![]() |
Yiğit bey çok güzel görünüyorlar maşallah. Umarım yakında çiçeklerini de görürüz :) Biraz alakasız olacak ama destek çubuklarını nerden aldınız? Koçtaş ve Bauhaus a baktım ama bu tip birşey bir türlü bulamadım. Teşekkürler.
|
5 Eklenti(ler)
Hoya Carnosamı yıllardır açtırmayı başaramayınca bugün kendime açmış bir hoya carnosa aldım 4 salkım çiçek var üstün de ve onlarca çiçek sapı, akşamı iple çekiyorum kokusunu duyabilmek için :D:D
|
Alıntı:
Bu resmini çektiğim çiçek de hoya pubycalyx silver pink imiş, tam ve doğru adı buymuş. Hoya carnosa ile etkileşimde bulunup bulunmayacağını denemek için onunla aynı ipe sardırarak büyütüyormuş ve şu anda ikisi de çiçek dolu. Zaten kapalı balkondalar, kokudan girilmiyor ;) İlginç bir sonuç alırsa öğrenip sizlerle paylaşırım. Ayrıca hoya meliflua var ama daha çiçek açmamış durumda. Benim aracılığımla bir teklifi var. Kendisine köklemiş bir hoya mcgillivrayi çeliği verene ilk resmini çektiğim, çiçek vermiş hoya pubycalyx komple verecek. İlgilenenlere ilanen duyurulur :D |
Sayın yiğit666 hoyaların desteklerini nerden temin ettiniz acaba inşallah birgün benimde ihtiyacım olacak :)
|
nilgun hanım .hoyaların destek çubuklarını bauhaus istanbul bayrampaşa bahçe bölümünden aldım .
|
Diatomitle köklendirdigim hoyamı şimdi topraga aktarsam sorun olurmu
|
Topraktan diatomite geçirdim ama diatomitten toprağa hiç geçirmedim.Bence geçirmek için önemli bir nedeniniz yoksa ellemeyin. Çok daha rahat gelişiyorlar diatomitte hoyalar.
|
fatih topraga aktardım 1 celigi bakalım nasıl tepki verecek ;) inanılmaz bir kök yapmış artık tüm celikleri diatomitte köklendirecegim .
|
balkonumdaki çiçeklerden bırının hoya oldugunu farkettim meğer annem b anada ekmiş üstünde bir dal var ve tömurcuk gibi bir şeyler ancak siyah minnacık üzüm taneleri gibi acaba cıcek vermıste ben farketmeden solmusmudur yoksa ılk tomurcukların rengı sıyahmı oluyor en kısa zamanda resım yukleyecegım bana bılgı verırsenız sanırım hayata gerı getırebılıcem bu nadıde şeyi
|
Siyah değilde daha çok koyu bordo gibi tarifiniz yeni bir çiçek salkımına benziyor.
|
Herkese selamlar
Bugün tatile geldiğim annemin bahçesindeki mum çiçeğini çoğaltmak isterken burayı keşfettim ve aranıza katıldım. Bu çiçekleri bana hatırlatan flickr'daki muhteşem hoya fotoğraflarıyla beni büyüleyen birisiydi. Artık ben de iflah olmaz bir hoya tutkunu olacağımı hissediyorum. Bakalım ilk çeliklerim tutacak mı. Annemin Hoyası beş yıldır çiçek açmıyormuş, yapraktan kocaman bir top gibi görünüyor uzaktan. Sanırım çok sık sulamış. bir de babam gübre veriyormuş. Bakalım araştırmalarım sonucu ona da çiçek açtırabilecek miyiz. |
Sayın esinruzgar, agaclar.net'e ve başlığımıza hoşgeldiniz.
