için teşekkürler.;) |
Kerrii gövdesi ve yapraklarıyla çok hassas bir tür. Küçük bir dokunmayla bile yaralanabiliyor . Hemen beyaz bir sıvı salgılayarak yarasını onarmaya çalışıyor. Neden bilmiyorum ama bana sanki ağlıyor gibi geliyor , dokunmaya yerini değiştirmeye bile çekiniyorum :)
|
Tesekkür ederim sevgili sakdag, evet dedigin gibi cok sorun oluyor keske yerim olsada kendine göre boyuna uzayip gitse :). Bende almanyadaki bir cok kerrii sahibinden gördüm bilemiyorum onlar farkli türde ola bilir ama onlarda böyle sardirmislardi.
Sevgili maki hanimin dedigi gibi de yaprak kisimlerindan ufak beyaz göz yaslari döktüler icim kiyildi ama yinede bir sorun olmadi hatta 4 hafta sonra cicek acti :). |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bir süre önce diğer hoyalarımla beraber dışarı koyduğum Kerriimin yaprakları iyi görünmüyor. Sorunun sebebi ne olabilir sizce?
Eklenti 490380Eklenti 490381 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Balkonunuzu kuşlar ziyaret ediyor mu? Darbe almış gibi duruyor :)
|
O tarafa pek gelmiyorlar aslında sayın maki01 :)
Kerrii'nin nem ve serin hava ile arası nasıldır? Su fısfıslıyorum geceleri. Hastalık olabilir mi? Sent from my iPhone using Tapatalk |
yapraklarına bir müddet su fısfıslamayın, üzerindeki sararmalar düzelip sürgün çıkarana kadar, direk güneş ışığından koruyun ,aydınlık bir ortama alın kerrii fazla suyu sevmez , toprağı hafif nemli olmalı .
|
Alıntı:
|
sararmalar üzerine su fısfıslamazsa'nız bu şekilde kalır, nasıl olsa hoyanız yaprak diplerinden, sürgün verdiğinde yeni yapraklar verecektir, en alt yapraklar zamanla yaşlanacağı için o kadar önemli değil asıl dikkat etmeniz, gereken kök çürüğü olmasın .
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ondan şüphelenip köklere baktım ve daha havadar bir ortama diktim. Köklerde olumsuz bir görüntü var mı sizce? Eklenti 490881Eklenti 490882 Sent from my iPhone using Tapatalk |
köklerde sorun yok yeni yeni kökleniyor ,saçaklar biraz daha büyüyünce sürgünler gelir hoya kerrii şimdilik ufak bir saksıda büyütün, daha sonra kalıcı saksıda büyütebilirsiniz ,
|
Alıntı:
Biraz yavaş sanırım Kerrii'nin gelişimi. Aynı zamanda köklendirdiğim Pubicalyx ve Verticilata yaprak çıkardılar. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Sn polemos,
Sizin kerrii çok da zor değil. Bir kerrii albomarginata,"spot leaf ...olmuş olsa doğrudur diyeceğim. Mevsim, yetiştirme şartları ve ortamdan kaynaklı olabilir. Tür, alınan anaç, yetiştirme bakım şartları etkilidir. Özellikle sizin kerrii mevsim itibarıyle bundan sonrası için gelişimi hızlanacaktır. |
EPC-559 Hoya kerrii hairy-leaves)
1 Eklenti(ler)
Sadece kerrii için bir örnektir.
Yaprak arkası hafif tüylüdür. Aynı çelikten aldığım ve aynı ortamlarda bakımını yaptığım çelikler. Anaç bitki aynı bitkiye ait olmasına rağmen, farklı gelişimler de gösterebiliyor..! |
Benim de artık Kerrii'm var.
4 Eklenti(ler)
Dün MarmaraPark Bauhauss'taydım.
Çiçeklere bakarken Kerrii yi gördüm. Sevgililer günü için getirilen kerrilerden beş altı tane kalmıştı. Fiyatı 12,90 TL idi. Önce alıp almamakta kararsız kaldım. Çünkü buradan okuduklarımdan filiz vermeyebileceğini biliyordum. Yinede aldım. Tabii onu alınca saksı ve orkide toprağı da aldım. Eve gelince yaptığım işlemler alttaki fotoğraflarda: |
Yapraktan Kerrii!
1 Eklenti(ler)
Bir internet sitesinden aldığım görüntü:
Resmin altında bu yöntemin yani yapraktan üretmenin, her zaman başarılı olmadığı yazıyordu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025