![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
bu minikte benim kartozummm.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1244044727 Düzenleyen Fatih : 07-06-2009 saat 10:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Ankara Endemik toplantısında Denizakvaryumu'nun verdiği lacunosa çelikleri ne oldu? Kimseden ses çıkmıyor. Benimkilerden 2'si tuttu, gururla ilan ediyorum ![]() Bogor'lardan da 2'si kesin tuttu, biri de birşeyler çıkarma hazırlığında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler, 2-3 yaprak çıkardıktan sonra lacunosa hızla boy atacaktır. Mantar -beyaz sinek-kırmızı örümcek üçlüsüne karşı dikkatli olun bu bitki diğer hoyalara göre hastalıklara daha çabuk yakalanır. EMA-Bionem-ROA yı düzenli olarak kullanın derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Ben de lacunosalar ile ilgili Christina'dan (myhoyas.com) birşeyler eklemek istiyorum. Lacunosa sahipleri gerçi bunu deneyim etmişlerdir ama... Ben de bekliyorum çeliğin sürgün vermesini 4 gözle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Christina'dan: Hoya lacunosa: Anavatanı Endonezya ve Malezya, 1826 yılında tanımlanmış. Hoya lacunosa, en çok sarkıcı olarak büyümeye uygundur. Lacunosa'nın pek çok farklı çeşidi vardır ama en çok "yaygın" çeşitlerinden biri yaprakları koyu yeşil, 3-6 cm uzunlukta, 1.5-2.5 cm genişlikte, kabarık damarları ve az lekeleri olandır. Kolay büyür ve bir saksıda birkaç çelik, ileride hoş, büyük bir bitki olacaktır. Dönük ve kıvırcık çiçekleri, neredeyse beyaz, krem renklidir ve yaklaşık 8mm'dir. Her şemsiyede 15-25 çiçek bulabilirsiniz. Bir kez çiçeklenmeye başladıktan sonra, çok sık çiçek açıcıdır ve parfüme benzer kokusu geceleri bir odanın tamamını doldurabilir. Çiçekleri yaklaşık 5 gün dayanır, nektar ya hiç üretmez ya da çok az üretir. Christina'nın kendi deneyimlerinden: Bu, Kasım 2003'te bir hoya noel partisinden, köklü bir çelik olarak kazandığım ilk hoya. Ve benim küçük çeliğim Ocak2004'te ilk kez çiçek açtı. Kokusuna bayıldım! Bu hoyadan gerçekten hoşlandım ancak yeterince sahip değilmişim gibi görünüyordu. Bana göre yeterince hızlı büyümüyordu. Bunlardan, o kokulu çiçeklerden daha fazlasını istiyordum. Böylece Mayıs 2004'te daha büyük bir çiçeğe rastladığımda bir saniye bile tereddüt etmedim. Satın aldım, eve getirdim, tamamını duşa soktum, etrafına sarılması için zorlandığı paslı desteği söküp attım ve hoyanın düğümlerini çözdüm. Uzun dalları,kısa parçacıklara böldüm ve daha önceki küçük çeliğimin bulunduğu saksıya gömdüm. Şimdi bir saksı dolusu lacunosaya sahiptim ve pek çok çiçek yoldaydı. Şubat 2005'de en fazla 13 şemsiye saydım! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili denizakvaryumu, Bionemi hoyalarda hangi oranda kullanıyorsunuz? Carnosa çeliklerimi yeni diktim. Çok da kıymetliler ![]() Düzenleyen maki01 : 07-12-2009 saat 00:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce bionem konusunda yazmıştım. Bazı süs bitkileri bioneme aşırı tepki veriyor.Ve kuruyorlar. Hangi bitkinin nasıl tepki vereceğini bilemediğimiz için önce bazı yapraklarda test edin sonra 1 lt de 2.5 cc sonra 3 cc ye çıkın. Son aşamada 5 cc ye kadar çıkılabilir hastalığın durumuna göre. Bitkinizi ve tepkilerini gözlemlemeden hareket etmeyin. Çoğu kişi hoyalarını aşırı gübre vererek öldürüyor.Başlangıçta hiç gübre vermeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih'den gelen minik lacunosa çeliğimi orkide toprağı, cocopeat ve perlitten oluşan karışıma diktim. Çok istediğim, koklamadan kokusuna hayran olduğum bir tür ![]() Umarım yeşerir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
