![]() |
Bence gayet normal. Zaten bu çiçeği ne yaparsan yap kökleniyor. :)
|
1 Eklenti(ler)
Toprağın altında kalan kısımda göz yoksa da köklenir.:)
Ancak, işaretlediğim yere kadar toprağa gömerseniz, köklenmeyi garantiye almış olursunuz. Genelde yaprak düğümünün hemen altından daha çabuk köklendiğini gözledim ben.:) Eklenti 109080 |
Sevilay Hanım'a katılıyorum. Ben de aynı şekilde diktim ve kısa sürede köklendi, ikinci ve üçüncü yapraklar çıkıyor yanılmıyorsam. Birinci yaprak ablalarının boyunda oldu :rolleyes:
Diktiğim yapraklar ise köklendiler ama henüz filiz veren yok. |
Mum çiçeğim.:))
1 Eklenti(ler)
|
O dalı tabii ki dikebilirsiniz.:)
Ya da, bu başlıkta isteyen arkadaşlara dağıtabilirsiniz. Mum çiçeğiniz oldukça sağlıklı görünüyor.:) |
Affınıza sığınıyorum ancak bu Ruj çiçeğine benziyor gibi geldi bana ya da tıpkısı.
|
Teşekkür ederimsevgili sevilay.
Çok narin ama dalıçıt dedi elimde kaldı anlayamadım bile ne olduğunu . Bir sorum daha olacak hem bu dalı nasıl ekeceğmi sormalıyım hem de ben bunu yukarı doğru sarmak istiyorum ama tüm dalları aşğa doğru gördüğünüz gibi. Bu saatten sonra bu dediğimi nasıl yapacağım?? Bir soru daha :) Çiçeklenme hangi aylarda olur ve çiçeklenme için daha genç mi sizce?? |
Nasıl yani offff mum değil mi??
Fatihcim yapma bana bunu. :(( |
emy83 bence çiçeğinin formu bozma derim ben as onu o şekilde kalsın, yukarıya doğru uzatma...
|
Alıntı:
Alt ve yandakilere dikkat etmeden yazınca böyle olur işte. Evet, haklısınız bu mum çiçeği değil. Bence de formunu bozmayın.:) Kırılan dalı toprağın altında bir göz kalacak şekilde toprağa dikebilirsiniz. Uzunsa bölebilirsiniz de. |
Emy, sizin çiçeğiniz bu başlıkta.:)
|
Arkadaşlar şimdi baktım bu çiçeğe ama benimkinin yaprakları daha büyük. Hiç mişansı yok aceba yanimum çiçeği adayı olmak için?? :(
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim mum çiçeklerim. Yaklaşık bir yıllık. Sağlıkları nasıl? Önerilerinizi bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 112722Mum çiçeğim beni sevindirmeye devam ediyor. Bir de açtığını görsem.
|
Bir önceki mesajımdaki mum çiçeğimin sürgününde beyaz çıkıntılar oluştu. Bunlar ne olabilir?
|
Alıntı:
1-Benim düştüğüm hataya düşüp hiç gerek yokken(yapraklanma devam ediyorsa) asla yerii değiştirmeyin, barışmamacasına küsüyor. 2-4-5 günde bir sulama yeter. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar
Hafta sonu biryakınımızın yazlığındaydım.Baktım bir kenara atılmış saksıda mumçiçeği var. Kışın bahçede ölür diye düşünüp ben bunu götürüp evde bakayım dedim.Memnuniyetle kabul ettiler eve götüremiyeceklermiş aldım eve getirdim.Saksıya terleştirilen yuvarlak tele 3 tur attırılmış.Oldukça sağlıklı görünüyor.Akşam gözlerim kapanana kadar sayfalarınızı okumaya çalıştım.Öğrendiklerim doğrultusunda mutfak camına bol ışıklı bir yere yerleştirdim.Yapraklarını yumuşacık hareketlerle birgüzel sildim.Bahçedeydi ya tozlanmış.Öğrendiğim kadarıyla çok fazla su vermiyeceğim.Peki çiçek açmasını kolaylaştırmak amaçlı yapabileceğim birşey varmı.Yanlış yaptığım birşey varsa uyarılarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler... Not:Sitede daha çok yeniyim fotoğraf yayınlamayı araştırıyorum öğreneyim resminide yollarım. |
1 Eklenti(ler)
Yaprak çeliğim tuttu. İşte resmi. Bu hale gelmesi bir ay bile sürmedi.
