![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, siz bir bitkiye dokunacaksınız da o açmayacak. Böyle bir olasılık yok ![]() Bu yıl bütün bitkilerimde farklı gelişmeler var. Pek fazla elleşmeyip rahat bırakıyorum, sanki biraz ondan gibi geliyor bana. Rahmetli Mucip bey özellikle mumlar için "uzak durun, fazla ellemeyin" derdi. İlk yıl bu lacunosanın üstüne titredim. Ben üstüne düştükçe kurudu, kırmızı örümceklendi, doğru dürüst yaprak bile çıkaramadı. Önünde durduğu pencerenin camını açmak için elleştim, gelip geçerken elleştim, saksı değiştirdim, toprak değiştirdim elleştim. Sonra geçen sonbahar bundan bişi olmayacak diye gözden çıkarttım ama yine de kıyamayıp mutfakta açılmayan bir pencerenin önüne astım. Değişen fırınıma yer bulamadığımdan tam önüne koydum ve elleşme şansım resmen bitti. İyi olmuş galiba. Nem konusunu iyice bir araştırmak istiyorum. Gerçekten ısıtıcının buharı etkili oldu mu ki? Orkidelerde de duymuşsunuzdur, mutfaklardaki nemden iyi etkilenirler. Mumlar da öyle mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sevgili Nevsune, kendiniz de ne güzel yazmışsınız hep yerinden oynattım küstü bana diye ama... Aynı şeyi ben de tecrübe ettiğimden diyorum ki, siz eski yerinden kımıldatmasaydınız daha mı iyiydi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Nevsuneciğim benim hoya ilgim biraz sonradan görmelik gibi ![]() Bu konuda uzman arkadaşlarımız var, nem oranının yüksek olması onları olumlu yönde etkileme imkanı vardır belki ![]() Ben de lacunosamı akşam astım, 4-5 dal da budadım ve diatomite köklensin diye diktim. Gelişmeleri paylaşmaya devam edin lütfen. Kar tozunun çiçeği ayrı güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Çiçeklerimizi görmek dileğiyle ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahçeyi aldıktan sonra ilgi alanlarım değişse de "kar tozu" ilgi alanım içinde ![]() Bu bitki ağaçlar.netteki ilk yurt dışı hoya operasyonunun bir parçası... Şimdilerde foruma yazmayan-yazamayan bir çok kişinin emeği var, hepsine teşekkürler.(Mucip beye de Allah rahmet eylesin) Bu bitkinin kokusunu çok seveceksiniz, baygın bir kokusu var... Ağaçlar.net in 2 toplantısında onlarca kişiye çelik dağıttım, sadece sizden mutlu haber aldım...Teşekkürler-Sevgiler.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
O küçücük çelikleri paylaştığımız günü hatırlıyorum ![]() Papazın bağında dağıttığınız çeliklerin cinsini hatırlayamadım. Bugünlerde onlar da atağa geçti. Bir sürpriz de onlardan gelse (hayattan çok şey mi istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Fatih'cim, harika bir haber bu nasılda gözümden kaçmış aylardır bende olan lacunosa. Haber verdiğinde inanki şaşırdım, süprizi ben sana iletmek isterdim sen bana ilettin ![]() İnşallah açarda sende güzelim kokusunu alabilirsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Jezebelcim bu ilk açacak çiçek salkımı Denizakvaryumu'na, ikincisi size ithaf olunacak ![]() Çiçeklerin açmasını ve kokusunu ben de heyecanla bekliyorum. Kimi zaman evde olmuyorum, açması inşallah öyle bir güne denk gelmez. Çiçeklerin tüylü hale dönüşmesini izlemeyi çok istiyorum. Bu yüklediğiniz fotoğraftaki gibi aşağıya sarksın istiyorum ama dalları inatla yukarı doğru çıkıyor. Ben de buldum da, bunuyorum. Canının istediği yere yönelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Açtık ![]() Saat 16.10: yıldız halinde ![]() Saat 18.05: yuvarlaklaştı ![]() Koku ancak yanındayken alınabiliyor. Geceyi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Sn hüsnüyusuf gerçekten çok şanslıyım. Bu şansı bana sevgili Denizakvaryumu tanımıştı, sonbaharda ben de başka arkadaşlara vermek umudundayım. O zaman bana hatırlatın lütfen. Sevgili Jezebel, benimki de minyatür ![]() Kokusu hakkında da bir iki kelam edeyim. İlk anda bana tanıdık bir koku gibi gelmişti. Sanki ıhlamur çiçeğini anımsatıyor biraz ama farklı gibi de. Hani koku tarifi zordur ya işte öyle. Koklamak gerek ![]() Lacunosanın yaprak ve çiçek boyutuna bir açıklık getirelim. İşte Hoya lacunosa böyle minicik bir yaprak ve çiçek salkımı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
