![]() |
Alıntı:
turunç aynı şeyi bende yaptım biliyormusun geçen hafta annemdeydim kardeşimle alışverişe çıkmıştım bi anda mahalledeki yoğurçunun kapısının iç tarafındaki çiçek dikkatimi çekti hemen girdim dükkana adamla bu mum çiçeğimi dedim evet senelerdir öylece duruyo dedi biraz çiçekler hakkında konuştuk siteden falan bahsetim çelik istedim biraz bozuldu o koca çiçekten bana küçücük bir çelik verdi o kadar çok sevindimki ama mum çiçeğime annem el koydu |
Senin adına hem sevindim, hem üzüldüm. Zor buldun çabuk kaybettin Papatyam:)
Bu arada sohbetten bilgiler; Arkadaşlar üzülmeyinki çiçeğinizin açması yıllar sürecek. Yanlış, Çünkü adamın dediğine göre benim aldığım çelik kadar bir çelikmiş. Saksıya dikmiş ve 1 yıl sonra büyümüşte çiçek bile açmış. 1 dal açtırabilmiş ama sonuçta açtırmış. Adam boyu olan o çiçek te sadece 2 yaşındaymış. Bu demek oluyor ki; bizim çeliklere iyi bakarsak 1-2 yıla kalmadan açabiliyor.:)) |
Alıntı:
allahtan qıtted bana çelik göndermişti :) yoksa ne yapar eder yoğurtçudan bir çelik daha alırdım :) |
arkadaşlar mum çiçeği bulabilmek için yapmadığımız kalmamışken bu gün pazarde ne görsem resmen delirdim MUM ÇİÇEĞİ saksı saksı ve 2 aylık felanmışlar ben burada helak oluyorum çelikten üreteceğim diye ağlamak istiyorum resmen:(bu ne ya ben bulacağım diye uğraşıyorum pazarda sürüsüne bereketti bu arada bir tane japon gülü aldım kırmızı bir de süs narı ben niye mum çiçeği almadım yaaaaaa 2 ytl idi üstelikte
|
Sayın Benben1967 hangi pazar bu fiyat süpermiş
Bize kargo yapsın.. |
Mine Hanım merhaba; geçen sene tesadüfen tanıştığım mum çiçeğinden üç yapraklı bir çelik aldım suda köklendirdim şu anda toprakta 1 sene içinde 5-6 yaprak verdi. Kısacası sorunum şu ki büyümüyor. Ne yapmalıym?
Teşekkürler... |
Büyümüyorsa şartlarından memnun değil demektir. İlkbaharda saksısını yenileyin ve kışa kadar 15 günde bir gübreleyin. Konuyu baştan alırsanız bakımı ile ilgili bilgiler bulacaksınız. Bu dönemde büyümemesi normal, bahardan itibaren durumu birlikte gözlemleyelim.
|
Adabayrakoglu bu arada Yeni gelen arkadaşlarbölümünde kendinizi bize kısaca tanıtmamışsınız, cevabı yazdıktan sonra gördüm Ben sorunuzu cevapladım ve bitkinizle söz ilgileneceğim,siz de kısa bir tanıtım yapsanız :)
|
Turunç yolladığın fotoda mum çiçeğini daha derin bir kaba koysan daha iyi olacak gibi görünüyor. Yaprakların çıktığı boğumlar su içinde olursa oradan köklenme olasılığı artar bana göre.
|
Bu bilgiyi değerlendirip söylediğini yaparım memet. Çok teşekkürler uyarın için. Bu arada senden istemiştim ama buldum. Sana verdiğim söz hala geçerli. Geçenlerde kargalar dallarından birini kırmış. İstersen yollayabilirim. **** ben sana sormadan direk yollayayım. Ne yapacağını sen daha iyi bilirsin:) Ne olduğunu hatırladın dimi?
|
eyvaaaah hatırlamadım.. ama bu konuda gayret sarfedeceğim...
Aklım başka işlerde anca yarına aklıma gelir.. ya da forumdu mesajlardı tek tek aramam gerek. |
:) seni gece gece uğraştırmayayım. Özel mesajlarını silmediysen ordadır. Ben silmedim çünkü bana adres yazmıştın... Yollayayım da süpriz olsun. Yolladıktan sonra sana mesaj atarım...
|
Mine Hanım ilginiz için teşekkürler. Bende iki farklı tür Mum Çiçeği var. Birisi gayet sağlıklı bordo-kırmızı çiçekler veriyor. Gerçi 6 ay önce aldım 1-2 ay içinde açmasını bekliyorum. Diğeri öylece bekliyor size fotograflarını göndermeye çalışacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.
|
Resimleri merakla bekliyoruz.
|
BENBEN1967'ye burdan teşekkürlerimi ileteyim mum çiçeği filizlerim geldi ve ben onları diktim :)
|
Benim çelik dağıtım müessesesinin hızından artık başım dönmeye başladı.
|
Fındıkzade cuma pazarı istanbulda saksısı ile hemde fiyatı 2 ytl almadıma yanıyorum şimdi hazırda dikilmiş köklenmiş
|
Balçova Kipadan hoya kerii aldım 8.90 lira tek yaprak
böyle bir çiçeği var. hoya carnosa, yani hep elimizde olandan yaprakları ve çiçekleri farklı |
Suda köklendirip torfa ekmiş olduğum 3 yapraklı çiçeğim bir aydır öylece duruyor. Hiç büyümedi. Ne zaman büyüme belirtisi verir acaba? Bilgisi olan var mı?
|
Kış geldi, bitkilerin büyümesinin yavaşlamasını normal kabul etmek gerek sanırım.
|
Arkadaşlar,bu konunun uzmanı arkadaşlara bir sorum var.internette bir yerde okuduğum kadarı ile,torf a diktiğimiz çiçeklerin topraklarını sende bir değişmemiz gerekiyormuş,çünü torf çürüyormuş.benim mum çiçeklerim torfta.bu konuda bilgisi olan varsa benide bilgilendirebilirmi?
|
Mine hanımın tarifi var, dere kumu, torf ve bahçe toprağı karışımı.. En uygunu saksı çiçekleri için.
