agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

bıcırık 24-07-2010 14:21

sevgili mismelas hoyam yaprak kenarından bir filiz verdi...oleyyyy...başardım galiba...tekrar teşekkür ederim....umarım çiçeklerinide görebilirim....

Hydrosuccess 25-07-2010 22:45

2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim 1 yaşından küçük diğer H. Carnosa pink de ilk çiçeğini açmak üzere.Çiçek öbeği çok büyük değil ama 'uzun yıllar gerekli' mitini (en azından topraksız ortamda) yıkması açısından önemli...

Perihan Bayram 29-07-2010 12:55

4 Eklenti(ler)
İşte Hoya'mın son halleri.

Hydrosuccess 30-07-2010 16:16

4 Eklenti(ler)
5107 no'lı mesajımdaki küçük hevesli hoya sonunda çiçeklerini açmayı başardı.Topraksız ortamda Hoya türleri için çelikten çiçeğe gereken süre H. Carnosa,Pubicalyx ve Lacunosa'da 1 yıldan kısa.Sitede çiçekleri henüz paylaşılmamış 2 yeni tür de Ağustosta çiçeklenebilir.Çiçeklenme süresinde belirgin kısalma tesadüfi değil tekniğin getirdiği bir avantaj gibi görünüyor.Sanırım şimdi yapılması gereken, topraklı ortamda aynı başarıyı sağlamak için neler değişmeli sorusuna birlikte cevap aramak.
Bitkinin genel görünümü ve kısmen açan çiçeklerin küçük çanları andıran detayları...

SerDag 30-07-2010 19:36

2 Eklenti(ler)
merhaba,
"mum çiçeği kardeşliği"ne ortak olarak minik bir hoya edindim. yaz başı balkona koymayı akıl etmemle bir anda yapraklar çıkarmaya başladı. tüm kış aynı boyda kalmıştı, sürgününü elleyince küsüp yenisini beklemek zorunda bıraktı beni. bu da benim kuzum. daha çok yolu var.

Hydrosuccess 30-07-2010 22:35

1 Eklenti(ler)
Saatler içinde çiçekler tam olarak açıldı ve alışılmış görüntü oluştu.Bu genç bitkinin çiçeklerinin kokusu gelişmiş bitkilerinkinden hiç de az değil...

ankdemir 03-08-2010 11:43

Ben iki tane çelikten köklendirerek mum çiçeği dikmiştim. Yeni sürgünler vermeye başladılar. Bir tane de yapraktan köklendirip diktim ama daha yavru çıkarmadı.

Perihan Bayram 03-08-2010 17:13

Arkadaşlar,Hoya çeşitlerini nasıl buluyorsunuz ?Ben Mersin'de oturuyorum,renkli Hoya'lardan ve Serpens cinsinden istiyorum,yolunu gösterirseniz mutlu olurum.

Faruk 03-08-2010 23:39

Sayın perihan bayram "Siparişler" başlığı adı altında mum çiçeği ile ilgili ortak siparişler sayfası var. O sayfayı sürekli takip etmenizi öneririm. Sayın dkp sağolsun sipariş dönemlerinde aracı oluyor ve benim gibi hoya severler ithal hoya türlerine sahip oluyor...

Perihan Bayram 04-08-2010 17:05

Bilgileriniz için çok teşekkürler Faruk bey.Takip ederim ve inşallah benimde renkli,güzel hoya'larım olur.

ankdemir 05-08-2010 08:12

3 Eklenti(ler)
Bu iki çelikten diktiğim mum çiçeğim. Yeni sürgünleri var.

Eklenti 164284

İlkini yapraktan köklendirip diktim. Daha bir gelişme yok, bekliyorum. Diğeri gene yapraktan dikildi, gelişiyor yavaş yavaş.

Eklenti 164285

Eklenti 164286

Perihan Bayram 07-08-2010 13:15

Sanırım hoya siparişi şu günlerde yok,biliginiz olduğunda bana haber verirseniz sevinirim Faruk bey.Ben yeni üye olduğum için tecrübem yok,sizin bilginiz bu konuda çok fazla,çeşit isimlerini bulup istediklerimi buraya yazarım,korkum getirttikten sonra kurumasıdır,garantili köklü hoyalar bulmak isterim.Selamlar.

