![]() |
Yazdıklarınızı uygulayacağım .Çok teşekkür ederim.
|
Ya İzmir Ekibinden birileri de yapılacak 2. toplantıya mum çiçeği çeliklerinden getirebilir mi?
|
Faruk bey İzmirdeyseniz toplantıyı beklemeden size ulaştırayım ben çeliklerden
|
Yaşasıııınnnn.....
Mum çiçeği çeliklerim köklendi... Aslında kendime inanamıyorum... Neden diyecek olursanız, daha önce de sözünü ettiğim, bitkinin tam kesildiği yerde gelişen tüylere takılmıştım, günde belki on sefer gidip büyümüş mü diye bakıyordum, meğer daha yukarıdan kökler çıkmış, hatta bu köklerden bir tanesi neredeyse bir santimetre kadar uzamış... Tabii içine yerleştirdiğim cam da koyu renk olduğu için ancak dikkatle baktığım yeri (yarı yarıya) seçebiliyorum... Neyse sonuç olarak çok mutluyum... Tekrar "yaşasınnn"!!... |
Çok sevindim :)
Ben daha bulamadım :( |
Alıntı:
Bu iyi bir örnek oldu: Küçük bir alan içinde bile sadece baktığımız yeri görüyoruz. Algılayıcılarımızı genişletmemiz şart :) Doğa bu konuda çok iyi bir öğretmen... Hayırlı olsun :) |
algılarımızın kaynağı yanılgılarımızdır.
|
ful sokağı
mum çiçeğinden sözederek konunun açılmasına neden olan "ful sokağı"na teşekkür etmek istiyorum.
ayrıca konuya cevap verirken sellukadan sözeden Mine hanıma.. hayatın anlamını görmek için bir tohum tanesi yeterli |
Kendi adıma böyle bir heyecana ve sevince katkıda bulunmaktan çok ama çok mutluluk duyduğumu belirtmeden geçemeyeceğim.
Ben de teşekkür ederim memet. :) |
mum çiçeğinden sözederek konunun açılmasına neden olan "ful sokağı"na teşekkür etmek istiyorum.
ayrıca konuya cevap verirken sellukadan sözeden Mine hanıma.. Ayrıca bana çelikleri gönderen Mehmet Bey'e, sonsuz desteği için Mine Hanım'a bir kere daha, ayrıca beni az önce çok güldüren Malina'ya (:D ) ve bu sitenin tüm emektarlarına... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 1622
Sevgili Soztekin arkadaşımın sevincine ortak oluyorum. Ve bir soru. Bu dalı birine göndermek istesek nasıl gönderebiliriz? Paketleme, koruma, zarf vs. nasıl? Kargo ile mi? İstanbul içi ve dışı fiyatları ne olur gibi? Umarım sorum makul olmuştur. Canım fasulye çekmiyor.:) |
Fiyat konusunda hiç bilgim yok ama, bu kökçükler zarar görmeden yollamak için pratik bir önerim var.
Bir parça hortum bulun köklenen kısım kadar kesin, sonra parçayı boydan yarın.Islak pamuğu yavaşçaçeliğin etrafına sarın sonra hortumu açın ve pamuk sarılı çeliğe geçirin. Pamukla hortum tam birbirini örtsün, arada boşluk kalmasın. Ayrıca çelik boyu kadar da bir çubuk bulun ve ucuna hortum takılı çeliği kırılmasın diye çubuğa tutturun. sonra ıslak bir beze birkaç kez hepsini sarın, tekrar üzerinden de ıslatın ve bir parça streç filmle kapatın. Acil kargoya verinhttp://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon11.gif |
Alıntı:
Yakında evlere dalacağım :) |
Alıntı:
öyleyse heryerimiz mum çiçeği dolu.. boşuna mı mum çiçeği kardeşliği kurduk.. hatta bende köklenmeye başlayan iki dal var |
Ne yazık ki mum çiçeği diyorum :(
|
aaa.... mum çiçeği kardeşliğimizin ne anlamı kalacak..bana adresini birde telefonunu yolla ..Mine hanımın anlattğı yolla köklenen dallardan birini yarın kargoya vereyim.
|
Ben de herkese teşekkür ederim, kazara elime geçip de köklendirdiğim Mum Çiçeği'nin özelliklerini bilmediğim için sormuştum. Ama evlere müdahele ettirecek kadar nadir olduğunu bilmiyordum. Büyüdüklerinde hiç bir çeliği ziyan etmeyeceğime söz veriyorum. Ama kolayca anlaşıldığı gibi Ful'ü de pek ihmal etmeyin pişman olmazsınız.
|
bahçesinde selluka olan eczacı arkadaşımın işyerinde de mum çiçeği var.(iki çiçeğe de merak bir arada mı oluyor acaba).
