agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

mehtap gürbüz 30-09-2007 17:43

Penelophe'nin sorununu çözdük gibi, bu arada arkadaşların bu son tarif ettiğim yatırma işlemi ile; örneğin 5 adet gözü olan bir çeliğiniz varsa, 5 adet köklü fideniz olur, diğer şekilde ise 2 adet elde edersiniz.
Bu şekilde yapılmasında en önemli şart sulama ve spreylemedir. Torf kurumayacak, yapraklar nemlendirilecek hatta torfuda spreyleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.

COYOTE 30-09-2007 19:18

Penelophe güle güle büyüt mumlarını:)Umarım panik bitmiştir;)
Bu son sayfayı okurken düşündümde. Eminim sipariş verenlerin mumları geldiğinde bu başlıkta nasıl dikmeliyim vb gibi soru patlaması yaşanacak. Mehtap hanım hangi birimize yetişecek merak ediyorum doğrusu:) nasıl bir formül bulsak acaba? Beni de şimdiden panik sardı.

Penelophe 30-09-2007 20:31

Coyote teşekkürler.;)
Bu panik bitmeden, gelecek olanların paniği beni de sardı şimdiden.:)

Mehtap hanım, 2 numaralı fotoğraftaki çeliği ikiye bölmüştüm birinde bir yaprak bıraktım fakat diğerini keserken dalmışım, onsa hiç yaprak yok.:( Bu sorun çıkartır mı?

Birde, bütün çeliklerde birer yaprak var şu anda, bu halleriyle torfa yatırabilir miyim? Yoksa normal dikim mi yapmalıyım?

Teşekkürler..

mehtap gürbüz 30-09-2007 21:50

Penelophe merhaba, paniklemekle iş bitmiyor tabi bak bir yaprağı götürmüşsün ama zararı yok yinede olur.
Yaprakları kesmeden olabilirdi ama gördüğüm kadarıyla çok su kaybetmişlerdi sen onları suda köklendirsen iyi olur. Üç numaradaki tereddüt etmemiz nedeniyle öbür çözümü söyledim çünkü parti bana kalabilirdi:D
Hoşçakal.

Penelophe 01-10-2007 06:10

Hımm.. Tamam, o zaman suda beklesinler bir süre kendilerine gelsinler, hem köklenen köklenir, köklenmeyeni de yatırırım toprağa. (Off bir gün içinde ne kadar çok karar değiştirdim anlatamam)

Tekrar çok teşekkürler Mehtap hanım.;)
İlk çelikler sizin.:) Hatta 2'ye böldüğümüz köklensin diker dikmez göndereceğim.;)

Aslında bütün çelikleri size göndermeyi düşündüm, siz köklendirip biraz büyüyünce bana çelik gönderirsiniz diye fakat çok bezgindiler, bir yolculuğa daha dayanabileceklerini gözüm kesmedi açıkcası.

İlkin 01-10-2007 12:03

Mehtap Hanımın geçen verdiği teorik ve pratik derslerden sonra çeliklerimden 1 tane daha çelik ürettim. Bakalım o da kök verip toprağa ektikten sonra filizlenirse eğer isteyen birisine yollamak isterim. Özellikle hiç mum çiçeği olmayan birine vermek daha mutlu eder beni ;)

Mine Pakkaner 01-10-2007 12:36

Bu telaşınız ve amatör ruhunuz hiç kaybolmasın. :)

İremsıla 01-10-2007 17:46

Merhaba;

arkadaşlar geçen hafta pazar dönüşü yaklaşık 2 metre boyunda,mum çiçeğini atılmış olarak buldum.hemen saksıya ektim fakat,epey yıpranmıştı.yapraklar şu anda su kaybediyor,ne yapabilirim
Kırılan dallarından 8,10 adet çelik elde ettim.

mehtap gürbüz 01-10-2007 18:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iremsila (Mesaj 158077)
arkadaşlar geçen hafta pazar dönüşü yaklaşık 2 metre boyunda,mum çiçeğini atılmış olarak buldum.hemen saksıya ektim fakat,epey yıpranmıştı.yapraklar şu anda su kaybediyor,ne yapabilirim
Kırılan dallarından 8,10 adet çelik elde ettim.

Eğer çok hırpalanmışsa kökten yukarı 25-30 cm kesin hepsini, üst kısımdakileri çelik yapın köklendirin. Köklü kısımı biraz fazla gömün ve bol sulayın, gölge bir yere alın düzelir umarım. Hoşçakalın.