Torf konusunu yine ona soracağız. |
Çeliklerimin Son Durumu Hakkında Görsel Bilgi
3 Eklenti(ler)
Sevgili Memet'in 17.10.2006 tarihinde elime ulaşan tamıtamına 5 adet mum çiçeği çeliğimden iki adeti köklenme yarışına girdi ve "artık toprağa aktar bizi!" diye bağırıyorlar...
Not: 09.11.2006'da qitted'ın yolladığı çelik ise köklü gelmişti zaten. İşte ekte fotoğrafları: Aşağıda iki ayrı çeliğe ait toplam 3 fotoğraf ekledim. __________________ Eklenti 5741 Eklenti 5742 Eklenti 5743 |
AAaaaaaaa çok güzel olmuşlarrrrrr. Benimkilere göstereyimde kıskanıp köklensinler bari:)). Acaba ısıtıcının yanında mı duruyorlardı lerdemir?
|
bu kadar çok köklenmesi lazım mı?benim ki 1-2 tane çıkardı ben toprağa diktim
|
Alıntı:
|
Bir sürgün verse...
|
memet şu yeni aldığın mum çiçeğinin tek yaprağının resmini görebilirmiyiz mümkünse
|
hoya kernii
1 Eklenti(ler)
sweetheart hoya..
yaprağından ötürü ingilizce adı böyleymiş.. |
http://www.logees.com/images/HOYA-KERII-2277.GIF
Bende bakmıştım inetnetten. Ama emin olamamıştım. Enteresan bir türmüş. |
pardon ya anlayamadığım bişey var yaprakmı çok büyük çiçekmi çok küçük,
çiçek küçük gibi ama dedimya anlayamadım , benimde mum çiçeğimin bir yaprağı saksıya düşmüş nasıl oldu bilmiyorum ama köklenmiş , |
Anladığım kadarı ile yaprakları büyük.
|
hımm ilginç ve güzel
|
Bendeki yaprak, hoya carnosanın yapraklarından daha büyük görünüyor.
Çiçek açarsa her ikisi o zaman karşılaştırırız. |
memet , ücretini göndersem yolun düşerse banada alabilirmisin ?
|
buda bizlerdeki gibi geçmi açıyomuş ?
|
arkadaşlar ben bi mum çiçeği yaprağını kıyıp atamadığım için içinde dere kumu olan bolca suladığım bir bardağa batırmıştım. Vee yaprak köklenmeye başlamış bende onu torf a diktim bakalım sonuç ne olacak.
Sizde elinizde kazayla kopan yaprak olduğunda suya koyun, köklendiğine göre büyüyecektirde. Böylece daha çok insanı mum çiçeğiyle tanıştırabiliriz :) |
Hemen gidip 5-6 yaprak çimliyorum
|
Mum çiçeği hem tohumdan hem de yaprak çeliğinden üretilir. Ancak yaprak çelikleri köklenseler de (toz köklendirme hormonu ile muamele edilir ve toprağa 45 derece açı ile dikilir.) sağlıklı ve canlı fideler elde edilemez.
Tohumlar ise çok küçüktür, kapsül patlayınca uçuşur. Bu yüzdden tohum almak istiyorsanız tohum kapsülünü muhafaza altına almalısınız.Kapsüle bir mini çok çok ince kese giydirebilirsiniz. Tohumları ekip fide 4-5 yaprak olunca şaşırtmalısınız. Mine Hn. Bunu 110 numaralı mesajda belirtmiş zaten. |
Pencere Önünde, İçeride
Turunç merhaba,
İşyerimde; hani dışarıdan bakınca içerisi görünmeyen camlı binalar var ya, öyle bir binada; camın dibinde, yarım gün doğrudan ışık alan bir yerdeler. Ortam sürekli merkezi sistemle ısıtılan/soğutulan çalışma ortamı. Böyle şartlar altında bu hale geldile. Ancak, pek de kısa bir süre sayılmaz aslında. Çeliklerin elime geçtiği zaman ile bu hali aldıkları zaman arasında epeyce bir süre var. Unutmadan bir de not: Bildiğimiz yarım litrelik su pet şişesini maket bıçağı ile yarısından kestim, içine düzenli olarak 3 günde bir yenilediğim içme suyu doldurdum. Yani sürekli taze içme suyunda ve sap/kök kısmına güneş ışığı alabildiği şeffaf bir kapta idiler. Bilmiyorum, belki bunun da bir etkisi olabilir. Uzman arkadaşlarımızdan bir görüş verebilecek olan olursa sevinirim aslında. Olabilir mi bir etkisi gerçekten? Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025