agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

Orkun Kırcı 22-10-2009 13:10

Bence gayet normal. Zaten bu çiçeği ne yaparsan yap kökleniyor. :)

Sevilay 22-10-2009 13:17

1 Eklenti(ler)
Toprağın altında kalan kısımda göz yoksa da köklenir.:)
Ancak, işaretlediğim yere kadar toprağa gömerseniz, köklenmeyi garantiye almış olursunuz. Genelde yaprak düğümünün hemen altından daha çabuk köklendiğini gözledim ben.:)

Eklenti 109080

_kardelen_ 22-10-2009 14:59

Sevilay Hanım'a katılıyorum. Ben de aynı şekilde diktim ve kısa sürede köklendi, ikinci ve üçüncü yapraklar çıkıyor yanılmıyorsam. Birinci yaprak ablalarının boyunda oldu :rolleyes:
Diktiğim yapraklar ise köklendiler ama henüz filiz veren yok.

emy_83 28-10-2009 22:08

Mum çiçeğim.:))

1 Eklenti(ler)
Eklenti 111992

Eve getirirken 1 dalı koptu o dalı eksem olurmu??

Sevilay 28-10-2009 22:12

O dalı tabii ki dikebilirsiniz.:)

Ya da, bu başlıkta isteyen arkadaşlara dağıtabilirsiniz.

Mum çiçeğiniz oldukça sağlıklı görünüyor.:)

Fatih 28-10-2009 22:17

Affınıza sığınıyorum ancak bu Ruj çiçeğine benziyor gibi geldi bana ya da tıpkısı.

emy_83 28-10-2009 22:17

Teşekkür ederimsevgili sevilay.
Çok narin ama dalıçıt dedi elimde kaldı anlayamadım bile ne olduğunu .
Bir sorum daha olacak hem bu dalı nasıl ekeceğmi sormalıyım hem de ben bunu yukarı doğru sarmak istiyorum ama tüm dalları aşğa doğru gördüğünüz gibi.
Bu saatten sonra bu dediğimi nasıl yapacağım??
Bir soru daha :) Çiçeklenme hangi aylarda olur ve çiçeklenme için daha genç mi sizce??

emy_83 28-10-2009 22:18

Nasıl yani offff mum değil mi??
Fatihcim yapma bana bunu. :((

giz3m 28-10-2009 22:20

emy83 bence çiçeğinin formu bozma derim ben as onu o şekilde kalsın, yukarıya doğru uzatma...

Sevilay 28-10-2009 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 524198)
Affınıza sığınıyorum ancak bu Ruj çiçeğine benziyor gibi geldi bana ya da tıpkısı.

Sadece üstteki iri yapraklara bakıp da yazdığım için, asıl ben af diliyorum.:)

Alt ve yandakilere dikkat etmeden yazınca böyle olur işte.

Evet, haklısınız bu mum çiçeği değil.

Bence de formunu bozmayın.:)

Kırılan dalı toprağın altında bir göz kalacak şekilde toprağa dikebilirsiniz. Uzunsa bölebilirsiniz de.

Sevilay 28-10-2009 22:37

Emy, sizin çiçeğiniz bu başlıkta.:)

emy_83 28-10-2009 22:41

Arkadaşlar şimdi baktım bu çiçeğe ama benimkinin yaprakları daha büyük. Hiç mişansı yok aceba yanimum çiçeği adayı olmak için?? :(

Goncagül 31-10-2009 17:00

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim mum çiçeklerim. Yaklaşık bir yıllık. Sağlıkları nasıl? Önerilerinizi bekliyorum.

Sevgi Durul 02-11-2009 21:26

1 Eklenti(ler)
Eklenti 112722Mum çiçeğim beni sevindirmeye devam ediyor. Bir de açtığını görsem.

Sevgi Durul 07-11-2009 00:13

Bir önceki mesajımdaki mum çiçeğimin sürgününde beyaz çıkıntılar oluştu. Bunlar ne olabilir?

aygün 08-11-2009 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranbolu78 (Mesaj 525620)
Bunlarda benim mum çiçeklerim. Yaklaşık bir yıllık. Sağlıkları nasıl? Önerilerinizi bekliyorum.

Önerilerim;
1-Benim düştüğüm hataya düşüp hiç gerek yokken(yapraklanma devam ediyorsa) asla yerii değiştirmeyin, barışmamacasına küsüyor.
2-4-5 günde bir sulama yeter.

huzunperest 08-11-2009 09:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 528768)
Bir önceki mesajımdaki mum çiçeğimin sürgününde beyaz çıkıntılar oluştu. Bunlar ne olabilir?