İremsıla 01-10-2007 18:22

Teşekkür ederim mehtap hanım,bulduğumda yeni atılmıştı.Ektikten sonra (sanırım toprak ve saksı değişikliğinden kaynaklanıyor)halsizleşti.eğerki düzelmezse tarifinizi uygularım.bu arada aldığım çelikleri olmayan arkadaşlar için saklıyorum.;);););)

nevsune 01-10-2007 19:10

Sevgili M.Gürbüz

Geçen gün bir kaza sonucu mum çiçeğim düştü ve saksısı alttan kırıldı. Tomurcukların olduğu dal zarar gördü, kesmek zorunda kaldım. Kendi nazarımı değdirdim kraliçeme:( Şimdi benim saksıyı değiştirmem gerek. Korkumdan elleyemiyorum. Ne diyorsunuz, ne yapayım?

O kırılan uzamış dalı kesip kesip toprağa daldırdım. Birşey çıkar mı bilmiyorum ama deneyeyim dedim.

Mine Pakkaner 01-10-2007 20:38

Mum çiçeği macerasının sonunda yeni bir dergi yazısı hazırlayacağız. :)

mehtap gürbüz 01-10-2007 21:06

Sayın Nevsune, saksı madem kırılmış, bir iki boy büyük saksıya (yanlarına toprak konabilecek kadar) aktarabilirsiniz. Merak etmeyin herşey iyi gidecek. Ucunun kopmasına söylenecek tek şey şimdi bir değilde iki, üç, beş,...uç yapabilir; ****** bu sarsıntıyı atlatıp kendine geldiğinde. Bol su verin, yapraklarına da bol ve sık sprey (çiğ düşmüş gibi) uygulayın. Nazar Boncuğu takmayı ihmal etmeyin. Eşim diyor ki: " Nefesi kuvvetli bir hoca lazım."

hoyadag 01-10-2007 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 158118)

Heyecanla bekliyorum Mine hanım, zira mumçiçeği kardeşliği efsaneleşmeye doğru yol alıyor inşaallah. Darısı diğer unutulmaya yüz tutmuş bitkilerimizin başına.

mehtap gürbüz 01-10-2007 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 158118)

Mine hanım, dergiyi okudum,Şahsınızda emeği geçen herkese teşekkürler. Selluka macerası başından sonuna kadar çok hoştu, birde Erkan Uğur'un ezgisi ayaklarımızı yerden kesti, kulaklarımızın pasını aldı, bizi alıp bir yerlere götürdü.
Mum çiçeği de galiba hak ediyor galiba, bunca seveni varken.
Selamlar.

Mine Pakkaner 01-10-2007 23:10

Mehtap Hanım, mum çiçeği kardeşliği bizim ilk gözağrılarımızdan. Şu çelikler de bir yerini bulsun, paylaşılsın, köklendirilsin, saksılarda resimleyelim, işte o zaman kocaman bir yazı yazacağız.

Sevgili Memet'in ofisime tanışmaya gelirken bir saksı minik mum çiçeğini elinde hediye getirmesini nasıl unuturum? Sahip olduğum ilk ve tek mum çiçeğimdir. Mum çiçeği kardeşliğinin ilk ürünlerindendir.

Sizin de bize katılarak verdiğiniz destekle mum çiçeği kardeşliği gittikçe büyümekte ve sanaldan gerçeğe hızla dönüşmekte.

Yönetim olarak gelişmeleri mutlulukla izlemekteyiz. :)

Selamlar.

Oğuzhan 02-10-2007 10:08

Mum çiçeği kardeşliği çok güzel devam ediyor.İnşallah sonucu da güzel olacak.Uzun yollar aldık.Sabırla bekledik.Güzel süprizlerle karşılaştık.Müthiş duygular yaşadık.Hala umutla beklemeye devam ediyoruz.İçimizdeki umut hiç sönmesin.Mum çiçeği kardeşliğinden güzel bir hikaye çıkar gibi...:)

Sevilay 02-10-2007 21:18

Mehtap hanım,izninizle bir sorum olacak size.:o

Ben köklenen ve köklenmesinden umudumu kestiğim(sabırsız olduğum için)tüm çeliklerimi diktim.

Sizin yolladığınız canım mum çiçeğime sizin de onayınızla haftada bir bardak,hatta şimdilerde toprak nemli kaldığı için 10 günde bir bardak su veriyorum.

