![]() |
Alıntı:
Burda pek bulunan bir bitki değil. Çok zor köklendirdim aylardır gözünün içine bakıyordum. Birden filizlendi ve hızla büyümeye başladı. Hergün neşeyle büyümesini izlerken böyle kopup gidince haliyle üzüldüm. Ordan tekrar büyürmü ki? Telefonum yakından net çekmiyor anlaşılıyordur umarım. |
Sıkıntı çıkarmaz. Arada bir bardak kapatın üzerine isterseniz. Nem alırsa daha çabuk gelişir.
Elbette ki kökler sağlıklı ise. En fazla 3 gün sera uygulayınız. Nasıl bakımını yapıyorsanız devam edin. Kolay gelsin. |
Merhaba site kapandı mı acaba
|
|
Çok güzel görünüyor sevgili Rönesans inşallah benim çeliklerde aynı performansı gösterir
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar mum çiçeğimi 1995 yılında edindim ancak çok sevmeme rağmen
bu güne kadar hiç çiçek açtıramadım.ağaçlar net sitesinde bu konuyu etraflıca tetkik ettim ve yaptığım yanlışları birkaç seneden beri düzelterek ancak bu gün ilk çiçegini gördüm.Yaptığım yanlışları sıralamam gerekirse öncelik saksı boyutu ilk yıllar her sene saksı değiştirdim,hiç çiçek açmadı.ikinci yanlış bol gübre,ve sık sulama,bu yanlışlarımı yıllar içerisinde düzelttim.Önce saksı boyutunu iyice küçülttüm ve güzelce budadım ve 5,6 küçük saksıya yeni fideler diktim.Ana bitkimide küçük bir saksıya taşıdım.Sulamayı azaltıp,dinlenmiş su kullanmaya başladım.Arada bir banyoya taşıyıp duş aldırdım.Bu uygulamam 2 sene kadar devam etti,boy artışı müthiş bir hal aldı ve nihayet çiçek açtı.İşte fotoğrafı Eklenti 673148 Diğer fideleri arkadaşlarıma hediye ediyorum ama küçük saksılarda.Tecrübelerimide aktararak. |
Alıntı:
|
Sayın poweralpha selamlar bu yazdıklarım dört beş seneye ait bilgiler
saksılar çoktan yerlerini buldular.İmkan olsa neden olmasın. Sizinle şunuda paylaşmak isterim,ben ilkokulu Gaziantep Akyol ilk okulunda bitirdim.Görüşmek dileği ile. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 555195
26/05/2015 de paylaşmışım bu fotoğrafı. Son hali de aşağıdaki gibi .3 yıl olmuş ancak hala çiçeğini göremedim. Dayanamadım bu hafta toprağını da değiştirdim. içine maydanozda koydum:o Eee ne zaman çiçeklerini görürüz.:confused: |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 673900
Eklenti 673901 Eklenti 673902 Eklenti 673903 Bakımı ile bana göre hiç uğraşmadım desem yeridir :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fatih_Soydemir'in çiçeğinin durumunu öğrenirseniz iyi olur. Üst taraftan güneş gelmese de yanlardan güneş ve hava aldığı çok açık. |
Ben de yazın güneşten yanmasınlar diye balkona güneşlik asıyorum:o Yerini değiştirip daha çok güneş görmesini sağlamaya çalışayım. Teşekkür ederim:rolleyes:
|
Alıntı:
|
Sayın Fatih Soydemir, sabırla bekleyeceğim söyleyeceğiniz ürünün adını. Bende de bir mum çiçeği var iki senedir bekliyorum açsın diye:(:(
|
Bende merakla bekliyorum sayın Fatih Soydemir
|
Maşallah çiçeğiniz çok güzel görünüyor.Ben Trabzon da oturuyorum,burada bulamadım ,elinizde varsa bana çelik gönderebilirmisiniz.
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar , ben Trabzon da oturuyorum.Burada bulamadım. Elinde olan arkadaşlar bana hoya çeliği gönderebilirmi?
|
1 Eklenti(ler)
Birkac yapragin orttasinda boyle kurumalar goruyorum. Sebebi ne olabilir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Cok mu suluyorum diye suphelendim ve sulamadan once parmagimiyarisina kadar, bazen tamamini topraga sokup nemli toprak geliyorsa sulamamaya basladim birkac hafta once. Fazla sulama oldugunu da sanmiyorum. Antalya'da oturuyorum. Sular epey kirecli. Sularin kirecli olmasi ile ilgili olabilir mi? |
Umarım usta birileri cevaplar. Ben güneş yanığı olabilir dedim, olmayabilir de. Geçmiş olsun.
|
Genellikle geniş yapraklı bitkilerde gün yangınlığı oluyor.
Yarı güneşli veya gölgelik yerde durması uygundur. Benim atlas çiçeklerinde de oluyor... |
Selma_321, Kozanli tesekkurler. Gunes yanigidir umarim. Bitkiler balkonumda duruyor. Guney ve dogu cepheli. Sabah gunesini aliyor ve ogleden sonra golge kaliyor.
|
merhaba mum çiçeği sever arkadaşlar.aranıza yeni katıldım ama aylardır hemen hemen bütün mum çiçeği sayfalarında yazanları okudum.mesela bu sayfayı baştan sona defalarca okumuşumdur.ne kadar güzel bir site fotoğraflar,bilgiler okadar çok şey öğrendim ki.
|
üye olmak için baya uğraştım nedirdir anlamadım ama en nihayetinde bugün az önce üye oldum çok mutluyum:)bende haziran ayında diktiğim değişik tanıdıklardan aldığım çelikleri sizlerle paylaşacağım.
|
iş benim çeliklerim.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025