mutluluğun resmi :)
Merhabalar, Geçen sene almış olduğum Lagunosam en sonunda bir tane çiçek açtı. Forumlarda fotolarını görüp nasıl kokuyor acaba sorularına cevap bulundu. Gerçekten tarif edilemez bir koku. Hem keskinhem de hafif ![]() Burada paylaşmak istedim. Darısı tüm Lagunosası olanların başına. ![]() ![]() ![]() Minik çeliğim ilk geldiğinde bana dikim konusunda ve sonrasında yardımcı olan herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2011
|
Alıntı:
hoyanız gerçekten olaganüstü güzellikte.dilerim birsürü çiçeklerle sizi sevindirir... birsürü çelikleri olur.sizde bizi sevindirirsiniz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkürler, Sevgili İlkin ve Refiye hanım. İnşallah çelik alma zamanlarımız da gelir. Beraber büyütürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Lagunosa nın kokusu tarif etme ile ilgili olarak bir şey söylemek istiyorum. Bana lagunosanın kokusu sanki çekirdeği acı olan zerdalinin çekirdeğinin kokusuna benziyor biraz. Tam olarak aynı değil ****** ama çiçeğin kokusunda bir keskinlik var ve o bunu hatırlattı bana. Çocukken tatlı zannedip yediğimiz ama acı çıkan kayısı çekirdeği kokusu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel maşallah.Ellerinize sağlık. Kokusunun çok güzel olduğu söyleniyordu.Belki sıcaktan olabilir bozuk koku.Sayın Maki01'inde hoya Kerrii açtığında ilk gün güzel daha sonraları çok kötü kokmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Fatih bey , Koku kötü değil. Güzel ama tarif etmeye kalkınca söz bulunamıyor. farklı bir koku aynı anda açmiş olan gardenyam da var onun kokusuyla karşılaştırınca kartozunun kokusu daha keskin sanki baharatlı gibi bi kekkinlik var. Sanırım forumdaki arkadaşlarımız haklı kokuyu tarif etmek gerçekten çok zormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Yıldıztozu, lacunosayı koklayabilmek sanki bir ayrıcalık, ayrıcalık diyorum çünki gece gündüz kokuyor. Kokuyu tarif etmek kadar zorsa, çiçeklerini açtırabilmekte zor bu türe. Bir defa açtımı geriside geliyor. bu ne muhteşem bir hoya demekten kendimi alamıyorum çünki sürekli üzerinde açık çiçekleri oluyor. Benimkisinde yaklaşık 2 ay oluyor, aynı çiçek sapından 3. defa açmaya hazırlanıyor sihirli bir yanı var bu lacunosaların. Başarınızı kutluyorum, çiçeklerininde devamını diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Hani çiçekler solduğunda çiçek sapları kesilir ya, aman ha lacunosanın çiçekleri solunca sapını keseyim falan demeyin. Ben tam kesmek üzereyken ne gördüm dersiniz, ortasından yine tomurcuklara çalışırmış meğer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2011
|
Rica etsem bana da bir çelik gönderebilirmisiniz çeşitlerinizden.Ben mum çiçeği diye biliyordum elimde olanı ama bugün çiçek serasında ki amca aşıventus diye bişey dedi.yanlış yazdıysam affedin,resim eklemeye çalışacam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Şimdi siz yazınca hatırladım, carnosası olan bir arkadaşım "her yıl aynı yerden çiçek açıyor, budarken onlara dikkat ediyorum" gibilerinden birşeyler söylemişti. Demek bunların adetleri böyle. Şaka gibi. Görünce şaşırdım kaldım. Neyse demek bunlar tükenmez gibi açıp duracaklar. Çok sevindim bu işe ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|