Gün içinde zaman zaman da fıs fıs yapıyorum.

Diktiğim çeliklere bardak ölçüsüyle(mesela 1/2 bardak)ne ölçüde ve ne sıklıkta su vermeliyim?

Onlara da fıs fıs yapmalı mıyım?Burada dediğiniz gibi.

Vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

mehtap gürbüz 02-10-2007 22:08

Merhabalar.
Toprağa dikmenizin sorun yaratacağını düşünmüyorum. Toprağın nemini dengele mek bardak usulü ile zor olur,bunun yerine yağmurlama ıslatarak suya doyurmanız daha iyi olur.Su fazlası akıp giderken toprak suya doyar.Bunu toprak fazla kurumadan tekrarlarsınız. Su spreyleme sık sık yapabilirsiniz, ama dikkat üst toprağın nemini sprey öncesi kontrol edinki toprak nem dengenizi şaşırtmasın. (direk yaprağa sıkın.)
veeee artık çiçekleri biraz kendi hallerine bırakın, sizi şaşırtsınlar.Selamlar.

Sevilay 02-10-2007 23:27

Mehtap hanım,çok teşekkür ederim ancak ben yağmurlama ne demek bilmiyorum.Belki de yaptığım bir şey de adını bilmiyorum.

Bir de fıs fıs yaparken üst toprak nemini neden kontrol ediyoruz?Çok nemli bir topraksa yapmayalım mı?Zira spreylemede su bulut gibi,sis gibi tüm saksı yüzeyine iniyor.

Sevgiler.

mehtap gürbüz 02-10-2007 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevilay (Mesaj 158536)
Mehtap hanım,çok teşekkür ederim ancak ben yağmurlama ne demek bilmiyorum.Belki de yaptığım bir şey de adını bilmiyorum.

Bir de fıs fıs yaparken üst toprak nemini neden kontrol ediyoruz?Çok nemli bir topraksa yapmayalım mı?Zira spreylemede su bulut gibi,sis gibi tüm saksı yüzeyine iniyor.

Sevgiler.

Merhaba Sevilay hanım, yağmulama sulama; genelde bahçelerde kullanılan ibrik benzeri uç kısmı süzgeç gibi delikli sulama kapları vardır, plastiklerde var onlarla sularsanız yağmurlama olur.
Spreylemeyi yalnız yaprağa bir kere yapın yeter uçuşan kısımdan bir şey olmaz. Saksıları ne çamur yapın nede kurutun dikkat etmeniz gereken bu. sevgilerimizle.

agaclar.net 03-10-2007 12:07

Sadece sohbet içeren mesajlar belli aralıklarla başlıktan silinmektedir. Sohbet için forum içi kahveyi kullanmanızı rica ederiz.

sapudeaure 03-10-2007 12:16

Bu uyarı şekli kesinlikle çok çok hoş olmuş.

mehtap gürbüz 03-10-2007 13:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agaclar.net (Mesaj 158727)
Sadece sohbet içeren mesajlar belli aralıklarla başlıktan silinmektedir. Sohbet için forum içi kahveyi kullanmanızı rica ederiz.

Bizim, Kral ve ve kraliçe olmak gibi bir niyetimiz yoktu,kimseden aferin almak, menfaat gözeterekde bir şey yapmadık. İnsanlara bilgimizle, kıymetsiz çiçeğimizle destek olmaya çalıştık ama her ne hikmetse silinmek için buluna, buluna Elfoginin bu mesajı fazla gelmiş koskoca "mum çiçeği" başlığına. Şipariş vermemiştik bu kardeşimiz içinden geleni yazmış ama dört satır nedense fazla gelmiş foruma. Çok teşekkür ederiz.

İlkin 03-10-2007 13:15

Mehtap Hanıma ben de katılıyorum. Mum çiçeğinden kaynaklanan konular bence bu forum içinde yazışılıp konuşulmalı. Gidip de zaten başka konular için konuşmuyoruz. Ben şimdi bu konudan çıkan bir olayı, bir anı, bir paylaşımımı neden başka bir yerde paylaşayım ki! Forumda ağırlık yapıyor diyebilirsiniz. Oraya yazdığım da ağırlık yapacak o zaman genellemeye bakarsanız. Bence herşey yerinde güzel. Yazılarımızın silinmesi hoş değil bence.

malina 03-10-2007 13:24

Anlık duygu paylaşımını anlamak mümkün. Ama sizden sonra burayı okuyacak arkadaşları da düşünün. İstediği bilgiye ulaşmaya çalışırken okumak zorunda kaldığı "anlık duygu paylaşımları" onun yorulmasına ve okumasını yarıda bırakmasına neden olacaktır.

