![]() |
sevgili mismelas hoyam yaprak kenarından bir filiz verdi...oleyyyy...başardım galiba...tekrar teşekkür ederim....umarım çiçeklerinide görebilirim....
|
2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim 1 yaşından küçük diğer H. Carnosa pink de ilk çiçeğini açmak üzere.Çiçek öbeği çok büyük değil ama 'uzun yıllar gerekli' mitini (en azından topraksız ortamda) yıkması açısından önemli...
|
4 Eklenti(ler)
İşte Hoya'mın son halleri.
|
4 Eklenti(ler)
5107 no'lı mesajımdaki küçük hevesli hoya sonunda çiçeklerini açmayı başardı.Topraksız ortamda Hoya türleri için çelikten çiçeğe gereken süre H. Carnosa,Pubicalyx ve Lacunosa'da 1 yıldan kısa.Sitede çiçekleri henüz paylaşılmamış 2 yeni tür de Ağustosta çiçeklenebilir.Çiçeklenme süresinde belirgin kısalma tesadüfi değil tekniğin getirdiği bir avantaj gibi görünüyor.Sanırım şimdi yapılması gereken, topraklı ortamda aynı başarıyı sağlamak için neler değişmeli sorusuna birlikte cevap aramak.
Bitkinin genel görünümü ve kısmen açan çiçeklerin küçük çanları andıran detayları... |
2 Eklenti(ler)
merhaba,
"mum çiçeği kardeşliği"ne ortak olarak minik bir hoya edindim. yaz başı balkona koymayı akıl etmemle bir anda yapraklar çıkarmaya başladı. tüm kış aynı boyda kalmıştı, sürgününü elleyince küsüp yenisini beklemek zorunda bıraktı beni. bu da benim kuzum. daha çok yolu var. |
1 Eklenti(ler)
Saatler içinde çiçekler tam olarak açıldı ve alışılmış görüntü oluştu.Bu genç bitkinin çiçeklerinin kokusu gelişmiş bitkilerinkinden hiç de az değil...
|
Ben iki tane çelikten köklendirerek mum çiçeği dikmiştim. Yeni sürgünler vermeye başladılar. Bir tane de yapraktan köklendirip diktim ama daha yavru çıkarmadı.
|
Arkadaşlar,Hoya çeşitlerini nasıl buluyorsunuz ?Ben Mersin'de oturuyorum,renkli Hoya'lardan ve Serpens cinsinden istiyorum,yolunu gösterirseniz mutlu olurum.
|
Sayın perihan bayram "Siparişler" başlığı adı altında mum çiçeği ile ilgili ortak siparişler sayfası var. O sayfayı sürekli takip etmenizi öneririm. Sayın dkp sağolsun sipariş dönemlerinde aracı oluyor ve benim gibi hoya severler ithal hoya türlerine sahip oluyor...
|
Bilgileriniz için çok teşekkürler Faruk bey.Takip ederim ve inşallah benimde renkli,güzel hoya'larım olur.
|
3 Eklenti(ler)
Bu iki çelikten diktiğim mum çiçeğim. Yeni sürgünleri var.
Eklenti 164284 İlkini yapraktan köklendirip diktim. Daha bir gelişme yok, bekliyorum. Diğeri gene yapraktan dikildi, gelişiyor yavaş yavaş. Eklenti 164285 Eklenti 164286 |
Sanırım hoya siparişi şu günlerde yok,biliginiz olduğunda bana haber verirseniz sevinirim Faruk bey.Ben yeni üye olduğum için tecrübem yok,sizin bilginiz bu konuda çok fazla,çeşit isimlerini bulup istediklerimi buraya yazarım,korkum getirttikten sonra kurumasıdır,garantili köklü hoyalar bulmak isterim.Selamlar.
|
Alıntı:
|
Faruk köklü güzel türlerden bende getirteceğim,ne olur benide haberdar et.Nasıl getirtiliyor onuda hiç bilmiyorum,hatta türleri isimleride bilmiyorum,isimleriyle birlikte buraya resimlerini atabilirmisin her türden getirtebilirmiyiz.