Eklenti 113469 |
Alıntı:
|
Sevgili sagdil,
Bence başlangıç için yapılması gerekenleri yapmışsınız. Biraz zaman verin , yeni yerine alışsın, kendini toparlasın. Çiçek açtırma konusuna gelince, ben yaklaşık iki yıldır bekliyorum açmaları için. Aslında mum çiçeği bize sabırlı olmayı da öğretiyor. Oksijenli suyla yapraklara sprey yapabilirsiniz. Bence biraz zaman tanıyın, hem çiçeğinize hem de kendinize. :p Bu arada da bilgileri okuyup devam edersiniz bakım yapmaya. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 114295
çok güzel görünüyor hastası oldum yapraklarının baş köşem için saksı planları kuruyorum galiba taşş yapıışştıırma ile bir saksı yapacağım bahar a doğru şu an kımıldatmam yerinden |
Mum çiçeğim
2 Eklenti(ler)
Benim siteyle tanışmama vesile olan bunun içinde gönlümde ayrı yeri olan mum çiçeğim.
İkinci yılı,henüz çiçeklerini göremedim ama gayet sağılıklı büyüyor,İki ayrı saksıdaydılar fakat yer sorunu nedeniyle iki ay önce tek saksıda birleştirmek zorunda kaldım.Büyümelerinde bir yavaşlama olmadı.Sabırla çiçeklerini bekliyorum;) Not:Resimleri ancak bu açılardan alabildim.Kolon arasında olduğu için başka açıdan çekme şansım olmadı. |
merhabalar ,
benim çok eski bir mum çiçeğim var , bir zamanlar çiçeklerini görmek çok güzeldi ama sanırım bana küstü ve artık açmıyor :-( tabi birçok kereler budandı , yaprağını döktü ) yerini değiştirmedim nerdeyse 5 yıldır hep aynı yerde , yapraklarıda gayet yeşil ve dolgun, ayrıca uzamaya da devam ediyor geçenlerde düzeltirken yeni dallardan bir tanesini kestim ve ektim ... ama sağolsun tuttu ve küçük bir filiz verdi , şimdi sormak istiyorum benim mum çiçeğim bu kadar sağlıklı görünürken neden artık açmıyor ???????????? |
Saksısı çok mu büyük Sayın Sarda???
|
hayır saksısı çok büyük değil , pencere önü ama güneşi direkt almıyor...
|
2 Eklenti(ler)
|
Mum çiçeği hak
5 Eklenti(ler)
Sayın Hoya sevenler,
fotoğraflarını eklediğim çiçeğin türü hakkında bilgi verebilirmisiniz. |
Şevket Bey,
Çok güzel bir hoya carnosa'nız var. Carnosa hakkında 160 sayfa yazılmış, şahsen ben hepsini okudum, size de tavsiye ederim. |
2 Eklenti(ler)
Bir gün benim miniş hoyalarım da büyüyecek :)
Adana'da sonbaharla birlikte canlandılar sanki... Eklenti 114659 Eklenti 114660 |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz ramazan ayında Sayın orijin'den bana büyük ikramiye vurmuştu :D 20 yıllık hoya carnosa'sını ilk talip olan hoyasevere vereceğini belirtmişti. Yaklaşık 2 ay önce eşimle evlerini ziyaret ederek kızımızı alalım dedik. Sağolsun sayın orijin ve eşi bizi güleryüzle karşılayıp misafir ettiler. Kahvelerimizi içip kızımızı alıp geldik. Buradan kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. 2 aydır -fotoğraf makinem bozulduğu için- fotoğrafını ekleyemediğim sevgili hoyam, salonumun baş köşesine bütün endamıyla kuruldu. Yerini yadırgamadı. Uzayıp gitmiş olan sürgünlerinden yeni yeni bir çok yapraklar verdi. Üzerinde bulunan sayısız çiçek saplarından, kış mevsiminden sonra seyirlik çiçeklerinin geleceğini müjdeler gibi...