Alıntı:

Ricasına, "Bizim, Kral ve ve kraliçe olmak gibi bir niyetimiz yoktu,kimseden aferin almak, menfaat gözeterekde bir şey yapmadık." gibi bir cevap anlamsız kaçıyor...

COYOTE 03-10-2007 14:11

Acaba bir mum çiçeği sohbet yeri açılsa olmaz mı?
Çünkü kahvede pasta,çay ,çörek vs ikramından sohbete pek gelinemiyor. Bir de oradaki herkes mum çiçeği ile ilgilenmiyor ki!Şu aralar en yoğun başlık herhalde mum çiçeği.
Ayrıca üretim teknikleri başlığının alt başlığı olan avokadonun sayfalarında da bol sohbet var. Ben şahsen okurken sıkılmadım,yorulmadım en azından o andaki duyguları da yakalayabildim.Salt bilgidense daha iyi oldu bence:)

denizakvaryumu 03-10-2007 15:02

Bu sorun sadece mum çiçeği konu başlığı altında değil hemen hemen aktif olan tüm konularda var...Sellukada, parfüm çiçeğinde...

Önemli olan çözüm üzerinde yoğunlaşmak...Bana göre o konu başlığı altındaki sohbetler yararlı...ancak yeni başlayan ve o konu hakkında bilgi edinmek isteyenler için çok da anlamlı değil...

Çözüm önerim:
Foruma yeni girenin veya eski üye olup da bilgi tazelemek isyenler için her konunun ilk mesajında moderatör tarafından seçilen gerekli ve alınması gereken bilgilerin buraya güncellenerek yazılması...zaman zaman bu mum çiçeği konusunda gönüllü arkadaşlar tarafından yapılmıştı...
Burda önemli olan 1.mesajda yer alması ve güncellenmesi...
örneğin 3000 . mesajda Mehtap Hanım tecrübe ve bilgiye dayanan bir bilgi verdi ise bu ilgili moderatör arkadaş tarafından 1.mesaja eklenmeli...
Böylece her konunun 1.mesajı çok önemli olacak ve konu ile ilgili konuşmalar , heyacanlar, üzüntüler o konu altında devam edebilecek.

Örnek vermek gerekirse;
Mehtap Hanım mum çiçeği konusunun moderatörü olabilir.
n_turan, likapanın ve böğürtlen-ahududunun...

Frenk üzümünü kimseye kaptırmam :)

Hakan KINACI 03-10-2007 16:50

Sn.Denizakvaryumu sizin söylediğiniz gibi bir 3000. mesajı alıp 1 mesaj yaparsanız oradaki soru vs havada kalır, bu sağlıklı olmaz, bir de konun akışına göre yeri gelecek iyi anılar, yeri gelecek kötü anılar yazılacak ki yeni başlayan kişi bu konuyu okurken sürükleyici olması açısından daha uygun olur.
Zaten illa bir şey aracaksa, o zaman arama motorunu neden kullanmıyorlar, gelen bir şeyi merak ettiyse arama motorunu kullanırsa istediği sonucu bulabilir.(gerçi ben bu konuda şikayetçi oldum ama tam olarak sorunum çözülmedi :) ) En azından bana yapılan tarif ile söylüyorum. Hem konu hem de konu içinde arama yapılabiliyor.
Burada gördüğüm kimse araştırma yapmadan armut piş istiorlar.
O zaman ne olacak bir ARMUT PİŞ başlığı altında sizin söylediğiniz genel olarak başlıklar açılır ve oradan yeni gelenler takip eder.
Hiç değilse kimse ne kırılır, ne de üzülür... :)

denizakvaryumu 03-10-2007 17:05

Hakan Bey,
3000.mesaj yine yerinde duracak ama önemli bir bilgi ise aynı zamanda 1.mesajın içine de girecek...
Mum çiçeğinde şimdilik 93.sayfadayız bundan 3-4 yıl sonrasını bir düşünün...arama motoru bile su kaynatır :)
Mum çiçeği hakkında bilgi isteyen 1.mesajı okuyup herşeyi öğrenmeli 93 sayfayı ve yüzlerce mesajı okumasına gerek yok.