Ben de hoya yetiştirmeye sevgili raddle'ın gönderdiği bir çelikle başladığımda tüm mesajları okumaya çalışıp bilgi edinmiştim. Sayfa ve okunacak mesaj sayısı oldukca fazla :) Buraya tıklarsanız E-Dergimizin Hoya Özel sayısında da derli toplu bilgiler bulabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
görüntü net deil ama yinede eklemek istedim sevgili mismenasdaki asiyenin kızlarından biri (annemde olan) galiba çiçek sapı ama yaklaşık bir aydır aynı boutta henüz nir ilerleme yok inşallah büyütürde çiçeklerini yakından görme ve koklama şansını yakalarım lakin bendekilere bir umut ışıgı yok :)
bu arada büyüteç siparişi verdim inşallah daha güzel bir resini çekip yükleyeceğim :) |
3 Eklenti(ler)
işte buda benim hoyam ,
bu sayfaları okumadan önce bir hoya sahibi oldugumun bıle farkında değildim ve gördümki üzerinde çiçek var daha cok çıçeklenmesi ve gelişmesi için ne yapmalıyım ,bu çiçekten anlayanlara soruyorum sizce nasıl sağlıklımı çiçeğim,ve ne renk açar fikri olan varmı? teşekkürler şimdiden yardımcı olan herkese ....:) |
mum çiçeklerim
2 Eklenti(ler)
17 Haziran 2011 tarihinde sayın Pembegül ün yaptığı paylaşımda aldığım iki çeliği, ben birisini de ikiye bölerek üç çelik halinde diktim. Çeliklerden birisi Sayın Pembegül ün kendi çeliği diğeri ise Sayın Missmenas dan elde ettiği mum çiçeğinin çeliği imiş. Çiçeklerimin en son hali ilk fotoda olduğu gibi. Çiçeklerini görmeyi dört gözle bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim Maki01.
O başlığa da bakmıştım, geç kalmışım, sonbaharda olacakmış yeni siparişler. Tabi ki artık takipte olacağım, çok hoşuma gitti bu hoyalar. Gün boyunca çeliklerimin başındayım. Yaprakları yumuşamış mı, toprağı kurumuş mu, kök vermeye başlamış mı??? Evdekiler de şaşırdı kaldı durup duran çiçeğe bu ne ilgi bir anda diye. Oysa o çiçek en az 5 yıldır annemdeydi:D Bilsem bu kadar güzel, özel ve büyüleyici olduğunu, çoktan sarardım da her şeyin bir zamanı var işte. |
1 Eklenti(ler)
|
Bildiğim kadarıyla bakımdan kaynaklanan belirli bir sebebi yok sevgili esinruzgar. Genetik bir durum olsa gerek. H.Carnosada sık sık görülüyor.
|
5 Eklenti(ler)
Bugün tatilden geldim ;) evin kapısını açtım o da ne evden mis gibi bal ve tarçın karışımı bir koku, salona girdim koku daha yoğun bir de ne göreyim Hoya Carnosam coşmuş tam 12 salkım çiçek açmış :D:D:D
|
Muhteşem sevgili bettycim, kutluyorum.
Bu arada kaç gün sulama yapmadın? Tatile çıkacak olmasam da susuz bırakırsam belki benim hoyam da çiçek verir :) Hiç birinde bir kıpırtı yok... |
Teşekkür ederim arkadaşlar, Sevgili maki01 ben komşuma anahtar bıraktım arada bir sularmısın dedim, topraklarına bak kuruysa sula dedim. Sağolsun ihmal etmemiş çünkü yaklaşık 12 gün yoktum çiçeklenme döneminde nemzsiz olmayı sevmiyorlar çünkü :(
|
2 Eklenti(ler)
Hoya carnosa tricolor ve diğer bazı hoya çeliklerim köklendi.
Sevgili agozce ve ilknur aşık;) Eklenti 242615 , Eklenti 242616 Sevgiler. |
Sevgili Jezebel hoya tricolor dediğiniz çelikler hoya carnosa variegata diye düşünüyorum. Beyazlık dışarda ise variegata içerde ise tricolor :)
|
Alıntı:
Sevgili Fatih, " tricolor " üçrenkli anlamına gelir , şu an tam gölgede durduğu için bordo kırmızı rengi belirsiz. Bunların anneleri 3 saat güneş alan bir yerde asılı duruyor, inan bana "tricolor";) Bana satan slovak satıcının yalancısıyım:p Sevgili agozce ben de bayram sonrası için gönderim planlıyorum, köklü bir adenum çeliği onlara eşlik edecek. sadece sözümde durduğumu göstermek istedim;) |
1 Eklenti(ler)
Variegata da tricolor gibi üçrenkten(pempe,yeşil,beyaz) oluşuyor.