Faruk 07-08-2010 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram (Mesaj 680973)
Sanırım hoya siparişi şu günlerde yok,biliginiz olduğunda bana haber verirseniz sevinirim Faruk bey.Ben yeni üye olduğum için tecrübem yok,sizin bilginiz bu konuda çok fazla,çeşit isimlerini bulup istediklerimi buraya yazarım,korkum getirttikten sonra kurumasıdır,garantili köklü hoyalar bulmak isterim.Selamlar.

Köklü hoya türleride getirtiliyor sayın perihan bayram...

nazlı hilal 11-08-2010 09:46

Faruk köklü güzel türlerden bende getirteceğim,ne olur benide haberdar et.Nasıl getirtiliyor onuda hiç bilmiyorum,hatta türleri isimleride bilmiyorum,isimleriyle birlikte buraya resimlerini atabilirmisin her türden getirtebilirmiyiz.

Fatih 11-08-2010 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı hilal (Mesaj 682406)
Faruk köklü güzel türlerden bende getirteceğim,ne olur benide haberdar et.Nasıl getirtiliyor onuda hiç bilmiyorum,hatta türleri isimleride bilmiyorum,isimleriyle birlikte buraya resimlerini atabilirmisin her türden getirtebilirmiyiz.

Nazlı ablacığım sipariş verilen site bu.

Eğer ben türleri incelemek resim bakmak istiyorum dersende diğer siteler(bazıları):
Tür isimlerine tıklayarak bakabilirsin.
http://www.lacunosa.se/gallery/view/sp/401

http://www.megalaster.com/gallery/en/a/

http://www.rare-hoyas.com/Catalog.htm (biraz yavaş açılıyor genelde beklemek gerekiyor.)

nazlı hilal 14-08-2010 15:58

Fatih,buradan beğendiklerimizi birebir aynını getirtebilirmiyiz,kargoyla birlikte fiyat ne tutar,ne kadar sürede gelir.Türkiye ikliminde yaşarmı,bende cornasa var sadece...

Perihan Bayram 16-08-2010 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı hilal (Mesaj 683472)
Fatih,buradan beğendiklerimizi birebir aynını getirtebilirmiyiz,kargoyla birlikte fiyat ne tutar,ne kadar sürede gelir.Türkiye ikliminde yaşarmı,bende cornasa var sadece...

Bende de sadece CORNASA var,malum,Türkiye'de bu tür yetiştiriliyor.Sizin gibi bende merak ediyorum,acaba köklü ve çiçekli sahip olabilecekmiyiz?

nurcan dalmis 16-08-2010 14:10

Selam arkadaslar herkese hayırlı ramazanlar dilerim bu sabah kalktıgımda sayın bırıcıkın bana gondermıs oldugu mum cıcegınde fılız tomurcuklarının belırdıgını gordum cok mutlu oldum ona tekrar tesekkur edıyorum...

Jezebel 16-08-2010 14:21

Sevgli Acemifüsun ' un bana hediye ettiği Hoya carnosa gelişmeye karar verdi .
Sanırım biraz utandı , yeni gelen hoyalar çoştu da , bu da geri kalmak istemedi ;)

Fatih 16-08-2010 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı hilal (Mesaj 683472)

Sipariş verilen site: www.paulshirleysucculents.nl burda mevcut ürünlerden sipariş veriyoruz köklü ya da çelik (rooted or cuttings) olarak alınıyor.

Jezebel 16-08-2010 16:33

Sn.Fatih çok faydalı bir link , benim taktığım bir iki mumu burdan alayım bari .
Fiyatlar da çok uygun geldi , para birimi ne tam anlamadım ama benim aldıklarıma göre çok uygun ;)
Bu kaynak için teşekkürler .

acemifüsun 16-08-2010 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 684087)
Sevgli Acemifüsun ' un bana hediye ettiği Hoya carnosa gelişmeye karar verdi .
Sanırım biraz utandı , yeni gelen hoyalar çoştu da , bu da geri kalmak istemedi ;)

Jezebelciğim utanan sana ilk gelen mi ? O ise sevindim:)

Jezebel 16-08-2010 23:23

Evet Füsuncuğum , ilk gelen nihayet iki yaprak vereceğim diye uğraşıyor ;)
Baktı yeniler bunu erdi geçti...

sakagun 18-08-2010 18:32

1 Eklenti(ler)
Sevgili Missmenas ve Raddle'ın gönderdiği çelikler büyümeye devam ediyor.
Raddle'ınkiler yeni yapraklar verdi. Missmenas'ın çeliği yeni yapraklardan sonra uzantı verdi, bambuya sarılmaya başladı.

