![]() |
Sayın nimehnu, bir ay kadar çiçek öbeğini açar ve yaklaşık 10 gün normal şartlarda kalır.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili tiya,
Teras kat özlemim hep vardı, biliyorsun. Bu daire de tesadüf oldu. Sen geliyorum de, ben her 2 kata bir dinlenmen için sandalye koyarım yanında bir barda soğuk su ile :) 4. kat olduğu için zorlanmazsın güzel arkadaşım. Balkonda çok sayıda bitkim var gibiydi , teras bomboş kaldı. Seneye dolu dolu bir teras düzenlemeyi çok istiyorum, bakalım :) Bu arada sizlere şikayet ettiğim carnosam, beni utandırdı. Dün biraz yakından inceleyince 3 tane çiçek sapı gördüm :) Eklenti 311705 Hepsi yeni sürgünlerden geliyor. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Pembegül'ün hediyesi yavru Hoya, şimdi yeni evinde :)
Umarım yerini yurdunu sever, büyüyüp bize mis kokulu çiçekler açar :) Pembegül'e çok teşekkür ederim! |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Memnuniyetle:) |
Bu güzellik de bu başlıkta da yer almalıydı. Kişisel başlıklarda kalınca göremeyebiliyoruz.
Sevgili güldeste-'yi kutluyorum. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post989343 |
3 Eklenti(ler)
Bakımında değişen tek şey yeri. Bol bol ışık alabileceği terasta yeni çiçek sapları oluşturuyor.
Eklenti 314394 Minik minik pıtırcıklar kendini göstermeye başladı :) Eklenti 314344 |
5 Eklenti(ler)
Karsi komsumda ki h. carnosa. Zavalli bakimsizliktan bitap durum da.Üstü böcek dolu. :( Eski cicek saplarinda ki tomurcuklanmayi ben farketmistim. Uzun zamandir, acmasini bekliyoruz. Cicegini de, kokusunu da cok merak ediyordum. Iki gün önce acti ve komsum cicekleri gecene kadar ben de kalabilecegini söyledi.:D Kac senelik oldugunu bilemiyorum ama eski cicek saplarina bakilirsa epeyce yasli olsa gerek. Üstün de irili, ufakli bir cok tomurcuk olusumu var, birde tohum kapsülü. :p
Hoya pachyclada nin kokusun dan sonra, bu kokuyu pek begenmedim dogrusu. Belki yeni diyedir, bilemiyorum. Ama sunu söylemek gerekirse, nihayet carnosa cicegini gördüm ve rahatladimmm.... :D :D |
Benimde dün 2 tane mum çiçeğim geldi inşallah yerini sever ama karar veremediğim bir konu var kitaplığımdan sarkıtsam mı yoksa destek koyup dik uzamasınımı sağlasam? kararsız kaldım :(
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sayın huzunperest 2 sene önce yollamış olduğunuz çelik bu sene çiçeklerini gösterdi .
|
3 Eklenti(ler)
Bizim çatı, karga ve güvercinlerin yuvası olmuş. Gündüz su vermiyorum, anında ısınıyor. Beğenip içmiyorlar. Gece ekmek ve su koyuyorum. Ben uyanıncaya kadar yemiş içmiş oluyorlar. Su vermeye balkona çıkmasam göremeyecektim pıtırcıkları :)
Pıtlamışlar :)) Eklenti 317801 Eklenti 317803 Eklenti 317805 |
Yeni resim ekledim :)http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/18509-2.htm
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merdiven boşluğunda kışın donmuyor, yazın da yanmıyor demek istemişim sevgili güldeste_:o
|
Alıntı:
|
İki kızım var. Herhangi bir başarıyı kazandıklarında arkadaşlarım beni kutlar, bense şaşardım: Başarmaları gerek, neden kutluyorlarki diye düşünürüm.
Sevgili İlkin'den gelen Hoya bu kez iki salkım tomurcuk verdi, aynı duyguyu yaşadım. Normal olan bu, ben onlara bakacağım onlar da çiçek verip beni mutlu edecekler. Neden seviniyorum acaba? |
2 Eklenti(ler)
Geçen hafta elime geçen mum çiçeğimim her gün bir yaprağı sararıyor ve dökülüyor. Gövdesi de yumuşamış gibi. Düşen yapraklarda da bir yumuşaklık söz konusu. Ne yapabilirim, kurtarabilir miyim acaba?