Bu güzelliği seyretmek doyumsuz. Tekrar tekrar teşekkür ederim sayın orijin. Not.Fotoğrafın tarih ayarına hiç dikkat etmemişim :D |
Alıntı:
Ben aylardır beş yaprak mum çiçeğimin minik saksısından filiz çıkarmasını bekledim. İki yaprağınıda güneşte yaktım. En sonunda çıkarıp suya koydum. Topraktan daha hızlı kökler gelişmeye başladı. Güzel bir gelişme sonrası (filiz vermesi) toprakla tekrar buluşacak. Sizinkinin resminide yanına koyuyum bari. |
Maşallah, bir de çiçekle dolu olduğunu düşünsenize! Nasıl da kokar :) Bu arada, sevgili huzunperest çelikleriniz ne alemde, merak ediyorum.
|
Çeliklerim kayıpsız duruyorlar ama ilk çıkardıkları yapraklardan sonra yaprak çıkarmadılar. Sanırım kök gelişimlerini tamamlıyorlar. Fotograf makinem bozulduğu için uzun süredir gelişimlerini de yazamadım kuru kuru cümlelerle olmaz diye :D Gözlerimizi çiçekli fotograflara alıştırdınız yapraklar bile yavan gelir oldu sevgili cicada :D
|
[QUOTE=huzunperest;536541] Tekrar tekrar teşekkür ederim sayın orijin.
Sevgili huzunperest; Asıl ben teşekkürederim. Bir çiçeğe ancak bu kadar bakılabilir. Gerçekten, çok bakımlı ve albenili. Sizlerin ellerinizde, gerçek sevgi ve ilgi ile buluştuğu her halinden belli oluyor. Nitekim biz bir ayı aşkın bir süredir, bahçemizin bulunduğu, Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' ndeki evimizdeyiz. Yaklaşık 15 gün daha burada kalacağız. Eğer mum çiçeği hala bizde olsaydı, doğal olarak, şartlardan olumsuz etkilenecekti. O nedenle, ''kızımızın'' sizler gibi Hoyaseverlerin evinde çok daha keyifli olacağı muhakkak. Eşim ve ben; size, eşinize ve tüm hoyaseverlere sağlık ve mutluluk içinde, bol çiçekli hoyalı günler ve iyi bayramlar diliyoruz. Not: Yaz aylarında hep buradayız. Sizleri burada konuk etmekten, büyük mutluluk duyarız;) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Emy_83 `ün mum çiçeği kendisi fotoğrafları yükleme konusnda sorun yaşadığı için bu kezliğine ben yüklüyorum.Gönderen arkadaşa çok teşekkür ettiğinide bildirmek isterim(bana:D)
|
1 Eklenti(ler)
Benim emektar mum çiçeğim sanırım çiçek açacak ;)
Uzun bir süredir hiç ilgilenmiyordum, bugün baktığımda şu oluşumu farkettim... Eklenti 115545 Bu oluşumdan 4/5 adet daha var. Yaprakların ortalarından çıkıyorlar, tomurcuk diyerek kendi mi umutlandırıyorum. Umarım sonu hüsran olmaz :( Siz ne düşünüyorsunuz tomurcuk mudur bu? Sevgiler ;) |
Sebahattin bey bana da çiçek tomurcuğu gibi geldi...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025