|
Alıntı:
Eğer ben türleri incelemek resim bakmak istiyorum dersende diğer siteler(bazıları): Tür isimlerine tıklayarak bakabilirsin. http://www.lacunosa.se/gallery/view/sp/401 http://www.megalaster.com/gallery/en/a/ http://www.rare-hoyas.com/Catalog.htm (biraz yavaş açılıyor genelde beklemek gerekiyor.) |
Fatih,buradan beğendiklerimizi birebir aynını getirtebilirmiyiz,kargoyla birlikte fiyat ne tutar,ne kadar sürede gelir.Türkiye ikliminde yaşarmı,bende cornasa var sadece...
|
Alıntı:
|
Selam arkadaslar herkese hayırlı ramazanlar dilerim bu sabah kalktıgımda sayın bırıcıkın bana gondermıs oldugu mum cıcegınde fılız tomurcuklarının belırdıgını gordum cok mutlu oldum ona tekrar tesekkur edıyorum...
|
Sevgli Acemifüsun ' un bana hediye ettiği Hoya carnosa gelişmeye karar verdi .
Sanırım biraz utandı , yeni gelen hoyalar çoştu da , bu da geri kalmak istemedi ;) |
Alıntı:
|
Sn.Fatih çok faydalı bir link , benim taktığım bir iki mumu burdan alayım bari .
Fiyatlar da çok uygun geldi , para birimi ne tam anlamadım ama benim aldıklarıma göre çok uygun ;) Bu kaynak için teşekkürler . |
Alıntı:
|
Evet Füsuncuğum , ilk gelen nihayet iki yaprak vereceğim diye uğraşıyor ;)
Baktı yeniler bunu erdi geçti... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Missmenas ve Raddle'ın gönderdiği çelikler büyümeye devam ediyor.
Raddle'ınkiler yeni yapraklar verdi. Missmenas'ın çeliği yeni yapraklardan sonra uzantı verdi, bambuya sarılmaya başladı. |
Alıntı:
|
Perihan hanım ben 14 yıldır bekliyorumya:D
bu hoyalar insanın sabrını sınıyor galiba, zor çok Sizin işiniz:Dsaksı değiştirdim toprak değiştirdim gübre değiştirdim yine açmıyor yine açmıyor bu ev 4. ev bu çiçeğimle birlikte, ama 8 tane çiçek tomurcuğu var üstünde onları büyütüyor açar açmaz paylaşacam sizlernen şimdi paylaşmıyorum nazar olur belki diye , Kimbilir açmaz korkusu var nazar olursa:D |
Hoya
5 Eklenti(ler)
Hoyamın en son hali.
|
Hoya.
Alıntı:
|
Hoya
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili perihan bayram, mesajınızı şimdi gördüm. Tam da hoya'mın yeni halini yükleyecektim. Neşesi iyi, fakat tomurcuk, çiçek falan yok. Bu gidişle daha çok bekletir.
Eklenti 169525 |
Renkli Hoyalar.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Belki 3 hafta fazla değil açmak üzere;) Sizlernen çiçeklerini paylaşmak benim için büyük mutluluk olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Asiye çiçek vermese de sevgiyle büyütülecek bir hoya. Yaprakları 6-12 cm büyüklüğünde ve çok parlak.
missmenas'a sevgi ve teşekkürlerimle... |
Sevgiler Perihan Bayram, hoyanızı ne güzel sarmışsınız. Sardığınız şey de dalgalı bir dala benziyor, ben saracağım derken epey sürgününe değdim, ya da 1-2 sürgünü yanlışlıkla döküldü, çok bükemedim de, sonunda sadece bir bambuya dümdüz sardım. Böyle dolayarak sarmak istiyorum, bana ne önerirsiniz?
|
Hoya
Alıntı:
|
Benimkide 3 yaşında ama açmıyor şu an ki görevi balkonumda kumruya 5 yıldızlı otel yapması, yavrularımızda oldu, bide çiçeğimi görsem :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili dkp.
Haklısınız ücretler bana da çok yüksek geldi. Siteyi incelemeye çalıştım ama fiyatların çelik ya da köklü satışlardan hangisine ait olduğunu anlayamadım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025