Eklenti 321076 Eklenti 321077 |
Alıntı:
Kök çürüklüğü olabilir. Bitkinizi kaybedersizin, uç kısımdan sağlıklı bir çelik alın ve köklendirip derhal dikin ve gölge aydınlık bir yerde bakıma alın. Mevsimine falan bakmayın, ne kurtarırsanız kardır. Aldığınız çelik tutarsa yetiştirme aşamasında çok sulamayın, mum çiçekleri susuzluğu severler. Abartmadan susuz bırakın çok memnun olur.:cool: |
Benim 4 yapraklı bir çeliğim var, son günlerde yaklaşık yarım metre kadar bir sürgün uzattı. Şimdi bu sürgünden yapraklarını büyütmeye çalışıyor ancak karşılıklı 2 yaprak olarak büyümüyor bu yapraklar, sadece bir taraftaki yaprak büyüyor, diğeri körelip kalıyor.
Bu normal bir olay mıdır yoksa besin eksikliği, ışık yetersizliği vs. gibi bir nedenden mi oluşuyor çözemedim doğrusu. Fotoğraf makinem arızalı olduğu için fotoğraf ekleyemiyorum maalesef. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Köklendirile de bilinir. Köklendirmek için içi karanlık bir kap kullanın, içerisine ışık almasın. Köklendirme suyunu iki günde bir değiştirin.. Kolay gelsin ..:cool: |
Sayın sakdag,
Hoyanıza nasıl bir bakım uyguladığınızla ilgili bilgi olmadığı için yorum yapmak zor. Besin ve ışık eksikliği olabilir ya da yeni yeni gelişen kökler şimdilik bitkinin tamamını beslemede yetersiz kalıyordur. Yeşil yapraklı bitkiler için üretilen gübre vererek hoyanıza destek olabilirsiniz. |
hoya köşesi :) daha 3 çok gençler acmalarını beklıyorum
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/27748-4.htm |
Merhaba, iki yıl kadar önce annemin teyzesinden 3 tane mum çiçeği çelik alıp diktik annemle. Üçü de büyüdü aynı saksıdalar. Ancak yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla saksı biraz büyük olmuş. Bir de bir tanesinin yaprakları sarardı. Balkonda duruyor ve sabah 9'dan öğleden sonra 2-2:30'a kadar güneş alıyor. Fazla su vermiyorum (yani iki sulama arası toprağın kurumasına izin veriyorum) ve de çok düzenli olmasa da su fısfıslıyorum. Yaprakların sararması konusunda ne yapabilirim? İçeri ışık alan bir yere almam gerekir mi?
|
Sevgili zalikus,
çok fazla güneş alıyor olması nedeniyle yapraklarda sararmalar meydana gelebiliyor. Yaz aylarında direk gün ışığı almasına mani olmak gerekiyor. Tül perde arkasından süzülen gün ışığı alması yeterli olacaktır. İçeriye bol aydınlık bir yere yerleştirmenizi veya yine balkonda daha gölge bir yere tavsiye ederim. Çiçeklerini görebilmeniz içinde saksısının küçük olması gerekiyor. |
Sevgili missmenas, içeriye almam sanırım daha uygun olacak. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Peki sararan yaprakları düzelir mi öyle bir ihtimal var mı? Çünkü 3 ayrı kök var bir tanesinin bütün yaprakları sarardı.
|
Sevgili zalikus,
sarararan yaprakları düzelmez maalesef. Yeni çıkartacağı yapraklar en azından yeşil olarak kalır ve zamanla sararan yapraklarıda dökülür veya siz kesip atabilirsiniz, bu işlemi yaparkende beklemeniz gerekiyor yeni yeşil yapraklarının çıkmasını. |
Merhaba arkadaşlar,
2 take mum çiçeği almıştım daha bir büyüme yok ama birtanesi uzun bir dal uzattı sanırım çiçek çıkartacağı dal :D ama bir hareket yok. kitaplığn üzerine koymuştum 50 cm falan uzadı o dal duvara çarpıyor. sürekli yönünü değiştiriyor. acaba daha alçak bir yere mi alsam? yoksa yerini sevdi hiç dokunmayayım mı? bu arada çiçeklenince sulamayı arttırın deniyor şimdiden arttırmam mı lazım yoksa çiçeklenmesini mi bekleyeyim? bilgilendirirseniz çok sevinirim |
Sayın nazperver, görsel mümkün mü? Mum çiçeği derken carnosa diye algıladım