Perihan Bayram 31-08-2010 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram (Mesaj 677774)
İşte Hoya'mın son halleri.

Hoya sarmaşığım bayağı büyüdü ama çiçeklenmedi .Çiçek açmasını yıllarca beklememek için bir yöntem yok mudur ? Tecrübeli arkadaşlardan bigi istiyorum,sabrım kaçtı valla,bu ne nazlılık,hemen çiçeklense olmuyor mu ?

missmenas 31-08-2010 13:31

Perihan hanım ben 14 yıldır bekliyorumya:D
bu hoyalar insanın sabrını sınıyor galiba, zor çok Sizin işiniz:Dsaksı değiştirdim toprak değiştirdim gübre değiştirdim yine açmıyor yine açmıyor bu ev 4. ev bu çiçeğimle birlikte,
ama 8 tane çiçek tomurcuğu var üstünde onları büyütüyor açar açmaz paylaşacam sizlernen şimdi paylaşmıyorum nazar olur belki diye , Kimbilir açmaz korkusu var nazar olursa:D

Perihan Bayram 31-08-2010 13:34

Hoya

5 Eklenti(ler)
Hoyamın en son hali.

Perihan Bayram 31-08-2010 13:48

Hoya.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 690141)
bu hoyalar insanın sabrını sınıyor galiba, zor çok Sizin işiniz:Dsaksı değiştirdim toprak değiştirdim gübre değiştirdim yine açmıyor yine açmıyor bu ev 4. ev bu çiçeğimle birlikte,
ama 8 tane çiçek tomurcuğu var üstünde onları büyütüyor açar açmaz paylaşacam sizlernen şimdi paylaşmıyorum nazar olur belki diye , Kimbilir açmaz korkusu var nazar olursa:D

Sevgili missmenas,l4 yıl ne demek,bir ömür,yurt dışındaki türlerde mi böyle açmıyor ? o zaman getirtmenin ne anlamı kaldı ? Rengarenk çiçeklerini hemen göremiyeceksem ? Sizin tomurcuku halini göstermeyin,çiçekleri açınca görürüz.Ayrıca; seneye tomurcuklu dalından köklendirip çoğaltın,o zaman eski koçanından hemen çiçek açıyor.Ben seradan aldığım için sanırım çiçeksiz daldan üretilmiş,bu yüzden açmıyor.Bizim evimizde hep vardı,annem çiçekleri dökülmüş ama çiçek koçanı yerinde duran daldan ekerdi,biraz gelişince hemen çiçek açardı,hiç yıllarca beklemezdik.

Perihan Bayram 31-08-2010 14:05

Hoya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 676194)
Sevgili perihan bayram, hoyanız yerini sevmiş anlaşılan, hem de köklü almışsınız. Ben benimkini çelikten yetiştirdim. Bir süre sonra fazla sulamaktan çürüttüm. Üstten çelik alarak tekrar köklendirdim, tabii büyümesini geciktirmiş oldum.

Sevgili SDurul,hoyanız ne alemde ? merak ettim.Benimki büyüdü ama çiçek yok.Sizin renkli hoyalarınız var mı,gerçekten ,yurt dışından hoya getirtip büyüten arkadaşlarımız ,çiçek açan hoyalarının foto'larını yükleseler de görsek ve nasıl çiçek açtırıyorlar öğrensek diyorum,beklemek zor.Renkli hoya siparişi bende vericem ama çiçek açmazda beni bekletir diye korkuyorum.Sipariş zamanı gelsede köklü ısmarlasam,öyle güzeller ki çok özendim benimde olsun diye.

Sevgi Durul 05-09-2010 23:29

1 Eklenti(ler)
Sevgili perihan bayram, mesajınızı şimdi gördüm. Tam da hoya'mın yeni halini yükleyecektim. Neşesi iyi, fakat tomurcuk, çiçek falan yok. Bu gidişle daha çok bekletir.
Eklenti 169525

Perihan Bayram 06-09-2010 11:35

Renkli Hoyalar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 692352)
Sevgili perihan bayram, mesajınızı şimdi gördüm. Tam da hoya'mın yeni halini yükleyecektim. Şu anda balkonda duruyor. Neşesi iyi, fakat tomurcuk, çiçek falan yok. Bu gidişle daha çok bekletir.
Eklenti 169516

Merhaba sevgili SDURUL,Hoyanız iyi durumda,şu renkli ithal Hoya çeşitlerine köklü olarak bir kavuşabilsek,belki onlar çabuk çiçek açarlar.Siparişler ne zaman ?