epey büyük.çiçeklerde var üstünde,yanlız kokmadığını söylüyor.nedeni ne olabilir acaba. |
Ben İstanbul'da yaşıyorum, nereden mum çiçeği bulabilirim.
|
Merhaba Hija De Laluna, hoşgeldiniz :)
Sık sık uğrarsanız eminim size çelik göndrecek birileri çıkar. Bana da bu sayede 3 çelik geldi ve kökleniyorlar. Bu çok garip bir bitki. Su üstündeki kısımlarından da kök veriyor. |
Ben bitkiler konusunda biraz şanssızım, çelikten çoğaltamam diye çok korkuyorum. O yüzden köklenmiş bulabilir miyim derdindeyim. Ben ilkokula giderken büyükbabam bana küçük bir saksı içinde hediye etmişti mum çiçeğini. Ufacık bir fidancıktı. Büyümüyordu, ben de bebek aspirini eritiliş su ile suluyordum arada bir. Sonra büyüdü, saksısını değiştirdik, balkona koyduk. Boyumu geçti, her yaz çiçek açardı. Dostum gibiydi, konuşurdum onunla. Bir karınca istilası sonucu ölmüş sonra, hiç bir şey yapamamışlar, ilaç çare etmemiş falan. Şimdi çocukluk anılarımı canlandırmak istiyorum ama dediğim gibi çok bitki öldü elimde, korkuyorum.
|
Alıntı:
Korkmayın ve tekrar tekrar deneyin. Hem bu defa yardımcı olacak bir sürü dostunuz var. |
backyard
1 Eklenti(ler)
bu da mum çiçeğim
saksısı konusunda pek emin değilim bakalım ne olacak |
yaprakların duruşundan bana çiçeğin dalı ters duruyor gibi geldi yanılıyormuyum
|
ama ektiğim yerden köklendi
:eek: yoksa ters mi koydum suya bilemedim ki :( |
köklendiği yerden sürgünde verir tahmin ediyorum.
tabi Mine hanım daha iyi cevaplar. ama bana öyle gibi geldi. ne bileyim |
Memet, aynen öyle olacak veya diğer yaprak koltuk altlarından sürecek, çünkü çok haklısın ters :)
|
Alıntı:
Gülme komşuna, bak neler gelir başına :D 10 gündür şehir dışındaydım. (bu sebeple selluka tohumlarını kaçırdım zaten) Yarın yine yolculuk var. Ama bu 10 gün içinde benim mum çiçeği hazretleri tam 18 ayrı yerden çiçek vermiş. Salona yine kokudan girilmiyor. Bu nebatat niye kuduruyor anlamadım ki? Yerini pek sevdi galiba ? |
Biz de meraklanmıştık "nerede Gitted" diye.
Hoşgeldin güle güle :) Bir mum çiçeği fotosu istiyorum artık :) Biz de resmiyle avunuruz :) |
:( e ben ne yapacam şimdi
neyse ters adminin mum çiçeği de ters olur derler bir işim de doğru gitsin :) |
Başka bir açıdan daha, tam yandan bir fotoğraf yollar mısın?
Üzerinden işaretle anlatacağım. ;) |
1 Eklenti(ler)
ancak bu kadar çekebildim
|
Alıntı:
Ters diktin çelikleri öyle mi? Yok gerçekten ciddi sordum! Bak böyle :cool: :D :D :D |
gülmeyin ya bozuluyorum :(
yılmaz'a söyleyeni vururum :mad: |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 1706
Backy, biraz bekle, dipten sürsün sonra buradan kesersin.Kestiğin kısmı yeniden çelikleriz :rolleyes: |
işte asıl amacım buydu :cool:
sürsün ki keseyim keseyim ki başkasına göndereyim çevir kazı yanmasın hesabı :rolleyes: |
Bekki, bence hiç dokunma.
Amuda kalkınca düz görünüyor :D Bi hata yaparsam bekki beni dolmalık patlıcan gibi oyacak, acaip istim üzerindedir şimdi :D İyisimi susayım ben. |
ehem ben onlara akrobasi öğrettim ama kimse farkına varmadı doğal olarak
bittin sen bittin öldün :cool: |
Ters aşıyı biliyordum ama bu ters çelikleme...
USA de yıllardır beceremiyorlardı :D Dünyada bir ilki başardın kutlarım :D Patentini al :D Çinlilere dikkat. Sırrını çalmasınlar :D kurtuluşum yok kesecek beni :D :D :D |
Alıntı:
Bu arada herkes ne kadar sevimli ;) , şu ters çelikleme mevzuuna çok güldüm, çok yaşayın:p |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025