İlkin 03-10-2007 17:05

Umarım bu yazışma olayına bir çözüm bulunur ben herşey yerinde güzel demeye devam ediyorum ;)

Azönce bir müşterimin evine gittim ölçü almaya ve çok büyük bir sürprizle karşılaştım evinde mum çiçeği vardı. Hem de yaz kış balkonda duruyor. Üzerindeki çiçekler muhteşemdi. Kopartıp bana verdi bir demet, o kadar kopartmayın dememe rağmen hem de. Hayatımda ilk defa bir mum çiçeğinin çiçeğini görüyorum. Nasıl mutlu oldum anlatamam.

Bir de yeni bir şey öğrendim. Kendisi hiç çelik almıyormuş. Uzayan sürgünleri çoğaltmak istediği yerden göz bölümünden toprağa batırıyormuş. (Uzayan sürgün yeri toprağa girmeyecek ama) Üzerine toprak ekleyip bol bol suluyormuş. Bu da güzel bir bilgi oldu bana. Garanti çoğaltma gibi geldi.

Umarım bu anımı ve bilgiyi doğru yerde paylaşıyorumdur!

hoyadag 03-10-2007 17:57

İlkin hanım, sanırım bahsettiğiniz durum "adi daldırma" metoduna uygun. Burada Mine hanımın hazırlamış olduğu daldırma yöntemleriyle ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Dalın yere uzatılamadığı durumlarda benzer şekilde garantili bir yöntem olan "hava daldırması" da yapılabilir diye düşünüyorum.

memet 03-10-2007 20:26

Arkadaşlar, forum içeriği sohbet değil bilgi amaçlı. Zaman zaman sohbetleri kahvede yapalım uyarısında bulunuyoruz. Orada mum sohbeti yapmanın hiç sakıncası yok.
Çünkü forumda asıl amacımız, başlıkların bilgilenme, bilgilendirme içerikli olması.
Silinen mesajların hiçbirinin arkadaşların şahsıyla bir ilgisi zaten olmuyor.
Bu konudaki görüşlerinizi de kahvelerden birinde yapabilirsiniz.
Konuya şu yönden bakın, önemli bir bilgi birikimi yaratan sitemiz, pek çok yerde referans olarak kullanılmaya başladı. Foruma bu referansla girenlerin ilk arayacakları sohbet içeriği değil, bilgidir.
Mesajı silinen arkadaşaların bunu anlaşıyla karşılayacağını umuyorum. Yönetimin bir kastı olsa, mesajı hemen silmekte mümkün.

dkp 03-10-2007 20:56

Sayın İlkin'e (2768) katılıyorum.Önerim herşeyi oluruna bırakalım.Sistem zorlanmaya başladığında belirleniş bir zamana dönüp silme veya özetleme veya sadeleştirme yapalım.Duygu yoksa sevgi nasıl büyüyecek ?

Hamido 03-10-2007 21:11

Yönetimin gerekçesi ve uyarısı ilk başta makul, mantıklı gibi görünüyor. Ancak ben bu görüşe katılmıyorum.

Forumun adı üzerinde : "FORUM"
Burası, insanların konuşma yapması ile yaşayan bir yapıdadır. Buna sohbet de dahildir.
"Referans" olarak bir forumu gösteren, forumun yapısını da kabullenmek durumundadır.

Ama ağaçlar.net olarak ülke çapında referans olma iddiamız varsa (varmı bilmiyorum), referans kabul edilecek bilgi ve belgeler forum sayfalarından özenle ayıklanıp, site içinde oluşturulacak bir başvuru (referans) köşesinde tasniflenebilir.

Her bitki ile ilgili bu ayıklamayı moderatörler veya gönüllüler yapabilir. Eğer ihtiyaç duyulursa, ben mum çiçeği için bu ayıklamayı yapıp tek bir belge olarak yöneticiye gönderebilirim.

Önerim kabul görürse, bilgiye ihtiyaç duyanlar 93 sayfa karıştırmadan "pişmiş armuda" kavuşabilir. Ayrıca yönetimden ikazlar gelmediği için kimse kırılmaz, sohbet ve paylaşım sekteye uğramaz.