Sevgili dkp ve maki01, Sipariş bölümünden yazışmamamız konusunda Dilaver Bey'in yazısını okuyunca bu konuyu buradan devam ettirmeye karar verdim. Yeni gelmiş olan Lacunosa çeliğimin hangi yönünün toprağa geleceği konusunda sizden yardım istemiştim ama ikinizin de söylediği birbirinin tam tersi. O yüzden tekrar burada soruyorum kusura bakmayın.Emin olmadan bir şey yapmak istemiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01, Çok teşekkürler, inan ben de bir türlü çözemedim.Gerçekten zor bir soruydu benim için.Bir de ikiniz farklı cevap verince utana sıkıla ikinci bir kere sorayım dedim. Hatta size sorduktan sonra dün internette epeyce Lacunosa Çiçeği görsellerine baktım.Elime de benim miniği aldım. Bir resime bir benim miniğime baktım. Epeyce oyalandım öyle mi böyle mi diye. ![]() Faruk Bey umarım hepsini doğru bir şekilde dikmişsinizdir. ![]() Yine de emin olamadıklarınızı ustalarımıza sormadan dikmeyin derim. Mumçiçeği bunlar çok emekle geldiler uzak yollardan ![]() ![]() Lagunosamı bugün saksıya alacağım hiç bu kadar heyecanlanacağımı düşünmezdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yıldıztozu, Lacunosa'nın yönü için ne sonuca vardınız çok merak ettim. Bana sanki resime bakınca resmin alt tarafı çeliğin altı, resmin üst tarafı da çeliğin üstü gibi geldi. Toprağa girmesi gereken yer resmin altındaki yer gibi geldi. Yapraklar çıkıp çıkıp dönmüş ama dönmesi yanıltıcı, yaprak saplarından çeliğin yönü bu gibi geldi. Tabii yanıltıcı olmak istemem ama bu türleri alttan ya da üstten dikseniz de kökleniyorlar zaten. Yanlış yapsanız da korkmayın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlkin, Aynı fotoğraftaki gibi diktim. Bir farkla ikiye böldüm. Gerçi maki01 3'e bölmemi Dkp ise bölmeden dikmemin daha iyi olacağını söylemişti. ![]() Sanırım ikisinin arasında bir yol bulmuş oldum kendimce. ![]() Dilaver Bey alttaki yapraklarını almamı söylemişti dikerken. Ben de öyle yaptım ve bu yapraklarını da aynı saksının içine yarıya kadar gömdüm. Orkide toprağı ve torf karışımına diktim. Saksısı da çiçekçiden aldığım orkide saksısı. Hem ufak hem de iyi bir drenaj olur diye düşündüm. Umarım başarılı olurum ve köklendirmeyi başarabilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Arkadaşlar hoya Lacunosa arıyorum gönderebilecek arkadaşımıza hindurope veya cornosa verebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili maki, Umarım başarılı olurum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Hoya Lacunosa tomurcuk gelişimi ve çiçek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Çok zarif, kokusunu çok merak ettiğim bir tür. Ellerinize sağlık sayın HYDROSUCCESS. Tam da 2010 siparişiyle gelen çeliklerimden tüm yapraklarını dökmüş bir dalın üzerinde minicik bir sürgün görüp çok sevindiğim bir ana denk geldi bu güzel foto. Benim miniş sürgünüm de umarım bir gün böyle güzel çiçek verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Hydrosuccess çok güzeller Kıskandım ama şimdi ![]() Darısı hiç çiçeklerini görememiş bizlerin başına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Sayın Yıldıztozu H. lacunosa'nın, kısa süreli deneyimimime göre kök bölgesi nem değişikliklerine (benim yetiştirme sistemimde bile ) çok duyarlı.Hızla köklenip büyüdü ve yan dallar vermeye devam ediyor.Ancak birkaç kez uç dallardan yeni gelişen yapraklar ve çiçek tomurcukları düştü.Diğer bitkilerimde hemen hiç yaşamadığım bir durum.Bu durum köklerde nem azalması ile birlikte benim kullandığım yöntemde su ile sürekli verilen gübrenin oranında değişime de (yani benim hatalarıma) bağlı olabilir.Halen bitkinin üzerinde değişik boylarda 5-6 (görebildiklerim) çiçek öbeği var.Size de başarılar ve bol çiçekler dilerim. Düzenleyen Hydrosuccess : 11-07-2010 saat 17:49 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|