türünü ve bitkinin kaç yaşında olduğunu öğrenebilir miyim? Yeriniz uygunsa pencere önü yapraklarında yanma olmaksızın güneş veya bol ışık almasını öneririm. Suyunu artırma bitkinin isteğine bağlıdır. Buna da toprak karışımı, ortam etkilidir. Gelişme var ve iyi gidiyor bana göre artırmayın. Tomurcuk irileşince suyunu fazla olmamak şartıyla artırabilirsiniz. Yine de iki sulama arası toprak kurusun derim. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sn. üye arkadaşlarım merhaba,
Hoya bitkisi ile bilgim forum sayfalarında zaman zaman gözlemlediğim, sizlerin paylaşımlarını denk geldikçe göz ucu ile incelememle sınırlı. Göz ucu ile diyorum, açıkçası hiç çevremde rastlamadığım, tanımadığım bu bitkiye hep uzak kaldım. Ta ki dün her zaman gittiğim bir yetiştirme serası ve aynı zamanda çok güzel peyzajlı bahçeleri olan çiçekçime gidene kadar. Bahçede bir çok sarmaşığın bir arada çardağa sarılı olduğu alanda birden gözüme forumdan tanıdık gelen bu minik hoya takıldı. Algıda seçicilik bu işte dedim. Forumda tanıdığım bu çiçeği daha önce görsem yanından geçip gidebilirdim. Acaba şu fotoğrafladığım tomurcuk oluşumu mudur? Eğer bunlar tomurcuk ise ne kadar zaman sonra açarlar tahminen? Gidip yeniden fotoğraflamak ve eğer satışı varsa edinmek isterim. Eklenti 324450 Eklenti 324451 Bu konuda bilgi ve yönlendirmenizi rica ediyorum. Eğer satışı yoksa bu bitkiden çelik rica etsem bilmiyorum verirler mi, ayrıca çelik ile yaşama tutunabilir mi? Teşekkür ederim. |
Sayın Kelebek Çalısı ;
kesinlikle bir hoya carnosa çiçek tomurcuğu, ne zaman açağagını ustaları daha iyi bilirler ancak güzelliğiyle herkesi kendine çekiverir. çiçekçinize sorun satışını ya da çeliğini kesinlikle bu bitkiden edinin diye tavsiye ederim.. |
Herkese merhaba... Tayland' dan getirttiğim hoya javanica (multiflora)1.5 aylık olmasına rağmen çiçek açmaya uğraşıyor. Kolay yetişen bir tür olduğunu biliyordum ancak bu kadar arsız olduğunu düşünmemiştim. Sanırım bayramdan sonra diğer hoyalarımla beraber ayrı bir başlık altında sizlere sunabileceğim.
Şimdi gelelim derdime; daha önce bazı üyelerin hoyalarının tohum verdiğini görmüş bunun üzerine o sırada bol bol çiçekleri olan Hoya Carnosayı suluboya fırçası ile taciz ederek ve 1-2 hafta balkonda bırakarak doğal yoldan tohum vermesini sağlamaya çalışmış ancak başarılı olamamıştım. Acaba hoyaları tohum veren arkadaşlar özel bir işlem yaptılar mı? Ya da hoyaların tohum vermesi için yapılması gerekenleri bilen var mıdır? Nedense tohumdan yetiştirdiğim bitkilerimi çelik ya da köklü olarak aldıklarımdan daha fazla seviyorum. Becerebilirsem çiçek açmak üzere olan hoya javanica nın tohumlarını elde etmek istiyorum. |
Sevgili Kelebek Çalısı ilk resimdekinin eli kulağında, 2. için 2 ya da 3 hafta lazım. İklime gore de degisiklik olabilir tabii... En iyisi telefon etmelerini rica etmeniz bence :)
|
2 Eklenti(ler)
Mum çiçeğimiz çiçeklerini dökmüştü bir süre önce... yine neşelendiler :)
|
Benimkilerde tekrar çiçek açmaya başladı. Normali nedir acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Hoyamın son hali :)) #5711Bu mesajdaki resimde ilk günü idi. Sevgili Manolya ya tekrar teşekkür ediyorum :)
Son 2 yaprağı şekil değişikliğine uğrasa da mutluluğumu gölgeleyemiyor:) |
Sevgili arzu, deforme olan yapraklardan sonra çıkanlar normale dönerler. En ufak bir darbe, bir temas sonucu bile yeni çıkan minik yapraklarda şekil bozukluğu olarak gösterebiliyor!. Zaten hoyalarda zaman zaman, karşılaşılaşılabiliyor yaprak şekil bozukluğu!
Herşey normal seyrinde sağlıklı carnosa'nız. Çiçeğini tez zamanda görmeniz dileğimle... |
2 Eklenti(ler)
Sahur hazırlığı için mutfağa gitmeden önce büyütmeye çalıştığım küçük mum çiçeğimi üretmek için çimlendirdiğim yaprağı ''sanırım biraz daha suda bekleyecek'' ekleyeyim dedim. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025