Sayın SDurul, o beyaz çıkıntılar bitkinin normal oluşumları. Tutunma ya da ortamdan nem toplama amacıyla oluştuğunu sanıyorum.

Goncagül 08-11-2009 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 529252)
Önerilerim;
1-Benim düştüğüm hataya düşüp hiç gerek yokken(yapraklanma devam ediyorsa) asla yerii değiştirmeyin, barışmamacasına küsüyor.
2-4-5 günde bir sulama yeter.

Sayın Aygün; önerilerinize uyacağım. Teşekkürler.

sagdil 09-11-2009 12:18

Merhaba arkadaşlar
Hafta sonu biryakınımızın yazlığındaydım.Baktım bir kenara atılmış saksıda mumçiçeği var.
Kışın bahçede ölür diye düşünüp ben bunu götürüp evde bakayım dedim.Memnuniyetle kabul ettiler eve götüremiyeceklermiş aldım eve getirdim.Saksıya terleştirilen yuvarlak tele 3 tur attırılmış.Oldukça sağlıklı görünüyor.Akşam gözlerim kapanana kadar sayfalarınızı okumaya çalıştım.Öğrendiklerim doğrultusunda mutfak camına bol ışıklı bir yere yerleştirdim.Yapraklarını yumuşacık hareketlerle birgüzel sildim.Bahçedeydi ya tozlanmış.Öğrendiğim kadarıyla çok fazla su vermiyeceğim.Peki çiçek açmasını kolaylaştırmak amaçlı yapabileceğim birşey varmı.Yanlış yaptığım birşey varsa uyarılarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler...
Not:Sitede daha çok yeniyim fotoğraf yayınlamayı araştırıyorum öğreneyim resminide yollarım.

_kardelen_ 09-11-2009 14:39

1 Eklenti(ler)
Yaprak çeliğim tuttu. İşte resmi. Bu hale gelmesi bir ay bile sürmedi.
Eklenti 113469

sagdil 14-11-2009 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sagdil (Mesaj 529954)
Merhaba arkadaşlar
Hafta sonu biryakınımızın yazlığındaydım.Baktım bir kenara atılmış saksıda mumçiçeği var.
Kışın bahçede ölür diye düşünüp ben bunu götürüp evde bakayım dedim.Memnuniyetle kabul ettiler eve götüremiyeceklermiş aldım eve getirdim.Saksıya terleştirilen yuvarlak tele 3 tur attırılmış.Oldukça sağlıklı görünüyor.Akşam gözlerim kapanana kadar sayfalarınızı okumaya çalıştım.Öğrendiklerim doğrultusunda mutfak camına bol ışıklı bir yere yerleştirdim.Yapraklarını yumuşacık hareketlerle birgüzel sildim.Bahçedeydi ya tozlanmış.Öğrendiğim kadarıyla çok fazla su vermiyeceğim.Peki çiçek açmasını kolaylaştırmak amaçlı yapabileceğim birşey varmı.Yanlış yaptığım birşey varsa uyarılarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler...
Not:Sitede daha çok yeniyim fotoğraf yayınlamayı araştırıyorum öğreneyim resminide yollarım.

Niye hiç yanıt yok? Herşeyi doğru yapmışım da ondanmı acaba?:(

raddle 14-11-2009 15:55

Sevgili sagdil,
Bence başlangıç için yapılması gerekenleri yapmışsınız. Biraz zaman verin , yeni yerine alışsın, kendini toparlasın. Çiçek açtırma konusuna gelince, ben yaklaşık iki yıldır bekliyorum açmaları için. Aslında mum çiçeği bize sabırlı olmayı da öğretiyor. Oksijenli suyla yapraklara sprey yapabilirsiniz. Bence biraz zaman tanıyın, hem çiçeğinize hem de kendinize. :p Bu arada da bilgileri okuyup devam edersiniz bakım yapmaya.

lastmohikan 15-11-2009 21:00

1 Eklenti(ler)
Eklenti 114295

çok güzel görünüyor hastası oldum yapraklarının baş köşem için saksı planları kuruyorum galiba taşş yapıışştıırma ile bir saksı yapacağım bahar a doğru şu an kımıldatmam yerinden

