agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni766Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-08-2012, 20:54   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-01-2011
dün aldığımız topraktaki minik taşları ve perlitleri ayırmaya yukarıya çıktım. taşlarıayırdım.

birazda kiremit topladım dibine.

annem zavallının o halini görünce "suya mı koysak" dedi ama ben dedim ki ona "anne hoya suyu sevmiyormuş olmaz". yoğun iş yüzünden okuduklarımıda tam hatırlamakta güçlük çekebiliyorum bi yerlerde oksijen suyu gibi bişiler bişiler okudum ama allah bilir nerde

kiremitlerin üstüne azcık toprağından koydum hoyamı boş saksıya yerleştirdim ve üstünü tabağın altnda gördüğünüz taşlarla ve su tutucu malzeme ile doldurdum. ara ara azıcık toprak ve hindiztan cevizi parçası koydum. çay kaşığı ile yerleştirdim. aldığımda dik pozisyonda idi ben yatay yerleştirmeye özen gösterdim.

kirmizi saksı ile siyah arasınada kiremit koydum ki havada kalsın die.

yerleştirme bitince çaylı su ile suladım. hafif asidik seviyor diye okumuştum gene yanılmıyorsam. süzme işlemini annemle kontrol ettik güzelce süzüldü. gene burada okuduğum köklerle oynama işlemi sonrası 3 gün karanlık bi yerde dinlendirin demişti birisi. mutfaktaki çekmecelerden birine koydum. hadi bakalım hayırlısı diyorum. tavsiyesi olabilecek bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

okadar sıkışıkmışki o saksı bi o saksıyı rahat dolduracak kadar toprak arttı bu arada.

Eklenen Resimler

hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025