![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
lacunosa çiçeğihak.
29.1.2011 tarihinde diatomit'e çelik olarak diktiğim lacunosa birkaç defa çiçek tomurcuklarını döktü.En sonunda dün ilk çiçeğini açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Kutluyorum sevgili Şevket Yaşar, emeğinize sağlık. Yanlış yorumlamadıysam dış mekanda ve güneş alan bir bölgede duruyor. Sarkan türlerden diye biliyordum , siz sardırmışsınız. Mümkünse lacunosanın bütününü görebileceğimiz bir fotoğraf ekleyip, bakım koşulları ile ilgili bilgi verebilir misiz? Lacunosalarımız yaşıt sayılır ama benimki hala çiçek sapı oluşturmadı. Önerilerinize ihtiyacımız var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Lacunosa hak.
sayın Maki01, Saksıyı fotoğraf çekmek için dışarıya çıkarmıştım, 29.1.2011 de diatomite dikilen çelik.Dış kap 13 cm, iç kap 11 cm genişliğinde.Her su değişikliğinde sıvı gübreli su kullanıyorum.Salonda kuzey batıya bakan geniş cam arkasında , aydınlık yerde duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
1.5 senede çok yol almış lacunosanız, kutluyorum. Uygun bir çelikle topraksız ortamda yetiştirmeyi denemem lazım. İçiçe kap yöntemini kullanmışsınız. Ben de tek kap yöntemini merak ediyorum. Belki lacunosa için bu yöntemi seçebilirim. Bilgi paylaşımınız için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
bende pembe hoyamı sarkıtacagım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Bir karış kadar boyu var yok, ama altı tane tomurcuk sapı var.
Altı tane tomurcuk sapı da aynı anda açmaya karar vermişler, sağolsunlar kokularıyla mest ettiler beni. Kokusu aynı plumeria pentanın (dışı beyaz ortası sarı) kokusu gibi, yaseminimsi ve hoş bir koku. Tri color güneş battıktan sonra kokarken, lagunosa gündüz ve gece sürekli koku yayıyor etrafına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
merhaba, lacunosa önceleri mutfakta idi ama gördüm ki bella mutfağı sevdi ama bu çiçeğim pek sevmedi yaprakları lekeli ve sarı farklı sıcaklıkları seviyorlar. Onu salona aldım aydınlık ama güneş ışığı girmiyor.Aynı dert çiçek büyüyor açılmadan hop yere .Saksısını değiştirdim ve dalları biraz budadım .Lacunosa da fıs fısla sulanmayı sever mi? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili FIRUZAN, Lacunosa da yapraklarının nemlendirilmesini ve direkt olmayan bol ışığı sever. Yaprakların sararması besin eksikliğinden kaynaklanabilir. Hem yapraklar hem de çiçeklenme için gübre takviyesi yapmanı öneririm. Kaktüs ya da Orkideler için hazırlanmış sıvı gübreleri verebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-09-2008
|
Sayin Mutlu Kutlu cicekleri kacgun dayaniyor acaba, masallah cok guzel cicekleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Çiçekler 1 hafta kadar dayanıyor, ama bitki -1 civarında sıcaklıkta ölüyor. Şu an resimdeki lagunosa ve diğerleri öldüler, üzüldüm ama ölüm de hayatın bir gerçeği. İyi bakamazsan ölüyor, kısaca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-09-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Lacunosam; bir yaşında, diatomitte, batı pencerede... Ve birkaç çeşit hoyamdan ilk defa açacak olanı. Şimdilik 5 çiçek sapı mevcut... Dalın biri çok verimli, 2 yaprak boğumundan sonra bir tomurcuk boğumuyla 4 tomurcuk dalı verdi. Heyecanla çiçeklerini bekliyorum... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2013
|
Arkadaşlar merhaba, Aranızda yeniyim, yazışmaları bir süredir takip ediyorum, bu arada elimde kurumakta olan carnosayı birkaç çeliğe ayırmayı başarabildim forumdaki yazışmalarınız sayesinde. Bir kaçı tuttu. Hatta direkt su içinde ve toprakta tek yaprak köklendirmeyi denedim. Onlar da başarılı sonuç verdi. Yani sudaki yaprak köklendi, resimlerini çektim, saksıdaki yapraklar ise hala yaşıyor, köklenmişlerdir diye düşünüyorum, çekip bakmaya korkuyorum ama sürgünü neresinden verecek, merak ediyorum doğrusu. ![]() Bu arada dün akşam sularında Bauhaus dan bol çiçekli Hoya Stephanotis aldım. Çok mutlu oldum. Zira hayatımda yakından gördüğüm ilk farklı hoya türü idi. Yalnız... Eve gelince geçen gün aynı yerden aldığım açelyadaki hüsrana uğradım. Üzerinde yaprak biti vardı. Neyse ki dün insektisit de almıştım. Zira artık evde birkaç tane bitli bitkim var açelya sayesinde. Hoya Stephanotisi almak isteyenlere duyurmak istedim, birkaç tane var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim maki01. Üzüldüm doğrusu. Çok da güzel kokuyorlardı oysa. Bir daha aynı yerden çiçek alışverişi mi? Asla!. Hem bit, hem aldatılma, hem hayal kırıklığı ve hüsran. Neyse eldeki ile yetineceğim artık. Uç sürgününü yok etmişler zaten. Sağından solundan budama izleri de var. Bir yerden dal verir mi bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Uzerinde hoya Stephanotis mi yaziyordu... Cunku Stephanotis kismi dogru hoya kismi dogru degil. Turkce de Madagaskar yasemini de diyorlar. Guzel kokuludur cok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Yeni Üye
|
Evet, üzerinde STEPHONATİS -WWW.BLOOMING-DREAMS.EU]Blooming dreams- yazıyor. Bauhaus' un büyük tezgah etiketinde Mum Çiçeği yazıyordu. Düzenleyen Tatuha : 05-05-2013 saat 12:41 Neden: Yazımı link olarak gösterdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Kutluyorum sevgili sakdag, çiçeğiniz de çekimler de muhteşem... Öyle merak ediyorum ki kokusunu, 3 sene olmuş hala çiçek belirtisi yok benimkinde. Dayanamayıp topraksız ortama transfer ettim, belki çiçek görebilirim diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Bu yıl Hoyalarımı güvercin gübresi şerbeti ile besledim. En çok H.Lacunosa faydalanmış olacak ki önce o açtı harika kokusunu o saçtı. Düzenleyen gultar : 28-05-2013 saat 00:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
İlk açan çiçek sapımız 5-6 gün sonra döküldü, en bir tane demetin ucunda kalmış, sallanıyordu. Tekrardan aynı saptan yeni tomurcuklar göründü. ![]() 3 yeni sap daha açtı, 3 kat daha fazla koku demek... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Lacunosada kimi dallardaki tomurcuklar irileşti, kimi yeni yeni gelişiyor. Mis kokular yakında başlayacak. ![]() ![]() ![]() Bu dalda da; dalın ucundaki büyük çiçek sapının yanından minik bir çiçek sapı daha ve dal ucu görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lacunosa tove. O pembe çiçeklerini göremesem de ikinci çiçeklenmesine saklıyorum. Daha fazla güneşten faydalanacağı için daha pembe çiçeklere sahip olacak kendisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırsatını bulmuşken bir üçlü vesikalık çekeyim dedim. ![]() Hoya lacunosa tove&bella&multiflora ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|