Bu benim variegata'nın yeni yaprağı. Eklenti 242688 Hiçbir farkları yokmuş gibi geliyor. Tricolor incelendiğinde tek farkları beyazlıkları. Biri iç kısımda oıluşurken biri dış kısımda oluşuyor. |
Hoya carnosa variegata
Hoya carnosa variegata"rubra" Hoya carnosa tricolor Ayrı cinslemiş, şimdilik bu kadar baktım ve bulabildim. Farklarını bilhare incelerim. Fatih senden ötürü bir sürü yer karıştırdım, variegatadan bir dal isterim;) |
hoya
2 Eklenti(ler)
bunlarda eşimin hoya sı maşallah çok güzeller çiçeklerini döktüler tekrar açmasını bekliyoruz artık herkese sağlıklı hoyalar
|
Ben bu Hoya işini çözemedim bir türlü.
Bir sitede 190 tür Hoya saydım ama içinde sadece 3 tane Hoya Carnosa diye isim geçiyor. Daha başka türler de mi var acaba? Bu saydığım 190 tür içinde melez var mı, yoksa hepsi orjinalmidir ? (Yukarıdaki sorular garip mi gelir bilmiyorum ama, bu siteye üye olana kadar ben sadece Mum Çiçeği olarak biliyordum bu bitkiyi. Şimdi bu kadar çeşit görünce şaşırmam normal gibi geliyor bana :o) |
Sayın gülenmelek, benim bildiğim 300 civarı değişik hoya var. Melez olup da farklı isimlendirilen hoyalar tabii ki var. Ama bunlar iki farklı hoya çiçeğinin tozlaşması sonucu tohumdan yetiştirilen, yaprak ve/veya çiçek yapısı olarak kök hoyalara benzemeyen türler. Örneğin Hoya mathilde ve cv. chouke, carnosa ve serpens türlerinin tozlaşmasından yetiştirilmiş 2 farklı tür. Bununla birlikte, çeşitli nedenlerden dolayı ana bitkide renk ve form değişikliklerinin görüldüğü dallar çeliklemeyle çoğaltılarak farklı görünümdeki bitkiler de elde edilebiliyor. "Variegata" diye isimlendirilen türler genellikle bu şekilde yaygınlaştırılmış.
İsimlendirmeler bilimsel taksonomi kurallarına göre yapılıyor ve ilgili bilimsel yayınlarda yayımlandıktan sonra adları kesinleşiyor. Örneğin hoya ly burma diye bilinen ve satılan türün bilimsel adı "sp square" olarak kesinleştirilmiş. İkisi aslında aynı bitki, ama farklı sitelerde farklı isimlendirmelere rastlayabiliyoruz. Çeşitli yetiştiricilerin ellerinde henüz bilimsel olarak adlandırılmamış (yayımlanmamış) farklı türler de mevcut. Bunlar genel olarak üreticilerin kendi belirledikleri sisteme göre numara/harf karışımı bir isimle anılıyorlar. Özetle, tür sayısı - tür isimleri bilim adamlarına bıraktığımız karmaşık bir konu :) Aslında en azından yaygın olan türlere, Latince isimleri yerine hatırlamamızı kolaylaştıracak Türkçe karşılıklar bulabilsek, hepsini "mum çiçeği" diye adlandırmaktan kaynaklanan karışıklıkları önleyebiliriz. Ama burada benim bildiğim bir tek lacunosa için "kartozu" ismi önerildi, bu türü bu şekilde adlandırmak da yaygınlaşmadı. |
Çok teşekkür ediyorum Sayın elek, gerçekten anlaşılabilir açıklamanız için ;)