Tubay 17-11-2009 18:25

Mum çiçeğim

2 Eklenti(ler)
Benim siteyle tanışmama vesile olan bunun içinde gönlümde ayrı yeri olan mum çiçeğim.
İkinci yılı,henüz çiçeklerini göremedim ama gayet sağılıklı büyüyor,İki ayrı saksıdaydılar fakat yer sorunu nedeniyle iki ay önce tek saksıda birleştirmek zorunda kaldım.Büyümelerinde bir yavaşlama olmadı.Sabırla çiçeklerini bekliyorum;)
Not:Resimleri ancak bu açılardan alabildim.Kolon arasında olduğu için başka açıdan çekme şansım olmadı.

sarda 17-11-2009 18:52

merhabalar ,
benim çok eski bir mum çiçeğim var , bir zamanlar çiçeklerini görmek çok güzeldi ama sanırım bana küstü ve artık açmıyor :-( tabi birçok kereler budandı , yaprağını döktü )
yerini değiştirmedim nerdeyse 5 yıldır hep aynı yerde , yapraklarıda gayet yeşil ve dolgun, ayrıca uzamaya da devam ediyor geçenlerde düzeltirken yeni dallardan bir tanesini kestim ve ektim ... ama sağolsun tuttu ve küçük bir filiz verdi ,
şimdi sormak istiyorum benim mum çiçeğim bu kadar sağlıklı görünürken neden artık açmıyor ????????????

Faruk 17-11-2009 18:56

Saksısı çok mu büyük Sayın Sarda???

sarda 17-11-2009 20:30

hayır saksısı çok büyük değil , pencere önü ama güneşi direkt almıyor...

sarda 17-11-2009 20:46

2 Eklenti(ler)
Eklenti 114441
Eklenti 114440
sevgili mum çiçeklerim....;-)

Şevket Yaşar 18-11-2009 11:32

Mum çiçeği hak

5 Eklenti(ler)
Sayın Hoya sevenler,

fotoğraflarını eklediğim çiçeğin türü hakkında bilgi verebilirmisiniz.

cicada 18-11-2009 11:44

Şevket Bey,
Çok güzel bir hoya carnosa'nız var. Carnosa hakkında 160 sayfa yazılmış, şahsen ben hepsini okudum, size de tavsiye ederim.

maki01 18-11-2009 19:56

2 Eklenti(ler)
Bir gün benim miniş hoyalarım da büyüyecek :)
Adana'da sonbaharla birlikte canlandılar sanki...

Eklenti 114659

Eklenti 114660

huzunperest 23-11-2009 12:49

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz ramazan ayında Sayın orijin'den bana büyük ikramiye vurmuştu :D 20 yıllık hoya carnosa'sını ilk talip olan hoyasevere vereceğini belirtmişti. Yaklaşık 2 ay önce eşimle evlerini ziyaret ederek kızımızı alalım dedik. Sağolsun sayın orijin ve eşi bizi güleryüzle karşılayıp misafir ettiler. Kahvelerimizi içip kızımızı alıp geldik. Buradan kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. 2 aydır -fotoğraf makinem bozulduğu için- fotoğrafını ekleyemediğim sevgili hoyam, salonumun baş köşesine bütün endamıyla kuruldu. Yerini yadırgamadı. Uzayıp gitmiş olan sürgünlerinden yeni yeni bir çok yapraklar verdi. Üzerinde bulunan sayısız çiçek saplarından, kış mevsiminden sonra seyirlik çiçeklerinin geleceğini müjdeler gibi...
Bu güzelliği seyretmek doyumsuz. Tekrar tekrar teşekkür ederim sayın orijin.
Not.Fotoğrafın tarih ayarına hiç dikkat etmemişim :D

turko-g 23-11-2009 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi huzunperest (Mesaj 536541)
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz ramazan ayında Sayın orijin'den bana büyük ikramiye vurmuştu :D 20 yıllık hoya carnosa'sını ilk talip olan hoyasevere vereceğini belirtmişti. Yaklaşık 2 ay önce eşimle evlerini ziyaret ederek kızımızı alalım dedik. Sağolsun sayın orijin ve eşi bizi güleryüzle karşılayıp misafir ettiler. Kahvelerimizi içip kızımızı alıp geldik. Buradan kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. 2 aydır -fotoğraf makinem bozulduğu için- fotoğrafını ekleyemediğim sevgili hoyam, salonumun baş köşesine bütün endamıyla kuruldu. Yerini yadırgamadı. Uzayıp gitmiş olan sürgünlerinden yeni yeni bir çok yapraklar verdi. Üzerinde bulunan sayısız çiçek saplarından, kış mevsiminden sonra seyirlik çiçeklerinin geleceğini müjdeler gibi...
Bu güzelliği seyretmek doyumsuz. Tekrar tekrar teşekkür ederim sayın orijin.
Not.Fotoğrafın tarih ayarına hiç dikkat etmemişim :D

