![]() |
çiçeğin durduğu yer sadece sabah güneşinin vurdugu bir nokta.çok uzadıkları için tavana çivi çakmak zorunda kaldım.çiçekler bozulmasın diye dokunamıyorum .ama çiçekler geçtikten sonra özel bir çitalardan duvar yaptıracagım ona rahatca sarması için.perdedende kurtulmuş olacak:)
|
Sevgili kiirmizii ellerine sağlık şaheser yaratmışsın kesinlikle.
|
Alıntı:
|
tesekkürler darla.bakmaya doyamıyorum.hergün yeni bir çiçek açıyor.nazar değecek:)
|
Benim böyle bir çiçeğim olsa onu kucaklamak isterdim öyle bir his uyandırıyor nedense.
|
Aman kırmızıı aman , gözümüzden sakınarak bakıyoruz. Nazar değmesin inşallah.
|
Merhaba benimde çiçeğim şimdi geldi.
Teşekkürler hfz..Çok mutluyummm. |
Hayırlı uğurlu olsun darla. O duyguyu ben çok iyi biliyorum. :)
Benim çeliklerim toprağa kavuştu artık. İnşallah bir sorun çıkmadan yaşamına devam eder ve beni çiçekleriyle ödüllendirir. |
Nazar değmesin
Alıntı:
|
Sevgili Bekir şimdide köklendirme heyecanı sardı.Bildiğim halde yapamayacağım diye korkuyorum çok.
|
eline mum çiçeği çeliği olan varsa bende bir tane rica edebilirmiyim. Bide bi soru daha normalde çiçekçilerde satılmıyormu? bu çiçek
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok üzgünüm..:o Yukarıda bir yerde belirtmiştim.. Godetya arkadaşımıza gönderdim onu da.. |
Alıntı:
Ben her sabah kalktığımda bakıyordum çeliklere. Perdeyi açıyordum hemen oda daha aydınlık olsun diye :) |
Merhaba sevgili Bekir bende eve gitmeyi çeliğime bakmayı heyecanla bekliyorum.
Güneş gelsin diye sabah bende perdeyi açtım işallah işe yarar bu kadar zahmet. |
İnşallah :)
|
Çelikler toprağa geçince ilk yaşam belirtilerini ne zaman alıyoruz aşağı yukarı? Yani tutup tutmadığını , yerini beğenip beğenmediğini , suyunu yeterli bulup bulmadığını :)) Abartıyormuyum ne ? :)
|
Kurumazsa yaşadığını anlıyorsun;)Benimki 2 ay bekledi ilk yaprağını açmak için .Hatta bir ara acaba bu tutmadı mı dedim?
|
selam
arkadaşlar sizlere yani bilenlere sormak istediğim bişi var.çiçeğim bol bol açtı açmasına da hiç kokmuyor.neden olabilir acaba?
|
Çok ilginç bir durum.Okadar güzel açmış .Ama kokmuyor.Önceden kokuyormuydu.
|
yok .açtı açalı hiç kokmadı.önceden az çiçek var ben kokusunu almıyorumdur dedim.ama şimdi hepsi açtı gene koku yok.
|
Nazar olabilir ama.Hocalarımıza sormak lazım.
Mine Hanım Selahattin Bey |
Kokmayan cinsleri mi var yoksa.
|
Koku işi çok mühim. kokması lazım benimkinin. Yoksa kokmayacak mı ?
Hercai61 nerelerdesin? Kokuyor mu benimki, yani seninki ? |
acaba bu tutup tutmama döneminde ki sulama yöntemimiz nasıl olmalı?
Normal bir dönemde okuduğum kadarıyla toprağı kuruyunca sulamalıyız. Ama şimdi acaba tuttumu tutmadımı derken ha bire sulayasım geliyor. Şu ana kadar kendime hakim oldum. Dayanamıyacağım artık... Biri birşey söylesin :) |
Alıntı:
Çiçeğinizi çok sulayarak çürümesine yol açabilirsiniz. Nemli olması yeterlidir.. Kuruma aşaması çiçek tuttuktan sonra olan bakım kısmı.. Ben ne yaptığımı söyleyeyim yeni diktiklerime.. Üst toprak kuru olsa bile parmağımı batırıyorum bir kenarından saksının içine.. Ve toprağın daha alt kısmının nemini parmağımla hissederek ölçüyorum..:dilli: Bence çok işe yarıyor.. Sanki hissediyorum bitkinin susayıp susamadığını o zaman..:p Bu arada diktiğim Mum çiçekleri 2 aydır hiç belirti göstermediler büyüme gibi bir konuda. Ama hiç sorun değil.. Biliyorum; hala yaşıyorlar, çünki öldüklerinde anlıyorsunuz..:( |
Alıntı:
Bizimkiler de mi kokmayacak acaba? Daha çiçek açma aşamasına bile gelmemiştik ama..:( :( |
Sabır Ya sabır :)
|
Umarım, sevgili Bekir'in bekleyişinin sonu "La havle"ye doğru gitmez... :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
senin çiçeğin hiç bi derdi yok galiba. Buralara fazla uğramıyorsun. Eğer bi derdi yoksa çiçeğin çok güzeldir şuan. Ben çiçeğimin atalarını görmek istiyorum. :) Resim göndersene bize :) :) ;) |
6 aydır büyümeyen çiçeğimin sorununu buldum: Büyük saksıya ekmek. Zavallı sadece kök için uğraşmış. Yeni yetiştirecek arkadaşların bilgisine sunulur. Belki de benden başka herkes biliyordur, küçük bitki küçük saksıya ekilir:o
|
Mum çiçeğim
1 Eklenti(ler)
Minik kabartıların ne olduğunu bilen var mı?
|
Alıntı:
Kökçük gibi çok uzamıyorlar.. Benimkinde de var. Ama sanırım kesip suya koyduğunuzda bunlar kökü oluşturuyor..;) |
Onlar kök hfz 'nin dediği gibi suya koyunca uzuyorlar su dışındayken öyle kalıyorlar uzamıyorlar
|
Teşekkürler. Umutlanmıştım yeni dallar gelecek diye.
|
Alıntı:
;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025