Perihan Bayram 08-09-2010 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 690141)

Merhaba sevgili missmenas,Hoyanızın tomurcukları büyüyor mu,buradan Maşallah diyelim de birşey olmasın,çünkü çok beklemişsiniz,sabır vallahi,belkide ben sinirlenir atardım.Ama yapraklarıda çok güzel,ben seviyorum.

missmenas 09-09-2010 02:12

Belki 3 hafta fazla değil açmak üzere;) Sizlernen çiçeklerini paylaşmak benim için büyük mutluluk olacak.

maki01 09-09-2010 13:04

1 Eklenti(ler)
Asiye çiçek vermese de sevgiyle büyütülecek bir hoya. Yaprakları 6-12 cm büyüklüğünde ve çok parlak.

missmenas'a sevgi ve teşekkürlerimle...

SerDag 10-09-2010 17:27

Sevgiler Perihan Bayram, hoyanızı ne güzel sarmışsınız. Sardığınız şey de dalgalı bir dala benziyor, ben saracağım derken epey sürgününe değdim, ya da 1-2 sürgünü yanlışlıkla döküldü, çok bükemedim de, sonunda sadece bir bambuya dümdüz sardım. Böyle dolayarak sarmak istiyorum, bana ne önerirsiniz?

Perihan Bayram 11-09-2010 13:46

Hoya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SerDag (Mesaj 693278)
Sevgiler Perihan Bayram, hoyanızı ne güzel sarmışsınız. Sardığınız şey de dalgalı bir dala benziyor, ben saracağım derken epey sürgününe değdim, ya da 1-2 sürgünü yanlışlıkla döküldü, çok bükemedim de, sonunda sadece bir bambuya dümdüz sardım. Böyle dolayarak sarmak istiyorum, bana ne önerirsiniz?

Selamlar ,sayın SerDag.Mesajınızı şimdi gördüm,teşekürederim.Ben,Hoya saksısının dört yanından,yapay çiçekçilerde satılan,spiral şeklindeki uzun çubukları sapladım.iki çubuğuda bölerek ortalarına sıkıca artı şeklinde monte ettim,böylece dörtken bir destek sağlamış oldum ve hoya sürgünlerini dikkatle sardım,en üsttende dalları birleştirip,uzadıkça aşağıya,yukarıya sardırıyorum.Bakalım ne olacak.Sizde kolayınıza gelen herhangi esnek bir nesne ile yapın,teller bile olabilir,benimkilerin toprağa giren kısımları çürüyor ama Hoya birbirine sarıldığı için pek sorun yok.Sevgiler.İnşallah kısa sürede çiçeklenirler.

ayhat 11-09-2010 16:52

Benimkide 3 yaşında ama açmıyor şu an ki görevi balkonumda kumruya 5 yıldızlı otel yapması, yavrularımızda oldu, bide çiçeğimi görsem :)

Perihan Bayram 12-09-2010 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 693465)
Benimkide 3 yaşında ama açmıyor şu an ki görevi balkonumda kumruya 5 yıldızlı otel yapması, yavrularımızda oldu, bide çiçeğimi görsem :)

Sayın Ayhat,Hoyanızın üç yaşında olduğunu,hala çiçeklenmediğini yazmışsınız.Valla benim de ümidim kırılacak.Benimki daha bir yaşında bile değil.Selamlar.

dkp 13-09-2010 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 693661)
Arkadaşlar,
Bu siteden alışveriş yapan var mı? Varsa bilgi lütfen...

Birkaç yıl önce okyanus ötesinden sipariş verenler olmuştu, postada geçen süre çok uzun olduğundan istenen sonuçlara ulaşılamadığını duymuştum.Kargo ücretlerini ortak sipariş ile geçebiliriz ama yüksek fiyatları nasıl uygun fiyatlara çekeceğiz. Aleyagarden (köklülerde) ve Paul(çeliklerde) bence doğru yerler.

maki01 13-09-2010 23:22

Teşekkürler sevgili dkp.

Haklısınız ücretler bana da çok yüksek geldi. Siteyi incelemeye çalıştım ama fiyatların çelik ya da köklü satışlardan hangisine ait olduğunu anlayamadım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025