Bu nasıl bir güzellik nazar değmesin. Kahvenizi içerken bu güzelliği seyretmek. Herhalde tadına doyulmaz o kahvenin.
Ben aylardır beş yaprak mum çiçeğimin minik saksısından filiz çıkarmasını bekledim. İki yaprağınıda güneşte yaktım. En sonunda çıkarıp suya koydum. Topraktan daha hızlı kökler gelişmeye başladı. Güzel bir gelişme sonrası (filiz vermesi) toprakla tekrar buluşacak. Sizinkinin resminide yanına koyuyum bari.

cicada 23-11-2009 16:42

Maşallah, bir de çiçekle dolu olduğunu düşünsenize! Nasıl da kokar :) Bu arada, sevgili huzunperest çelikleriniz ne alemde, merak ediyorum.

huzunperest 23-11-2009 17:00

Çeliklerim kayıpsız duruyorlar ama ilk çıkardıkları yapraklardan sonra yaprak çıkarmadılar. Sanırım kök gelişimlerini tamamlıyorlar. Fotograf makinem bozulduğu için uzun süredir gelişimlerini de yazamadım kuru kuru cümlelerle olmaz diye :D Gözlerimizi çiçekli fotograflara alıştırdınız yapraklar bile yavan gelir oldu sevgili cicada :D

Orhan Özbilgiç 23-11-2009 19:11

[QUOTE=huzunperest;536541] Tekrar tekrar teşekkür ederim sayın orijin.

Sevgili huzunperest;
Asıl ben teşekkürederim. Bir çiçeğe ancak bu kadar bakılabilir. Gerçekten, çok bakımlı ve albenili. Sizlerin ellerinizde, gerçek sevgi ve ilgi ile buluştuğu her halinden belli oluyor.
Nitekim biz bir ayı aşkın bir süredir, bahçemizin bulunduğu, Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' ndeki evimizdeyiz. Yaklaşık 15 gün daha burada kalacağız. Eğer mum çiçeği hala bizde olsaydı, doğal olarak, şartlardan olumsuz etkilenecekti.
O nedenle, ''kızımızın'' sizler gibi Hoyaseverlerin evinde çok daha keyifli olacağı muhakkak.
Eşim ve ben; size, eşinize ve tüm hoyaseverlere sağlık ve mutluluk içinde, bol çiçekli hoyalı günler ve iyi bayramlar diliyoruz.
Not: Yaz aylarında hep buradayız. Sizleri burada konuk etmekten, büyük mutluluk duyarız;)

Fatih 25-11-2009 23:09

1 Eklenti(ler)
Sevgili Emy_83 `ün mum çiçeği kendisi fotoğrafları yükleme konusnda sorun yaşadığı için bu kezliğine ben yüklüyorum.Gönderen arkadaşa çok teşekkür ettiğinide bildirmek isterim(bana:D)

Sebahattin Sargın 28-11-2009 10:46

1 Eklenti(ler)
Benim emektar mum çiçeğim sanırım çiçek açacak ;)

Uzun bir süredir hiç ilgilenmiyordum, bugün baktığımda şu oluşumu farkettim...

Eklenti 115545

Bu oluşumdan 4/5 adet daha var. Yaprakların ortalarından çıkıyorlar, tomurcuk diyerek kendi mi umutlandırıyorum. Umarım sonu hüsran olmaz :(

Siz ne düşünüyorsunuz tomurcuk mudur bu?

Sevgiler ;)

Faruk 28-11-2009 12:45

Sebahattin bey bana da çiçek tomurcuğu gibi geldi...

Fatih 28-11-2009 14:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 538311)
Eklenti 115545
... Yaprakların ortalarından çıkıyorlar, tomurcuk diyerek kendi mi umutlandırıyorum. Umarım sonu hüsran olmaz :(

Siz ne düşünüyorsunuz tomurcuk mudur bu?

Tarif ettiğiniz üzere ve resimlediğiniz üzere bu malesef bir tomurcuk;)Baharda yeni çiçekler bekliyoruz demekki.Yerinden hiç kıpırdatmayın artık.Durduğu yerde kalsın.(Malesef dememde sakın ters anlaşılmasın.Öğretmenlerimden öğrendim napıyım.Hep sınavları okurken malesef derler güzel olsada malesef insanı biraz üzer bu kelime ama sonu mutluluk verici:D)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025