190'a çok derken 300 daha çok geldi:eek: Melezleme yapılabiliyorken demek ki bu sayı daha da artabilir. Ben en iyisi üyelerimizin paylaştığı fotolardan beğendiğim 2-3 tür daha edinmeye çalışıp Hoya sevdasına nokta koymalı ve tüm enerjimi 2-3 tür'ü sağlıklı olarak yetiştirmek için harcamalıyım. Latince isimler her ne kadar kafa karıştırıcı ve akılda kalmaz olsa da galiba bitkilerimize etiketleme yapmaya mecburuz. Bu kadar çok çeşit ve çeşitlerin de türleri varken (Hoya'ya mahsus değil, tüm bitkiler için) hepsini de dilimize çevirmek imkansız gibi görünüyor. Saygılar. |
Alıntı:
|
Son mesajdan anladığım kadarı ile siz de bir Hoya seversiniz :) Ama ben pek o kadar sever olamayacağım, evim küçük maalesef:( Bu durumda bana önerebileceğiniz sadece 2-3 ;) tür varmıdır? Mesela ben Hoya Variegata, Hoya Archboldiana, Hoya Macgillivrayi, Hoya Carnosa Compacta, Hoya Kerrii ve Hoya Pachyclada'yı çok beğendim. (Bu isimleri bile öyle zorlanarak yazıyorum ki, türlere hakim olmayınca... Kopyala, yapıştır ve ara, fotolara bak v.s. )
Şu an sadece bir çeşit var elimde, o da sevgili esinruzgar üyemizin hediyesi ;) |
http://c1109.hizliresim.com/11/9/16/399.jpg
Benim kizimda bu ama keyfi yok hic evim günes almadigi icin öyle canli canli olmuyor bir türlü cok nadir cicek aciyor :((( |
Benim kizimda bu ama keyfi yok hic evim günes almadigi icin öyle canli canli olmuyor bir türlü cok nadir cicek aciyor :((([/QUOTE]
yinede sağlıklı görünüyor çiçeğiniz eğer yanlış görmediysem sanırım bir iki tane çiçek sapı mevcut üzerinde ;) |
Sarkmasin diye doladigim saplardan bahsediyorsaniz evet.
|
yok hayır doladığınız ipten bahsetmiyorum sağ üstte ki sürgünden yanlış görmüyosam çiçek sapı çıkarmış :)
|
Sevgili zencefil çiçeği,
gülşen doğru söylüyor. En üstteki sürgünde bir çiçek sapı gözüküyor. Siz bir dolaşın çiçeğinizin etrafında. Başka gözünüzden kaçan da olabilir.:) |
evet cicek acmisti fakat döküldüler onlardan geriye kalanlar o saplar cicek aciyor ama cook uzun zamanlar sürüyor kendisi cok cabuk büyüyor fakat cicek acmasi gövdesine göre 2 **** 3 taneyi gecmiyor bende bunu günes görmemesine yoruyorum.
Cicekleri inanilmaz cok seviyorum elimden gelse evi botanik bahceye cevirecegim ama evimin günes görmemesi ve bakamam beceremem diye almaya kiyamiyorum. Forumu takip ediyorum sürekli arkadaslar cogu ciceklere ulasmakta zorluk cekiyor benim her cins cicek elimin altinda fakat bende almaya korkuyorum :( |
Merhabalar bende aranıza mum çiçeği seven olarak yeni katıldım,daha doğrusu bir seneyi aşkındır siteyi çok dikkatli bir şekilde incelemekteyim yararlı bilgiler edindim,yalnız benim sizlere bir sorum olucak,benim mum çiçeğim açmak üzere (en kısa sürede resimleri yükleyeceğim) üç tane uzantısını duvara iplerler tutturarak gerdim,yalnız üç haftadır yapraklar da buruşukluk dikkatimi çekiyo fazla su vermiyorum,fazla su verincede çiçeğimi öldürmekten korkuyorum ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025