Saygılarımla

mehtap gürbüz 04-10-2007 01:14

Forumda mum çiçeği başlığnı baştan sona okumuştum,en başlarda daha 50-60. mesajda sayın bacyard'ın çeliği ters dikmesiyle başlayan muhabbetin içinde sayın Mehmet'de vardı. Bu mesajlar silinmelimiydi? kesinlikle hayır çünkü o kadar hoştu ki, ama şimdi sayın Mehmet aksini söylüyor, orasının bilgi paylaşımı yeri olduğunu, muhabbetin "Meşe Palamudu" kavesinde yapılmasını savunuyor.
Mehmet beyin bu kahvede meşe palamudunun tartışıldığını görmüşmü? Arkadaşlardan her başlığa kahve isteklerine bende kahve, kahve dolaşacakmıyız diye karşı çıkmıştım, çünkü bilgilerin arasına garnitür olarak bu tür yazışmaların girmesi çok hoş ve herkesin istediğide bu.
Bunun adına kimse alınganlık filan demesin, ben forumda boşboğazlık etmedim bilgi de verdim, yardımda ettim, gönlümden gelen duygularlada burada yalnız isimleriyle tanıdığım dostlarla neyim varsada paylaştım, şundan da eminimki onlarda benimle aynı duygularla elinde olanı paylaşırladı.
Yapılan uygulamanın yanlış ve birazda ben yaptım oldu demek anlamna geldiğini sanırım bu konuya müdahil olan veya olmayan herkes biliyor, yalnız bu herkes dediklerim unutulmasın ki her biri bu siteyi sırtında taşıyan önemli elamanlarıdır.
Ağaçlar net'in referans olması ****** beni rahatsız etmiyor aksine benimde tuzumun olmasıda benim için çokta önemli. Bu vesileylede referas olan siteninde artık kurumlaşma yolunda adım atıp patron şirketi imajındanda kurtulması lazım diyede düşünüyorum.
Ben başka sitelerin forumlarına da giriyorum,inanın ağaçlar net'te bilgi paylaşıp yazanların hepsi ayrı ayrı bir değer. Bir tohumun peşine düşüp ele geçirmek , çimlendirmek, büyütüp çiçeğini görmek için verdiği mücadele arasında hoş sohbetler etmek ne kadar sakıncalı?
İsteseydim bu siteyi kullanıp parada kazanabilirdım, o zaman mesajımıda silseniz hiç umurumda olmazdı, pişkin pişkin devam ederdim. Site kuralarına görede bu kural dışı değildi.
Burada tanıdığım dostlarımı bırakıp gitmek niyetinde değilim, burdayım ama uslu ve sıradan izleyici bir üye olarak.
Herkese saygılarımı sunuyorum.

lilyumkokusu 04-10-2007 03:28

Ben henüz yeni üyeyim ama arkadaşıma Candan katılıyorum.Çiçekler hakkında bilgileri her yerden edinebiliriz,kitaplarda dahil.Ama insanın anılarını **** bir sohbet eşliğinde bildiklerini duyduklarını paylaşması daha hoş,en azından mum çiçeği kardeşliği bölümünde bu da olmalı,insan ilgilenirse sıkılmadan hoşça vakit geçirerek 93 sayfayı bir solukta okuyabiliyor.Sevgiler...

oyaağacı 04-10-2007 08:42

Mehtap Hanım,
Lütfen kırılıp bizi bırakmayın.Sizin bilgilerinize çok ihtiyacımız var.Zira sorulara bıkmadan sıkılmadan sabırla cevap veriyorsunuz (saçmalasak bile).Eminim yönetim de bunun farkında olacaktır.
Siz sıradan olamayacak kadar farklısınız.
Sevgilerle

memet 04-10-2007 08:43

"Süpersiniz sağolun varolun"
Mehtap hanım, bunun gibi kaç mesaj attınız?
Neden atayım diyorsanız, silinen mesaj konusunu neden üstünüze alınıyorsunuz?

Bu tür mesajları siliyoruz. Bunu bir polemiğe çevirmenin bir anlamı yok.
Forumun adı forum, kahvelerin adı da kahve , sohbet içerikli konuşmaların da kahvelerde yapılmasını istiyoruz.
Mesajları ayıklayıp, tek bir bilgilendirme mesajını arkadaşlarımız zaman zaman yapıyorlar. En son Penelophe selluka başlığında yaptı bunu. Üstelik zaman zaman onun da mesajları siliniyor.

oyaağacı 04-10-2007 08:44

Ayrıca belitmeliyim ki forumda sadece bilgi değil sohbet de olmalı diye düşünüyorum.Bilgilenmek için ve sohbet için burdayım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025