missmenas teşekkür ederim. Birinden "başarılı işlem" gibi bişi duymak çok hoş çünkü bu çiçek hakkında tecrübem "0" annem de hiç hatırlamıyor.
Annemannemin sölediği ise "ohooooooooooo kızım bu çok zor büyür" gibi sabır kökenli bi cümle.
Bende sabrettim 1 sene kadar ama... yok yani tek bir kıpırdanma. Dediğim gibi ne ölüyor ne büyüyor.
Aşağıdaki fotoğraf benim hoyamın sanırım 2 hafta önce çekilmiş fotoğrafı. Sarı ile işaretlediğim yerden çıkan şeyin kök olduğuna karar vermemle hoyaya dalmam bir oldu. tabi dün iş yavaşlatma politikam yüzünden ağaçlar nete girip bu başlığı gözden geçirmeminde etkisi yok değil.
Hele hele "tek yapraktan köklendirmek çok zor", "benimkiler tutmadı" ları okudukça iyice moralim bozuldu. Benimki gibi dekoratif kalp şekli için satılanlardan çoğu kişi ümidi kesmiş gibi geldi. Bende "madem böle büyümesi çok zor açıp bakalım içinde ne varmış" diye düşündüm. Ne de olsa kaybedicek bişeyim yoktu kendimce. Ama kökleri olduğunu görünce moralim düzeldi. Umarım hoya konusundaki cahilliğim veya işlem yaparkenki yetersiz bilgilerim yüzündne köklerine zarravermemişimdir. Özelliklede o lifli hi,ndistancevizi zımbırtısını sökerken...
bugün vaktim olursa kızılaydaki çiçekçilere gidip orkide toprağı almayı planlıyorum. saksınızı büyütmeyeceğim çünkü okuduklarımda küçük saksı diyorlardı.
hadi bakalım hayırlısı